TALLINNAN PARHAAT RAVINTOLAT, TORI JA IHANAT RUUSUMEKOT...

Etsitpä tietoa Tallinnasta mistä tahansa lähteestä, nykyään on yksi kohde yli muiden mitä suositellaan: Kalamaja. Kalamaja sijaitsee Pohjois...

Etsitpä tietoa Tallinnasta mistä tahansa lähteestä, nykyään on yksi kohde yli muiden mitä suositellaan: Kalamaja. Kalamaja sijaitsee Pohjois-Tallinnassa, mutta ei siis missään nevadassa, vaan pari sporapysäkkiä satamasta Pohjoiseen. 1 ja 2 ratikalla pääsee ja kun hyppää pois Telliskivi-pysäkillä on aika ytimessä.


Kalamaja onkin ihana paikka, mikäli tykkää kaikenlaisesta vanhasta ja ränsistyneestä ja kuulemani mukaan trenditietoiset ihmiset ovat löytäneet nyt Kalasataman asuinpaikakseen. Oikeastaan luulen, että taiteilijat ja muut vähemmän formaalit tyypit ovat löytäneet Kalamajan ja tehneet siitä läsnäolollaan trendikkään.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Heti Telliskiven pysäkillä alkaa syyhyttämään. Menisikö torille vai Boheem kohvikiin syömään. Ensin kuitenkin torille, missä myydään kaikenlaista antiikkiesineistä vihanneksiin, marjoihin, käsitöihin ja ihaniin venäläisiin mummomekkoihin ja yöpukuihin. Mä toki satsasin mekkoon ja yöpukuun, sillä mitä mummompi, sen parempi.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Torin jälkeen kävelin vielä Telliskivi 60:ssa sijaitsevalle "design ostarille", missä oli kaikkea mitä olisin halunnut kotiin. Lasten luomupuuvillavaatteita, käsin neulottuja yksivärisiä nuttuja, virolaista luonnonkosmetiikkaa, retrohuonekaluja, paikallisien suunnittelijoiden tuotteita, siis juuri kaikkea sitä mitä himoitsen ja mihin mulla on paha hamstrausgeeni. Sitten olikin pakko mennä syömään, joten samassa osoitteessa sijaitseva F-hoone oli luonnollinen ja hemmetin hyvä valinta. Melkein itkin sitä maailman parasta vuohenjuustosalaattia, missä oli paahdettua paprikaa, vuohenjuustoa ja kanaa. Joku sanoi, että vähän harmittaa että suomalaiset ovat löytäneet F-hooneen, että toivottavasti hintataso ei nouse. Musta se, että jotain ravintolaa suositaan on taas hyvä juttu, share the love!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tallinnassa olisi muuten Patti Smith heinäkuussa, mutta valitettavasti väärä aika ja olemme silloin Berliinissä. No well, jatketaan. Illalla hengaillin uudelleen Kalamajan alueella tutustuen mm. Tallinnan poliisiasemaan, minne turisteja pyydetään menemään jos esimerkiksi iPhone sattuisi lähtemään laukun pohjalta varkaan taskuun. Poliisiaseman jälkeen kävelin vielä Boheem kohvikiin syömään salaatin ja bruchettaa. Aika hyvänkokoiset annokset, odotin nimittäin jotain pientä känttypalaa salaatin kylkeen, mutta jotain muuta sain.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Nämä oli varmaan ne perusmestat, missä Kalamajassa käydään. Hierojani suositteli ruokapaikaksi ja shoppailuun vielä yhden pysäkin päässä olevaa Kamahousea, mutta se oli valitettavasti kiinni. Ensi kerralla sitten :)


Loppuun vinkki: jos teiltä varastetaan jotakin Tallinnassa, teidän ei oikeasti tarvitse mennä poliisiasemalle tekemään rikosilmoitusta, vaan sen voi tehdä myös Suomessa netin kautta. Alla olevassa lipareessa on tiedot sekä myös Tallinnan poliisiaseman osoite. Hain ihan ite poliisiasemalta tuon, taksilla...


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

12 kommenttia

 1. Meilläkin oli viimekesäisellä Tallinnan-reissulla tarkoitus mennä Kalamajaan, mutta kuvien perusteella taidettiin eksyä ihan muualle... (Kumma juttu, kun paikka ei näyttänytkään yhtään siltä, mitä oltiin luettu ;)..!) Uusi yritys tänä kesänä, koska seuraava tyttöjen reissu Tallinnaan on jo suunnitelmissa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos näistä vinkeistä, harmittavan usein Tallinnan reissut jää kierrokseen vanhassakaupungissa ja pariin visiittiin ostoskeskuksissa. Nimim. toissapäivänä kotiuduin juuri tällaiselta reissulta :D Ehkä ensi kerralla voisi varata enemmän aikaa ja kierrellä muuallakin :)

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää, tonne mäkin haluun!

  VastaaPoista
 4. Näyttää just sellaiselta, mistä me tykättäis. Tuonne seuraavalla reissulla! Kiitos muuten tosi paljon näistä Tallinna-postauksista! Ei olis mulla tullut edes mieleen, miten ihana lomakaupunki se vois olla, jos sulla ei olis ollut jotain postausta siitä aikaisemmin keväällä. Ja kun reilu kuukausi sitten käytiin, tykättiin kovasti. Täältä Tallinna ei ole ihan yhtä lähellä, mutta kuitenkin lähempänä kuin niin moni muu paikka. Nyt jo suunnitellaan seuraavaa reissua toisten kavereiden kanssa. Olis niille eka ulkomaanreissu ikinä, joten innolla luen näitä sun postauksia, että saadaan niille oikein ikimuistoinen reissu.

  VastaaPoista
 5. Tuolla mekin keväällä oltiin. :D Bistro Kukeke oli ihanan kodikas ja ruoka oli herkullista (ja jälkkäriks just sitä aiemmin mainittua talkkunajädeä). Oluen ystävälle Bar Pudel on taivas, ja löytyyhän sieltä kaikkea muutakin kivaa juotavaa, myös holitonta.

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa, Isyyspakkaus-blogista varmaan löytyy tulevaisuudessa myös vinkkejä tallinnaan, ovat Instagramin mukaan siellä!

  VastaaPoista
 7. Yleensähän Tallinnassa viettää kuitenkin sen 7h tms, jos menee aamulla ja lähtee illalla. Siihen ehtii kyllä käydä Kalamajassa JA vanhassa kaupungissa.

  VastaaPoista
 8. Musta melkein mikä tahansa kaupunki tai paikkakunta on hyvä lomakohde, kun oikeasti etsii ne kivat paikat vaikka jo etukäteen.Oon rakastunut tänä kesänä myös Raumaan ja Imatraan:D

  VastaaPoista
 9. Mua kiinnostaa tosi paljon se talkkunajäde,sitä on pakko maistaa ensi kerralla. Mikäköhän on talkkuna englanniksi tai viroksi?

  VastaaPoista
 10. En tiiä onko sille englanninkielistä nimeä olemassakaan, mut viroksi on kama.

  VastaaPoista
 11. Tuota asennetta pitää munkin oppia enemmän! Itseasiassa sun postaukset Raumasta sai mut vakavasti harkitsemaan lomaa sinne. Olen käynyt siellä monta kertaa tätini luona, mutten koskaan turistina. Hän jäi juuri eläkkeelle, joten mulla taitais olla paikallisopaskin taattu.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images