HYVÄN MIELEN LASTENLEVY + MIETTEITÄ LASTENSAIRAALASTA

Ihanaa, löysin uuden lastenlevyn mitä kestää kuunnella vaikka päivän putkeen. En tiedä miksi mulla edes oli ennakkoluuloja Vesku Loirin, Joh...

villevalle2


Ihanaa, löysin uuden lastenlevyn mitä kestää kuunnella vaikka päivän putkeen. En tiedä miksi mulla edes oli ennakkoluuloja Vesku Loirin, Johanna Förstin, Graciaksen ja Umon Ville ja Valle levystä. Ehkä siksi, että levy tukee uutta lastensairaalaa ja en ole ihan varma mielipiteestäni pitäisikö Suomen valtion oikeasti maksaa kokonaan se tarvittava sairaala (mikä ei siis ole nyt edes vaihtoehto). Että annetaanko me hieman väärää signaalia jos pistämme kansallistalkoot pystyyn asiasta, mikä on elintärkeä pienille potilaille ympäri Suomen? Ymmärrätte varmasti, ettei minulla todellakaan ole sitä vastaan että lastensairaala rakennetaan mahdollisimman nopeasti vaan kyseenalaistan sen mihin kaikkeen Suomessa satsataan ja miksi lastensairaala ei kuulu sille listalle yhtenä ykkösprioriteettina. Se on musta suoraan sanottuna ihan perseestä, mutta olen kyllä osallistunut lastensairaalatalkoisiin omalta osaltani useampaan otteeseen jo aiemmin, nyt ostin tämän Ville ja Valle levyn ihan tukimielessä.


Alkupaatoksestani huolimatta levy on ihan huippu ja suosittelen muillekin levyhyllyyn! Kunnon soittimet ja soittajat tekevät levystä kuin levystä hyvän ja nämä laulajat päälle on kokonaisuus loistava. Vanhoja tuttuja Kirsi Kunnaksen lastenlauluja uusina jatsahtavina sovituksina sekä niitä ihan uusia lauluja olisi ollut kiva kuulla livenäkin, on varmasti ollut mahtava fiilis syksyisessä Kulttuuritalon konsertissa.


Pitäisi kyllä alkaa ottamaan enemmän selvää uusista suomalaisista lastenlevyistä, sillä tämä oli jo toinen 2013 ilmestynyt levy, mistä tykkäsin itsekin paljon. Se toinen oli tietenkin Ipanapa räp ja se taitaa edelleen olla ihan all time favourite meille kummallekin.


Mutta keskustellaanpa hieman. Jotta saisin järjestettyä ajatukseni tuosta Uusi lastensairaala 2017 hankkeesta, kertokaapa te mielipiteenne. Lahjoittaminen ei ole tietenkään väärin, mutta jos te päättäisitte, maksaisiko laskun Suomen valtio vai /ja yritykset ja yksityiset lahjoittajat? Nythän Hus ja valtio maksavat vain puolet sairaalasta. Pääasia on tietenkin että sairaala saadaan mitä pikimmin, mutta tarkoittaako tämä jatkossakin lisää talkoita ja miten takaamme että tulevaisuuden talkoot onnistuvat jos keräyksen kohteena ei olekaan niin tunteita herättävä ryhmä kuin sairaat lapset? Asia on mielestäni aika monimutkainen, varsinkin kun tietää ettei ne nykyisetkään sairaalan laitteet ole verorahoilla kaikki hankittu. Äh, en vain saa ajatuksistani selvää.


Mutta näistä sairaalamietteistä vielä takaisin levyyn. Yksi lempikappaleeni löytyi onneksi myös youtubesta, joten tässäpä näyte hyvästä svengistä!


http://www.youtube.com/watch?v=zf4at81n7uI

Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

38 kommenttia

 1. Oon haistavinani tästä sitä samaa kritiikkiä, mitä itse asiaan kohdistan. Lastensairaala on supertärkeä ja nykyiset tilat todella huonot, sopimattomat ja terveydelle vaaralliset.

  MUTTA.

  1. Söpöjen ja suloisten esineellistäminen rahankeruun kohteeksi.
  Rahaa kerätään lapsilla, vammaisilla, sotaveteraaneilla - heillä ketkä herättävät sympatiaa, tunteita tai kansallistunnetta. Rumat, aikuiset ja eläkeläiset ei herätä.

  2. Lasten oikeudet vasta aikuisten oikeuksien jälkeen.
  Samaan aikaan rakennetaan myös aikuisille. Minkä takia aikuiset ja aikuisten sairaala on oikeutetumpi julkiseen rahoitukseen kuin lastensairaala?

  3. Julkisen vallan tehtävänä on verorahoilla kustantaa peruspalveluita. Sairaalat on niistä yksi. Jos verot ei riitä, niitä pitää kerätä lisää. Tutkimusten mukaan ihmiset mieluummin maksaa lisää veroja kuin karsivat palveluista. Guggenheimiin on rahaa mutta lastensairaalaan ei? What?

  VastaaPoista
 2. 4. Hyväntekeväisyyteen rahaa lahjoittaa eniten vähävaraisimmat suomalaiset.
  Eli kun sairaalaa ei rahoiteta veroilla, vaan yksityisten keräyksillä, pienituloisimmat maksaa ja oikeasti rikkaat ei eväänsä heilauta. Paitsi sitten ne, jotka saavat lahjoituksista jotain hyvää esim. bisnekselleen.

  Kriittinen kyynikko on puhunut. ;)

  VastaaPoista
 3. Nuo on juuri niitä asioita mitä itsekin olen miettinyt. Ja juurikin se, että kuka alkaa sitten rahoittamaan vaikka narkomaanien tai alkoholistien hoitolaitoksia, ei ainakaan suurin osa niistä joiden bisneksissä lastensairaala näyttää hyvälle. Mutta jos me aletaan hyväksymään talkoilu tärkeistä satsauksista, talkoitahan tässä saa sitten tehdä monen muunkin ihmisryhmän puolesta, mutta kaikki eivät ole todellakaan yhtä sympaattisia kohteita.

  Tosin sitten taas lasten osastoilla / sairaaloissa talkookulttuuri on jo vanha, eli ei tämä kuitenkaan eroa edellisistäkään projekteista. Kyllähän nytkin sairaalalaitteissa on useissa lätkät missä lukee lahjoittajatahon nimi. Veroista vaan munkin puolesta, mutta ei raha kaikkeen tosiaan riitä. Miksi se sitten riittää asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä ihmisten elämän pelastamisen kanssa?

  VastaaPoista
 4. Mulle kyllä pahimmat ennakkoluulot aiheuttaa toi levyn kansi. Kamala, sori vaan.
  Tää Lastensairaala-kysymys on tosi hankala.
  Me ollaan siellä vietetty vähän turhan paljon aikaa ja olen sitä mieltä, että niille pienille potilaille (sekä henkilökunnalle) tärkeämpää on varmasti se, että uusi rakennus saadaan ASAP eikä se periaatekeskustelu siitä kenelle maksuvelvoite kuuluu.
  Kuitenkin tätä on vaikea olla vertaamatta esim siihen, että HUSilta (joka remontin pääasiassa maksaa, valtio tukee 40 miljoonalla, vaikka voisi mun puolesta hoitaa koko potin kun sairaalassa hoidetaan kuitenkin lapsia kuntarajoista välittämättä) on löytynyt rahaa aikuisten osastojen uusimiseen ja uusiin rakennuksiin, vaikka nämä tilat ovat olleet hirveässä kunnossa jo vuosia ja ongelma hyvin tiedossa.
  Puhumattakaan valtion rahankäytöstä, että remontoidaan Presidentin Linna nopealla aikataululla jne jne, mikä tietenkin sotii aika paljon kenen tahansa tervejärkisen kansalaisen oikeustajua vastaan.
  Eli joo, pitäisi pystyä kustantamaan veronmaksajien rahoilla, toki myös niiden yritysten ja yksityisten joilla on maksukysyä osallistua "talkoisiin". (Sinällään tämän Lastensairaalan rakentamista ajavan säätiön jäsenillä olisi kyllä ihan omasta pussistaan varaa laittaa puuttuvat rahat kasaan, mutta ilmeisesti se ei ole harkinnassa). Mutta niin kauan kuin sitä ei tapahdu, tärkeintä kai on saada toimiva sairaala lapsille nopeasti, vaikka sitten käymällä uudestaan tavallisen kansan kukkarolla (me ollaan tuonne lahjoitettu, ideologisista ristiriidoista huolimatta).
  Kyllähän tää masentaa - sekä sairaalan nykytila ja se, kuinka vähän poliittista tahtoa tähän on tarttua.

  VastaaPoista
 5. Näitäpä näitä mietin minäkin, mutta olen lahjoittanut sekä ihan rahaa että tuotteiden kautta rahaa, koska ei tässä ole aikaa käydä keskustelua nyt kun se sairaala on saatava. Mutta todellakin, kaikenlaiseen täysin toisijaiseen Suomessa on varoja heitettäväksi, hyvä esimerkki tuo linna tai jotkut Finlandiatalon seinämatskut.

  Ja juu, toi kansi on oikeesti aika järkky :D Mutta levy hyvä ja nyt tiimarissa on kaikki -50% joten sieltä saa edullisemmin, se 2.5eur/ levy lahjoitushan on kai tehdään myydyistä levyistä vaikka maksaisikin vaan kympin.

  VastaaPoista
 6. Minulle on jäänyt tästä jotenkin sellainen käsitys, että valtiolta/husilta ne rahat kyllä tulisivat, mutta ei näin nopealla aikataululla, kun on tarves. Jos olisi aikaa odotella muutamia vuosia lisää, niin eiköhän se julkinen rahoitus olisi silloin järjestynyt kokonaan.

  VastaaPoista
 7. Olen pohtinut ihan samaa asiaa. Me emme asu HUSin piirissä ja kuitenkin kyse on sairaalasta jossa hoidetaan koko Suomen pieniä potilaita. Ihan ehdottomasti se pitäisi kustantaa valtion rahoista, ei edes HUSin. Toisaalta olen itsekin lahjoittanut rahaa, koska koen hankkeen äärimmäisen tärkeäksi. Minullakin on kolmen kuukauden ikäinen vauva, joka alotti elämänsä happikaapissa ja vaikka hän oli kaapissa meidän lähisairaalassa ja vain hetken eikä hänellä ollut mitään hätää, kyllä tämä koskettaa silti syvästi. Minustakin muuten tuo levyn kansigrafiikka on hirveä, ei ollenkaan houkutteleva :D

  VastaaPoista
 8. Moikka! Oon vähän samoilla linjoilla, ettei kansalaisten pitäis joutua talkoisiin tän sairaalan suhteen ja jossain uutisoitiinkin, että tämä keräys on vähentänyt muiden hyväntekeväisyyskeräysten tuottoja, mikä ei varmaan oo hyvä juttu. Muistaakseni (en nyt ehdi tarkistamaan faktoja) sairaalan hintalappu on jotain 160 milj. euroa ja keräyksellä on tavoitteena saada kasaan 30 milj. euroa, eli muitakin maksajia on, eikä kansalaisilla oo tarkoitus koko sairaalaa maksattaa, vaikka mediasta voi saada sen käsityksen. Oli miten oli, toi levy pitää saada. Vähän alkaa nimittäin jo luurankomarssi tökkimään! :)

  VastaaPoista
 9. Tällä hetkellä puolet rahoituksesta tulee husilta ja valtiolta. Toivottavasti tämä talkoilu ei jää trendiksi ja jatkossakin elintärkeistä asioista joudutaan tekemään talkoita homman jouduttamiseksi. Tietyt jutut kuitenkin valtiolta hoituu todella nopeasti, ne on niitä ei elintärkeitä ihmisiä hengissä pitäviä kustannuksia.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, että otit lastensairaalan esille! Kirjoitin siitä ihan vasta itsekin. Syy, miksi itse aiheesta jauhan on se, että oma lapseni sairastui vauvana leukemiaan, ja se on hyvin harvinaista vauvaiässä. Meitä hoidettin 2 vuotta OYSissä, mutta kantasolusiirto kummitteli koko hoitojen ajan mahdollisuutena ja sehän olisi sitten tehty siellä vanhentuneella Lastenklinikalla. No me selvisimme rankoista hoidoista edes vähän helpommin ja siirrettä ei tarvittu mutta tunnen monia pieniä potilaista ja heidän perheitään joilla ei ollut yhtä hyvä onni. Kertomukset sairaalasta ovat todella karuja, tilojen ankeus on vain yksi pieni osa koko surkeutta.

  Näin ollen, minulle on suhteellisen sama miten uusi lastensairaala saadaan aikaiseksi kunhan se vain saadaan.Pienet keskoset ja vakavasti sairaat lapset ansaitsevat ja tarvitsevat parhaan mahdollisen ympäristön tulla terveiksi.

  Ihmettelen suuresti ettei valtion kassasta tähän supertärkeään asiaan riittävää summaa herunut. Uudessa lastensairaalassa tullaan hoitamaan pikkupotilaita koko maasta ja juuri niitä lapsia, joita sairaus koettelee rankimmin. Yhteiskunnan asia olisi toki tuosta vastata, jos rakennusvaiheessa, mutta kun ei niin on ihanaa, että ihmiset ovat aktivoituneet asian tiimoilta!<3

  http://mamainprogess.blogspot.fi/2014/01/uusi-lastensairaala-ja-paivan-treenit.html

  VastaaPoista
 11. Itse en oikein tiedä mitä olen mieltä tästä Lastensairaalahankkeesta. Tuntuu oudolta että juuri nyt valtion rahat ovat tämän kohteen edessä loppu? Tai että sairaalan rakentamista julkisin varoin joudutaan odottamaan monia vuosia. En vain ymmärrä miten näin voi olla. Turhempaakin tehdään ja nopealla tahdilla.
  Keräys näyttää tuottavan loistavasti rahaa, joka tietenkin tässä tilanteessa mihin on päädytty on mitä loistavinta. Itse olen myös osallistunut, koska koen että keräyksen kohde on tärkeä ja jotenkin myös velvollisuuden tunne kolkuttaa mutta periaatteessa en kyllä pidä siitä että kyseistä kohdetta joudutaan rakentamaan keräysvaroin!
  Veikkaan että jatkossakin maassamme tullaan vastaavia keräyksiä tekemään monenlaisiin kohteisiin, ikävä kyllä.

  VastaaPoista
 12. Tämä kommentti ei liity lastensairaala-aiheeseen, vaan on lähinnä postaustoive. Voisitko joskus kirjoittaa ajatuksiasi lasten kuvien käyttämisestä blogissa? Olet varmasti aihetta miettinyt, koska laitat omasta pojastasi kuvia omaan blogiisi. Lähinnä toivoisin mietintää siitä mikä on lapsen oikeuturva, kuinka paljon lasta voi käyttää tuotteiden mainontaan jne.
  Etukäteen kiittäen, Tiina

  VastaaPoista
 13. On se kumma, että sotavuosien jälkeen oli rahaa rakentaa tämä nykyinen saiiraala, mutta nyt rahnaa ei löydy olevinaan mistään. Samaan aikaan kuitenkin esim. pressanlinnaa remontoidaan ja tänä aamuna luin teksti-tv:stä, että myös eduskuntataloa aletaan remontoida ja raukkapienet kansanedustajat joutuvat evakkoon. Prioriteetit vähän kadoksissa..? Mielestäni sellainen maa ei voi kutsua itseään hyvinvointivaltioksi, jos maan ainoa lastensairaala joudutaan rakentamaan pitkälti hyväntekeväisyyden turvin. Ja onhan lastensairaalan surkea kunto ollut tiedossa jo iät ja ajat. Miksei remontoitu silloin, kun oli nousukausi? Kaikki tehdään vasta sitten, kun on "pakko".

  VastaaPoista
 14. Moi, tästä on ollutkin joskus juttua kommenttiboksissa, jossain vaiheessa voisi kyllä kirjoittaa taas omakohtaisia kokemuksia aiheesta. Kiitos postaustoiveesta!

  VastaaPoista
 15. http://uusilastensairaala.blogspot.fi/2013/11/lapsirakkauden-pitaisi-ilmeta-muutenkin.html

  Luulisi kyllä, että nykypäivänä ei tarvisi rahaa enään kerätä tuollaiseen.

  Itse olen lahajoittanut ja lahjoittaisin paljon enenmmän, jos olisi vain mahdollista, että siellä työskentelevät saisi kunnolliset tilat pelastaa niitä pieniä potilaita ja ne pienet potilaat saisi parhaan mahdollisen hoidon.

  Omat kokemukset lastenklinikasta ei ole positiiviset tilojen osalta, mutta ikuisesti olen kiitollinen niille ketkä korjasi meidän lapen lähes ehjäksi <3

  VastaaPoista
 16. Mäkin olen pohtinut paljon tuota lastensairaala juttua. Sairaala on tulossa tarpeeseen. Mut jotenkin... Nykyisen sairaalan kunto ja ongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosia, miksi rakennuksen täydellistä saneerausta / uuden rakentamista ei ole aloitettu jo vuosia sitten? Kun kuitenkin ongelmat ovat olleet jo tiedossa. Asiat hyvin suunnittelemalla olisi varmasti säästetty pitkä penni, kun olisi aloitettu asiat ajoissa. Mut on tosi tavallista, että oli sitten kysymys terveydestä / talojen kunnossapidosta / erillaisten koneiden ylläpidosta, että reagoidaan asioihin vasta sitten, kun asiat on jo pahassa jamassa, ei silloin kun ongelmat on olleet pieniä tai ennakoivalla huollolla hoidettavissa.

  Mun mielestä tämä asia kuuluisi niihin asioihin, jotka hoidetaan verovaroista. Säästetään sitten mieluusti jostain muusta, vaikka siitä eduskunta talosta. Se, että eduskunta talo lahoaa käsiin ei kuitenkaan tapa ketään. Tosin taitaa olla, niin että julkikuva ulkomaille pitää olla kunnossa ja siksi tuo eduskunta talo saa rahaa, mutta ei lastensaairala. Vielä en ole lahjoittanut rahaa lastensairaalalle, kun en oikein ole osannut päättää... Se sairaala tarvitaan kuitenkin kipeästi, rahoitus tulee vain täysin väärästä paikasta. Mä ainakin maksan veroja just sen takia, että heikommat tässä yhteiskunnassa saavat apua. Eikä sitä ikinä tiedä, milloin sitä apua tarvitsee itse. Sitä voi tarvita jo tänään.

  VastaaPoista
 17. Sama juttu, ihmetyttää. Ihmetytti jo joskus aiemminkin. En asu pääkaupunkiseudulla, mutta odotan lasta, joka hyvinkin voi pahimmassa mahdollisessa tilanteessa joutua Helsinkiin asti hoidettavaksi. Emme kumpikaan tosiaankaan kritisoi varsinaista rakentamista, mutta rahoitus ihmetyttää. Olen töissä koulussa, joka on homeessa - ison osan Suomen koulujen lailla. Minusta niidenkin korjaus on kunnan/kaupungin tehtävänä, eikä yksityisten rahoittajien. On arveluttavaa, mihin arvoihin peruskorjaamattomuus ennen viimeistä pakkoa perustuu. Tässäkin on kyse ainoastaan tahdosta, sen puute päättäjillä ajoi tavalliset ihmiset hankkimaan yksityisiä tahoja rahoittamaan uutta sairaalaa.

  VastaaPoista
 18. Ihan samaa olen miettinyt minäkin, mutta eihän tuota ole missään voinut ääneen sanoa kun on sitten itsekäs ja kylmä lastenvihaaja.

  VastaaPoista
 19. Olet Elsa asian ytimessä! Mikä on tärkeintä, kysyn vaan. Pitää valita oikeampia arvoja kannattavat päättäjät päättämään. Eihän tää voi näin mennä jatkossa, että kansalaiset maksaa järkkyjä veroprosentteja, jotta tällaiset elintärkeät hankkeet saataisiin vietyä maaliin ja sitten kuitenkaan niihin ei ole rahaa. Jonkinlainen arvomaailmaremontti olis kyllä paikallaan tässä yhteiskunnassa!!!

  VastaaPoista
 20. Mä olen kanssa suhtautunut tähän keräykseen vähän kakspiippuisesti. Sinänsä hienoa, että keräys on tuottanut paljon enemmän kuin mitä tavoite oikein oli, mutta kyllä sitä vähän miettii, että minkä hiton takia maksaa veroja palkastaan jos tälläiseen ei löydy verorahoja.

  VastaaPoista
 21. Olen samaa mieltä kuin muutkin mutta näen tässä keräyksessä myös sellaista "haistakaa paska päättäjät, rakennetaan sairaala sitten itse!!!" -meininkiä :D

  Sitä en tosin ymmärrä että miksi meuhkata siitä että muut hyväntekeväisyyskohteet ovat saaneet nyt vähemmän rahaa kun kaikki tukee sairaalaa. Eiköhän se ole jokaisen oma asia mitä tukee ja kun kyse on kuitenkin vapaaehtoisista maksuista hyväntekeväisyyteen niin miten voi kitistä siitä että toiset saa enemmän kuin toiset. Ja mä esimerkiksi olen kyllä tukenut sairaalahanketta mutta en juurikaan aiemmin mitään muita joten ne rahat ei ainakaan ole muilta järjestöiltä ollut pois. Ja sekin vielä että vaikka Lastensairaala on paljon näkyvillä mainoksissa ja internetissä ja hitto vaikka maitopurkin kyljessä, ei ole silti soiteltu kotiin eikä feissarit kaduilla häirinneet. Ihan on saanut vapaasti olla eikä ole painostettu osallistumaan.

  VastaaPoista
 22. Kun kyseessä on hyvinvointivaltio (kröhöm..) sisältäen mm. julkisen terveydenhuollon, niin mielestäni valtion ehdottomasti kuuluisi kustantaa uusi sairaala entisen, jo pahasti rapistuneen tilalle. Tässä kyseisessä tapauksessa tavara on kuitenkin jo niin pahasti housuissa, että mielestäni on todella ihailtavaa ja hienoa, että tällainen keräys on pystyssä ja ihmiset ja yritykset siihen rahaa lahjoittavat. Hyötyivätpä siitä sitten itse konkreettisesti tai eivät. Syitä siihen miksi tähän tilanteeseen on tultu, niin...niin. Minun sormeni osoittaa eduskuntatalolle (jonka rappusten korjaukseen on muuten budejtoitu miljoonia ja miljoonia enemmän, kuin uuteen lastensairaalaan).

  On ihan mahtavaa, että väki on näinkin runsain mitoin mukana keräyksessä. Pisteet kaikille rahaa lahjoittaneille tai muutoin talkoisiin osallistuneille. Olennaisinta tässä kohtaa soppaa on, että uusi sairaala saadaan toimintaan mahdollisimman pian, kun se entinen tosiaankin lahoaa pystyyn. Onhan tämä tavallaan sellainenkin viesti päättäjille, että päättäkää mitä haluatte mutta me tehään ite paremmin, saatana!! :D

  VastaaPoista
 23. Näitä on näköjään moni muukin kuin minä pohtinut, samoilla linjoilla siis minäkin!

  VastaaPoista
 24. Juu, onhan siellä valtio ja hus puoliksi mukana,onneksi.

  VastaaPoista
 25. koskettava tarina sullakin, rankat kokemukset usein lisää ymmärrystä mihin ne verorahat pitäisi laittaa. Samoilla linjoilla minäkin tietenkin, pitää käydä sun juttu lukaisemassa!

  VastaaPoista
 26. prioriteetit nimenomaan tuntuu olevan hukassa :/

  VastaaPoista
 27. Kiitos linkistä,, menenkin illemmalla lukemaan vielä tän!

  VastaaPoista
 28. munkin mielestä tämä pitäisi ehdottomasti kustantaa verorahoista, piste.

  VastaaPoista
 29. päättäjien tahdon puute on huolestuttava piirre :(

  VastaaPoista
 30. juu, siksipä hyvin kauttarantain aloinkin kysymään mielipiteitänne.

  VastaaPoista
 31. Musta vaan tuntuu, ettei edes äänestäjät välttämättä ymmärrä mitä poliitikot ajaa takaa nykyään. Aika moinen pommi olisi monelle kuulla ettei oma ehdokas pistäkään ihmiselämää ykköseksi.

  VastaaPoista
 32. Mutta kuka sen sairaalan omistaa? Siis antaako tää säätiö sen rahan hyväntekeväisyysrahan jollekin, kenelle vai vuokraako sitä omaa osuuttaan ja millä summalla?

  VastaaPoista
 33. Olennaisinta tosiaan on, että se sairaala tulee JA NOPEASTI.

  VastaaPoista
 34. Kiva, jos ehdit lukaisemaan ja vielä kiitos kun otit asian esille:) Meidän tarina löytyy myös uusimmasta Meidän Perheestä:)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images