MITÄ KUULUU, AKNE? KIITOS HYVÄÄ, OLEN MUUTTAMASSA POIS!

Kuukausi sitten kirjoitin yhtäkkiä uudelleen puhjenneesta iho-ongelmastan i eli aknesta. Aihe herätti paljon keskustelua ja kun oma tilantee...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kuukausi sitten kirjoitin yhtäkkiä uudelleen puhjenneesta iho-ongelmastani eli aknesta. Aihe herätti paljon keskustelua ja kun oma tilanteeni on parantunut jonkin verran,on hyvä palata aiheeseen takaisin. Varoitan, että edelleen kuvissa näkyy finnejä eli jos ällöttää, älä lue eteenpäin.


Olen muuttanut ihonhoitorutiineja niin sisäisesti kuin ulkoisestikin ja kolme viikkoa on yleensä aika milloin tulokset alkaa huomaamaan. Ainakin itse huomaan nyt näitä kuvia katsellessa, että  tilanne rauhoittunut tosi paljon! Vieläkään ei voida puhua posliinisesta ihosta, mutta uskoisin että enää ei tarvitse pelätä ainakaan Roacuttan-kuurin uudelleen aloitusta. Huh.


aknekollaasi


Haluatte varmaan tietää millä olen saanut tulehduksen pienemmäksi ja ihon huomattavasti terveemmäksi näiden neljän viikon aikana? Kävin ostamassa monien suosittelemaa sinkkiä ja vaihdoin luonnonkosmetiikan pitkän tauon jälkeen muihin ihonhoitotuotteisiin. Kävi itseasiassa älytön tsägä, sillä juttelin erään kosmetiikkamaahantuojan kanssa millaisia meikkejä ihooni kannattaisi käyttää ja hän antoikin mulle aloituspakkauksen aknenhoitoon tarkoitetusta amerikkalaisesta ihonhoitosarjasta, Muradista. Itse en olisi edes uskaltanut ajatella mitään aknesarjoja, sillä yleensä ne ovat todella kuivattavia ja saavat ihon vain eritavoin huonoon kuntoon. Mulle kuitenkin luvattiin, että kolmessa viikossa iho on parempi ja ettei mitään "clearasil-vaikutusta" tule. Luvattiin myös, että tähän sarjaan jää koukkuun ja näin on tainnut käydä.


murad akne kokemuksia murad akne puhdistusaine


Tohtori Murad oli mulle entuudestaan tuntematon kaveri, mutta tosi kiva että tutustuttiin. Hänen amerikkalaiset kotisivunsa ovat aika, no amerikkalaiset. Hän on lääkäri, tiedemies ja dermatologi, kirjoittaa tiedefaktaa ja kirjoja, keksii ja patentoi tuotteita ja kaiken kukkuraksi on taidemaalari :D Kuitenkin, kun etsin hakukoneista tietoa näistä Muradin ban blemishes starter kitin tuotteista, oli kokemukset aika hämmentävän positiivisia ja uskalsin aloittaa kokeilun.


Ja olen todella yllättynyt. Sarja on aivan ihana! Ihoa hoitaessa sarja tuntuu heti todella tehokkaalle, ihoa kihelmöi ja tuntuu että heti tapahtuu jotakin. (Ekoilla kerroilla tuntui kyllä että pää irtoaa paikaltaan, mutta onneksi se meni ohi nopeasti) Sarja ei kuivata ihoani yhtään, vaan parantuminen alkoi HETI. Kuukausi sitten ihoni oli todella kipeä, nyt ei ole mitään merkkiäkään kutisevista finneistä ja kivusta. Käytän aamuin illoin starterkitin kaikkia muita tuotteita, paitsi paikallishoitoa finneille en usein laita kuin illalla. Pesunesteen ja kosteusvoiteen lisäksi tuo seerumi on ihan ehdoton. Tuotteet on todella riittoisia ja starter kitilläkin menee varmaan 1.5 kuukautta vähintään. Sitten tietääkin sopiiko sarja ja voi hankkia isommat pullot tai siirtyä johonkin muuhun sarjaan. Mä uskon löytäneeni sarjan,minkä kanssa menen vielä pitkään.


Ainoa negatiivinen asia tässä sarjassa on hinta. Starterkit ei ole pahan hintainen, 40 euroa, mutta sen loppuessa nuo kolme tärkeintä tuotetta kannattaa tietenkin ostaa normikoossa ja yhteishinta lähentelee 200 euroa. Hups. Tosin tökötit ovat niin riittoisia, että tuo satsaus kestäisi reippaasti yli vuoden tarpeiksi, mutta kerralla tuntuu kovalta hinnalta. Starter kitistä on kuitenkin vielä puolet jäljellä, joten voin nyt vielä fiilistellä tuotteita ennen lopullista päätöstä, mutta miksi hitossa kärsisin tulehduksesta kasvoissa jos se näillä on selkeästi hoidettavissa?


murad akne kokemuksia starterkit


Sinkin ja Muradin lisäksi olen vaihtanut myös meikkipohjan sekä poskipunan eli ongelma-alueen meikit mineraalimeikkeihin. Mineraalimeikkejä on mulle suositelleet niin monet kosmetiikka-alan ammattilaiset että olisin tyhmä ellen kokeilisi. Ja kyllä,tuntuu että tämä sinkin, Muradin ja mineraalimeikkien kombo on aika käänteentekevä iholleni. Mineraalimeikeistä en osaa kirjoittaa mitään kattavaa arviota, mulla on Youngbloodin meikkipuuteripohja ja Glo Mineralsin poskipuna, kumpikin on musta tosi hyviä. Jos jollakin on enemmänkin kokemusta mineraalimeikeistä, olisi tosi kiva kuulla parhaat sarjat jatkoa ajatellen :)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


hyva sinkkitabletti


Vielä ei olla aknen suhteen voiton puolella, mutta parantuminen on niin hyvällä mallilla, etten malta olla julkaisematta tätä postausta. Haluan vinkata etenkin noista Muradeista, sillä niiden kautta voi saada vielä joululahjaksi huomattavasti terveemmän ihon :) Starter kitejä löytyy ainakin hyvin varustelluista apteekeista, mutta helpointa on varmaan tilata suomalaiselta Showstopperilta. Se on yksi harvoista suomalaisista verkkokaupoista mistä settiä löytyy.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

25 kommenttia

  1. Hienoja uutisia! Kihelmöinti kuulostaa jännältä, mutta ilmiselvästi tuotteet tekevät sen minkä lupaavat. :)

    Mä en ole mikään virtuoosimainen mineraalimeikkitietäjä, mutta moni sellainen on jättänyt kommentin tänne:

    http://viilankantolupa.bellablogit.fi/2013/04/27/keskustelua-mineraalimeikeista-2/

    Tieto kiertoon. :)

    VastaaPoista
  2. Juu, tos seerumissa on salisyylihappoa muistaakseni ja se teki sellaisen autsauts-efektin kun iho oli ihan rikki. Nyt ei tunnu missään. Myös kasvojenpesuaineessa on mentholia jossain muodossa, se viileys on aika hauska tunne.

    Kiitti linkistä, töiden jälkeen meen lukemaan!

    VastaaPoista
  3. Suorastaan säteilet eka kuvassa :) Saman huomasin jostain aiemmasta ulkoilukuvasta.

    VastaaPoista
  4. kiitti kovasti näistä vinkeistä! itsekin taistelen aknen kanssa viel näin aikuisiällä, roaccutania en ole ottanut enkä haluaisikaan. täytyypä hankkia itselle joululahjaksi vaikka tuo starter kit.

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkeistä. Jotain tarttis tehdä minunkin. Ikää on 30+ ja naama kukkii. Raskaus- ja imetysajan iho oli huomattavasti parempi, mutta nyt menkkojen nja hormoonivaihtelujen myötä taas huonompi. Sinkkiä aloin itsekin syömään ja pari kertaa olen laittanut sinkkivoidettakin kasvoille. Olen itsekin käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, mutta ehkä pitäisi kokeilla jotain muuta taas.

    VastaaPoista
  6. Mulla on iho parantunut kuukaudessa tosi paljon!
    Jätin siis kuukausi sitten sokerin pois ruokavaliosta ja vaihdoin mineraalimeikit POIS.
    Enpä tiedä kumpaa sitten parannuksesta kiittäisi. Mun ystävälle oli ihotautilääkäri sanonut, että mineraalimeikit on iho-ongelmaiselle ehdoton nounou! :)

    VastaaPoista
  7. Nyt mua rupesi tosissaan kiinnostamaan, miksi mineraalimeikkien sanottiin olevan ongelmaiholle pahasta? Ja minkälaiselle ongelmaiholle, siis tässä aiheena olevalle akneiholle vai ihottumaiselle iholle vai mille?

    Itse en oo mineraalimeikkipohjaa ainakaan toistaiseksi kokeillut, koska tällä hetkellä en muutenkaan meikkaa, mutta ehkäpä kokeilen jahka joskus tulee paineita meikkaamiseen palaamiseen. Sen voin kuitenkin sanoa (aknesta itsekin kärsineenä ja edelleen vähän kärsivänä), että oon huomannut että silikoni on sellaista ainetta että sitä en omalle iholleni halua, eli tavallisten meikkivoiteiden käyttäjää musta tuskin tulee. Silikonivoide tuntuu iholla niin kauan kuin siinä on, iho ei kai sitten hengitä kunnolla, ja kaiken lisäksi pois peseminen on perkeleellisen vaikeaa. En yhtään ihmettele, miksi lanseerataan jotain kolmivaiheisia ihonpuhdistusrituaaleja, kun eihän esim. joku silikoninen meikkivoide muuten lähde naamasta :D

    VastaaPoista
  8. Ilmeisesti mineraalimeikkien mineraalit yksinkertaisesti tukkivat pitkällä aikavälillä joidenkin ihmisten ihohuokoset ja aiheuttavat täten näppylöitä, lievää aknea sekä aknea. Mutta ei näin käy kaikilla, mineraalipohjiakin kun on niin erilaisia. Titanium dioxide, vismutti ja mica ovat ilmeisesti ne ainesosat, jotka eniten aiheuttavat ongelmia?

    Mutta hyvä, jos sulla Elsa ihon vointi paranee! Itse totesin, että mulla on varmaan ollut käytössä liian paksut rasvat ( luonnonkosmetiikasta kevyiden rasvojen löytäminen vaikuttaa haastavalta..), tänään kokeilin pitkästä aikaa kevyempää rasvaa ( ei luonnonkosmetiikkaa ) ja hain apteekista Elivon ihoravinnetabletteja, jos niillä nyt lähtisi ihon kunto paranemaan.. Mutta nyt on taas käsillä se jokakuinen pms-aika, jolloin iho näemmä muuttuu suorastaan rumaksi, yhyy :(

    Mulle ei btw Youngblood sopinut, se vismutti laittoi naaman kutisemaan. Nyt käytössä Jane Iredale ja ainakin vaikuttaisi lupaavalta, ihon sillä saa kyllä meikattua hämmentävän hyvännäköiseksi :) Täytyy toivoa, ettei se pitkällä aikavälillä tuki huokosia :T

    VastaaPoista
  9. Juu, ystäväni ongelmana oli juurikin akne.
    Ja näin ilmeisesti oli lääkäri sanonut, että tukkii ihohuokoset. Varmaan riippuu aikapaljon tuotteestakin kyllä?

    VastaaPoista
  10. Kiitos! On ihana hymyillä, kun iho ei vie huomiota katsojilta ;)

    VastaaPoista
  11. Suosittelen näiden mun kokemusten pohjalta!

    VastaaPoista
  12. Tuossa Salka juuri alla olevassa kommentissa totesi, ettei luonnonkosmetiikasta oikein löydy tarpeeksi kevyttä kosteusvoidetta. Suosittelen tietenkin oman positiivisen kokemuksen valossa tuota Muradin settiä, muutamassa viikossa jo huomaa eron helposti. Kaikki on tietenkin ihokohtaista, mutta tosi monilla tuntuu tästä sarjasta olleen apu, tosin suurin käyttäjäryhmä ei asu Suomessa.

    VastaaPoista
  13. Mielenkiintoista. Olen nyt kuukauden sisällä keskustellut neljän eri kosmentologin kanssa ja kaikki ovat nimenomaan suositelleet siirtymään mineraalimeikkeihin, koska tavalliset pohjat ovat usein "silikonisia" ja sisältävät paljon ihoa tukkivia ainesosia.

    Googlettelin tuossa tovin ja näköjään mineraalimeikeissä on kaksi koulukuntaa. Esimerkiksi Laser Tilkka ja heidän ihotautilääkärinsä suosittelee mineraalimeikkejä ihonHOITOON mutta kertoo mitä ainesosia kannattaa välttää http://www.lasertilkka.fi/laser-tilkka/yleista/mineraalimeikit_osana_ihonhoitoa mulle on suositeltu tiettyjä tuotteita siksi, että niissä on tulehdusta ehkäiseviä ainesosia. Muuta en osaa sanoa, mutta ei ainakaan huononna ihoani ja tuntuvat ja näyttävät paremmalle mitä BB:t.

    VastaaPoista
  14. Murad on ihan paras! Sarjalla on mahtava ihon kiiltoa ehkäisevä voide joka oikeasti pitää ihon kiillottomana! :)

    Itse olen mineraaleista kokeillut iredalea, youngbloodia, everyday mineralsia ja lily loloa (sekä paria muuta... MsChic, Alima, Meow...) ja paras on ollut BareMinerals ja sen original pohja! Sen kanssa on eletty onnellisesti jo pari vuotta ja ei tulisi mieleenkään vaihtaa :) tilaan itse sekä muradia että BareMineralsia ulkomailta koska Suomessa hinnat ovat kaksinkertaiset :(

    VastaaPoista
  15. mun kasvoissa on ihottumaa/finnejä tms, ja nyt ekaa kertaa kokeillaan 2kk abkuuria. lääkärin veikkaus oli tälle kertaa, että suunympärysihottuma on levinnyt nenään ja poskiin, koska varsinaisia finnejä ei ole mutta puuuunaista väriä ihossa riittää.
    kuukauteen en ole meikannut ja laittanut vain apteekista ostettuja kahta abobasen perusvoidetta, lääkekuuria on takana viikko. iho on jonkinverran parempi, mutta on vielä matkaa.
    ainut vaan että lääkekuuri saa tuntumaan väsyneeltä ja pahaa oloa (Niinkun raskaana, että sitä nukahtaa sohvalle heti kun lapsen kanssa katsoo piirrettyjä tai sitten vaihtoehtoisesti kylmä hiki valuu kun pidättelee oksennusta..).
    jossei ala parissa viikossa enempiä muutoksia näkymään, taidan seuraavaksi vaikka kokeilla tätä mistä vinkkasit :)

    VastaaPoista
  16. Mielenkiintoinen tuttavuus Murad! Sitä näköjään saa beautybaystakin, josta minä ostan jonkin verran kosmetiikkaa (pitkillä toimitusajoilla tosin...).

    Mulla on hiuskriisi, shampoot ja hoitoaineet tuntuu lopettaneen tehonsa ja etsin kuumeisesti uusia... Vinkkejä? :)

    VastaaPoista
  17. Mä mietin et tilaisin jostain sellaset pienet testerit mineraalipohjia _jos_ toi youngblood alkaa ärsyttämään ihoa. Nyt ei kyllä ole mennyt kuin parempaan suuntaan tää naamaongelma.

    Ja tuo Murad on ihanaa, juuri tilasin itselleni lisäsatsin :)

    VastaaPoista
  18. Yäh, kauheelta kuulostaa noi lääkkeen oireet. Tosiaan eilen tilasin itse lisää tuota muradia, joten oma uskoni on nyt vankka siihen. Kannattaa kokeilla jos ei tuloksia tule ab:sta.

    VastaaPoista
  19. Basironit ja clearasilit on aivan liian rankkoja hoitoja ainakin mun kasvoille, ei tuu muuta kuin uusi ongelma. Kandee kyl kokeilla, on se ainakin mulla auttanut aika hyvin, vaikka onhan tässä matkaa ettei olisi noita punaisia jälkiä ja muutamaa pikkufinniä koko ajan niiden seurana.

    VastaaPoista
  20. Ootko kokeillut arganoilia? Esim Biozellilla on sellanen hoitoöljy, joka on musta tosi hyvä hoitsikan jälkeen laitettavaksi. Ekana tulee muutenkin mieleen Biozell, jos etsii hyviä perustuotteita, niillä on esim colourmaskeja ja erilaisiin hiustyyppeihin räätlöityjä samppoita. *oon saanut ilmaseksi setin ja kokeillut, tykkään kovasti*

    VastaaPoista
  21. Hei kiitos lisävalaisusta!

    Muistin sittenkin kokeilleeni mineraalipuuteria, Couleur Caramelilta nimittäin, ja tykkäsin kyllä lopputuloksesta ja kevyestä tuntumasta iholla. Luovuin kuitenkin sen käytöstä, koska siinä on mikronisoituja hiukkasia, ja mä suhtaudun epäilyksellä nanoteknologiaan. (Huoletti erityisesti se, mikä tuolla Laser Tilkan sivuillakin todettiin, että jauhemaisesta tuotteesta nanopartikkelit voivat kulkeutua keuhkoihin.)

    Päädyin nyt itsekin sitten sinkkipurkin äärelle ensimmäistä kertaa elämässäni; katsotaan auttaisiko se ihon kuntoon. Ostin sinkkini glukonaattimuodossa, mutta ilmeisesti olisi vielä paremmin imeytyväkin vaihtoehto: http://www.sinkki.com/sinkkitabletit ... Tiedä sitten mikä on pelkkää mainosta ja mikä tutkittua tietoa, mutta jok. tap. lienee ihan hyödynnettävä tieto se, että B6-vitamiini auttaa sinkkiä imeytymään - sitä siis ehkäpä vielä lisäksi :)

    Niin ja noista luonnonkosmetiikkavoiteista! Mulla on pintakuiva sekaiho, jolle ei voi laittaa mitään kovinkaan rasvaista voidetta, ja oon törmännyt samaan ongelmaan eli siihen, että luonnonkosmetiikkavoiteet ovat koostumukseltaan liian paksuja ja rasvaisia. Löysin kuitenkin syksyllä kevyemmän voiteen, joka toimii nyt talvikaudella ihan hyvin: L'Atélier des Délicesin Lightweight Cream. Tosin ehkä vielä sitäkin parempi olisi Aloréen kosteusvoidemaisempi City-Proof. Hintavia ovat, mutta jos joskus on mahdollisuus, kannattaa kokeilla. Ainakin Joliesta saa tilata testereitä :)

    VastaaPoista
  22. Kokeile Lush:in palashampoita. En ole enää tarvinnut hoitoaineita saati muotoilutuotteita.

    VastaaPoista
  23. […] sitten mulla oli tosi kova ongelma ihon kanssa, mistä kirjoittelin täällä. Juttelin monien kauneusalan ammattilaisten kanssa ja aknesta kärsivälle iholleni suositeltiin […]

    VastaaPoista
  24. Osaatko sanoo mistä noita aloituspakkauksia saa?myydäänkö niitä suomessa missään?

    VastaaPoista
  25. esim http://www.showstopper.fi/ myy näitä!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images