PALUU LUONNONKOSMETIIKKAAN

yhteistyössä EkoPharma professional ja kauneushoitola Hilla Pitkään blogiani lukeneet muistavat varmaan ekokosmetiikkainnostukseni, mikä mur...

yhteistyössä EkoPharma professional ja kauneushoitola Hilla


ekopharma professional4


Pitkään blogiani lukeneet muistavat varmaan ekokosmetiikkainnostukseni, mikä mureni pala palalta kun en löytänyt iholleni sopivia tuotteita ja tuntui, että sain jokaisesta tuotteesta epämieluisia reaktioita. Viime talvena puhjennut akne sai lopullisesti mut pois kasvoille tarkoitetusta ekokosmetiikasta ja nyt on pyyhkinyt itseasiassa aika hyvin ihonkin kanssa, kiitos hormonaalisen aknelääkityksen (Diane Nova) ja säännöllisen ihon hoidon. Siksi lienenkin vähän hullu, sillä nakkasin tänään kaikki vanhat ihonhoitotuotteet laatikkoihin ja siirryin takaisin luonnonkosmetiikkaan.


Miksi näin? Tästä tulee aika pitkä juttu, joten otahan hyvä asento tietokoneen ääressä jos ihonhoitoasiat kiinnostavat. Muutettuamme toimistomme uuteen osoitteeseen, tutustuin suomalaisen EkoPharma Professional-ihonhoitosarjan kouluttajaan Soileen jonka toimisto sijaitsee siis omaa duunipaikkaani vastapäätä. Olemme nyt muutaman kuukauden Soilen kanssa silloin tällöin jutelleet ihonhoidosta ja kuinka samoilla linjoilla olimme siitä, millainen ihonhoitosarjan pitäisi olla. Haluan ihoni olevan hyväkuntoinen, eikä vain näyttävän hyväkuntoiselle ja erityisesti synteettisessä kosmetiikassa yleiset kalvomuodostajat haluaisin pois iholtani. Kosteusvoiteet (L300) tuntuivat toimivan ihollani hyvin, mutta esimerkiksi Vichyn putsarista mulle jäi aina sellainen olo, kuin olisin tehnyt itselleni kuoren ihoon. Siitä tunteesta haluan eroon.


elsa oi mutsi mutsi ekopharma


Soile oli kertonut mulle paljon lahtelaisen perheyrityksen hyvin siedetystä kosmetiikkasarjasta EkoPharma Professionalista, jota myytäisiin vain kosmetologeilla. Tuotteet ovat suunniteltu suomalaisen ihon tarpeisiin ja niissä vaikuttavina aineina on suomalaiset luomumarjat ja joista puuttui monia allergisoivia ainesosia, mitä ulkomaalaiset luonnonkosmetiikkasarjat sisältävät. En ollut koskaan tullut ajatelleeksikaan, että siitepölyallergikko voi saada helposti oireita myös kosmetiikasta missä käytetään tiettyjä yrttejä tai mykiökasvin kuten kamomillan osia raaka-aineina. Pikkuhiljaa innostuin ehdotuksesta, että testaisin puoli vuotta EkoPharmaa, vain ja ainoastaan EkoPharmaa ja tutkisin blogissani miten ihoni reagoi kun taustalla on se akne ja ne luonnonkosmetiikasta saadut epämieluisat reaktiot.


kauneushoitola hillakauneushoitola hilla3


Ja tässä sitä ollaan, kaikki kosmetiikka muutamaa poikkeusta (kerron myöhemmin mitä) lukuunottamatta on siis poistettu peilikaapista ja tilalle on tullut melkoinen röykkiö suomalaista ammattilais-luonnonkosmetiikkaa. Kävin päivällä kauneushoitola Hillassa Hietalahdessa ja Hillan omistaja Minna teki mulle sekä ihonpuhdistuksen että tsekkasi mitkä tuotteet iholleni sopisivat parhaiten. Ymmärsin vasta kosmetologin luona miksi on hyvä, että tuotteita ei voi vain tilata netistä. Olisin nimittäin tilannut ihan väärät tuotteet iholleni, jota ei ole koskaan aiemmin kunnolla analysoitu. Melkoinen facepalm-tilanne muuten huomata, että on käyttänyt aivan erilaisia tuotteita ihonhoidossa, mitä olisi pitänyt.


EkoPharma on kehitetty alun perin herkän ihon hoitoon ja sen takana on AnnI Linnavirta, entinen sairaanhoitaja ja nykyisin siis kosmetiikka-alan moniosaaja. Tuotteet tehdään tällä hetkellä Lahdessa, mutta tuotantolaitos on muuttamassa syksyllä Helsinkiin, vain muutaman kilometrin päähän kodistani! Luomumarjat, mitä tuotteissa käytetään ovat myös suomalaisia, esimerkiksi mustaherkukka on Korialta, melkoista lähikosmetiikkaa siis. Mulle luvattiin, että pääsisin tulevaisuudessa myös tutustumaan tuotantotiloihin sekä vierailemaan halutessani siellä marjatilallakin, mikä kuulostaa tosi mielenkiintoiselle. Eihän minulla ole mitään tietoa miten se kaikki marjoista saatava hyvä näihin tuotteisiin oikein laitetaan. Kuitenkin kun INCI-listoja lukee, ymmärtää ettei EkoPharman tuotteissa marjat ole vain markkinointitemppu vaan niitä todellakin löytyy tuotteista paljon. Se onkin tärkeää, koska vaikka testausjakso onkin itselleni ilmainen, en haluaisi jatkossa pistää rahojani kosmetiikkaan missä mainoksissa isoimmin hypetetty raaka-aine olisikin INCI-listan viimeisenä ja tuotteessa vain markkina-arvon takia. Tiedättehän, on tyrniseerumeita ja tyrniseerumeita, se paljonko vaikuttavaa ainetta on merkitsee aika paljon.


ekopharma professional1kauneushoitola hilla2kauneushoitola hilla4


Hillassa mulle siis tehtiin ihonpuhdistus ja analyysi, jonka perusteella mulla onkin kuivuuteen taipuvainen sekaiho. Ei siis rasvainen iho ollenkaan, vaikka kovasti niin luulin. Sen lisäksi ihostani löytyi merkkejä couperosasta, eli verisuonien katkeilusta! En ollut edes ajatellut omistavani couperosa-ihoa, ja oletin saavani EkoPharman akne-iholle soveltuvaa sarjaa testiin. Sen sijaan mulle löytyikin kombo, missä yhdistyy kosteuttava sarja ja cuperosa-sarja. Oikeastaan kaikki muu paitsi kosteuttava puhdistusgeeli on herkälle couperosaiholle. Minna laati mulle myös tarkan hoito-ohjelman mihin kuuluu päivittäin:
 • Kosteuttava puhdistusgeeli vadelmauutteella

 • Herkän ihon kasvovesi mustaherukkauutteella

 • C-max couperose hoitovoide mustaherukan siemenöljyllä

 • C-max couperosa hoitoseerumi mustaherukkauutteella

 • C-max herkän ihon silmänympärysvoide


Ja kerran viikossa:

 • Herkän ihon kuorinta mustaherukkauutteella

 • Herkän ja couperosaihon naamio mustaherukkauutteella


ekopharma professional2ekopharma professional3

Sekä Soile että Minna varoittelivat, että iho saattaa reagoida negatiivisesti aluksi tuotteisiin jonkin verran, mutta kun ihosta on saatu edellisten tuotteiden kalvomuodostajat veks ja iho pystyy taas ottamaan vastaan tehoaineita sekä entistä paremmin myös hengittämään, tilanteen pitäisi raueta. Tuotteissa on kuitenkin sama, mikä lääkkeissäkin eli reseptiä voidaan tarvittaessa muuttaa. Kaikki kun ei sovi kaikille, vaikka sarja on yleisesti hyvin siedetty ja kehitettykin herkälle iholle.


Kyllä kuulkaa jännittää. Toivon todellakin, ettei tälläinen suora hyppy uuteen sarjaan ilman totuttelua aiheuta paljon esimerkiksi näppyjä ja että ihoni tykkäisi näistä tuotteista. Tässä on sekin puoli, että saan blogin kautta aika usein testattavia ihonhoitojuttuja ja nyt olen tosiaan jäävännyt itseni täysin kaikista muista sarjoista puoleksi vuodeksi, eli vaikka iho reagoisi kuinka, olen lupautunut koekaniinina etsimään kosmetologini kanssa pulmiin ratkaisun EkoPharman tuotteista. Ei siis pelastavia apteekkituotteita eikä muutakaan, itseasiassa aurinkorasvanikin on EkoPharmaa!


Mulla jäi niin paljon tästä jutusta pois kiinnostavia juttuja, mutta palataan viimeistään ensi kuussa siihen miten iho on ottanut EkoPharma Professional-tuotteet vastaan. Toivon parasta, mutta valmistaudun pahimpaan ;) Onneksi Hillasta luvattiin, että saan soittaa aina kun jotain kysymyksiä tulee ja tarkoituksena on saada - ei hyväkuntoisen näköinen iho vaan hyväkuntoinen iho kotimaisilla luomumarjoilla!


Onko teistä jo joku testannut EkoPharmaa?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

21 kommenttia

 1. Mielenkiintoisen oloinen sarja! :)

  Kalvonmuodostajat saat iholtasi pois muuten ihan yhdellä pesulla - ne eivät imeydy ihon pintakerroksia syvemmälle (jo ihan kosmetiikkalainsäädännössäkin muunlaisten aineiden käyttö olisi kiellettyä). Itsekin käytän luonnonkosmetiikkaa tällä hetkellä lähes täysin ja olen sen suuri ystävä, mutta kaikkea hassua kyllä kuulee välillä luonnonkosmetiikkaan liittyen. :)

  VastaaPoista
 2. Juu, mutta esimerkiksi juuri tuosta putsaristani jää sen pesun jälkeen todella kummallinen melkein kumimainen olo ihoon, mikä toki silottaa ihon pinnan mutta tuntuu tosi kummalliselle. Jos se pesuainekin, jonka tehtävänä on pestä muodostaa kalvon iholle niin silloinhan siinä ihossa on koko ajan kalvoja? En tykkää ajatuksesta.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen sarja :) jään odottamaan innolla jatkoa. Missä hintaluokassa tuotteet liikkuvat ?

  VastaaPoista
 4. Hei! Onko tuotteet voimakkaasti tuoksuvia? Monet luonnonkosmetiikka tuotteet tuoksuvat hyvin voimakkaalle, ja arvaa harmittaako kun jäävät sen vuoksi käyttämättä.

  VastaaPoista
 5. Minäkin jään mielenkiinnolla odottelemaan jatkoa! Sarja kuulostaa mielenkiintoiselta ja pakko oli heti tsekata, onko täällä Oulussa jälleenmyyjiä. Eipä tietenkään. :( Tuollainen ihon analyysi osaavan kosmetologin käsissä olisi ihana. Mullakin on valitettavasti huonoja kokemuksia (2kpl) kosmetologeista, niin olen lakannut käymästä. Itse olen jo vuosia sitten tajunnut, että aknesta huolimatta ihoni on kuivuuteen taipuva, mutta ensimmäinen kosmetologi ei tuntunut tajuavan tätä yhtään, vaan käytti niin tujuja aineita, että sain käyttää tehokosteutusta aika pitkään, että sain ihoni takaisin parempaan kuntoon hänen jäljiltään. Toinen vain saarnasi minulle ihon pesemisestä aamuin illoin. Pitääkin tehdä seuraava lomareissu Helsinkiin, että pääsen tuonne Hillaan.

  VastaaPoista
 6. Niin, tietenkin siis jos illalla putsaa kasvot silikonipitoisella putsarilla ja yövoiteessa on silikoniyhdisteitä, niin silloin kalvo on iholla öisinkin. :) Mutta siis mitään pysyväiskalvoa (parhaassa tapauksessa sitä on kutsuttu myrkkykerrokseksi tms. ;), joka sitten tietyn ajan kuluessa luonnonkosmetiikkaa käyttämällä häviäisi, tuskin voi muodostua. Sellaistakin olen kuullut, en siis toki tältä valmistajalta. :) Mutta itse saatan päivisin käyttää ihan hyvällä mielellä silikonipitoisia tuotteita ihoa suojatakseni ja meikatakseni, mutta öisin en niistä pidä, koska silikonin ihonhoidolliset ominaisuudet rajoittuvat lähinnä suojaamiseen. Ikävä kyllä se on suosittu (edullinen?) filleri, jolla tuotteisiin saadaan voluumia ja liukuvaa ihotuntumaa. Itse näen silikoniyhdisteet hyvinä nimenomaan meikeissä, joissa niiden tarkoitus on puhtaasti saada iho *näyttämään* hyvältä. :)

  VastaaPoista
 7. Olen käynyt Minnan luona Hillassa nyt kaksi kertaa ja EkoPharma-tuotteita alkaa löytyä useita. Olen käyttänyt ekokosmetiikkaa jo vuosia ja kokeillut useita merkkejä, mutta olen täysin myyty EkoPharman kotimaisuudesta. Tuotteet toimivat itselläni todella hyvin ja niissä on ihana, mutta sopivan mieto, tuoksu. Suosittelen niin kaikille, sekä tuotteita että Hillaa!

  VastaaPoista
 8. Kiinnostaa kyllä ja jään odottamaan lisäinfoa :)

  Hinta tosin jäi vaivaamaan, tiedän tasan et hyvästä ja toimivasta luonnonkosmetiikasta pitääkin maksaa enemmän kuin marketin 5e kasvovoideprk ;D mutta meneeköhän nämä nyt sitten ihan hirmuisissa hinnoissa....?

  VastaaPoista
 9. Kiinnostavia tuotteita! Herkkä ja couperosaan taipuva, pintakuiva ihoni on varsin vaativa. Etsinkin jatkuvasti toimivia tuotteita. Olen siirtymässä luonnonkosmetiikkaan pikku hiljaa, koska ilmeisesti olen herkistynyt myös luottosarjani avenen tuotteille. Minuakin kiinnostaa missä hintaluokassa nämä liikkuvat?

  VastaaPoista
 10. Tuotteista riippuen n. 20-30 euroa, esim naamiot oli muistaakseni 21.90 :) Minna kertoi monien asiakkaiden tykänneen, että hyvin samanhintaista mitä ulkomaalainen laadukas luonnonkosmetiikka,mutta tässä tuotteet ovat tosiaan vielä kaikenlisäksi Suomesta!

  VastaaPoista
 11. Ei ole. Tuoksu on mieto ja hennon marjamainen, ei ollenkaan sellainen (mielestäni myöskin ihana) voimakas yrtti/sitrustuoksu mitä monilla muilla merkeillä olen käyttänyt. Kannattaa käydä tutustumassa yhden hoidon verran ja kertoa hajusteherkkyydestä. Ihan varmasti löydät tuotteet jotka sopii.

  VastaaPoista
 12. Hillan Minna on kyllä ihana, kannattaa ehdottomasti varata aika kun tulet Helsinkiin. Oli tosi mukavaa ja ei ollenkaan tullut olo, että ihoani arvosteltaisiin vaan pikemminkin oli tosi hyvä, että couperosan merkit havaittiin ja nyt voin estää verisuonien katkeilua kotihoidolla.

  VastaaPoista
 13. No mutta mukava kuulla! Minäkin ihastuin tosi paljon sekä hoitolaan että tietenkin tuotteisiin. Olen testannut EkoPharmaa ennen eilistä vain aurinkovoiteen verran, mutta sekin on ollut tosi hyvä. Ja eihän oikeasti kaikkia tuotteita kannatakaan heti vaihtaa uuteen merkkiin, tää on enemmän blogiini liittyvä juttu että testataan tällaista "shokkihoitoa" kun siihen on mahdollisuus.

  VastaaPoista
 14. No ei mene hirmuisissa hinnoissa, aika samoissa kuin ulkomaalaiset laadukkaat luonnonkosmetiikkatuotteet kuten Dr. Hauschka. Hintahaarukka on n. 20-30 euroa purkki ja sarjaanhan voi siirtyä pikkuhiljaa ettei kerralla tällaista testaussettiä hanki minkä itse sain mukaani.

  Myös laatu on selkeästi ammattilaistenkin mieleen, esimerkiksi Suomen kosmentologien yhdistyksen opisto (sky) ottaa EkoPharman syksyllä toiseksi merkikseen. Toinen merkki Yonka on ollut talossa ainakin yli 30 vuotta, eli uskovat tämänkin sarjan tulevaisuuteen tosi paljon.

  VastaaPoista
 15. Tuo mustaherukkasarjahan kuulostaa myös sinun sarjalta! Tuotteiden hinnat ovat perus luonnonkosmetiikkatasoa, n. 20-30 euroa purkki. Kannattaa tsekata lähin EkoPharma-kosmentologi ja Helsingissä mennä Hillaan tutustumaan sarjaan.

  Täytyy myöntää, ettämulla on hieman hankaluuksia totuttautua näin monen tuotteen käyttöön, mutta ainakin nyt iho on vielä ihan mukavassa kunnossa eikä herkistymistä ole tullut (mitä uuden sarjan kanssa pelkään tulevan)

  VastaaPoista
 16. Lähinnä tuolla kalvot veks-jutulla tarkoitin ihon tottumista erilaisiin pesuaineisiin ja kosmetiikkaan ylipäätään. Kun on käyttänyt puhdistusainetta, seerumia ja kahta erilaista kosteusvoidetta missä kaikissa on useampi "ihon siloittaja" se iho on oikeasti aika siloteltu ilman meikkiäkin. Nyt kun päälle ei tulekaan näitä aineita, on se iholle totuttelun paikka taas, samoiten kuin uudet aineet ylipäätään aina.

  Oon itse nyt suosinut pidempään Youngbloodin mineraalipohjaa, mikä ei onneksi tee mitään silikonikalvoa naamaan. Tää onkin ollut pohdiskelun paikka, että miksi en halua mitään silottajia naamaani, mutta silti hoidan ihoani ja meikkaan eli muutan enivei kasvojen näköä. Luulen, että mun aknehistoria vaikuttaa paljon siihen, että jo ajatustasolla olo on parempi kun naama olisi hyvän näköinen ilman silikoneja.

  VastaaPoista
 17. Hmm, mä olen itse kokeillut tämän sarjan messumyyntisarjan tyrnituotteita ja mun iho ei vaan tykännyt :P Tosin, aika nopeasti hylkäsin tuotteet kun iho tuntui olevan vaan yhtä suttua, voi olla että sinnikäs käyttö olisikin loihtinut ihanan ihon. Mua harmittaa, että jälleenmyyjien verkosto on aika suppea, olisin nimittäin ehkä mielummin silloin ostanut nimenomaan näitä "hoitolatuotteita" ( en sitä apteekeissa/messuilla myytävää tuotelinjaa ), tosin aivan varmasti olisin silloin ostanut vääränlaiset tuotteet :D Kovasti se on vaan takaraivoon iskostunut, että ihotyyppi on rasvoittuva sekaiho, vaikka se on kyllä ennemminkin helkkarin pintakuiva sekaiho :D Ja kunnon kosteutuksella kyllä pääsee pitkälle, jos mun iho pääsee pintakuivahtamaan, on näppyarmeija taattu. Nytkin innostuin kuorimaan sitä liikaa maitohapoilla, jolloin se otti itseensä :T

  VastaaPoista
 18. Hienoa, että vihdoin joku bloggaa näistä tuotteista! Olen odottanut tätä ja muistaakseni vinkkailuttikin joillekin bloggareille tuloksetta.

  Olen käyttänyt tuon firman tuotteita nelisen vuotta vaihtelevasti (firman nimi on vaihdellut, taisin aloittaa Valanni-nimisen puljun tuotteilla, mutta sama firma yhtä kaikki). Alunperin törmäsin tuotteisiin henkilökohtaisen elämän yhteyksien kautta. Iho ja hiukset tykkäävät suurimmasta osasta, suurin ongelma mielestäni on ollut tiheään vaihtuvat tuotteet (sisällöt sekä sarjojen nimet) sekä jälleenmyyjät (melkein koskaan ei uutta purkkia ole saanut samasta paikasta mistä osti edellisen). Lisäksi pakkaukset ovat mielestäni aika epäkäytännöllisiä. Mutta tuotteet toimivat ja kotimaisuus on tosi hieno juttu! Luulen ja toivon, että nuo ikävät vaihtelevuudetkin ovat nyt vähenemään päin, kun tuotesarja on selvästi hiotumpi ja vakiintuneempi.

  Aion seurata miten kokeilusi etenee!

  VastaaPoista
 19. Luinkin sun kokeilusta taannoin! Tuo messusarja ollaan ilmeisesti kokonaan lopettamassa ja keskitytään näihin ammattilaistuotteisiin. Palataan asiaan kk:n päästä, et miltä iho näyttää!

  VastaaPoista
 20. Sarjahan ei itsessään ole kovin vanha, muistaakseni 2011 tullut markkinoille ja varmasti aluksi hakenut muotoaan paljon. Nyt kuitenkin EkoPharmaa löytyy ympäri Suomen ja varmasti tietoisuuden kasvaessa myös tarjonta kasvaa eli enemmän kosmentologeja siirtyy sarjaan.

  Kuten tuossa tosiaan kerroinkin, sky-opistokin on ottamassa sarjan toiseksi merkikseen joten se varmasti lisää myös sarjan saatavuutta jatkossa :)

  VastaaPoista
 21. Täytyykin käydä kokeilemassa, tuotesarja kuulostaa lupaavalta.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images