KEVÄT, AURINKO JA SILMÄT

yhteistyössä Specsavers ja Bella-blogit Kävin puolitoista vuotta sitten näöntarkastuksessa Specsaversilla , missä optikko havaitsi kokonaisv...

yhteistyössä Specsavers ja Bella-blogitspecsavers aurinkolasit alppila2


Kävin puolitoista vuotta sitten näöntarkastuksessa Specsaversilla, missä optikko havaitsi kokonaisvaltaisen näöntutkimuksen yhteydessä että sarveiskalvojeni reunat ovat jonkin verran suonittuneet liiallisesta piilarien käytöstä. Ei paljoa, mutta silmästäni huomasi, että happea olisi voinut saada enemmänkin ja samalta reissulta hankin paremmin happea läpäisevät piilarit ja lupasin optikolleni käyttää entistä enemmän silmälaseja. Viime kesä meni kuitenkin lähes pelkästään piilareilla, koska aurinkolaseissani ei ollut vahvuuksia ja auringon paisteessa en yksinkertaisesti voi olla ilman aurinkolaseja.


Bella-blogit kampanjoi tänä keväänä Specsaversin kanssa silmien terveyden puolesta ja pääsin tutkituttamaan näköni uudelleen kokonaisvaltaiseen näöntutkimukseen. Kokonaisvaltainen näöntutkimus ei ole mikään bloggaajien kamppisetuoikeus, vaan Specsavers tarjoaa sen Suomessa ainoana silmälasiketjuna automaattisesti kaikille näöntarkastukseen tuleville. Näöntutkimukseen kuuluu siis myös digitaalinen silmäpohjakuvaus ja silmänpaineen mittaus, ei pelkkä plussien ja miinuksien kartoitus. Minun onnekseni sarveiskalvojen suonittuminen oli nyt pysähtynyt, kiitos parempien piilareiden, runsaamman silmälasien käytön sekä tietenkin ylipäätään tiedon, että osasin toimia suonittumisen pysäyttämiseksi.


Silmän terveys tuntuu ainakin itsestä aika itsestäänselvältä jutulta. Että jos silmässä on vikaa, sen joko tuntee tai huomaa näössä. Itse kuitenkin säikähdin aika paljon tuota silmäni suonittumista, sillä ei sitä huomannut tai tuntenut mitenkään. Vuoden sisällä myös itseäni vähän vanhemmalla ystävälläni oli havaittu poikkeamaa silmän terveydessä juurikin Specsaversin kokonaisvaltaisen näöntarkastuksen yhteydessä. Optikon havaintojen perusteella ystäväni hankkiutui silmälääkärille, missä diagnoosiksi saatiin valitettavasti alkava kaihi. En halua pelotella, ennemminkin kertoa kuinka pieni satsaus 29 euroa on silmän terveyden tutkittamiseksi, parhaimmassa tapauksessa silmä on terve ja toisiksi parhaimmassa tapauksessa alkavat muutokset silmän terveydessä voidaan pysäyttää ajoissa kuten itselleni kävi.


kevat hakaniemessa


aurinko specsaversspecsavers aurinkolasit alppila


Siirrytäänpä hieman aurinkoisempiin asioihin. Moni muistaa varmaan viime keväältä kun kirjoitin lasten aurinkolasien tärkeydestä? Jos ette, lukaiskaapa täältä, siellä on muutama aurinkolasisuosituskin! Kuten monilla äideillä on tapana, on mullakin lapsi varusteltu paremmin kuin Veikka Gustafsson K2:lle ja itsellä ei ole niin väliä. Silmän terveyteen liittyvän kamppiksen yhteydessä sain kuitenkin valita Specsaversilta uudet aurinkolasit, vahvuuksilla. Kesä ilman piilareita ja halpakauppalaseja, here we go!


En ole ennen miettinyt vakavissani aurinkolaseja omilla voimakkuuksilla, sillä luulin ettei malleissa ole paljon valinnanvaraa. Specsaversin hyllyt kuitenkin notkuivat aurinkolaseja mihin sai omat voimakkuudet ja päätös oli yllättävän helppo. Uuden Cheap Mondayn arskamalliston pokat olivat tarpeeksi ajattomia ja samalla tarpeeksi reteitä, tästä mallistosta löysin myös omat aurinkolasini. Kehysten pinta näyttää rosoiselta ja viimeistelemättömältä, monista muovipokista poiketen mallissa on metalliset sangat. Vaikka näköni on aika heikko, -3.5 ja -3.25, tuntuvat lasit ihanan kevyiltä käyttää ja ero halpakauppalaseihin on selvä: nämä suojaavat silmiä, mutta eivät ole liian tummat näkemisen kannalta.


Kun kolmenkympin rajapyykki on ohitettu jo aikoja sitten, silmien suojaus tarkoittaa sairauksien ehkäisyn lisäksi myös ryppyjen ehkäisyä. Enää ei huvita siristellä silmiä ihan siksikään ettei naururypyt ole ainoita mitä silmäkulmasta löytyy. Ei niitä ryppyjäkään halua ennen aikojaan saada lisää!


aurinkolasit specsavers cheap monday 2


30.3.saakka Specsaversilta saa valitse 2 maksa 1 tarjouksen toisen lasit myös arskoina. Jos olette uusimassa laseja, tässä onkin hyvä tarjous näin kesän  korvalla :) Itse testailin aurinkolaseja hakiessa tietenkin myös uudet rillimallit läpi, Cheap Mondayn pokat päätyivätkin Instagramiini tänne ja harkitsen nyt vakavasti että ne voisivat heijastuksen estolla ja ohennuksella varustettuna olla mun kesän tyylihankinta nro1. Nyt kun piilareita ei tarvitse käyttää kesälläkään, voisin kyllä räväyttää tuollaisilla kunnon Jorma Uotisen prilleillä. Varsinkin kun edellisetkin ostamani rillit ovat Specsaversilta, tiedän kokemuksesta ettei laadussakaan ole moitittavaa, hinnasta puhumattakaan.


Arskanaamakuvat: Tommi/ Isyyspakkaus-blogi


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

15 kommenttia

 1. Optisella kyllä tuli valitettavasti nähtyä niitä tapauksia, jotka oli tuhonneet silmänsä huonoilla piilareilla. Varsinkin nuoret naiset, jotka ostavat pilipali piilareita ilman kaarevuuksia, ovat vaaravyöhykkeellä. Näkö ei ole leikinasia.

  Hyvältä näyttää lasit! Edelleen kuolaan tuota sun persikkatukkaa. ;)

  VastaaPoista
 2. Pakko myöntää, että itsekin olen tilaillut piilareita ilman näöntutkimusta nuorempana, välillä nukkunutkin ne päässä :( Nyt tuli kuitenkin 1.5v sitten stoppi, koska en todellakaan halua pilata silmiäni ja näkökykyäni ihan ehdoin tahdoin.

  Nyt olen kuitenkin pitänyt pääsääntöisesti vain silmälaseja ja tykkään et ne sopii mun tyyliin oikein hyvin.

  VastaaPoista
 3. Eipä ole vuosiin tullut silmien kuntoa testattua, pitääkin käydä tarkistuksessa. Hyvä kun muistutit!

  VastaaPoista
 4. Musta tuntuu et aika moni tilailee piilareita netistä ja käyttää niitä aika huolettomasti enemmän kuin olisi hyväksi. Mulla on niin pienet vahvuudet että oon päätynyt vaan käyttämään silmälaseja välillä, mutta enimmäkseen oon kokonaan ilman :)

  Aurinkolasit vahvuuksilla vois olla aika luksusta, pitääpä käydä tsekkaamassa specsaversilta valikoimaa! Oon ostanu mun kaikki prillit aina sieltä, halvalla saa ja hyvääkin :)

  VastaaPoista
 5. Apua, tuo 3-kympin rajapyykki on täälläkin ennemmin kuin pian ja tällä viikolla kaivelin aurinkolasit esiin juurikin noiden ryppyjen vuoksi :D Tähän on tultu, ei voi mitään! Kivat arskat sulla! Just sopivan nuorekkaat torjumaan tuota kolmekymppisyyttä ;)

  VastaaPoista
 6. juu, on se hyvä välillä tarkastuttaa vaikkei näkö olisikaan huonontunut. Ainakin itse oon sen nyt todennut viisaaksi teoksi.

  VastaaPoista
 7. Itsekin siis syyllistynyt tuohon huolettomaan piilarien käyttöön. Löysin onneksi silloin n. 1.5v sitten hyvät happea läpäisevät piilaritkin Specsaversilta ja pysytellyt sittemmin niissä. Ei näkökyvyn kanssa viitsi leikkiä.

  Oli muuten muitakin uusia merkkejä valikoimissa, arskoja esim Osirikselta ja ne oli tosi hienoja myös!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa että joku muukin on hieman ryppypelkuri :D Kyllä se silmän suojaaminen on tietenkin ykkösjuttu aurinkolaseissa mutta en mä kyllä halua silmänympäryksestä rusinaakaan kesän jälkeen.

  VastaaPoista
 9. Hienot ja mullakin etsinnässä tänä keväänä uudet aurinkolasit. Kivoilla kulmilla liikutte ;) no nyt nukkuu mars!!

  VastaaPoista
 10. Vau, siistit! Mä oon huono pitään aurinkolaseja jostain syystä....tuntuu kun olis tiellä eikä näkis kunnolla ;) Hienot on! Mun lapset ei ole aurinkolaseja suostuneet pitään muuta kun ehkä ennen kun oppivat käyttämään käsiään ;) No herra Hooo pitää nykyään. Ei ole auttanut hirttää niitä aiemmin kiinni ees kuminauhal...Tergui <3

  VastaaPoista
 11. haha, ei me olla silti muuttamassa Alppilaan :D

  Noita Specsaversin laseja saa myös nollavahvuuksilla, siellä on paljon merkkikehyksiä (sun halpislakkoon liittyen!) mutta edullisemmin mitä useissa muissa paikoissa. Viimeksi maksoin merkkiaurinkolaseistani vuosia sitten saman mikä noiden hinta oli, vaikka niissä vanhoissa ei tosiaan ees ollut vahvuuksia.

  VastaaPoista
 12. Eikä näkis kunnolla! Joo, tiedän tunteen! Mitä aurinkolaseja käytät? Mä nimittäin oon kans luullut et aurinkolasit vaikuttaa hankaloittavasti näkemiseen, mutta eipä nämä uudet vaikutakaan. Oon vahingossa pitänyt sisälläkin näitä kun eivät ole liian tummat...

  Nää on nyt ekat vahvuuksilla olevat aurinkolasit mulla ja tykkään just siitä, et nää on myös ekat arskat millä nään tosi hyvin eli ei oo liian tummat jne. Hitsi kun et voi testata näillä näkemistä kun mun vahvuudet haittaa. Mutta nollavahvuuksilla suosittelen sullekin! (eihän sulla oo rillejä?)

  VastaaPoista
 13. Kiitos muuten tuosta lasten aurinkolasipostauksesta! Silloin en ollut vielä edes raskaana, mutta luin huolella läpi ja nyt muistin käydä ostamassa Tyypille lasit, kun alkoi kunnolla kevätaurinko paistella! :)

  VastaaPoista
 14. Ole hyvä :) Toivottavasti pysyvät päässä :)

  VastaaPoista
 15. Minulla on huonoja kokemuksia Specsaversin aurinkolaseista. Kävin näöntarkastuksessa ja tilasin aurinkolasit omilla vahvuuksilla. Minulla on silmissäni hieman likinäköisyyttä mutta ei hajataittoa eikä muita erityisvaatimuksia. Myyjä sanoi, että tällaiset "helpot perusaurinkolasit" (vain miinuslinssit ja tummennukset) tulevat tehtaalta hyvin nopeasti. Kuulemma viikossa. Noh, eivätpä tulleet. Kaksi viikkoa tilauksen jälkeen sain tekstiviestin kännykkään "tilaamasi silmälasit [sic] ovat noudettavissa". Menin noutamaan laseja. Kävi ilmi, että laseissa on jotakin vialla. Kun laitoin lasti päähän, en nähnyt kunnolla ja aloin voida pahoin. Optikko lupasi "katsoa" laseja ja selvittää, mikä niissä on mennyt pieleen. Ongelman selvitys kesti viikon. Menin kokeilemaan laseja uudelleen. Ei muutosta, maailma näytti edelleen vääristyneeltä ja minua alkoi huimata heti kun panin uudet aurinkolasit päähän. Aurinkolasien piti olla täysin samoilla vahvuuksilla kuin nykyiset silmälasini, joten mitään oireita (näkökentän vääristymistä, huimausta, pahoinvointia) EI olisi saanut ilmetä siinä vaiheessa kun laitan aurinkolasit päähän. Optikko selvitteli ongelmaa taas, sovitteli laseja kasvoilleni ja tarkisti mitat. Kappas, linssit on hiottu väärin. Pupillien välimitta ei vastaa sitä, mitä tilaukseen oli merkitty. Specsavers lähetti lasit takaisin tehtaalle. Minä odotin. Kun oli kulunut 7 viikkoa lasien alkuperäisestä tilauspäivästä (ja minun kesälomani loppunut), kyllästyin odottamaan aurinkolaseja. Otin yhtetyttä Specsaversille ja ilmoitin, että haluan peruuttaa koko tilauksen. Myyjä kieltäytyi palauttamasta rahojani. Muistutin häntä siitä, että Specsaversilla on 90 päivän "tyytyväisyystakuu" joka koskee silmälaseja ja aurinkolaseja vahvuuksilla. Takuuta mainostetaan hyvin näkyvästi sekä netissä että myymälässä. Mikäli asiakas ei ole tyytyväinen tilaamiinsa laseihin, hän voi palauttaa ne 90 päivän kuluessa ja saada rahansa takaisin. Myyjä tajusi olevansa ns. "kusessa" ja purki kaupat. Minulle jäi sellainen tunne, että JOS olisin tilannut aurinkolasini joltakin paremmalta optikkoliikkeeltä (kuten Instrumentarium) olisin ehkä saanut oikein valmistetut, toimivat lasit järkevässä ajassa. Specsvers mainosti aurinkolasien olevan valmiit "viikossa" mutta totuus oli 7 viikkoa ja sen jälkeenkin yhä korjausyritykset kesken.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images