TALLINNAN TULIAISTENNARIT

Olin unohtanut täysin kirjoittaa kuukauden takaisen Tallinnan reissumme tuliaisesta. Itselleni toki nämä, mutta toin kyllä naapurille omass...

kansallispukutennarit muhu tennarit2

muhu tennarit

Olin unohtanut täysin kirjoittaa kuukauden takaisen Tallinnan reissumme tuliaisesta. Itselleni toki nämä, mutta toin kyllä naapurille omassa koossa myös yhden parin.


Nämä tennarit on kiinnostaneet mua jo vuosia ja luulin ettei näitä enää edes saisi. Kyseessä on Viron kansallispuvuista inspiroitunut tennarimallisto, oma kuosini on Muhun saaren puvusta. Olen ollut vuosia kiinnostunut nykyajan ja vanhan perinteen yhdistämisestä. Kiinnostus nousi vuosia sitten kun pääsin tekemään työtä kansanmusiikin parissa ja huomasin kuinka vanhoista perinteistä halutaan pitää tiukasti kiinni silläkin uhalla että ne saattavat jopa kadota harrastajien vanhetessa. Uudistaminen koetaan usein uhkaksi kansankulttuurille, vaikka kansanperinteen siirtyminen pitäisi turvata ja innostaa uusi sukupolvi toisensa perään perinnetietoisiksi. Perinne ei katoa historiastamme, vaikka perinteisiä juttuja yhdisteleekin välillä uudella tavalla. Siinä virolaiset ovat mielestäni paljon suomalaisia edellä.


Nämä tennarit ovat ensimmäisiä nykyaikaisia kansallispuku-tuotteita mitä Virossa alettiin valmistamaan joskus 2000-luvun puolivälissä. Siksi olikin hienoa törmätä näihin viimein livenä, vieläpä 10 euroa pari hintaan. Tennarini taisivat olla kuitenkin viimeistä erää, mutta monenmoista kansallishenkistä käyttötavaraa myy Suomeenkin toimitettuna Etno.ee. Kannattaa katsoa ainakin kauniit perinnehenkiset puiset pannualuset, vaneriset lampunvarjostimet ja pehmeät puuvillasatiinilakanat, kansallispuvun väreissä tottakai. Myös esimerkiksi lasten kumisaappaita löytyy kansallispukuteemalla.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Hyvän näköiset tennarit, etenkin kun ajatus kuvioinnin/värityksen takana on selvillä. Ja ihan ökyhienot kumpparit!

    VastaaPoista
  2. Oi hienot tennarit! Itselläni ei ole kaapissa tällä hetkellä ainoitakaan kevätkenkiä, kun jotenkin ihmeen kaupalla sain kaikki(!) loppuunkulutettua viime kesänä :D.

    Nyt on siis kova homma ostella uusia ballerinoja ja tennareita – nii-in raskasta! ;)

    Hannele

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images