JOULUN LELUSHOPPAILUSTA

Perhebloggaajana olen saavuttanut kaveripiirissäni statuksen, että multa voi kysyä mitä tahansa lapsiin liittyvää ja vastaus on (muka) valmi...

Perhebloggaajana olen saavuttanut kaveripiirissäni statuksen, että multa voi kysyä mitä tahansa lapsiin liittyvää ja vastaus on (muka) valmiina. Nyt viikon sisällä kolme (!!) lapsetonta kaveriani on toivonut postausta leluista ja niiden ostopaikoista joulua silmällä pitäen, joten tässä tulee! Postaus on tehty yhteistyössä Lelukaupat.fi:n kanssa.


Meillä ei osteta ihan kauheasti leluja, mutta kun ostetaan, pyrin ostamaan laatua. Kun lasta seuraa läheltä päivittäin, on aika helppoa huomata millaisia juttuja lapsi kaipaa virikkeeksi. Ja koska leikki on lapsen työtä, myös leikkikalujen pitää olla hyvälaatuisia ja oivaltavia. Omasta mielestäni lapselle ei kannata ostaa joka kauppareissu jotain pientä vaan satsata johonkin vähän arvokkaampaan silloin tällöin, esimerkiksi synttäreillä ja jouluna. Kummeja ja muita lapsen elämään kuuluvia aikuisia kuitenkin tuntuu mietityttävän mistä lapsi missäkin iässä tykkää ja mistä lahjaksi tulevia leluja on helpoin hankkia.


apina krokotiili pehmolelu


Omasta mielestäni lelut kuten moni muukin asia on simppeleintä ostaa netistä jo pelkästään siksi,ettei lapsen kanssa shoppailu ole lempilajini. Netin hyviä puolia on myös että valikoimat on laajat, tuotteiden hintavertailu helppoa ja useimmissa nettilelukaupoissa on ikätaulukot, mistä kokemattomampikin lelunostaja voi etsiä mieleistä lelua. Bonuksena netistä löytyy usein hyviä tarjouksia ja nykyisin myös postikuluttomuus on monissa lelukaupoissa arkipäivää. Lelukaupat.fi on hyvä saitti mistä lähteä liikkeelle, kun hankintalistalla on laadukas lelu.


Lelukaupat.fi julkaisee artikkeleja erilaisista leluista, sekä lelumaailman uutisia. Ideoita voi siis lähteä metsästämään muullakin tavalla kuin surffaamalla sattumanvaraisesti lelukaupasta toiseen. Jos artikkeleista löytyy mielenkiintoinen lelumerkki, klikkaamalla sitä pääsee linkkilistaan niistä lelukaupoista missä merkkiä myydään. Ja klikkailemalla kaupan logoista, pääsee suoraan merkin valikoimaan eikä tarvitse käydä koko kauppaa läpi. Tämä on tosi kätevä juttu ja koska itse olen ostamassa  lahjaksi jonkun Plaston autolelun, löydän useiden lelukauppojen Plasto-valikoimat täältä.


plasto catepillar


Jos taas lahjansaaja itse tietää mitä haluaa tai vanhemmilla on tietty toive (esimerkiksi meillä...no se Cars) voi merkin etsiä suoraan lelumerkkilistasta. Ja kappas, 14 lelukauppaa myy  cars-tuotteita, joten ei kun klikkailemaan se vähiten rumin koriin ;) Ja tässä vaiheessa kannattaa muuten olla tarkkana, sillä esimerkiksi shopping4net.com tarjoaa uusille lelukaupat.fi:n kautta tulleille asiakkaille 5 euron lahjakorttia, mikä tietenkin kannattaa hyödyntää.


Olisihan se kiva kirjoittaa, että ostan kaikki lahjat kivijalkaputiikeista ja käsityöläisiä suosien. Juttu on kuitenkin niin, että leluissa meillä tällä hetkellä arvostetaan aika pitkälle ylikansallisia hittileluja, mitä disneympi, sen parempi. Ja kun en todellakaan voi lähteä lapsen kanssa leluostoksille ilman superhepulia, nettilelukaupat on tullut jo useampaan otteeseen tutuksi.


disney-pixar-cars-2-lightning-mcqueen-aanilla-punainen


Meille on nyt tulossa yksi cars-lahja lapselle, minkä löysin juurikin lelukaupat.fi:n kautta ja ostin (omalla rahalla ettei jää epäselvyyksiä) viikonloppuna. Paketista paljastuu Salama McQueenin mallinen pehmolelu, mistä tulee jotain ääniäkin. Toivon lahjan olevan mieluinen, sillä tällä hetkellä tyyppi nukkuu kahdeksan pikkuauton kanssa ja ne haluaisin pois sängystä pian. Kävi vielä hyvä tuuri, että jo vähän aikaisemmin katselemani pehmo oli eilen aamulla yks kaks 84% alessa. Kumma kyllä ale ei ole enää yhtä suuri, mutta alessa tuo on vieläkin.


Yleispätevää suosituspostausta leluista on hankala tehdä, kun saajan ikä vaikuttaa aika paljon asiaan. 2.5 vuotiaan pojan lemppareita meidän perheessä on kuitenkin autot, Lego Duplot, Fisher Pricen kassakone (mistä saisi ostaa lisää kolikoita tähän?) ja puiset lelut kuten palapelit ja palikat. Se mistä lapsi eniten innostuu on kuitenkin Salama McQueen ja Martti missä muodossa tahansa. Tai ne lentsikat.


Millaisia lahjoja teidän lapsillenne on tulossa? Puisia lähituotettuja vai muovisia helvetinkoneita? Mä luulen, että oman skidin lista on pehmon lisäksi yksi plaston auto ja puinen palapeli missä max 9 palaa. Kuten sanottu, mieluummin vähän ja laadukasta kuin kottikärryllinen sekundaa.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

34 kommenttia

 1. Meille ei onneksi mitenkään hullun paljon lahjoja tule, pojalle lähinnä. Omat lahjani olen ostanut itse jo etukäteen, kameralinssin, kalsarit ja tossut.

  Mä en ole tehnyt kummeille mitään lahjatoivetta, voi olla ihan hyvin hankkimattakin. Leluja meillä tosin on aika maltillisesti, joten Plaston autot voisi olla hyviä useampanakin, että olisi kesäksi hiekkiksellekin sopivia.

  Mietin tuota hyödyllisyyttä, että melkein meillä ne lelut kuitenkin on hyödyllisimpiä lahjoja, kun lapsi tykkää käyttää aikaansa niihin ja kasvattavat mielikuvitusta Käytännönlahjoja kun hankin ja saan bloginkin kautta ihan itse, tosin sukkia ja kalsareita tarvii aina :)

  VastaaPoista
 2. Meidän lasten (1 ja 3 v) paketeista kuoriutuu yhteinen Duplo-talo huonekaluineen ja molemmille ikäkauteen sopivat palapelit. Olen samaa mieltä siitä että mieluummin laadukkaampaa ja vähemmän. Minä myös inhoan kaikenlaisia ääntä pitäviä leluja, joten niitä meillä ei soittimien lisäksi ole (eikä tule...).

  Esikoiselle tilasin synttärilahjaksi amazon uk:sta Oktonautit-hahmoja ja ne ovat olleet tosi iso hitti, eli voin suositella jos muillakin asuu pieniä Oktonautit-faneja.

  VastaaPoista
 3. Heh, me ostettiin kummipojalle kans just tuo salama :) Se ois kyllä meidänkin tyttöä kiinnostanu. Ja koiraa.. :D
  Meillä tulee kyllä tässä joulun alla aina pieni lahjaähky, esikoinen kun on syntynyt muutamaa päivää ennen joulua, juhlat viikon päästä.. onneksi nyt toisella kertaa laskettu aika on kesäkuussa :D

  VastaaPoista
 4. Me ollaan vieläkin ihan pihalla oktonauteista, ei olla katsottu kuin ehkä kerran. Mutta duplot on kyllä hyvä lahja, mietin vielä olisiko cars-duplosetti mahdollisesti hankinnassa.
  Itselläni on myös inho äänileluihin, juuri siksi mietin poistanko tosta Salamapehmosta patterit heti kättelyssä :D Toisaalta jos se tulee unileluksi, niin tuskin sitä koko päivää soitettaisiin?

  VastaaPoista
 5. Ootteko päässeet jo hiplailemaan Salamaa? Mua kiinnostas millainen toi ääni oikein on, hieman pelottaa jopa ;)

  Uskon ton olevan kuitenkin maailman ihanin juttu oman lapseni mielestä, ei ehkä esteettisin vaihtoehto mutta varmasti mieluinen.

  VastaaPoista
 6. Joo, prismasta haettiin. Oli itseasiassa tosi äänekäs, en sit tiiä voiko äänenvoimakkuutta säätää.. mut aika herkästi kyllä alko metelöimään, tota konepeltiosaa koskemalla, paketoidessa rupes muutamaan kertaan kans metelöimään.. :D Toiset äänet tulee tolla avaimella tosta katto-osasta, siinä on joku magneettisysteemi mikä saa ääniä kans tulemaan. Useempia ääniä siinä oli, kivalta siis muuten kuuosti. Toivottavasti ääniä saa hiljemmalle, tai napsastua ees pois päältä, veikkaan et siihen herää muksu herkästi jos unileluks ottaa.. :)
  Sekin on hauska että se kans heiluu ja tärisee kun niitä ääniä kuuluu.. :)

  VastaaPoista
 7. No hitsi, kuulostaa oikeastaan hyvälle jos se ääntelee helposti. Meillä on yks angry birds pehmo, mistä on hankala lapsen löytää ääntä. Mutta sitten taas...haluanko mä, et sen pikkuautojen sängystätippumiskolinan sijaan kuulen salama mcqueenin ääntelyä pitkin yötä...? Pakko testata se pehmo, kunhan saapuu ja miettiä olisiko se jopa äänetön näin aluksi.

  VastaaPoista
 8. Kolmen lapsen kokemuksella puu ja laatu/merkki lelut on kyllä hyviä.
  Mitä halvempi, sen nopeammin ne lelut on rikottu. Parhaimmillaan synttärilahjaksi saatu auto rikki samana päivänä 2 vuotiaalla.
  Ja kiitokset tuosta lelukaupat.fi linkistä, enpä ole sellaiseen aikaisemmin törmännytkään. :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä, olen täysin samaa mieltä lelujen laadun ja merkin olevan tärkeä juttu.

  Lelukaupat.fi ei taida olla kovin vanha sivusto,kuulin siitä joskus alkusyksystä ekan kerran kun kysyivät yhteistyöhön. Nyt kun oon oikeasti käynyt sivuilla ja tykännyt tuosta merkkien etsimispalvelusta, on suosittelupostaus helppo tehdä. Huomattavasti helpompaa on etsiä vaikka nyt noita carseja valmiista linkkilistoista suoraa lelukauppoihin. Ei tarvitse kaikkia kauppoja käydä läpi alusta alkaen itse.

  VastaaPoista
 10. Meillä vanhemmilta pakettiin menee kolmevuotiaalle cd-soitin, Lentsikat-figuuripakkaus (diecasteja eli metallivalettuja eli kestäviä) sekä leikki mikroaaltouuni, jollaista poika on himoinnut koko syksyn. Mummi antaa lahjaksi veturin Brion junarataan ja vaari lakanat. Eli aika täsmätoiveilla ja käyttöesineillä mennään.

  VastaaPoista
 11. hei, mielenkiintoista! En tiennyt tollasista diecasteista mitään. Mistä sellasia saa hankittua? Mä en juuri rikkoontumisen takia haluaisi ostaa mitään autoja/lentsikoita mutta jos löytyisi joku kestävä versio, hankkisin kyllä.

  VastaaPoista
 12. Täällä 5-vuotiaan (tyttö) ja 3-vuotiaan (poika) suosikit ovat jostain syystä aika lailla samat. Molemmat toivovat pikkulegoja, Brio-junaradan osia ja erilaisia pelejä. Duplot alkaa (ihme kyllä) olla jo nyt out, Lego City ja Friends in. Itsekin kyllä tykkään kaikista edellämainituista, joten ovat mullekin mieluisia lahjoja. Pikkulegoista oon suorastaan innoissani! Mitään lahjoja en ole kieltänyt tuomasta. Oon ollut salaa tyytyväinen, ettei ole tullut esim. Barbeja (vielä), koska niidenkin aika varmaan tulee..

  VastaaPoista
 13. Mullekin Legot on tosi mieluinen juttu, on varmaan käynyt selväksikin ;) Mutta niitä meillä on jo duploina paljon, mutta ne cars/lentsikat duplot olisi varmaan ihana yllätys omalle muksulle.

  VastaaPoista
 14. Duploja ja Plaston mopo oli toivelistalla. Koitetaan myös olla ostamatta hirveitä määriä erilaisia leluja, tuntuu että niitä voisi jo nyt pistää jätesäkillisen kiertoon, eihän sitä ehdi edes kaikilla leikkimään. Onneksi poitsu tykkää kirjoista, niin pyydän mielummin mummeja ja kummeja ostamaan sitten niitä.

  VastaaPoista
 15. Erilaisia diecasteja myydään ihan tavallisissa lelukaupoissakin, me ollaan tilattu Cars ja Planes-hahmoja kuitenkin Amazonista kun ne ovat siellä halvempia. Noin nyrkkisääntönä pikkuauto-ostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota painoon. Silloin autossa on mahdollisimman vähän muovia ja se kestää pitkään. Nuo Disneyn omat metalliversiot on meillä käytössä havaittu hyväksi, samoin vähän isommat automerkkien pienoismallit.

  VastaaPoista
 16. Meillä on tulossa sellainen montessori-vaaka, josta ajattelin olevan iloa pidempäänkin. Sit potkupyörä (vielä etsitään parasta mallia) ja dubloja. Nää kaikki kyllä delegoitiin sukulaisille jotka kiltisti ostaa lelut mun toiveiden mukaan. Itse ostetaan varmaan pikkuautoja. Myös pehmeitä paketteja tulossa, ainakin toistaiseksi tepsu innostuu niistäkin.

  VastaaPoista
 17. Meillä on kans toi pehmo, ja oon kyl harkinnu, et kaivan koko melua pitävän patterisysteemin sen pohjasta pois ja ompelen ilman kiinni. Aika kauhee meteli (saa kyllä on/off-vivusta pois päältä, mutta ei paljon lohduta, koska 2,5v tietää kyllä miten toimii). Pohjassa on myös renkaat, jolla kaara rullailee vaivaisen näköisesti lattialla eteenpäin.. Meillä alun jälkeen pehmo on kyl jäänyt lelukoriin pölyttyyn, vaikka poika tosi kova salamafani onkin. Pikkuautot on paljon mielenkiintosempia.. :)

  VastaaPoista
 18. Ihanan hehkeältä kuulostaa :D No, 84% alessa toi maksoi 9.90, eli en ehkä itke jos se jäisikin pölyttymään. Mun on kyl oikeesti tsekattava se metakka ennen lahjomista, koska unikaveriksi tota aattelin, en miksikään mölyapinaksi 24/7.

  VastaaPoista
 19. Noku mä en aio mennä lelukaupan lähellekään, vaan tilaan taatusti netistä kaikki. EI voi siis vertailla painoa, mutta hyvä tietää! Kiitos tästä tiedosta siis sulle!

  VastaaPoista
 20. Mä just vein ison laatikon kellariin vauvaleluja, meillä on nyt siis tilaakin :D

  VastaaPoista
 21. Meidän samanikäinen K tulee kummeilta ja mummeilta saamaan ainakin plaston traktorikaivurin ja oman essun, sekä lakanoita ja juniorituolin ikeasta. Ite ei osteta raukalle mitään, koska paketteja tulee enivei..

  Cars-duploja löytyy jo, Martti ja salama on päivittäisessä käytössä. Suosittelen!

  VastaaPoista
 22. Oon kattellut sitä martti salainen agentti settii, missä on se ihku pyssykin...se ois aika kiva kyllä! (apua. alan innostumaan autoista. oh huh)

  VastaaPoista
 23. Nyt kun aiheeseen päästiin, niin tajusin, että kyllähän myös pehmolelut, astiat, nuket ja nukkekoti ovat käytössä päivittäin. Niillä muuten leikitään aina päiväkotia eikä koskaan kotia.. Mitäköhän tuosta pitäisi päätellä, kröhöm.

  VastaaPoista
 24. On muuten oikeesti edullisia! Mä just vaan hankin 2 pikkukirjaa carsversioina, se saa riittää. Mutta kiitos linkistä, toivottavasti moni muu löytää noi!

  VastaaPoista
 25. Meidän poikaset ois liekeissä tosta Salama-pehmosta! :D Nyt heille on tulossa paketteihin dinoaiheiset kirjat, ekat pikkulegot ja ritarifiguureja. Anoppi on kuulemma hankkinut ritareille jo linnankin. Joitakin leffoja on myös hankittu mutta veikkaan että ne ei mene pakettiin vaan otetaan katsottavaksi jo aiemmin. Tää on eka vuosi kun toiveet on olleet ihan selkeästi enemmän "poikien juttuja". Aiempina vuosina ovat saaneet mm. vaaleanpunaiset Hello Kitty -laukut kun sellaisia niin kovasti toivoivat. :)

  Mies haluaisi hankkia vielä rattikelkan mut mä luulen että se ajattelee siinä vähän myös itseään. x) Pojat eivät ole rattikelkan perään haikailleet kun ei täällä ole vielä oikein luntakaan. Saa nyt nähdä, tiedän että sukulaisilta on vielä tulossa lisää paketteja joten itte en kauheasti innostu lahjakasan kasvattamisesta. Ja on näihinkin jo saatu ihan riittävästi rahaa uppoamaan, ainakin meidän mittakaavassa. Jospa niitä rattikelkkoja tulis vaikka aleen joulun jälkeen.

  VastaaPoista
 26. Mäkin tahtoisin meille rattikelkan,sellaisen vanhan sinisen stigan <3

  VastaaPoista
 27. Jos saat selville mistä niitä kolikoita voi ostaa lisää niin kerro blogissa! Tätä oon jo pari vuotta selvitellyt ja kohta on kuopuskin kauppaleikki-iässä. Mut luulen kyllä että tää on FisherPricen ilkeä juoni myydä aina vaan uusi kassakone. Mä itseasiassa ostin kirppikseltä toisen koneen kolikoiden takia mut ne oli ihan pikkaisen eri kokoisia eivätkä käyneet meidän koneeseen.

  VastaaPoista
 28. hmm, minusta turussa kiersi huhu, että lelukauppa casagrande myisi pelkkiä noita rahojakin. meillä on kuudessa vuodessa hukkunut kaksi kappaletta johonkin..
  kohta 3v:n pakettiin kääriytyy mummilta jokin palikkakirja ja potkuri, miten siistiä!! :D
  itse ajattelin ostaa jonkin mikki hiiren kerhotalosta tutun lelun (toys r us taisi myydä näitä), sitten pakettiin menee pulkka, keijusiivet&taikasauva, kirja ja en tiedä mitä kummit aikovat ostaa.
  V:llä kun on isosisko ja isoveli, jotka on verrattain pieniä, meiltä tuntuu löytyvän vähän kaikkea ja on hankalaa keksiä mitä ostaisi

  VastaaPoista
 29. Ihan mielenkiinnosta kysyn: missä vaiheessa lapsi alkaa tekemään eroa uuden ja käytetyn lelun välillä? Nimittäin olen tähän asti suosinut ainoastaan käytettyjä leluja ja haluaisin jatkaa niin mahdollisimman pitkään. Mulle ei ole kokemusta kuin tästä yhdestä alle 1,5 vuotiaasta ipanasta, joten kertokaa kokeneemmat pliis, ettei tää uusien-uusien lelujen hankkiminen ole mulla edessä liian pian!

  Lelut tuntuu olevan suht laadukkaita, jos ne päätyy kirpparille asti hyväkuntoisina yhden (tai monesti jopa useamman) lapsen käsittelystä. Siksikin tykkään ostaa käytettynä.

  Löysin viikonloppuna asuinkulmiltani lelunvaihtotapahtuman, mihin jengi vei lapsensa vanhoja, hyljättyjä leluja ja tilaisuudesta sai kerätä haluamansa lelut mukaan. Aivan huikea tapahtuma! Loput, jotka eivät päätyneet kenellekään, toimitettiin Viroon lastenkotiin.

  Mä ymmärrän kyllä, että tän postauksen tarkoitus oli markkinoida tuota lelukauppaa eikä kierrätys kuulu tähän teemaan, mutta pienen ripauksen kierrätystä halusin tuoda keskusteluun. Aina (pienimmille ainakaan) ei tarvitse ostaa uutena!

  VastaaPoista
 30. Varmaan kiinni ihan vanhemmistakin? Jos vanhemmilla on kaikki uutta ja kiiltävää, voisi luulla että nelivuotias on ihan hyi yök kaikelle vanhalle. Kyllä meillä on kirppislelut käytössä, sillä laadukas lelu, oli se ostettu mistä tahansa, kestää kyllä kierrätyksen useammalla lapsella.

  SItten on tietenkin "hittilelut" eli juuri ne uutuudet mitkä öytyy lelukuvastoista ja mitä ei kierrätettynä oikein saa. Mä luulen ettei meillä nyrpistellänenää vielä aikoihin kierrätetyille leluille,mutta en mä joululahjaksi vanhaa lapsellekaan anna. SIlloin satsataan uuteen.

  VastaaPoista
 31. Meillä laitettiin kassakone eteenpäin, mutta muutamia kolikoita on sen jälkeen kotoa löytynyt. Jos löytyy vielä ja sulla on kulkua taasen Tampereelle, niin saat kyllä.

  VastaaPoista
 32. Hei! Meillä kolme pientä poikaa, eli auto lelut on tulllut tutuiksi. Kaikkein suosituin ja tapelluin auto on veljeni tekemä kokopuinen maastoauto, toimii sisällä ja ulkona. Legot on hyvä lahjatoive niitä kun ei ole koskaan liikaa :)
  Tänä vuonna vanhimmainen, neljä vee, toivoo autonkuljetus-autoa ja työkoneenkuljetus-työkonetta.

  VastaaPoista
 33. Itse kierrätys kasvatuksen saaneena suosin kyllä lastenkin lahjoissa käytettyjä niin paljon kuin mahdollista, myös joululahjoissa.
  Mielestäni se on hieman asenteesta kiinni kuinka sen käytetyn lelun oikein markkinoi ja millainen ilmapiiri yleensäkin kierrätyksen suhteen.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images