PURE WASTE!

Muistaako kukaan viime kesänä hankkimaani kipparilippistä? Lakki oli Coston 100% recycled denim-mallistoa ja tehty siis 100% kierrätetystä...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Muistaako kukaan viime kesänä hankkimaani kipparilippistä? Lakki oli Coston 100% recycled denim-mallistoa ja tehty siis 100% kierrätetystä farkkukankaasta. Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään vanhoista farkuista leikattu tilkkulippis, vaan hyvälaatuista denimiä, samanlaista mitä käyttäisin farkuissakin mielelläni. Käytettyäni lakkia käytännössä koko kesän, ihastuin päivä päivältä enemmän tummaan denimiin ja himoamaan sitä itselleni muihinkin asusteisiin.


Nyt muutama viikko sitten sain eräältä pr-toimistolta tiedotteita ja testituotteita, mitkä oli pakattu tosi hienoon, yksinkertaiseen farkkukassiin. Kassiin oli niitattu tiedote materiaalista, jonka nimi on Pure Waste. Kassissa oli Coston logo, joten kankaan täytyi olla samaa mitä lippiksessänikin on! Ja oli. Nyt Coston Pure Waste-niminen kierrätysdenim sai myös "kasvot", sillä tuotantoprosessi oli kuvattu hienosti purewastetextiles.com sivustolle tänne. Tuotannosta huomaa, ettei kyseessä ole mikään hetkellinen kierrätystrendillä ratsastaminen, ja vaikka olisikin niin so what? Vaateteollisuuden ja muodin parissa työskennelleet ovat tehneet hitonmoisen duunin puskeakseen tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalit, zero waste vaatteet ja nyt 100% kierrätetyn denimin ihmisten tietoisuuteen ja ostoskoreihin. Kehitystä tapahtuu toivottavasti myös sen jälkeen kun suurin ekotrendi väistyy jonkun muun (toivottavasti yhtä järkevän) trendin tieltä.


LESLIE-COSTO-2-SS14


Tällä hetkellä Pure Wastea saa (käsittääkseni) oikeastaan vain Coston hattuina, mutta vuonna 2014 tätä materiaalia saa varmasti monenlaisena tuotteena. Ainakin Saint Vacant tekee kevätmallistossa yhteistyötä Coston ja Pure Wasten kanssa ja lanseeraa tutun Leslie-mallinsa Pure Waste kankaisena ja kierrätetyllä kumipohjalla. Mä voisin haluta hienon Pure Waste-repun kevääksi, joten Makia voisi sen ottaa suunnitelmiinsa ;) Eiks jeh?!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

3 kommenttia

  1. Coston farkkumallisto <3 <3 Olisi kyllä hienoa, että noin hyvän näköistä farkkukangasta saisi muualtakin!

    VastaaPoista
  2. Mä toivoisin ainakin Makian lähtevän yhteistyöhön Pure Wasten kanssa. Reppu ja joku ihana iso telttamainen farkkurotsi kiristysnauhoilla olisi ihana! Samoin jotkut kengät tosta farkusta ois pop!

    VastaaPoista
  3. […] Wastesta olen kirjoitellut ennenkin, esimerkiksi täällä. Mä luulin, että Pure Waste olisi edelleenkin vain todella mahtavaa tummaa denimiä, mutta Veera […]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images