NOSTALGINEN TUOKSUMUISTELO + PIKKUKILPAILU

Tälle vuodelle olen verestellyt nuoruuttani oikein olan takaa ja yksi lempparimuistelon kohde on ollut tuoksut. Siis hajuvedet, parfyymit ja...


parfyymilautanen tuoksut hajuvesiTälle vuodelle olen verestellyt nuoruuttani oikein olan takaa ja yksi lempparimuistelon kohde on ollut tuoksut. Siis hajuvedet, parfyymit ja sen sellaiset. Ja nyt saattekin kuulla pienen otoksen siitä, miltä tämä leidi on haissut ja tuoksunut minkäkin ikäisenä. Pahoittelut jo etukäteen etten pysty muistamaan ihan kaikkia elämäni hajuvesiä, mutta ne tärkeimmät kyllä!


Ensimmäisen hajuvesitarpeeni tiedostin varhain, kun 80-luvun puolivälissä Mattel toi kauppoihin parfyymi-Barbien. Olisin todella todella todella kovasti halunnut juuri tuon Barbien, mutta en saanut. Sen jälkeen en himoinnutkaan tuoksuja pitkään aikaan. Ala-asteella kauppoihin tuli kuitenkin Date-nimiset vartalotuoksut ja tilasin Suosikin mukana tulleella lapulla ilmaisnäytteen. Sen jälkeen hankin sekä vaaleanpunaisen että kirkkaanpunaisen Daten itselleni. Näistä tuoksuista ei ole kuitenkaan jäänyt minkäänlaista muistikuvaa, ehkä niissä se juttu olikin joku muu kuin itse tuoksu.


Yläasteelle siirryttyä alkoi kuitenkin todellinen tuoksuvallankumous. The Body Shopin tuoksuöljyt olivat must juttu ja niitä siveltiin pienellä tikulla ranteeseen. Tuoksut olivat ihania eli todellisuudessa ihan pistävän äklömakeita ja lemppareistani muistan Fuzzy peachin ja Strawberryn. Jos nyt joutuisin takaisin luokkahuoneeseen, missä 1/3 tytöistä on kyllästetty näillä, saisin astmakohtauksen. Siltikin näillä on sellainen nostalgia-arvo ja tuoksumuisto, mitä ekoilla Date-tuoksuilla ei ole. Tuoksuöljyjen kanssa samaan aikaan tuli myös Yves Rocherilta vaniljalta tuoksuva edt, joka oli saatava, mutta jonka makea tuoksu oli liikaa jopa minulle.


moschino light clouds ck one


Oikeisiin hajuvesiin pääsin käsiksi 90-luvun puolivälissä, muistaakseni 1995, kun pakko-ostatin isälläni Calvin Kleinin Ck Onen. Ck One oli mahtava! Se ilmestyi juuri unisex/androgyynitrendin huipulla ja sopi sekä tytöille että pojille. Sitruunainen, raikas ja aivan erilainen tuoksu vei sydämeni ja sitä käytettiin hyvin säästeliäästi ja usein vain nuuhkaistiin pullon suusta. Tähän tuoksuun liittyy myös selkeä muisto ajasta, jolloin alkoi kuuntelemaan brittipoppia ja lukemaan ulkomaalaisia lehtiä ja jotenkin löytämään omia juttuja. Tosin Ck One tuskin on kovin oma juttuni, sille taisi haista kaikki "tiedostavat" tyypit silloin.


Seuraavan tuoksun hankkimiseen liittyikin sitten pitempi tarina. Luin 90-luvulla paljon amerikkalaisia nuortenlehtiä ja Seventeen oli suosikkini. Seventeenissä oli välissä sellaisia hajuvesimainoksia, mitkä pysty repimään auki ja tuoksuttelemaan paperista uutta tuoksua. Tommy Girl pisti vuonna 1996 pään ihan sekaisin ja sitä oli saatava hinnalla millä hyvänsä. Ongelmaksi koitui ettei Suomen lanseerausta oltu pidetty ja nettikauppoja ei ollut olemassakaan, siispä monimutkaisten keplottelujen kautta Kemissä asuva setäni toi minulle ulkomailta 100ml Tommy Girliä. Ou mai gaad se oli ihanaa! Ja se oli silloin tosi erikoista, koska sitä ei ollut vielä kenelläkään muulla. EI tarvinne olla Sherlock, että vuoden päästä tästä taisi puoli koulua haista sitten Tommy Girlille :)


Tässä välissä olisin halunnut hankkia itselleni myös Polo Sport womania ja Ralph Laurenin Romancea, mutta en koskaan saanut tarpeeksi rahaa kerättyä näihin. Edelleenkin tuo Romance mietityttää, pitää varmaan käydä etsimässä se käsiin jostakin!


Lukio ja amk-aikojeni tuoksut eivät herättäneet enää niin paljon tunteita mitä ensimmäiset tuoksuni. Käytin kuitenkin paljon hajuvesiä, joista lemppareitani on ollut muun muassa Nina Riccin Les Belles, Nina Riccin Nina, Estee Lauderin Pleasures muutamia muistaakseni. Vasta 2005 vuonna julkaistu Miss Dior Cherie sai aivot kääntymään ympäri ja tuoksu oli ihan pakko saada. Nykyäänkin Miss Dior Cherie on lempituoksuni, jota on tosi hankala ohittaa.


Raskausaikana sain harmikseni tuoksuyliherkkyyden ja sen myötä tutustuin entistä useampaan ekoparfyymiin. Raskausaikana rakastin Honore des Presin Sexy Angelicia, joka on yksi maailman ensimmäisistä "oikeista ekohajuvesistä" ja sittemmin sain testiin myös minipakkauksen Acorellen ekotuoksuja ja kävin ostamassa White orchid-tuoksusta isomman koon, josta olen tykännyt paljon. Näitä kahta tuoksua onkin nyt aika uudet pullot hankittu, ekat meni jo. Tuoksuyliherkkyydestä selvittyäni olen kuitenkin palannut takaisin myös tavallisiin parfyymeihin, ja uusimmat tuoksuhankintani ovat olleet Miss Dior (= Cherien uusi nimi), Cheap and Moschinon Chic Light Clouds sekä ylläri ylläri Ck One! Viime viikolla sain vielä blogin kautta Calvin Kleinin upouuden Reveal-tuoksun joka on tuoksumaustani poiketen hyvin aikuismainen ja jotenkin ihanan pehmeä, tuoksu joka paranee iholla tosi hyväksi syksyyn sopivaksi fiilistuoksuksi.


ck one kilpailu voita


Huh, kun tähän lisää vielä useammat ihan kivat tuoksut jota olen saanut lahjaksi ja hankkinut piristykseksi, voi sanoa että tämä tyttö on ottanut ilon irti tuoksuista! Koska tuoksumuisti on yksi ihmisen parhaista muisteista, haastankin teidät verestelemään tuoksujanne kommenttiboksiin. Mistä tuoksusta tykkäsit teininä ja mikä on juuri nyt parasta? Pieneksi kannustimeksi lähetän viime viikolla blogin kautta saamani, avaamattoman Ck One tuoksun yhdelle kommentoijalle! Tässä olisi siis hyvä sauma päästä tuoksumaan samalle kuin meikäläinen nyt ja yläasteella :) Tuoksun voittaja selviää sunnuntaina 7.9.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

52 kommenttia

 1. Les Belles oli lemppari täälläkin! Nykyisiä suosikkituoksuja on monta, tämän hetken suosikki Acorellen teetuoksu. :)

  VastaaPoista
 2. Se teetuoksu on ihana! Se on mun toinen suosikki Acorellelta! Ja les Belles, siinä oli tomaattia ja se oli ihana myös. Se lopetettiin vaan jossain vaiheessa, en ymmärrä miksi :(

  VastaaPoista
 3. Sen verran vanha kääkkä kyseessä, että YSL Paris ja Dior Opium olivat lukioaikaiset lempparit. Ja tuo CK puteli saatiin 2003 häälahjaksi sellaisena hauskana versiona, jossa oli miehen ja naisen piirroskuvat ja unisex. Eli muistoja tuo mieleen sekin. Häämuistoja. <3

  VastaaPoista
 4. En muista nimeä teinituoksulleni, mutta tuoksu oli aprikoosinen. Just nyt tykkään Just Cavalli Womanista :)

  VastaaPoista
 5. teininä lempparituoksuja olivat lacosten touch of pink ja laura :) voi niitä aikoja! nykyään tykkään suihkutella escadaa ja christina aguileraa mm.

  VastaaPoista
 6. Escadan ibiza hippie oli ensimmäinen "hajuvesi" jonka muistan nimeltä. Pullollinen imelää mutta kuitenkin melko raikasta ja erilaista tuoksua ostettiin ruotsinlaivalta joskus 2000-luvun alussa ja sitä käyttikin sitte kaikki perheen naiset. Äiti kun oli aina käyttänut vanhaan tapaan raskaita ja voimakkaita tuoksuja, oli ibiza hippien osto melkoinen veto :D
  Pullollinen käytettiin melkein loppuun, toistaiseksi se on vielä tallessa pitäen sisällään vielä tipan väljähtänuttä tuoksua. Sitä on kiva käydä nuuhkimassa ja muistelemassa ekoja discokertoja hajuvedellä kerrostettuna.

  Sittemmin olen itse ostanut hieman raikkaampia tuoksuja, armanin acqua di gioia on ollut jo ilmestymisestään asti suosikkini.

  VastaaPoista
 7. Yläasteen lemppari oli Romance, ja edelleen se löytyy kaapista...

  VastaaPoista
 8. Oi mun eka oma hajuvesi oli ruotsinlaivalta ostettu Elisabeth Ardenin Green Tea. <3 Tommy Girlit ja muutkin on kahlattu läpi, nykyään meikkipussissa on pieniä näytepurkkeja vaikka mitä uutuustuoksuja. Hirveän helposti en enää kiinny hajuvesiin tai koe niitä omikseni, ei harmita kun se pari milliä loppuu. Tuosta ensimmäisestäni pidän edelleen. Voisin kotiuttaakin sitä uuden pullon itselleni joululahjaksi. :)

  VastaaPoista
 9. Mä sain teininä tuoksuni aina tädiltäni lahjaksi. Parhaiten on jäänyt mieleen tuo Nina Riccin Les Belles Liberty Fizz ja Gucci Rush 2. Tosi moni muukin tämän ikäinen muuten muistaa tuon Nina Riccin, hauskaa!

  Tuoksufriikahdin pahemman kerran muutama vuosi sitten ja tuoksuja onkin sitten kertynyt useampi kymmenen.. joten vaihtelen niitä aika paljon. Nyt on käynnissä siirtymävaihe kesän raikkaista tuoksuista vähän syvempiin syystuoksuihin, eli suosikkia ei vielä ole oikein muodostunut. Tänään ylläni on Lorenzo Villoresin lämpimän mausteinen, mutta kuitenkin suht kevyt Piper Nigrum.

  VastaaPoista
 10. Olikos Les Belles se Nina Riccin virkeä kierrepullo pinkillä tulppaanikorkilla? Jos, niin se oli mun tuoksu varmaan koko yläasteen ja lukion.

  Teini-ikäisinä kaikki coolit mimmit, eli Jyväskylän kaupunkikimulit tuoksui Tommy Girlille. Se tuoksui tämmöisen maalaisjuntin nenään luksukselle ja kaupunkielämälle.

  Les Bellesin jälkeen tuli äklö-Escada -kausi, joka lähti raskausoksennusten matkassa (onneksi) pois.

  Nykyisin menee vain unisex(ahtavat) tuokaut. Esim. D&G:n numerotuoksut.

  VastaaPoista
 11. Teininä Tommy Girlit ja juuri nuo Date-tuoksut. Nyt vähän isompana Calvin Kleinin Eternity.

  VastaaPoista
 12. En käyttänyt teininä tuoksuja, koska astmani reagoi oikeastaan kaikkiin tuollaisiin tuoksuihin. En pystynyt esim. menemään lähellekään kauppojen pulveriosastoja saatika laivojen kempparipuolia. Tai siis mikä on teini-iän määritelmä? Lukiossa aloin käyttää Bodyshopin White Myskin vartalosuihketta ja se on edelleen käytössä, näin 10 vuotta myöhemmin. :) Lukion vikalla tai amiksen ekalla/tokalla (joo, kolme toisen asteen koulutusta käyty läpi) ostin Dieselin Fuel for lifen (en muista kumman, kun näitä oli vissiin kaksi versiota?). Ja tänä vuonna Lontoosta toisen aikuishajuveteni Guerlainin yhden niistä vaaleanpunaisista pikkumusta-tuoksuista (en muista senkään nimeä). Välissä on muutamia Bodyshopin vartalotuoksuja sekä yksi saman putiikin hajuvesi, mutta nuo kolme on ne elämäni tärkeimmät tällä hetkellä. :)

  VastaaPoista
 13. Joku tuolla mainitsikin Armanin acqua di gioian, sitä haluaisin testata joku päivä.
  Ja tuolle Guerlainin tuoksulle täytyy totutella vielä, allergiani ei oikein pidä siitä, mutta suostuttelua tapahtuu viikoittain ja jonain päivänä me ollaan kaverit! :D

  VastaaPoista
 14. Teininä iskä toi laivalta Salvador Dalin ja se tietysti oli mun suosikki silloin.
  Tällä hetkellä tykkään eniten JLon Sunkissed glowsta; pullo on kohta tyhjä eikä sitä tietty enää myydä missään....

  VastaaPoista
 15. Yläasteella muistan tykänneeni Yves Rocherin vaniljatuoksusta, mutta vanhempani saivat siitä päänsärkyä. Isä lykkäsi mulle 50 markkaa kouraa, osti tuoksun pois ja pulputti sen menemään. Tykkään edelleenkin hieman makeahkoista tuoksuista, mutta käytän niitä harvoin, koska jostain syystä pari vuotta sitten herkistyin tuoksuille. Tällä hetkellä ei ole mitään lempparituoksua siis olemassa ja olen avoin uusille tuoksahduksille :D En ole ikinä juossut trendien perässä vaan valinnut tuoksuni aina ihan omaan nenääni nojaten.

  VastaaPoista
 16. CK One oli ensimmäinen hajuvesi Body Shopin lisäksi :) Ostin sen yläasteella lentokoneen tax freestä..! Eksoottista.

  BS:n tuoksun nimeä en muista, ostaisin heti, jos sitä saisi vielä. Niitä mustakorkkisia pikkupulloja, tässä oli tummanpinkki etiketti.

  Joskus lainasin myös äidin Ricciä ja Ardenia, aikuisten tuoksuja.. :)

  VastaaPoista
 17. En enää niitä nuoruuden tuoksuja tarkkaan muista, mutta kukkaiset tuoksut ja Yves Rocherin vaniljainen. Nyt Escadan Taj Sunset.

  VastaaPoista
 18. Nuorempana suosikki oli joku Yves Rocherin tuoksu, juuri tällä hetkellä taas Giorgio Armanin Sí.

  VastaaPoista
 19. Samba muistuu ekana mieleen teinivuosilta ja nyt mieluisimpia ovat Escadan tuoksut. Niissä on aina kivoja uutuuksia.

  VastaaPoista
 20. En oikeen teiniaikoina tuoksunut juuri miltään?
  Tämän kesän olen tuoksunut Trussardin My name:lta =)

  VastaaPoista
 21. Olen käyttänyt Moschinon I love love -tuoksua jo vuosia, enkä ihan helpolla vaihda. Ehdottomasti mukana arvonnassa, sillä ystäväni ilahtuisi tuosta ck:sta :)

  VastaaPoista
 22. Teininä laatikosta löytyi (tietysti) Yves Rocherin tuoksuista vadelma ja persikka sekä Escadaa. Nykyinen kestosuosikkini on L'eau de Chloe EdT.

  VastaaPoista
 23. Kyllä tähän on sanottava, että teininä...josta on aikaa tosi kauan :)... Christian DIORin DUNE oli kova juttu. Nykyään yksi suosikeistani on Versace Bright Crystal.

  VastaaPoista
 24. Cacharellin Anais Anais oli mun lemppari.

  VastaaPoista
 25. CK one on ollut lempituoksuni niin kauan kuin muistan. Yksi Davidoffin cool water -versio aiheutti pienen tuoksusyrjähypyn välissä, mutta löydän itseni taas hajuvesiosastolta nuuhkuttelemasta kaihoten tätä vanhaa toveria.

  VastaaPoista
 26. Voi apua,teinituoksuista en yhtään muista oisko ollut myös Date ja Fii(Fa)?? käytössä. :P
  Nykyisin merkit vaihtelee Boss,Dior ja sekalaisia merkkejä mitä tulee ostettua kamppispäiviltä.
  CK:ta olisi kiva päästä testaamaan.

  VastaaPoista
 27. Voi minä muistan nuo Date-tuoksut hyvin! Olin yläasteikäinen kun ne tulivat ja mausteinen tummanpunainen oli suosikkini. Tällä hetkellä suosikkini taitaa olla Calvin Kleinin Eternity Aqua for Women. Siskollani oli viimeksi tavatessamme aivan taivaallista tuoksua: Guerlain Mandarine Basilic meni heti toivelistalleni.

  VastaaPoista
 28. Lemmparituoksut yläasteikäisenä oli kaikki ällömakeet, esim. Body Shopin vaniljaiset tuoksuhommat oli suuressa käytössä. Toki olin erityisen ihastunut myös Fa:n suihkutettaviin deodorantteihin, lähinnä siksi, että ne peittivät röökin hajun...Mikä sen Fa:n tuoksun sit peitti, no ei mikään.
  Nykyään suosin klassisempia tuoksuja, CK on aika oivallinen valinta.

  VastaaPoista
 29. Siis apua, meidän on pakko olla suht samanikäisiä, tai ainakin ollaan eletty samoissa tuoksuissa nuoruutemme. :D

  Mulla oli ensimmäinen tuoksu tuo Daten punainen. Muistan vieläkin pullon nuodon ja sen tumman pitkätukkainen mimmin, joka siinä pullossa oli! En koskaan käyttänyt tuoksua, mutta se oli vuosikausia laatikossa. Välillä aina tuoksuttelin sitten sitä.

  Body Shopin tuoksuista mulla oli samat, Strawberry ja Fuzzy Peach! Muistan ihan tarkkaan, miltä tuntui laittaa sitä öljyä iholle.

  Ja, viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Nina Riccin Les Belles! Se oli mun lukioaikojen The tuoksu! Niitä mulla oli useampia pulloja vuosien mittaan. Joskaan en tajua, miten se oli mahdollista, koska rahaa ei todella ollut. Säilytin pitkään viimeistä tyhjää pulloa vanhojen päiväkirjojen joukossa. En tiedä, mitä tapahtuisi, jos nyt nuuhkaisisin sitä. Joutuisin varmaan psykoosiin ja palaisin varmaan 15v. taaksepäin! :D

  Nykyään olen valitettavasti vähän herkkä tuoksuille, mutta käytän sellaisia, mitä voin. Ehkä tämäkin menee vähän tuonne nuoruusaikojen muistoihin, mutta parhaat tuoksut ovat edelleen Yves Rocherin, esim. vanilja. <3

  VastaaPoista
 30. Mä muistan teininä käyttäneen Tresoria ja Sambaa... Nykyisin pidän ehkä eniten Escadan tuoksuista (magnetism, sexy crafit jne.)

  VastaaPoista
 31. Ai jee, ckOnea lotrasin monta pullollista ja siihen kyllästyttyä sitten Cliniquen Happya. Välillä hippikautena öljyiltiin White Muskilla ja sitten jämähdin vuosikymmeneksi Cacharelin Noaan.
  Nyt suosikkini on Body Shopin Moroccan Rose ja Narcisco Rodriguezin (montako kirjoitusvirhettä tuli?) she.
  Ai vitsi että olisi ihana tuoksuttaa ckOnea taas! Vieläköhän ckBe:ta valmistetaan?

  VastaaPoista
 32. No kyllähän tokkiinsa haisin määki CK Onelta ja TommyGirliltä määki sillon muinoin :D Ihan teinarina lemusin Sambalta ja muilta äklömakkeilta, Salvador Dalit tuli kans tutuiksi ja Givenchyn Amarige, jota kulu usiampi puteli. Ohan nuita tuoksuja menny ja tullu, vaan Moschinolta oon käyttäny montaa tuoksua ja viimisin ennen lasta koettu tuoksuhuumaus oli Guerlainin L'instant Magic, johon liittyy oikeen mukavia muistoja :) Hipon vauvavuonna en tainnu käyttää mittään tuoksuja ja vieläki oon aikasta naturelli, vanaha hajuvesifriikkeys on kyllä alakanu nostamaan päätään ja jonku uuen tuoksun oon aatellu hommata, esim. joku Miss Diorin alalajeista kelepais :)

  VastaaPoista
 33. Teininä lemppari-tuoksuni ei ollut niinkään hajuvesi, vaan Spice Girlsin body spray, en nyt muista nimeä. Aivan käsittämättömän ihana ja makea tuoksu!

  Nyt olen rakastunut Lushin kiinteisiin hajuvesiin, kun ne eivät tuoksu niin kemiallisilta, tuoksuina tietenkin Karma ja Lush, joka tuoksuu Flying Fox-saippualta ja jota ostin purkkikaupalla kun sitä sai vielä ohimovoiteena.

  VastaaPoista
 34. Lukiotuoksuni oli Nina Riccin Nina, pinkki omena, ja siitä tykkään kyllä edelleen. Cleanin tuoksut viehättävät myös nykyisin. Ck one olis ihana!

  VastaaPoista
 35. Minäkin käytin yläasteikäisenä niitä Date-tuoksuja; tummanpunainen oli makuuni ehkä liian mausteinen mutta käytin sitä kuitenkin kun kaveritkin käytti. Omaksi tuoksuksi valikoitui kuitenkin se vaaleanpunainen, miedompi tuoksu. Myöhemmin lemppareita ovat olleet Tommy Girl, DKNY:n Be Delicious, Yves Rocherin lumpeenkukkatuoksu. Nykyisin ei oikeastaan ole mitään yksittäistä suosikkia, koska en voi työni vuoksi käyttää tuoksuja. Vapaapäivinä yritän kuitenkin muistaa laittaa jotain tuoksuja, esim. Livboxista saatua Guccin hajuvettä.

  VastaaPoista
 36. Ensimmäinen lempparini oli joku YSL Romance (onko sellaista ollut?) Ja ylä-asteella tottakai Date, vaaleansininen. Lukiossa kävin myös läpi Tommy Girlit ja Hugo Bossit...suosikki oli kuitenkin Les Belles! Niin, ja tuoksuöljynä minulla oli Bootsin Dewberry!

  VastaaPoista
 37. Mun yläasteaikojen lempparit ja suurta nostalgiaa aiheuttavat tuoksut on Escadan Rockin' Rio sekä Valentinon Rock'n Rose jotka kumpikin rokkaavista nimistään huolimatta on melkoisen makeita, en pysty enää niitä käyttämään ollenkaan kun tulee niin teini olo ! Nykyisiä lemppareita on Chanelin Coco Mademoiselle joka on vähän iisimpi ja nuorekkaampi kuin se klassinen nr 5 sekä Victoria's Secretin Sheer Love joka on arkikäyttöön sopivan kevyt ja kukkainen. Mulla on kuitenkin tuoksuissa ongelmana se että tykkään paljon enemmän miesten tuoksuista, ne miellyttää mun nenää paljon enemmän mutta ehkä kuitenkin kivempi tuoksutella niitä niistä miehistä kuin omasta ranteesta :D ck one voisi kyllä olla ratkaisu tähän pulmaan !

  VastaaPoista
 38. Teininä käytin Laura Biagiottin Laura -tuoksua ja lukioaikana siirryin Tommy Girliin. Molempia voisin käyttää vieläkin :) Tällä hetkellä käytössä on Pradan Candy sekä jokin Lady Gagan tuoksu.

  VastaaPoista
 39. Mulle kelpais kyllä CK one, koska näköjään ollaan lapsuus/teiniajat haistu sit aikalailla samalle, tuoksutiet erosi tossa CK onen jälkeen ;D

  Mulla oli se hajuvesibarbie, Date-hajuviesiä kului ja Fuzzy peachia, tosin muistelen et siellä oli myös joku karhunvatukkajuttu jota mulla tais olla.. Ja samalla piti liimata huuliin kiloittain tuoksuvia "huulirasvoja" ;D

  CK Onen jälkeen mulla ei ole tullut tuoksuhujahduksia, enkä ole pahemmin edes käyttänyt kuin kevyitä vartalotuoksuja kunnes LivBoxissa tuli Lancome La vie est belle näyte ja siihen hurahdin :) Oli pakkopakko ostaa se :)

  VastaaPoista
 40. Elisabeth Ardenin Red Door. Tuoksuu hyvältä edelleen.

  VastaaPoista
 41. Just töissä yhtenä päivänä joku oli ruiskinut päälle aimo annoksen Lancomen Miraclea ja alkoi melkein ahdistaa, kun yläaste palasi niin vahvana mieleen. Sitä ennen olen myös kyllästänyt itseäni joillain Body Shopin tuoksuilla ja sen jälkeen kierroksissa oli joku Nina Ricci. Täysi-ikäisyyden kynnyksellä ja ekoilla baarireissuilla asiaan kuuluivat tietysti Escadan kesätuoksut. Useimmat noista lemuaa ihan kauheilta nykynenään, mutta Anna Suin tuoksut kaikessa imelänsöpöydessään jotenkin vetoavat edelleen. Tekisi mieli ostaa, mutta missä niitä kehtaisi käyttää? :D

  VastaaPoista
 42. Aika samoissa mentiin teininä :D Date oli täälläkin käytössä, muistelisin että se oli semmonen mitä pystyi käyttämään dödönäkin? Itse tuoksusta en muista juuri mitään. Body Shopin Strawberry oli täälläkin kovassa käytössä ja sen pystyn muistamaankin. Vanilla oli toinen, se oli juurikin sellainen oikein pistävä..

  Nykyään tykkään aika pelkistetyistä. Marc Jacobsin tuoksut uppoaa kaikki ja Diorin Addict on ihan kestosuosikki. Dior muuten yksi harvoista hajuvesistä joita olen ostanut useamman pullon elämäni aikana kun ne tulee aina käytettyä loppuun.

  Duunia varten mulla on pari tosi mietoa ekohajuvettä, valmistajia en muista enkä jaksa nyt laahustaa tarkistamaan. Keho huutaa sohvalla lojumista nyrkkeilyn jälkeen :D

  VastaaPoista
 43. Poeme oli teini-iän lempituoksu. Kun aloin odottaa lasta luovuin kaikista hajuvesistä. Etenkin edellämainitun kaltaiset äklömakeat tuoksut ällöttivät. Nyt muutaman vuoden jälkeen hajuvettä kuluu jälleen, mutta raikkaat ruusutuoksut ovat ykkössijalla.

  VastaaPoista
 44. Romance on minun tuoksuni. Käytin sitä paljon nuorena ja seurustellessani nykyisen mieheni kanssa ja valitsin saman tuoksun myös hääpäiväkseni. Muita mukana seuranneita ovat Laura ja Biothermin erilaiset kevyttuoksut.

  VastaaPoista
 45. Ensimmäinen tuoksuni teininä oli body shopin vaniljatuoksu, en tosin kylpenyt siinä.. :D Edelleen löytyy samaa tavaraa kaapista, mutta lemppari nykyisin saman merkin vadelma, vähän raikkaampi tapaus. :)

  VastaaPoista
 46. Teininä kaikki Escadan kukkaistuoksut. Aina piti saada uusin ja edelleenhän ne on tallessa! Tällä hetkellä lemppari on Nuxen spa tonific. Ihanan mieto ja raikas. Ja Ckn Light blue!

  VastaaPoista
 47. Voi aivan ihana postaus!! Eikä tarvinnut yhtään miettiä mikä oli oma suosikki silloin teinivuosina - Exclamation. Ei täällä maalla varmaan juuri valikoimaa ollut, mutta tuo oli aivan ihana =).

  VastaaPoista
 48. Oon aika huono käyttämään tuoksuja, niinpä mulla oli teininäkin vaan halpis boum

  VastaaPoista
 49. Mulla tulee hirveät nostalgiat Cleanin Skin -hajuvedestä! Se tuoksuu vieläkin hyvältä, en vaan ole nyt löytänyt mistään. Tällä hetkellä suosikkina käytössä ihanan raikas Bodyshopin mandariinituoksu. Niin keväinen!

  VastaaPoista
 50. Tuoksumuistojen eka taitaa olla tuo Fii, mustana tietenkin ;) Sitten jostain tuli myski, tuo Musk-merkkinen ja sille ilmestyi vielä myöhemmin vaniljaan vivahtava sisarus. Sitten tuli erilaiset ällö makeat Samba tuoksut, mitä on vieläkin ainakin S-marketeissa myynnissä. Aikuisiällä olen tykästynyt Lancomen ja Escadan tuoksuihin, Lancomen O on yksi suosikeistani. Nyt purkissa odottaa Gaultierin Classique, kunhan vaan saisin tölkin auki :D

  VastaaPoista
 51. Teinituoksuja oli ne Yves Rocherit, vanilja tietenki, mutta myös vadelma tms. :D Hyi kauhea kaikkea sitä on tullu käytettyä :D Nyt tuoksusuosikki on Cleanin Rain.

  VastaaPoista
 52. Ihania tuolsumuistoja sulla :) Oon aina rakastanut tuoksuja, mutta etenkin teininä ne oli todella tärkeitä. Tuoksuja oli paljon ja niitä kulutettiin paljon. Aika samoja lemppareita oli mullakin, Ck One ja Tommy Girl etunenässä, ja yhä edelleen ne tuoksuvat ihanilta. Laura Biagiottin Laura oli ja on yhä edelleen ihana. Ja ah niin moni muukin...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images