KEVÄTHUIVIA METSÄSTÄMÄSSÄ

Ilmat lämpenivät ja merinovillat piti laittaa pesun kautta säilytykseen. Jäljelle jäi ongelma, mitä kaulaan laittaa kun 100% villahuivi ei o...

Ilmat lämpenivät ja merinovillat piti laittaa pesun kautta säilytykseen. Jäljelle jäi ongelma, mitä kaulaan laittaa kun 100% villahuivi ei ole enää ratkaisu. Kävin läpi ne muutamat kesään sopivat huivini todeten, että ihan kivoja mutta ei tarpeeksi skarppeja työpukeutumiseen. Luomupuuvillaneuloshuivit sopivat hyvin vapaa-aikaan, samoin karheat puuvillahuivit. Mutta kaipasin samanlaista asustetta, mitä esimerkiksi Uhana designin siksak-huivi toi mulle koko talven joten lähdin kartoittamaan yksilöä, mikä menisi monenlaisten vaatteiden kanssa ja useamman vuoden. Vaatimuksena hyvä materiaali ja tietynlainen tunnistamattomuus: en missään nimessä voisi kuvitellakaan itselleni mitään monogrammihuiveja tai muita logoihin perustuvia yksityiskohtia. Oikeastaan ainoa selkeästi tunnistettava huivi, minkä haluaisin olisi Vivienne Westwoodin brittilippuhuivi, mutta "onneksi" se maksaa niin paljon etten raaskisi ikinä sitä hankkia.


huivikollaasi2


Lopulta listallani oli enää viisi erilaista vaihtoehtoa: käärmeprinttiä, brittiä, auringon haalistaman näköistä väritystä, batiikkimaisuutta ja papukaijoja. Lopullisen valintani tein materiaalin (50% villa 50% silkki) sekä tietenkin ulkonäön perusteella ja huivi on siis tilattu. Nyt kun katson kollaasia, tulee vähän olo ettei näistä mikään sovi mun pukeutumiseen, mutta yhden pitkäikäisyyteen ja käyttökertojen määrään luotan kuin kiveen. Arvaatteko minkä?


Huivien etsiminen oli muuten aikamoinen operaatio. Hämmästyin miten paljon valinnan varaa onkaan (no daa!) ja kuinka paljon laadukkaista huiveista saisikaan parhaimmillaan maksaa. Logohuivejakin aloin ajattelemaan ihan eri tavoin kuin ennen ja mulle tuli olo, että ne ovat vähän niinkuin jalkapallojoukkueiden fanituote. Yleensähän sillä merkillä minkä huivia tavalliset ihmiset pitävät löytyy kuitenkin jonkinlainen haute couture-mallisto, joten aloin miettimään toimiiko monogrammihuivit enemmänkin sellaisina jengitunnuksina, että "mä kannatan Alexander McQueenia" :D No ehkä näin ei ole, mutta se ois musta ihan hauska idea!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

8 kommenttia

 1. Toi TIgerin huivi on tosi kiva, meinasin itse asiassa tilata tuon ihan saman itselleni kunnes tulin järkiini ja totesin, että ehkä nyt ei ole aika heräteostoksille :) Myös papukaijahuivi on soma ja toimisi varmasti huippuhyvin keveällä värityksellään kesäkauteen.

  VastaaPoista
 2. No voin kertoa, ettei mun huivi ole niistä kumpikaan :D Mutta näet varmasti sen pian!

  VastaaPoista
 3. Toi kolmonen on I H A N A! Kävisi kesällä niin täydellisesti farkkuhameen ja hippipaidan kanssa :)

  VastaaPoista
 4. 4 musta kivoin. Mulla oikeasti kaksi huivia itselläni. Toinen merinoa ja mulla aina aina ja aina kaulassa ja toinen Ranskan matkalta. Kummatkin super käytettyjä, mutta kolmannelle voisi löytyä tilaa. Silkkiä sen on oltava. Ehdotuksia?, tiedät mun tylsän Raitatyylin lökäpöksyjen ja mustien vaatteiden kera.

  Olisin halunnut nähdä sen yli 200 huivin..

  VastaaPoista
 5. Se oli ihana juurikin siinä hippihenkisyydessään,minkäsäkin huomasit! Mut sekään ei oo mun tuleva huivi :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos, hiukkasen liian lippumainen;) ja joo kalliskin..joku kukallinen ja iso olisi kiva.. Ehkä? Nyt nukkuu, pienin tuli ehkätaas kipeäksi.hiton kylpylät;) . No kivaa, mutta väsyttää nyt ihan liikaa..

  VastaaPoista
 7. Hahaa, mä arvasin siis oikein :D olin tulossa arvaamaan siis tuota käärmehuivia, koska siitä tuli samanlainen tunne kuin Uhanan huivista jota himosin sun ekasta siitä postaamisesta saakka, mut en vaan ostanut, hinta kuitenkin... ja harmittaa ;D

  VastaaPoista
 8. :D oi kiitti vinkistä! Minäpä pistin ja tilasin heti, mut tilasinkin sen Rosewood-värisen,kun se sopii paremmin itseasiassa mun takkiin :) Jes!!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images