KAKSI PUNAPÄÄTÄ MATKUSTAA ETELÄ-KARJALAAN

Tänään ollaan matkustettu Terhin ja kahden punapäisen pojan kanssa Helsingistä Imatralle. Kolmipäiväisen reissumme ensimmäinen lomapäivä me...

Tänään ollaan matkustettu Terhin ja kahden punapäisen pojan kanssa Helsingistä Imatralle. Kolmipäiväisen reissumme ensimmäinen lomapäivä meni oikein hyvin, söimme junassa eväitä ja lueskelimme junakirjoja. Matka Helsingistä Imatralle kesti n. 2.5 tuntia, joten emme edes menneet leikkivaunuun, matka kului rattoisasti näinkin.


imatra juna


Imatralle päästyämme kyselimme tietä ravintolaan ja saimme ohjeen kävellä joen vartta pitkin kunnes Rosso (!) tulee vastaan. Paikallinen "kivenheiton päässä" tarkoitti tässä tapauksessa lähes 4 kilometrin kävelyä, mutta mikäpä siinä oli kävellessä ihanassa kesäpäivässä. Koko matka Imatrankoskelle oli niittymäistä maisemaa ja Kaamos ja Joona juoksivat sen minkä kintuistaan pääsivät nurmikossa. Jotenkin huvitti, että oltiin tosiaan kävelemässä rinkat selässä Imatrankosken koskea katsomaan, melko retromatkailua.


omatra imatrankoski pojat juokseeimatra pelto


Imatrankoski oli kyllä ihan mielettömän hieno paikka ja meitä harmitti, että koskinäytökset alkavat tältä kesältä vasta 26.6. Silloin pato avataan joka päivä klo 18:00 ja n. 20 minuutin ajan vettä syöksyy koskesta n. 500 000 litraa sekunnissa. Koskinäytöksessä käytetään valotehosteiden lisäksi kolmea eri musiikkia päivän mukaan, Sibeliusta, Darudea ja Nightwishia. Olisi ollut ihan huippua päästä näkemään nuo kaikki kolme näytöstä!


Koskesta olisi aika paljon mielenkiintoisia juttuja kerrottavana.  Ei minulla, mutta Terhi tuntuu opiskelleen koko kosken historian ja toivoisi meidän pääsevän vielä koskeen päivänsä päättäneiden muistoksi pystytelle Impi-veistokselle ottamaan kuvia. Musta tuntuu, että sen jätämme väliin tällä kertaa.


omatra imatrankoskiimatra imatrankoski pikkupoikaimatra imatrankoski yleiskuvaimatra imatrankoski yleiskuva turistit 2 imatrankoskella bloggaajat


Lopulta päästiin ihan sinne Imatrankosken ytimeen, eli leikkipuistoihin ja ROSSOON! Imatraa ei todellakaan voi ohittaa käymättä Rossossa ja oikein harmittaa, kun Pasta Carbonaraa ei saanut tilattua lasten koossa. Syötiin sitten rukiiset margaritapizzat, mitkä maistui kyllä myös.


imatra big band festivals 2imatra leikkipuistio1imatran rosso 2imatran rosso


Matka jatkui vielä paikkaan, minkä monet varmaan arvaavatkin kuvasta. Huomenna päästään siis kunnolla ottamaan ilo irti lasten aktiviteeteissa ja odotamme tosi kivaa päivää täällä Saimaan rannalla! (Terhin fiiliksiä ekasta lomapäivästämme täällä!)


imatra angry birds huone Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Oi Imatra! Rautatieasemalta on tosiaan melkoinen siivu kävellä Rossoon, mutta onneksi matkan maisemat on ihan superkauniit! Koskinäytökset kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa jos vaan mahdollista, se on aika vaikuttava juttu. Ja rohkeimmat laskevat vaijeriliu'ulla kosken kuohujen yli. Tai ainakin viime kesänä se onnistui.

    VastaaPoista
  2. No jos täällä kävis vaiks flaksi siulla ;)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images