PARHAAT HIUSTUOTTEET BLONDILLE TUKALLE

Jokaisella meillä on omat spesiaalijuttunsa. Mä en tiedä monestakaan asiasta mitään, mutta jos jostain tiedän niin vaaleiden hiusten hoitami...

blondit hiukset vuonna 2007


Jokaisella meillä on omat spesiaalijuttunsa. Mä en tiedä monestakaan asiasta mitään, mutta jos jostain tiedän niin vaaleiden hiusten hoitamisesta. Taito tämäkin, ei kannata vähätellä yhtään! Ja näin kevään korvalla kun blondausajatukset monella nousevat taas esiin, ajattelin että nyt on aika jakaa tietoa eteenpäin krhm...20 vuoden kokemuksella.


Blondattujen vaaleiden hiusten suurimmat ongelmat ovat ehdottomasti ei haluttu keltaisuus sekä hiuksen huono kunto, mihin vaalennus liian monesti johtaa. Myös hopeatuotteiden liikakäytön huomaa hiuksissa nopeasti ja tuloksena on tunkkainen ja kiiloton blondi, ei säihkyvä platina kuten usein on tarkoitus. Olen yrittänyt käyttää luonnonkosmetiikkatuotteita myös hiustenhoidossa, mutta olen pahoillani: kamomilla tai mikään muukaan luonnon oma yrtti tahi marja ei kyllä auta tarpeeksi vaalennetussa tukassa. Sitä paitsi kampaajani sanoi mulle puolisen vuotta sitten, että hiukseni ovat ihan kamalan likaiset vaikka olin pessyt ne Burt's Beesin samppoolla edellisenä iltana. Siksikin olen hiustuotteissa uskollinen tuotteille, mitkä on suunniteltu erityisesti vaaleaksi värjätylle tukalle ja yleensä suosin kampaamosarjoja. Tässä blonditukkahiustököttimuseoni kärkituotteet, olkaa hyvä!


PARAS SARJA HYVIN VÄRJÄTYLLE BLONDILLE:


redken blond shampoo


blonde glam


Viimeksi kun kävin Sydämen pohjasta-kampaamon Pauliinan tuolissa valittelin juuri tuota hopeatuotteiden aiheuttamaa kiillotonta ja sameaa lopputulosta. Pauliina vinkkasi Redkenin Blonde Glam sarjan saattavan olla ratkaisu ongelmaan. Koska Syposta oli Redkenit loppu, tilasin Lookfantasticista omat ja kyllä, nämä on heittämällä paras blonditukan sarja kun tarkoitus on pitää hiusväri hyvänä ja kiiltävänä. Sarjassa on myös platinainen tehohoito, mikä on loistava poistamaan pientä keltaisuutta samentamatta hyvää hiusväriä. Jos satsaa hiusväriin, kannattaa satsata myös näihin! Sarja tuo elävyyttä ja kiiltoa, poistaa hienovaraisesti keltaista pigmenttia tylsistyttämättä värjäystä. + tuoksuu ihan superhyvälle greipille. Kuulostaa kirjallisena ehkä vähän tylsälle, mutta käytössä ihan kingi tuotesarja.


STYDIT KELTAISUUDEN NEUTRALISOIJAT


blondin tukan top 3


Kuitenkin joskus tulee "pakollinen tarve" blondata kotona ja monesti ainakin tottumattomalle kotiblondaajalle sattuu vahinko ja tulos on kellertävä. Tähänkin on olemassa ihan omat pelastajat, mutta ne edustavat blondituotteiden toista ääripäätä mitä Redkenit. Mikään (oikeasti, EI MIKÄÄN) tuote ei ole yhtä tehokas keltaisuuden poistoon kuin Fudgen Clean blonde. Sävyeroja tuote ei tasoita, mutta melkein minkä tahansa keltaisuuden saa taitettua parhaiten tällä. Miinuspuolena on, ettei tällaista samppoota voi käyttää jatkuvasti sillä pitkässä käytössä se todellakin samentaa hiukset. Fudgen kanssa kannattaa aina käyttää käsineitä sillä ilman kädet jäävät siniseksi. No kidding. Fudgen lisäksi teho-shokki-keltaisuudenpoistoon sopivat Biozellin Colourmask Silver (saatu) sekä KC:n silver spray, jolla keltaisuutta taittavaa violettia voi vielä suihkuttaa kuivaankin tukkaan. Yhdessä maksimaalinen tulos keltaisuudenpoistossa.


ÖLJYT YMS:


hyvat oljyhoidot hiuksille


Blondattu tukka kaipaa aina extrakosteutusta ja hoitoa. Kosteaan tai kuivaan tukkaan laitettavat hoitoöljyt sisältävät kyllä usein silikonia, mutta eivät jämähdä hiukseen entisvanhaiseen malliin vaan siloittavat ja lähtevät pois pesussa. Edullisimmillaan argan-hoitoöljyä saa mm. Biozellilta n. 10 eurolla ja Biozellin tuotteet löytyvät helposti myös esim suurimmista marketeista. Toinen hyvä öljy on BC Miracle oil mitä juuri tilasinkin lisää. Monilla sarjoilla on myös syväpuhdistava samppoo, jota kannattaa käyttää silloin tällöin poistamaan muotoilutuotteiden jäämiä ja varsinkin jos käyttää paljon vahvoja hopeatuotteita.


EKSTRAT:


kuivasamppoo blondeille


Joskus kiireessä myös kuivasamppoo on loistokaveri. Vaaleilla hiuksilla sitä onkin helppo käyttää, sillä useimmat kuivasamppoot ovat luonnostaan vaaleita. Jos haluat kuitenkin erityisesti vaaleille tehdyn kuivasamppoon, esimerkiksi Batiste-merkillä on käypä tuote (testipullo saatu) mutta todellisuudessa suurin osa ko. tuotteista soveltuu vaaleille huksille hyvin. Miinuksena kuivasamppoissa on ihan se koostumus: puuterisella tärkkelyksellä hiuksen käsittely ei ainakaan kasvata kiiltoa ;)


Jos taas haluat maksimoida hopeanhohdon, löytyy Fudgelta myös violetti-muotovaahto. Mutta omakohtainen kokemukseni on, ettei ihan kaikkea kannata blondiinkaan tukkaan tunkea. Jos samppoot ja hoidot pitävät värin hyvänä, sävyttävä muotovaahto on vähän turhaa. Tarkoitushan ei ole kerrostaa hiusta erilaisilla violettituotteilla, vaan mieluummin ylläpitää hyvää väriä. Ja hyvän värin saa tietenkin parhaiten ammattikampaajan tuolissa, siihen ei ole selkeämpää vinkkiä.


sydamen pohjasta liput2


Loppuun pieni (ei maksettu) mainos: oma lempparikampaajani Pauliina Sydämen Pohjasta-kampaamosta tekee työkavereidensa tapaan sovitusti myös ilta-aikoja arkisin, mikä helpottaa aika paljon sekä virastoaikaan työtä tekeviä että pienten lasten vanhempia. Itselleni on kohtuullisen helppoa ruuvata aikatauluja mutta tiedän monen tuskailevan ettei kampaajalle yksinkertaisesti ehdi. Nyt ehtii :)


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Ihana, postaus juuri minun tarpeeseen!;)

    Luonnollinen blondi en ole ollut sitten lapsuusvuosien, väliin mahtuu muutama maantienharmaa, ja koko aikuisikä on mennyt enemmän tai vähemmän blondina. Satunnaisia hairahduksia tummaan sävyyn on tapahtunut, mutta pikkuhiljaa aina palattu vaaleaan. Nämä olivat tosi hyviä tuotevinkkejä ja ihanaa etteivät kaikki maksa ihan maltaita! Leikkaukseen ja kunnon tuotteisiin blondin kyllä kannattaa sijoittaa...

    VastaaPoista
  2. Hei kiva! Joskus on hyvä kirjoitella sellaisistakin jutuista mitä ei usein blogiin laita. Suosittelen kyllä ehdottomasti satsaamaan Redkeniin mutta tutustumaan myös huomattavasti edullisempiin Biozelleihin. Välillä hopeoiminen tekee hyvää ja tuo Biozellin tehohoito on huippuedullinen sen lisäksi että se toimii. Ja Biozellin argan on kanssa tosi huippu. Tuo fudge on ihan niihin katastrofeihin, sitä ei kannata hankkia jos haluaa vain vähän taittaa sävyä silloin tällöin.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images