HELVETINKONEET

Varmaan 90% naisista on ensimmäisen raskauden aikana luvanneet, ettei meille tule mitään Disneyroinaa, vaan pelkästään kehittäviä puuleluja,...lentsikat lennattaja planes disneylentsikat lelut dublolentsikat lelut dublo22lentsikat dublo salama mcqueen

Varmaan 90% naisista on ensimmäisen raskauden aikana luvanneet, ettei meille tule mitään Disneyroinaa, vaan pelkästään kehittäviä puuleluja, mielellään myrkyttömiä ja Euroopassa tehtyjä. Ja uskoisin, että 89% näistä naisista on jossain vaiheessa ikävuosien 1-4 nostanut kädet ilmaan ja todennut, että no can do ja hankkinut sen kultakutriprinsessan tai Salama McQueenin, koska se on ollut se kaikista tärkein juttu koko leluhyllyllä. Näin ainakin meillä on mennyt.


Olemme käyneet läpi monia friikahtamisia ja kolme totaalisekoamista. Kolmen kärki on Muumit, Autot ja Lentsikat, satunnaisessa järjestyksessä. Nyt on menossa Lentsikkakausi, mikä alkaa aamulla sängystä kuuluvalla käskyllä käynnistäkää moottorit. Toinen lentsikka on saatu Kirsi-kummilta ja se Duplon lentsikkasetistä. Toinen on papalta joululahjaksi saatu lentsikka, missä on sisällä pieni "diaprojektori", millä seinälle voi heijastaa koneenkuvia. Muutamana yönä herätessaäni valoon, mikä tuli pienen lentokoneen kärjestä, diaprojektorin patterit mystisesti loppuivat...ehkä ne vielä palautuvat pahimman Lentsikka-innostuksen lopahdettua.


Viime viikolla ylitin kuitenkin itseni ja toin kotiin....tattadadaa, 1.5 metriä korkean Lentsikat-leffan pahviständin! Olen tullut tulokseen, että kun en voi päättää mihin lapsi tykästyy, voin kuitenkin tehdä tietyt leikit helpommin kestettäviksi friikahtamalla itsekin niihin. Siksipä meillä eletään nyt koneaikaa niinkin vahvasti, että iltaleikkien aikaan kuunnellan Spotifysta Planesin englanninkielistä soundtrackia, mikä on muuten yllättävän hyvä. Tämän myöntäminen saa mut entistä vakuuttuneemmaksi, että Disney laittaa tuotteisiinsa jotain addiktoivia ääniaaltoja, jotta lapset ja lapsenmieliset viettävät brändin tuotteiden kanssa mahdollisimman kauan aikaa :D


Autot-leffaan sekoamisen aikaan erehdyttiin katsomaan myös se Autot 2, joka oli oikeasti tosi sekava ja pelottava. SIksi olemme nytjättäneet Lentsikat2:n vielä välistä, mutta olisiko siellä ruudun toisella puolella joku katsonut leffan jo? Uskaltaako 3-vuotiaan viedä leffateatteriin kakkososan katsomaan, jos ykkösen kanssa leffailu oli tosi kiva kokemus?


Oletteko te muuten innostuneet jostakin lapsen kiinnostuksenkohteesta? Me katsellaan iltaisin nykyään lentokonevideoita Youtubesta ja opetellaan malleja ulkoa, Terhi ja Joona taas harrastavat junia. Löytyykö muita hurahtaneita?


ps. loppuviikko näyttää sen verran kiireiselle, että blogipostauksia ei välttämättä muutamaan päivään tule. Palataan kuitenkin pian asiaan taas :) Ja muistakaahan osallistua MAINION ARVONTAAN viimeistään huomenna!


reppu ja huivi saatu Lilla companysta


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

27 kommenttia

 1. Meillä on täsmälleen sama kolmen kärki ja vielä neljäntenä Palomis-Sami. Muumit, Lentsikat ja Autot on tuttuja lapselle vain kirjoista, mutta pyörii leikeissä silti! :-D Ja ne kehittävät puulelut...noh, mä oon saanut leikkiä niillä kyllä ihan itsekseni... :-D

  VastaaPoista
 2. Jep, jep ja jep. Oi kuulostaa hyvin tutulta. Meillä 2-vuotias poika on hyvin kiinnostunut autot- ja lentsikat-leffojen hahmoista. Haluaisi muuten vaatteissakin valita printtikuoseja joissa on joko autot/lentsikat/joku printtikuosi... Kyselee "missä autopaita?" Ja toteaa "autopaita lempipaita". Ja minä kun kuvittelen, et meillä käytetään popin raitoja piiiitkään ;) noh, tässä olen valmis joustamaan, saakoon lapsi autonsa, kun ne kerran tuntuvat noin tärkeiltä :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on neljäs Jake ja Mikämikämaan merirosvot eli Disneyta :D Kyllä meillä siis puulelutkin on kova juttu, esim hakka ja Brion junarata. Mutta niihin ei ole selkeästio mitään huumaa, ne on joka päivä leikeissä mukana silti.

  VastaaPoista
 4. Meillä on ollut lähinnä Muumi-vaatteita ja pikkuhousuissa on sitten autoja ja lentsikoita :) Hassua kyllä mitään autopaitahaluja ei ole edes ollut, johtuu varmaan siitä ettei me käydä vaatekaupoissa yhdessä :)

  Noi autot ja lentsikat ei mua miellytä visuaalisesti, mutta tiedän kyllä ettei tää nykyinen tyyli varmaan kauaa ole enää ajankohtainen. Ja nytkin K päättää itse yleensä mitä päälleen laittaa, mutta tiedän että hahmovaatteiden rantautuminen vaatekaappiin alkaa luultavammin hyvin pian.

  VastaaPoista
 5. pakko vielä jatkaa, että K päättää vaattensa niissä rajoissa mikä on mahdollista. Esim eilen se olin minä joka tunki karvaliivin kuumepotilaan päälle apteekkireissun ajaksi (milloin nuo kuvat otettiin). Mut esim noi kumpparit on nykyään vähän liian usein jalassa, satoi tai paistoi kun sattuvat olemaan suosikit :D

  VastaaPoista
 6. Lentsikat 2 on hyvä elokuva, itse asiassa parempi kuin ensimmäinen, mutta siinä on melkoisen jännittäviä kohtauksia (lähinnä viimeiset puoli tuntia suurpalon muodossa). Ikärajakin taisi olla 7.

  Kun olimme 5-vuotiaan kanssa katsomassa sitä, muutama perhekunta pienten lasten kanssa katsoi parhaaksi poistua paikalta kesken elokuvan.

  VastaaPoista
 7. Meillä tuon kolmikon lentsikat korvaa postimies pate... Mutta useina aamuina pukeutumista on vauhditettu lupaamalla Martti-alushousut. Salama-paidoista on valitettavasti AINA koot loppu, joten ne ovat saaneet jäädä kauppaan

  VastaaPoista
 8. Hyvä hyvä! Minä en näe leikintukemisessa mitään pahaa, vaikka se käsittäisikin jonkin muovihökötyksen tai mainoshärvelin. Meillä moottojipyöjä on suurinta huutoa nyt. Kirjaimellisesti - pärinää ja kiihdytysääntä. En voi sanoa hurahtaneeni (lapsen isä hoitaa sen puolestani) mutta sen verran osoitan kiinnostusta että pyöräretkillä suostun kurvaamaan jokaisen parkkeeratun mopon ja skootterin kautta..Tsekataan tärkeimmät ominaisuudet; onko vaihteita, muovia vai peltiä ja minkälainen kilometrimittari. Poika muistaa meidän alueen menopelit ja vakioparkkipaikat joten fuskaaminen ei tule kyseeseen..:)

  VastaaPoista
 9. Oliko muuten se hajuvesiarvonta jo suoritettu/julkaistu? Yritin sitä kuikuilla mutta lienkö sokea kun ei osunut silmään. Nimim. Jokonytmullatärppäis :)

  VastaaPoista
 10. Juu no kyllä Brion junarata ja hakka on leikeissä meilläkin mukana (noloa, en muistanut näitä...), mutta kaikenlaiset palikan lajittelu, renkaiden pujottelu ja tornin rakennus-puuleluhässäkät ei oo oikein iskenyt...

  VastaaPoista
 11. Meidän 4v kävi viime viikonloppuna katsomassa Lentisikat 2:n ja kovasti ainakin mieskin kehui mukavaksi reissuksi. Hieman ehkä oli kuulemma poikaa jännittänyt, mutta innosta hyppien poika kotiutui ja Lentsikkaleikit ovat syrjäyttäneet kaiken muun.

  On joitain asioita joita lapsi tietää vanhempiaan paremmin eli juurikin kiinnostuksen kohteensa. Kuka aikuinenkaan tekisi mielellään sellaista joka ei niin kiinnosta? Pakko kai siis mennä lapsen mukana eikä tyrkyttää niitä omasta mielestään niin ihania ja kivoja leluja.

  VastaaPoista
 12. Meillä fanitetaan ihan samoja juttuja kuin teilläkin: Autot, Lentsikat ja mikämikämaan Jake on kärkikolmikossa, lisätään vielä listaan kaikenlaiset traktorit ja kaivurit. Minun ostamat ihanat Brion puueläimet on lähinnä koristeina lastenhuoneen hyllyn päällä. :)

  Lentsikat 2 käytiin katsomassa viime viikolla ja yhdyn kyllä edellisiin kommentteihin. Omasta mielestäni se oli parempi kuin ykkösosa (sopivasti "piilotettua" huumoria myös aikuisille), mutta lopussa tosiaan oli aika jännittäviä kohtauksia, joissa ainakin meidän hieman arka Pikkumies (pian jo 5 v.) haki turvaa minun kainalostani. Leffan jälkeen ei kyllä pelosta ollut enää tietoakaan, kun tenava juoksi kädet levällään pitkin pyöräteitä Dustya leikkien. ;)

  VastaaPoista
 13. Juuh, voi tutulta kuulostaa! Niin tuo ennen raskautta vannominen kun tää jälkikäteen pakon edessä myöntyminen.. :D Autot on se juttu. Salama kavereineen! Meillä saa autot olla, elokuvat on kyllä niin pelottavia että niitä vältän. Vaikkakin serkuilla ja lapsiparkissa on nekin jo korkattu. Vaatteista ja sisustuksesta en kuitenkaan tingi, hahmot saa luvan olla leluja, oheiskrääsään en ainakaan vielä taivu! :D :D

  VastaaPoista
 14. Haha! Just puhuin näistä tänään. :D Ja repeilen otsikolle. Mä kyllä luovitin tässä jo ajat sitten ja sitten kun ystävällisesti mummi osti ensimmäisen salamapaidan niin sekin oli aikalailla menoa sitten. Mut meilläkään ei tykätä siitä Autot2-leffasta, varmaan liian pelottava ja itsellekin tosiaan tosi sekava. Vähän kyllä pelottaa, että mitä myönnytyksiä tässä vielä vuosien varrella joutuukaan tekemään...?

  VastaaPoista
 15. Pakko vaan tulla mainitsemaan, että näin tänään "Kaamoksen aikuisena" :)
  Oli siis tosi tosi Kaamoksen näköinen mies Eirassa ratikkapysäkillä, hih.

  VastaaPoista
 16. Hmm, pitääpä vielä siis harkita jos odottaisi dvd:n tulemista kauppoihin.

  VastaaPoista
 17. Meillä tänään toi tyyppi kysyi multa tosi tuskastuneena, että äiti, missä on Make. Olin ihan et häh, mikä. No se Make-rekka jonka kyydissä Salama kulkee. Tosin ei meillä ikinä ole sellaista ollutkaan :D

  VastaaPoista
 18. Ollut listalla jo pitkään, mutta ei olle vielä ennätetty :)

  VastaaPoista
 19. Kyllä, leikin ja mielikuvituksen tukeminen on aina hyvä juttu, vaikka se välillä vaatisi oranssia muovia :)

  VastaaPoista
 20. Kaavailin, että julkaisisin voittajan samaan aikaan Mainion arvonnan kanssa. Suoraan sanottuna unohdin asian hetkeksi ja muistin tuossa viikon alussa, et sekin vaatii sen arvonnan.

  VastaaPoista
 21. Olen täysin samaa mieltä, että lapsi tietää itse mistä tykkää ja siksi en todellakaan halua pakottaa lasta mihinkään ideaalin blogilapsen kaavaan, joka leikkii vain pohjoismaisilla puisilla designleluilla :D :D

  VastaaPoista
 22. Voi että mua niin kovastui huvittas viedä lapsi leffaan...ehkä se kainalo riittäisi turvaksi ja voisihan isänkin ottaa varalta mukaan :)

  VastaaPoista
 23. Lelut ja videot riittää nyt vielä meillekin oikein hyvin. Mutta kyllä mä oon valmistautunut siihen, että ostan jossain vaiheessa niitä sen hetken suosikkihahmotuotteita myös paitoina jne, sillä uskon et sellainen jengiin kuulumisen tunne voi nousta korkeaksi tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
 24. On musta silti tosi ihanaa, et pienellä ihmisellä on jo nyt omia fanituskausia ja "omia" juttuja. Mitä sitten, et ne on vähän rumia ja kaikilla lapsilla samat :D Kyllä helvetinkoneet on loppujenlopuksi niin pieni riesa, ja Salamapaidat myös. Ja kun noita joutuu näkemään päivästä toiseen, ne on oikeastaan jopa ihan kivoja...Carsiakin katson sellaisena nostalgiaelokuvana hylätyistä asuinalueista ja näen autojen sijasta päähenkilönä jonku charmantin miesnäyttelijän ;)

  VastaaPoista
 25. Voi mahtavaa! Oispa hauska nähdä kuva siitä ilmestyksestä :)

  VastaaPoista
 26. Juu :) ensin sekä äiti et lapset friikahti Tuomas Veturiin. Sitten melkein samoihin aikoihin myös Autot (1) ja ne Cars-pätkikset on niin mainioita kans!! Osaan itsekin ulkoa :) Legot nyt on ikuisuusaihe johon mullakin riittää aikaa näpertää :) Lego-"pätkikset", ne lego city, on myös tosi hauskoja!! :D Näitä riittää.. :) Risto Räppääjästä tykkää kyllä kans koko perhe, niistä kirjoista siis ja piirretyistä jaksoista jotka meillä on dvd. Elokuvista ekaa lukuunottamatta ei sit niinkään.

  VastaaPoista
 27. Varoituksen sanana!! Meidän saman ikäinen poika oli ikuisuuden odottanut lentsikat2 ja leffaan pääsyä. Lopulta kun se päivä koitti, pompattiin kukonlaulun aikaan ja höpistiin vaan siitä. Mutta kassallapa tuli täystyrmäys - elokuva on k7 ja aikuisenkin kanssa k4 (meillä siis oli ehkä viikon vajaa 3v silloin). Kyllä oli kova paikka pojalle (ja sitä paikattiinkin sitten äidin unelmalelulla, valomiekalla...). Ykkösosa kun käytiin elokuvassa katsomassa niin tuli ihan yllärinä. Ja meidän pätkis ei ole pituudella pilattu niin ei kyllä nelivuotiaasta olisi mennyt.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images