TSEMPPIÄ HEI!

Sunnuntaista asti kuumeista ja yskäistä lasta kotona katsoessa, ihmetellessä, auttaessa, sylitellessä ja itsekin kuumeesta lämpimänä sairaud...

laakkeet flunssaan2arne alligator saa laakettapaljaat varpaat

Sunnuntaista asti kuumeista ja yskäistä lasta kotona katsoessa, ihmetellessä, auttaessa, sylitellessä ja itsekin kuumeesta lämpimänä sairauden kestoa kauhistellessa aika on tuntunut pysähtyneen. Ensimmäiset päivät meni ihan hyvin ajatellessa ettei tässä kauaa mene enää, sillä kuumehan nousi jo isän luona edellisenä perjantaina. Sitten kuume nousi lapsella lähemmäs neljääkymppiä, vointi huononi entisestään ja lääkärissä isän kanssa käydessä oli keuhkoihin pumpattu jos jonkinlaista hengityksen helpottajaa. Lapsi ei ole sunnuntain jälkeen käytännössä kävellyt minnekään, vaan istua nakottaa ihokontaktissa meikäläiseen, sylissä tai sen välittömässä läheisyydessä hokien äiti äitiä ja vastaten joka kysymykseen vinkuvalla sairaan lapsen äänellä "ei haluuuuuuuu".
kaamos nukkuu sairaanamehu smootie tyrnikeittolifefactory pullo pinkkidusty lentokone palapeli

Neljä päivää meni ihan hyvin omistautuessa sairaanhoitoon, mutta viides päivä toi jo tuskan. Samat Late Lampaat ja Lentsikat, samat palapelit, samat kieltäytymiset ja vaatimukset. On kamalaa huomata, että vaikka lapsen pahan olon näkee ja tuntee omissakin nahoissaan alkaa jatkuva kanniskelu ja läsnäolo myös ahdistamaan. Hengitettävää lääkettä maskin kautta annostellessa ja toisen heiluessa kuin heinämies tekee mieli sihahtaa että ole helvetti hetki paikoillaan eikä fiilis olekaan enää yhtään niin pyhää äitiä mitä ensimmäisinä päivinä. Sitten alkaa omatuntoa kolkuttamaan, että mikä muka on tärkeämpää kuin olla läsnä silloin kun toinen todella tarvitsee.


Onneksi apua on nyt saatu ja saadaan jatkossakin. Eilen nyyhkytin Kaamoksen isälle puhelimessa etten saa annosteltua lääkettä ja hän tuli auttamaan. Myös kauppareissuihin olen saanut apua ja erityiskiitos lukijalleni Sarille, joka blogin facebook-sivuilla antoi vinkin hengitettävän lääkkeen antamisesta ensin pehmolelulle ja sitten vasta pikkupotilaalle. Toimi heti ensimmäisestä kerrasta loistavasti ja nyt Aarne Alligaattori on saanut aika monet hönkäykset ennen lasta :) Ja lapsikin ottaa kiltisti lääkkeen kun Aarne eka näyttää mallia.


lego etana


viinimarjamehua 1


kaamos sairastaa sohvalla


kate spade ny kirja


Tänään uskallan melkein sanoa, että ollaan voiton puolella. Mulla on nenä edelleen tukossa ja kurkku kipeänä, mutta pääasia on ettei lapsi ole enää ihan niin kipeä mitä vielä eilen. Viikonloppu menee taatusti vielä sairastellessa ja kotosalla samoja kirjoja lukien ja samoja leffoja katsellen, mutta toivottavasti maanantaina saisi lapsi jo mennä päiväkotiin. Vaikka voimat on pois niin huomaan lapsen kaipaavan myös lapsiseuraa paljon ja mullakin syyhyttäisi kyllä jo duunihommien jatkaminen. Nythän kotikonttorirotallakaan ei ole ollut mitään mahdollisuutta duunin tekemiseen kun lapsi on ollut yötä päivää sylissä. Kerran lukkiuduin vessaan, että sain muutaman kiireisen asian hoidettua :D


Loppuun haluaisin vielä lähettää erityisterveisiä Mainion Johannalle, joka tuli oikeasti piristämään sairaspäiviämme tuoden lapsukaiselle tuliaisiksi pyjamahaalarin ja muutaman muunkin ihanan vaatteen. Kuvissa näkyvä raitapyjama on ollut viikon asu ja mua vähän naurattaa etten ole montaa ihmistä nähnyt ensimmäistä kertaa paita nurinpäin, ilman rintaliivejä ja koti niin hirveässä kaaoksessa ettei tosikaan. Mutta kiitos kovasti käynnistä, yksi viikon piristyksistä!


Ja jos joku teistä on nyt kotosalla sairaan lapsen kanssa niin tsemppiä hei, sitä tarvitaan! Mä ehkä pitkitin liikaakin yskän ja kuumeen takia lääkäriin soittoa, joten suosittelen hankkimaan yskään kunnon dropit heti oireiden alettua. Lapsen olotila nimittäin koheni heti kun hengitystä saatiin helpotettua. Onneksi.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

11 kommenttia

 1. Voi kun tulin hyvälle mielelle tosta tokasta kuvasta :). Jo fb-sivulle vinkatessani, muistin ton teidän Alligaattorin. Ja siellähän sitä nyt hoidetaan. Kiva että vinkistäni on apua.
  Meillä pojan ollessa pieni, jouduttiin pelaan ton babyhalerin kanssa pitkään infektioastman vuoksi. Ja alku oli hankalaa. Ja kun ei ollut ollenkaan varma saiko Se rimpuileva tenava lääkettä vai ei, kun rauhassa pitäisi hengitellä. Ja sitten keksin että ensin "annetaan" nallelle ja sitten otin "suihkaukset" itsellekin ja vasta sitten pojalle. Ja huomashan sen, että lääke vaikuttaa ihan eri tavalla, kun Se otetaan rauhassa. Vähenee hoitajienkin stressitaso huomattavasti!!

  Paranemisia sinne, toivottavasti pääsette viikonlopun jälkeen jo pyörittään ihan tavallista arkea!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä teille sinne! Tää taitaa olla pitkittyvää sorttia tää flunssa, itsekin aloittelen kolmatta viikkoa sairastelua, ilman, että helpotusta näkyisi. Ruokavalio oli aikalailla samantyyppinen kuin teillä :D Vaikken lapsi olekaan. Kaamosta sentään joku pitää sylissä, minä aikuinen eukko joudun ihan yksin sairastamaan, no on mulla tuo lähihoitaja villakoiran penikka joka nukkuu liki sentäs <3

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä hei - täällä oltiin just kauheessa kuumeessa + räkätaudissa kaikki neljä ja nyt kaikki neljä karmeessa mahataudissa..huoh..ei oo helppo ei.. :(

  VastaaPoista
 4. Toivon todellakin pikaista paranemista! Se, kun A oli flunssakierteessä 12 piiiitkää viikkoa, on vielä turhan tuoreessa muistissa. En tiedä vieläkään, miten silloin pysyi pää kasassa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä todellakin ja pikaista paranemista sinne! Toivottavasti olette jo voiton puolella:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vielä kerran vinkistä, pelastit oikeasti aika paljon. Ei aina itsellä käy mielessä tuollaiset jutut kun on niin pää täynnä sairaanhoitoa :)

  VastaaPoista
 7. Mulla vasta nyt alkaa tuntumaan sellaiset "oikeat" flunssan oireet, kutisee kurkkua ja niiskututtaa. Mutta onneksi lapsi on terveenä tai ainakin sinnepäin...

  VastaaPoista
 8. Voi ei, toivon todella ettei enää mahatautia tähän jatkoksi :/

  VastaaPoista
 9. Huh, meillä on kans ollut aika paljon nyt kuumeilua ja muuta inhottavaa mutta onneksi ei 12 viikkoa. Huh, miten edes jaksoit?

  VastaaPoista
 10. Nyt on lapsi parantumaan päin, itsellä kyllä flunssa tuntuu jatkuvan. Mutta ihanaa kun sai lapsen pystyyn, tänään siivottiin ja kuurattiin koko kämppä että ainakin bakteerit pitäis olla nyt hus pois ja asiat oikeilla paikoillaan. Helpottaa sekin oloa, että ei asu pyörremyrskyn keskuksessa.

  VastaaPoista
 11. Hoin itselleni mantraa: jaksa vielä yksi päivä. Olihan mulla pää hajota. Rankinta oli, kun ei päässyt minnekään liki kolmeen kuukauteen eikä vounut tavata ketään.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images