MINÄ JA RÄIKKÖNEN UNIKULMASSA

Puhuimme eilen töissä mun väsystä, mihin olin ajatellut syyksi tätä marraskuista pimeyttä. Työkaverini kuitenkin kysyi aika pirun hyvän kysy...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Puhuimme eilen töissä mun väsystä, mihin olin ajatellut syyksi tätä marraskuista pimeyttä. Työkaverini kuitenkin kysyi aika pirun hyvän kysymyksen: nukutko sä öisin? Ja vastaus on, että teoriassa joo, käytännössä ehkä. Pyörin öisin ja heräilen hetkittäin tarkastamaan kelloa ja milloin mitäkin. Seuraava kysymys oli, että onko mulla hyvä tyyny ja kun kerroin omistavani ehtaa Ikeaa ja siinä halvimmassa muodossa, sain kevyen ripityksen oikeanlaisen tyynyn tärkeydestä ja suosituksen kävellä Unikulmaan mahdollisimman pian. Että väsyn syy voi olla myös huono unenlaatu. Loogista sanoo blondi.


Mulle järkättiin uusi parempi tyyny työsuhde-eduksi ja jäljelle jäi mennä Unikulmaan hakemaan tyyny. Luulin, että se olisi sillä selvä, tyyny hyllystä ja kotiin, mutta se ei mennytkään ihan niin.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Muistutetaan tässä välissä mun syvästä rakkaudesta kaikkia kehon virhesentoja diagnosoivia koneita kohtaan. Se alkoi taannoin Footbalance-pohjallisten tekemisestä ja olen siitä lähtien haaveillut kaikenlaisista virheasentoanalyysistä, koska nämä jutut kiinnostaa mua todella paljon. Olin siis aivan fiiliksissä, kun Unikulmassa tyynyn hankkimiseksi mun pistettiinkin makuulle Uniklab-sänkyyn, mikä välitti tietokoneelle kuvan mun kehosta ja sen jännitystiloista.


Ehkä maailman siisteintä ( ja samalla kamalinta) oli nähdä mitkä osat kropasta on jumissa ja kuinka toispuoleisesti kroppani jännittyy myös nukkuessa. Selkäongelmien ja hermopinteen merkit olivat siis esillä, vaikka eivät nyt arjessa oirehdikaan onneksi. Myyjä kokeili alleni erilaisia tyynyjä, kunnes tietokoneohjelman kautta löytyi sopiva poistamaan jännityksen niska ja hartiaseudulta. Olin  ihan onnessani tästä laitteesta, sillä se todellakin osasi näyttää kropastani ne paikat, minkä toimivuudessa on ollut ongelmia ja siksi luotan uuden tyynyni oikeasti helpottavan öitä paljon. Ja alleviivataan nyt vielä kerran: rakastan tällaisia analyysikoneita. RAKASTAN. (missä tällaisia on lisää? Haluan kokeilla kaikkia.)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Samalla Uniklab-koneella tehtäisiin myös analyysi millainen patja sopisi kropalleni parhaiten. Opin tänään, että Unikulman räätälöidyt patjat tehdään nukkujaa ajatellen ja personoidusti,  jousitus vaihtelee siis täysin ihmisestä ja hänen kropastaan riippuen. Kahta samanlaista patjaa tuskin on olemassa, kun jousia on neliömetrillä 500 kpl. Räätälöity patja, miettikääs sitä! Olin niin myyty koko tästä konseptista, että oman hybrid-tyynyn lisäksi päätin ostaa myös Kaamokselle uuden tyynyn Unikulman junioripuolelta. Kaamokselle ei kuitenkaan tehty tietokonetutkimusta, sillä hän on hieman liian pieni vielä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ja sitten tuo otsikko...kaupassa oli tosi rauhallista ja siksi toisiin asiakkaisiin oli helppo kiinnittää huomiota. Ja arvatkaapa kuka käytti heti mun jälkeen Uniklab-ohjelmaa? No Kimi Räikkönen! Siellä me kaksi selkävammaista siis oltiin samaan aikaan Unikulmassa hakemassa apua ongelmiimme ja täytyy kyllä olla iloinen, ettei omat selkäongelmat ole ihan yhtä pahat kuin Kimillä. Mua alkoi kiinnostamaan tosi paljon millaisen paketin Kimi valitsi ja jos tilaukseen lähti sänky, haluaisin kyllä kuulla kokemuksista Icemanilta. Että kun Kimi kuitenkin luet mun blogia, niin pistäppä fiiliksiä kommenttiboksiin ;) Mä taas voin kirjoitella tuosta omasta tyynystä muutaman viikon päästä uudelleen, että onko unien laatu parantunut. Nythän sitä ei vielä voi tietää.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

14 kommenttia

 1. Mä en voi sille mitään mutta kyllä toi punainen takapuoli naurattaa :D

  VastaaPoista
 2. Mun pakarat on ilmeisesti tosi jännittyneet! Asia mistä en tiennyt mitään. Samaa punaista oli niskassakin, mut se tosiaan häipyi kun niskan asentoa korjattiin tyynyllä. Tarvinkohan mä siis pakaratyynynkin? :D

  VastaaPoista
 3. Hei, mekin omistetaan ehdat ja halvimmat IKEA-tyynyt :O! Täkki onkin sitten vielä kauempaa, ja kulkenut mukana jo (apua!) yli parikymmentä vuotta. Huh-huh. Tänä jouluna jätetäänkin miehen kanssa toistemme joululahjat ostamatta ja ostetaan sen sijaan itsellemme uudet untuvatyynyt ja -peitot. Paremmasta sängystäkin kyllä haaveilen, mutta se jääköön odottamaan vielä parempia palkkoja ;)...

  VastaaPoista
 4. Ainiin, peitot. Mäkin haaveilen untuvapeitosta nyt kun olen käyttänyt untuvatakkia ja rakastunut täysin. Tuolla oli myös sellaisia peittoja, joissa on jonkinlainen lämmönsäätelypinta, eli se pitääkesällä viileänä, talvella lämpimänä. Mutta itsekin haaveilen nimenomaan untuvatäkistä, eilen jo hiplasin joululahja mielessä yhtä potentiaalista peittoa.

  Jos teillä on lähellä Unikulma, niin suosittelen lämpimästi käymään tutustumassa siellä tuohon UnikLab-testiin, se oli ihan älyttömän kiinnostava (ja ilmainenkin). Siinä voi testata esim sen tyynyn sopivuuden, että onko untuvatyyny sopivin vaihtoehto vai mikä olisi just sulle hyvä.

  Mä niin rakastan näitä analyysilaitteita :D :D

  VastaaPoista
 5. Peppupillow :).

  Mitä hintaluokkaa nämä räätälöidyt tuotteet edustavat? Kuuulostaa hyvältä systeemiltä.

  VastaaPoista
 6. No se riippuu täysin sun kropasta. Toi testi on ilmainen eikä edellytä ostamista, mullekin kokeiltiin useampaa tyynyä ja valittiin sit toi hybrid mikä on kai kallein tyyny (149eur). Mut muuten noi tyynyt lähtee 16 eurosta, Kaamoksen tyyny maksoi 17 euroa. Ja niissä on vetskari, millä voi ottaa täytettä pois ja lisäillä ajan kanssa lisää. Eli sen tyynyn ei välttis tarvi olla kallein todellakaan,myyjä tsekkaa mikä korkeus sulle on hyvä ja laittaa tyynyn täytteet sun mukaan.

  Sit noi patjat, ne on usemmat tuhat euroa, kun tehdään aina asiakkaan mittojen mukaan se jousitus. Kyllä tekisi mieli tilata sellainenkin, vielä joku päivä.

  VastaaPoista
 7. Sellainen kommentti lukijalta että olisi kiva lukea muutakin kuin näitä iänikuisia tuote-tavara-mainospostauksia.normielämän kirjoituksia,vai onko elämäsi vain muuttunut blogin myötä tavarakeskeiseksi...vanha lukijasi

  VastaaPoista
 8. Moi. Täytyy sanoa, että moni osa-alue on vuosien saatossa muuttunut ja tykkään pitää oman elämäni aika tiukasti itselläni. Toisaalta mitään sen kummempaa ei nyt edes tapahdu elämässä,mulla töitä ja lapsella päiväkotia, siitä ei revitä mitään itseäni kiinnostavia otsikoita edes viikoittain. Nyt on siis tarjota ei oota, ehkä tilanne muuttuu tai sitten ei. Kannattaa etsiä muuta luettavaa jos blogini ei enää miellytä, varmasti löytyy enemmän arkea ja yksityiselämää avaavia blogeja :)

  VastaaPoista
 9. Sainpas taas hyvät naurut! Kimi varmasti kuuluu vakkarilukijoihisi, ainakin kannattaisi kuulua... Kai vinkkasit sille käyntikortin?! Kiitos piristyksestä! :D

  VastaaPoista
 10. No siis näin sen tosi ohimennen ku olin jo kassalla maksamassa :D Eli en mä nyt käyntsärii heittäny sentäs. Tosin siitä Stig-kohtaamisesta olisi voinut ounastella jotain pahempaakin fanitussessiota, mutta mä en oo muuten autoilijoihin päin. Kunhan hoksasin, kun oon sen selkävaivoista nyt lukenut paljon ja siitäkai se silmiin sattukin.

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä tuo kalleinkaan ei ole törkyhintainen, jos siitä saa apua kurjiin niskavaivoihin.

  VastaaPoista
 12. Se on juuri niin. Mutta kannattaa tosiaan käydä toi tietskaritesti tekemässä, se selventää heti mikä tyyny poistaa niskan jännityksen.

  VastaaPoista
 13. Kiitoksia vastauksesta ja vuosista,harmillisen usein käy suosituille blogeille näin,että päiväkirjamaisuus häviää ja pinnallisuus ja mainostaminen tulee tilalle.onneksi tosiaan on vaihtoehtoja!ja ihmiset pitää eri asioista,joitain kai tuotejututkin kiinnostavat.hyvää jatkoa kuitenkin,ehkä vielä joskus palaan kurkkaamaan :) p

  VastaaPoista
 14. Hei vielä! Muistutan, että mulla on myös Instagram-profiili, missä on sellaisia arkisempia juttuja enemmän. Mutta niin se menee, yksityisyyttään on pakko suojella ja toisaalta ei meille kyllä oikein mitään kuulukaan nyt kun arki rullaa päivästä toiseen kovin samana.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images