TEATTERIIN, NUKEILLA TAI ILMAN

Kaverini Paula on nukeilla näyttelijä, eli tekee nukketeatteria työkseen. Ja arvatkaa mitä? Mä en ole käynyt ikinä oikeassa nukketeatterissa...

Kaverini Paula on nukeilla näyttelijä, eli tekee nukketeatteria työkseen. Ja arvatkaa mitä? Mä en ole käynyt ikinä oikeassa nukketeatterissa, en Paulan esityksissä enkä muuallakaan. Nolo. Mutta niin se menee monesti, ettei kavereiden duuneja jostain syystä mene katsomaan, vaikka ne olisivat kuinka lähellä. Esitykset ja näyttelyt jättää usein viime tippaan ja sitten ne vain unohtuvat.  Tai sitten olen, kuten Kaamoksen isä epäili, kulttuurinvihaaja amk. On nimittäin niin, että lapseni on käynyt vuoden sisään huomattavasti enemmän katsomassa näyttelyitä ja teatteriesityksiä kuin allekirjoittanut. Kaamokselle nukketeatterikin on tuttu juttu, kiitoksia vain päiväkodille kulttuurikasvatuksesta.


Mutta nyt on aika ottaa itseä niskasta kiinni ja raahata sivistymätön takalistoni takaisin kulttuurin pariin. Paula kertoi, että Stoassa järjestetään 21.-23.3 Helmiä ja Timantteja Nukketeatterifestivaali ja tsekkasin jo hieman etukäteen minne n. 3-vuotiaan kanssa voi mennä. Lauantaina festarilla on mitä mainioin nukketeatteriputki, missä on kolme pienimmille sopivaa esitystä lähes nonstoppina ja luulen että menemme katsomaan ne kaikki:


nukketeatteri1


Kuuma Ankanpoikanen & TEHDAS Teatteri: Münä
La 22.3. klo 11, liput 5 €


Kettu ja jänis asuvat metsässä naapurinaan hieman kirjoitustaidoton pöllö. Eräänä päivänä pöllö löytää oveltaan munan, joka on pöllöstä suloinen. Pöllön, munasta kuoriutuvan Piipin sekä Ketun ja Jäniksen arkipäivän elo sisältää pieniä sattumuksia ja suuria tunteita.

Esitys pohjautuu Sylvia Vanden Heeden palkittuun lastenkirjaan Kettu ja jänis.
Kesto: 40 min, ikäsuositus: 3+, koko perhe

nukketeatteri2


Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU: Sinä ja minä
La 22.3. klo 12 ja 14, liput 5 €


Siskokset Raita ja Pallo valmistautuvat syntymäpäiväänsä pyykkäämällä kaiken: vaatteet, esineet ja itsensä. Tarjolla on hullunkurisia tilanteita esineiden ja siskosten kutistuessa, venähtäessä ja muuttaessa muotoaan.

Kesto: 35 min, ikäsuositus:1–7 v.

nukketeatteri 3


RahtiTeatteri: Atchij Atchij – Prosit!
La 22.3. klo 13ja 15, liput 5 €


Parhaiden ystävysten Pupun ja Possun kotona on aina hauskaa. Siellä saa hyppiä tyynyillä, piiloutua laatikkoon, heittää kuperkeikkaa, nuuhkia kaunista kukkaa ja nukkua päiväunet pehmeän pilven päällä. Kaikista hauskinta on kuitenkin olla parhaan ystävän kanssa ja puputtaa ja popottaa salaisuuksia toistensa korviin.

Kesto: 30 min, ikäsuositus: 0–4 v.

spot


Ja arvatkaapa mitä? Samana viikonloppuna alkaa myös toinen, huomattavasti pidempi teatteritapahtuma Bravo! 2014-teatterifestivaali. Kansainvälinen lasten ja nuorten teatterifestivaali jalkautuu ympäri pääkaupunkiseudun kulttuurikeskuksia 21.-30.3.2014. Ajattelin, että voisimme käydä katsomassa myös tämän festivaalin tarjonnasta jotain ja itselleni kolahti esitys nimeltä Spot. Sitä esitetään viidessä eri paikassa Bravo-festarin aikana, joten ei ainakaan ole siitä kiinni etteikö löytäisi sopivaa paikkaa ja aikaa näytökseen. Toinen pienille sopiva esitys, mikä ainakin nimensä perusteella kolahtaa Kaamokseen on Max- tarina pallosta, lampusta ja autosta. Tätä esitystä tarjotaan peräti kuutena peräkkäisenä päivänä 25.-30.3.


Tässäpä siis vinkkejä myös teille, kulttuurin rakastajat tai vihaajat ;) Eiköhän tänä keväänä viedä lapset edes kerran teatteriin?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images