STOAN BRUNSSILLA YKSIN

Muutama viikko takaperin Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoassa nukketeatterifestareilla ollessamme kävimme Jennyn ja lasten kanssa Stoan rav...

Muutama viikko takaperin Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoassa nukketeatterifestareilla ollessamme kävimme Jennyn ja lasten kanssa Stoan ravintolassa kahvilla. Kerta oli ensimmäinen ja paikka tupaten täynnä brunssikansaa. Siitä asti olen miettinyt, että Stoan brunssi pitää kyllä käydä syömässä ja tänään sen sitten tein extempore-lauantaijuttuna. Enkä todellakaan pettynyt. Satuin vielä sopivasti aikaan milloin oli selkeä vuoronvaihto ja ravintola oli ruokalilun ajan mukavan rauhallinen. Tosin brunsseille musta sopiikin elämä ja hälinä, eli eipä täysi ravintolakaan olisi haitannut kunhan pöytään olisin mahtunut.


itis stoa brunssi cafe ravintola salaattibuffet2 itis stoa brunssi cafe ravintolabrunssi salaatti stoa itis itis stoa brunssi cafe ravintola salaattibuffetstoa brunssi sandro cuscus kasvisruoka brunssi itis stoa salaatti itis stoabrunssi annos stoa ravintola cafe sandrostoa brunssi itis cafe ravintolabanaani taateli kakku brunssi stoaleivos itis brunssi sandro porkkanakakkustoa brunssi sandro jalkiruokapoytathe brunch stoa itakeskus


Stoan brunsseista on nyt kohistu aika paljonkin kaveripiirissäni. Monimakuinen brunssi oli maukas kasvisvoittoinen setti, mistä jäi hyvä olo pitkäksi aikaa. Täytyy silti sanoa, että 19.90 hinta yhden hengen brunssista on aika suolainen. Isommalla porukalla lauantaista (ja 27.4. lähtien myös sunnuntaista!) nauttien hinta ei ehkä olisi niin paha, mutta yksin pelkästään ruokaan keskittyen jäi vähän olo, että tuliko rahalle siltikään vastinetta. Verraten esimerkiksi Alppilan kirkon kolmen ruokalajin ala carte-brunssiin, mikä maksaa 15 euroa pöytiin tarjoiltuna. (eri konsepti, mutta silti)


Ehkä tästä brunssista tulee meille sellainen silloin tällöin lauantain kunniaksi juttu. Ruuan puolesta menisin useamminkin, jos hinnasta napsaistaisiin 5 euroa pois. Se vaan on karu fakta, että harvalla lapsiperheellä on varaa tämän hintaisiin brunsseihin kun prioriteettilistalla on paljon pakkollisempiakin menoja. Vai mitä olette mieltä? Mikä on teillä on brunssihintojen kipukynnys?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

12 kommenttia

 1. 20 euroa brunssista on paljon, varsinkin kun kyseessä on noutopöytä. Meidän perheen brunssi maksaisi 58 euroa kolmelta pikkulapselta ja vanhemmilta, mikä on liikaa. Vaikka tarjonta on runsas, ei vatsaan mahdu yhtään enempää. Myös Stoan sijainti ei ole ihan kahdenkympin brunssin kaltainen, keskustassa vuokrat nostavat hintoja. Näin en luule Stoassa olevan.

  VastaaPoista
 2. Heh me oltiin just tänään Stoassa mutta jätettiin brunssi syömättä kun ajattelin että hinta on kyllä vähän suolainen. Jos olisi ollut vitosen halvempi niin oltais varmaan mentykin! Käytiin lasten kanssa kurkistamassa siihen 1001 satua-näyttelyyn joka oli kyllä upeasti toteutettu.

  VastaaPoista
 3. Näyttää IHANALLE! Ja kyllä se 15 euroa aikuista kohden on meilläkin kipuraja. Joskus voi vähän enemmänkin panostaa, mutta seisovaan pöytään spontaanisti emme tuolla hinnalla päätyisi.

  VastaaPoista
 4. Mä voin helposti maksaa kyllä 25 euroakin brunssista, mutta silloin mun on saatava sen pientuottajan kahvi omassa pannussa pöytään ja leipä/leikkele/juusto -osaston on oltava erinomainen ja täynnä itsetehtyä, luomua ja lähituotantoa. Leipänarkkarina en kaipaa brunssilla oikeastaan mitään muuta lämmintä kun ehkä hyvää ja laadukasta makkaraa ja 20€ couscousmössöistä olis mullekin liikaa. Harmi kun Valon brunssi Tampereella on mennyt tohon samaan suuntaan ja nykyään 21 eurolla saa lähinnä kylmää couscousia ja pastasalaattia. :/

  VastaaPoista
 5. Aika samoilla ajatuksilla itsekin. Ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi mutta niin on monesti ihan lounasbuffeteissakin. Tässä on hyvä simppeli monimakuinen brunssi, mutta edullisista aineksista tehtyä seisovapöytäsettiä saa muualtakin. Nyt ei ollut edes dj:tä (ainakaan en huomannut) joten vähän jäi se elämyspuoli puolitiehen. Mutta todellakin hyvää tämä oli, mutta ehkä ennemmin 15 euron suoritus.

  VastaaPoista
 6. Hei, hauska sattuma. Mä olin siellä näyttelyssä kans, sehän oli nyt viimeistä päivää lauantaina. Toi on just se vitosen raja, mikä mulla ettei ihan spontaanisti lähde kokeilemaan. Ellei todellakin tiedä saavansa rahoille vastinetta, ohjelmaa jne.

  VastaaPoista
 7. Se oli hyvää, kannattaa kyllä joskus testata :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä, eihän se brunssi ole eri asia kuin hyvä ravintolaruoka muutenkaan. Jos on valmis maksamaan iltasyömisestä miksei brunsseistakin. Mäkin haluaisin ihan tuoreen kahvin vaikka pressopannulla, kenties lasi kuohuvaa ja lihansyöjänä voisin kyllä jotain makkaraakin ottaa. Tässä on kyseessä kansainvälinen afrikkalaisvivahteinen keittiö että se tietenkin tekee omat säädöksensä ettei karjalanpiirakka munavoilla käy settiin.

  Ja haluan alleviivata että ruoka oli tosi hyvää ja maistuvaa, mutta ei kuitenkaan ihan niin huikeaa että hinta tuntuisi ihan oikealle. Muutamalla pikkujutulla, dj:llä, lasilla kuohuvaa ja jollain juustosetillä se 20 euroa olis ihan hyvä hinta. Ja sellaista mä itseasiassa hesarin jutun perusteella hieman odotinkin.

  VastaaPoista
 9. Jee jee alppilan brunssi!! Kiitos.
  Voi että anorakeista ja ck onesta tulee ihan kylmät väreet. Greenlime pullo vaan selkään ja metsään dogaa... Voi niitä aikoja ja niin samoja juttuja ollut meillä nuorina. Samat musiikit ym. Hauskaa;)

  VastaaPoista
 10. Se oli kyllä tosi upeasti toteutettu se näyttely. Sun aikaisemmasta vinkistä sinne päätin raahautuakin.

  VastaaPoista
 11. Taitaa muuten olla niin että tuota pyörittää samat tyypit kun Sandroa ja siellä brunssiin on ainakin sisältynyt se lasi kuohuvaa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images