HELPPO SUKLAINEN RAAKAKAKKU

Olen yrittänyt vähentää sokerin käyttöä viime aikoina, sillä alkoi tuntumaan että sitä on ihan kaikkialla ja olen tullut jotenkin sokerisok...

raakakakku balilainen suklaakakku suklaakakku raakakakkuraw cake raakakakku oi mutsi mutsibalilainen raakakakku raw cake oi mutsi mutsi

Olen yrittänyt vähentää sokerin käyttöä viime aikoina, sillä alkoi tuntumaan että sitä on ihan kaikkialla ja olen tullut jotenkin sokerisokeaksi. Nyt vältellessäni sokeria silmät ovat oikein avautuneet kuinka paljon sitä onkaan lisätty kaikkialle. Silloin tällöin makean syöminen on musta tosi jees, mutta oli pakko pistää sokeristoppi kun huomasin, että ihan kaikessa pussipuurosta ketsuppiin sokeria oli lisätty ihan holtittomasti. Sitä siis löytyi herkkujen lisäksi ihan kaikesta, eikä sokeri selkeästikään tehnyt oloani ainakaan energisemmäksi. Nyt muutaman viikon sokeriminimoinnin jälkeen alkaa olo tuntua energisemmältä, joten päätinpä sitten leipoa kakun, hehe.


Oikeasti tämä kakku on tosi terveellinen, vaikkakin melkoinen energiapommi. Kakku on mulle tuttu entuudestaan Raw Food Cafe Hymystä ja Hymyn omistaja raakakokki Maria Lönnqvist oli ilokseni laittanut reseptin kakkuun myös nettisivuilleen. Tein kakun hyvin suurpiirteisesti ja jätin päälliseen tarkoituksella vähän purutuntumaa enkä sekoittanut massaa täysin sileäksi. Sokeria tässä suklaisessa raakakakussa on vain 1dl ja sekin palmusokeria, jonka glykeeminen indeksi on sokereista pienin. Tämä ei siis nosta verensokeria huippuunsa ja sitten romauta väsymyksen kanssa oloa maahan.


Tarvikkeista sen verran, että käytin täytteessä tavallisen raakakaakaon sijaan Puhdistamon suklaapakkausta (saatu), mihin on lisätty raakakaakaon lisäksi myös mm. macaa, vaniljaa ja merisuolaa, joten suolaa ei tarvitse massaan lisätä, vaikka ohjeessa niin lukeekin. Kakku on huippuherkullinen, helppo tehdä ja maistuu lapsellekin. Mutta jos käyttää suklaapakkausta, kannattaa huomioida ettei macaa suositella alle 3-vuotiaille. Tosin kakkupalassa macan määrä on minimaalinen, mutta ajattelinpa huomauttaa kuitenkin.


Kokeilemisen arvoinen resepti!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Itse seuraan myös sokerimääriä ruuissa ja se määrä on todellakin tolkuton. Huvittavinta juuri nyt on huomata miten paljon sokeria terveellisinä välipaloina myydyissä proteiinirahkoissa on sokeria. Ja jotkut leivät ovat myös vallan sokerisia... kunpa tässä tehtäisiin samaa muutostyötä kuin suolan suhteen. Tarpeeseen tulisi!

  VastaaPoista
 2. Musta tuntuu, että saan sen sokerikiintiöni täyteen jo ihan leivästä, ketsupista jne. Ettei oikeastaan edes tee mieli makeaa, mutta tuleehan sitä syötyä kun sokeria on joka paikassa! Oon sillä tavoin rento nyt sokerin välttelyn kanssa, etten mitään salaatin kastikkeita jne karttele ja hedelmiä syön normaalisti kuten marjojakin. Yritän lähinnä tuota makeiden leivonnaisten jne karttelua ja ettei mun päivittäiselintarvikkeissa olisi tuhottomasti sokeria,kuten vaikka jugurtissa, puurossa, muroissa, kahvimaidossa (!)

  VastaaPoista
 3. Aivan loistavaa. Kiitos. Raakaruoka on hotsittanut jo pari vuotta, mutta yleensä innostus lopahtaa pariin pirtelöön. Nyt taas herkkulakossa, mutta ehkä sitä nyt raakakakkua voisi tehdä :).

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, pitää ehdottomasti kokeilla! :) Itse teen usein banaanilettuja ja todella hyviä ovat ilman vehnäjauhoja ja sokeria.
  Sokeria tosiaan tuntuu olevan ihan joka paikassa ja reilun yksivuotiaan tytön äitinä häiritsee eniten se, miten lapsille tarkoitettuihin tuotteisiin (viilit, jogurtit, murot jne) laitetaan jopa enemmän sokeria kuin aikuisille suunnattuihin vastaaviin tuotteisiin. Erityisesti nyt useissa blogeissa markkinoidut Elovena-tuotteet, jotka ovat sokerin lisäksi pumpattu täyteen suolaa, ärsyttävät. Mutta ilmeisesti Muumien ja muiden hahmojen varjolla saa valmistaa mitä tahansa huttua, harmillista! :(

  VastaaPoista
 5. Nam, näyttää hyvältä. Pitääpä joskus kokeilla. Jännä juttu ton macan kanssa, että meidän kirppu ei ole halunnut syödä sitä ollenkaan ensi kokeilun jälkeen. Voisko taas olla, että lapsi tietää mikä ei itselle ole vielä sopivaa. (Ja onhan se myös aika pahan makuista, mut ei se jogurtissa tms. hirveästi maistu.)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images