PURKISSA, KUPISSA JA ILTAPALALAUTASELLA

Sain eilen Juulin instasta idean itse tehdystä jääkahvista. Ei ollut käynyt mielessäkään, että kahvia tosiaan voisi juoda kylmänä kotona ja...

purkissa teresa valimaki jaakahvi oi mutsi mutsijaakahvi nespresso oi mutsi mutsi vaniljaaurinkokuivattu tomaattitahna teresa valimaki

Sain eilen Juulin instasta idean itse tehdystä jääkahvista. Ei ollut käynyt mielessäkään, että kahvia tosiaan voisi juoda kylmänä kotona ja virkistävänä kesäjuomana. Olen siis kyllä tiennyt jääkahvin olemassa olon, mutta en vain ymmärtänyt että voihan sitä tosiaan kotonakin tehdä. Kahvikissa on kironnut koko helleajan, kuinka kahvia tekisi mieli, mutta sitten taas lämmin kahvi ei ole tuntunut hyvälle. Omaksi jääkahvireseptiksi muotoutui Nespresson (en muista mikä) Lungo-laatu, raastettu vaniljatanko ja punainen luomumaito. Hyvää.


Söin myös suurinpiirtein maailman ainoaa kuivattua hedelmää, mihin ei ole lisätty sokeria, eli kuivattuja mangolastuja ja luin Terasa Välimäen viime vuonna ilmestynyttä Purkissa-kirjaa. Wsoy:lta kyseltiin viime syksynä ottaisinko tuon Purkissa-kirjan luettavakseni ja viime syksyn säilömisien ja purkituksien jäädessä nollaan ajattelin nyt lukea kirjasta inspistä. Josko musta vielä Martta saataisiin.


Kirjassa olikin vaikka mitä ihania ideoita, joista yhden päätin toteuttaa heti: yrttiset liemikuutiot, mitä säilytetään kokkausta varten pakastimessa. Toinen kiinnostava oli Teresan tapenade, ruokalaji jota r-a-k-a-s-t-a-n vaikka en oliiveista niin muuten perustakaan. Tai no, kalamataoliivit on hyviä silloin kun niitä syö, mutta en suuresti himoitse niitäkään kreikkalaisten salaattien välillä. Mutta tapenade, se on ihanaa aina!


Ruuasta puheen ollen loppukevennyksenä todettakoon, että tänään meillä toivottiin iltapalaksi kananmunien sijasta Angry Birdsin munia. En ymmärrä mistä näitä tulee, kun meillä ei edes syödä kananmunia usein, saati sitten noita änkkäreiden munia. Onneksi oli jääkaapissa pari valkoista AB-munaa (tai ainakin kovin samannäköisiä,haha), niin selvittiin tästäkin päivästä kunnialla :D


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

 1. Jostain just luin jääkahviohjetta että jääpalat vois tehdä kahvista niin maku ei sitten niin väljähdy kun jäät sulaa.

  VastaaPoista
 2. Tai jos palat oliskin maitoa? Kauankohan ne kestäisi hyvänä pakastimessa?

  VastaaPoista
 3. Jääkahvi, nam! Enpä ole minkään sitä itse tehnyt vaikka mikäpä tosiaan estäis :D

  Mahtava nuo Ab-munat! Meillä kun kaurapuuron syönti tökkii joskus niin piirrän hedelmäsoseella puuron pintaan vaikka mitä, tänä aamuna siinä oli Piratex of the caribbean merirosvolaiva (tai ainakin sinnepäin, mutta hyvin meni läpi 5veelle!)

  Ja siis selvennyksenä, meidän moniallergikon aamupalavaihtoehdot on leipä+kaurajogurtti tai kaurapuuro, en ole sitä mieltä, että on "pakko" syödä puuroa, mutta silloin on kun muuta ei ole..

  VastaaPoista
 4. Meillä olis takapihalla 2 omenapuuta, jotka notkuu jo nyt omenien painosta. Oliko tossa kirjassa ehdotuksia omenan säilömiselle? Ihan perus omenahillo ei oikein nappaa, ja mietin vaihtoehtoisia ideoita...

  VastaaPoista
 5. Meillä on joskus ollut ihan oikea lelukin puurossa et menis alas :D

  VastaaPoista
 6. Mä tsekkaan! Jotain omenareseptejä oli joo!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images