VESISOMMELIER SODA BARISSA

Sarjassamme friikeimpiä ammatteja ikinä: vesisommelier eli vesien maisteluun erikoistunut sommelier. Vesihän maistuu vedelle! Tai maistui si...

Sarjassamme friikeimpiä ammatteja ikinä: vesisommelier eli vesien maisteluun erikoistunut sommelier. Vesihän maistuu vedelle! Tai maistui siihen asti, kunnes pääsin testaamaan erilaisia vesiä euroopan ensimmäisen vesisommelier Arno Steguweitin johdolla. Mun oli ihan pakko tarttua tilaisuuteen ja käydä Jätkäsaaren Verkkokauppa.comin uudessa Sodastream Soda Barissa, kun ajatus vesien maisteliasta kuulosti niin hullulle :D Enkä ollut ainoa paikalla olija, Verkkokaupan Soda Barissa oli yllättävän paljon toimittajia ja kuvaajia paikalla.


soda stream soda bar logo verkkokauppa


soda stream vesisomellier


sodastream soda bar sommellier media


soda stream vesi tasting


soda stream vesi sommelier


soda stream soda bar


Ja joo, vesissä tosiaankin on eroja! Jotkut pullotetuista vesistä maistuivat ihan kauhealle ja osa oli sellaisia niinkuin hyvä vesi on, raikasta eikä mitenkään dominoivaa. Meillä Suomessa on kuulemani mukaan maailman laadukkain vesijohtovesi mikä on taas yksi "itsestäänselvyys" mihin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota.


soda stream soda bar helsinki verkkokauppa soda stream makuja soda stream kokis paras soda stream free juoma


soda stream asukuva


Vesitasting oli osa maailman ensimmäisen Sodastream Soda Barin avajaisia, mitä vietettiin virallisesti lauantaina Verkkokauppa.comissa. Itse annoin oman Soda stream-hiilihapotuskoneen jossain mielenhäiriössä eteenpäin imetysurakan jälkeen ja nyt harmittaa. Soda Barissa Verkkokaupan asiakkaat saavat testata ilmaiseksi kaikkia Suomesta saatavilla olevia makuja. Mä join imetysaikoina ihan hirveänä ihan vaan hiilihapotettua vettä, missä oli vähän sitruunamehua makuna. Nyt testasin uusia free-makuja sekä kolajuomia, sillä pakkohan tuollainen tilaisuus oli käyttää hyväksi että koko valikoimaa saa testata. Ja tämä ei ole mikään medialle suotu oikeus, vaan ilmainen soda bar on avoinna ihan kaikille.


Kuten olen kertonutkin, olen jäänyt nolosti kolajuomakoukkuun viime kesän jälkeen. Nyt musta tuntuu, että virvoitusjuomaveron noustua 100% viime vuodesta olisi kyllä hyvä aika siirtyä takaisin hiilihapotuskoneen pariin. Onneksi noita makuja löytyy nykyään sokerittomia ja lisäainevapaita. Esimerkiksi free-sarjan sitruunajuoma oli ihan huippuhyvää.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

10 kommenttia

 1. ymmärsinkö oikein, että tuolla saa maistaa kaikkia soda stream-makuja? sehän on hieno juttu, soda stream fanina käytän laitetta päivittäin mutta en koskaan uskalla maistaa uusia makuja ettei tule pettymys. Yleensä juon peruskolaa, mutta nyt haluan maistaa niitä kaikkia.

  VastaaPoista
 2. Siis mitä noi "freet" oli? Onks ne jotain maustettuja vesiä vai light-limuja?

  VastaaPoista
 3. "Kevyesti fruktoosilla makeutettu Free-sarja on 100% luonnollinen eikä sisällä lainkaan keinotekoisia aromeja, väriaineita tai makeutusaineita." tosi hyviä raikkaita juomia, sitruuna oli tosiaan oma suosikkini.

  VastaaPoista
 4. Juu! Kolajuomia on Soda Streamilla muistaakseni yhteensä 7, helpon tapa etsiä suosikki on tietenkin mennä tuonne Soda Bariin.

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Piti taas pienen tauon jälkeen tulla vilkaisemaan mitä tänne sun blogiin kuuluu, kun en ole sitä vähään aikaan lukenut. Tykkäisin lukea sun blogia enemmän, MUTTA omaan silmään tää on liian kaupallinen ja materialistinen, kun 4/5 postauksesta "mainostaa" jotain. En tiedä oletko itse huomannut ja onko se ihan tarkoituksella (ja toki ymmärrän että enemmän siihen suuntaan se menee, kun hommasta alkaa saamaan pätäkkää). Mutta kaikkia ei voi miellyttää ja halusin antaa vain rakentavaa palautetta, enkä v*ttuilla. :D Kaikkea hyvää siis sinulle myös jatkossa.

  VastaaPoista
 6. Juu, tiedän kyllä sisällön olevan hyvin kaupallista. Tartun aika usein kutsuihin, kun käyn tapahtumissa myös "siviiliammattini puolesta" eli päivätyöhöni liittyy myös lanseeraukset ja markkinointi. Tämä tietenkin heijastuu myös blogin sisältöön.

  Multa pyydetään tosi paljon arkipostauksia. Se on itsellenikin haastavaa, sillä mä en voi muuttaa arkeani vastaamaan muiden ihmisten arkea ja kirjoittaa suurimmalle osalle tutuista jutuista, kun ne eivät kuulu elämääni. Mulla on kausi, ettei lapsiaiheet oikein kiinnosta tai en halua niistä paljoa kirjoittaa. Teen ruokaa illalla joten ruokapostauksiin ei riitä valo kuvaamiseen. Tahtoisin ottaa esimerkiksi enemmän asukuvia, mutta näen potentiaalisia kuvaajia oikeastaan vain kaupallisissa tapahtumissa kun asun ilman toista aikuista. Myös asusteet, esimerkiksi pari postausta sitten nähty pipo, on tullut blogin kautta ja eihän mulla olisi järkeä a) olla pitämättä sitä lumisateella b) olla mainitsematta että se on saatu. Ihmissuhdepuolesta en halua kirjoittaa mitään.

  Tää on oikeasti asia, mihin itsekin haluaisin jonkun mentorin. Koska tällaisessa kohtuu kiireisessä arjessa missä tekee kahta mielekästä mutta kaupallista duunia ne omat ajatukset on usein niissä aiheissa mitä käyn läpi muutenkin. Taidan olla hieman lukossa sen suhteen paljonko haluan paljastaa sisintä minua täällä.

  Kuitenkin jos yksityiskohdat kiinnostaa, menin tämän postauksen tilaisuuteen ihan puhtaasti koska vesisommellier kiinnosti mua ajatuksena. Heräsin vapaapäivänä 6.30, että ehdin toiselle puolelle kaupunkia varhaiselle aamupalalle (onneksi lapsi oli isällään). Jätkäsaaressa tuuli ihan ristuksen lujaa ja pakkanen tuntui n. 40 asteelta. Hyödyin reissusta vesitastingin ja aamupalan lisäksi limsatiivistepaketin verran :D. Syy miksi kirjoitin blogiini aiheesta oli lähinnä tuo soda barin mahdollisuus testata limuja ilmaiseksi.

  Tekisi mieli jatkaa tästä aiheesta vielä lisää ja lisää, koska olen puhunut asiasta paljon myös muille bloggaajille. Monestihan perhe+työ+ blogi yhtälössä blogi hiljenee. Mä yritän pitää blogini säännöllisenä, koska tykkään kirjoittaa ja ottaa kuvia, mutta valitan ettei mulla jää aikaa laadukkaampaan sisältöön. Haluutko tulla mentoroimaan mua ongelmani kanssa? ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä! Minäkään en juo kuin samoja makuja, nyt on hyvä syy käydä testaamassa muitakin. Osa Soda Streamin mauista on liian esanssisia ja osa todella hyviä, parempia mitä kaupassa. Olen myös huomannut että vähemmän sokeria ja lisäaineita monesti mitä kaupan mehuissa.

  VastaaPoista
 8. Minä itsekin join aina vain sitruunalla kun pelkäsin niiden olevan esanssisia. Mutta ainakin nuo uudet free-juomat oli tosi hyviä, ei erityisen makeita ja ei yhtään esanssisia.

  VastaaPoista
 9. Onkohan Sodastreamilla olemassa colaa, jossa ei olisi makeutusainetta? Siinä ihan tavallisessa on nimittäin sokerin lisäksi. Minulla kun on ollut lievähkö cola-riippuvuus jo 15 vuotta, mutta makeutusaineista en tykkää. Ne niin maistaa colassa.

  VastaaPoista
 10. Tähän en kyllä osaa vastata. Jos taviskolassa on sokerin lisäksi makeutusainetta voisi luulla ettei pelkkää sokerikolaa sitten ole :( Mutta noita kolamakuja on monia, päsisitkö kokeilemaan tuonne Soda bariin?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images