LEIPÄVILLITYS AAMUPALAPÖYDÄSSÄ

Mulla on aina välillä kausia, milloin villiinnyn johonkin ruokaan mitä en normaalisti paljoa syö. Nyt olen löytänyt pitkän tauon jälkeen kau...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla on aina välillä kausia, milloin villiinnyn johonkin ruokaan mitä en normaalisti paljoa syö. Nyt olen löytänyt pitkän tauon jälkeen kaupan valmissalaatit ja Reissumiehen uuden tosi tumman leivän. Ja kun joulun alla Lidl otti taas entistä enemmän deluxe-ruokia valikoimiinsa löytyi ihan uusikin hullutus savukalasalaatin muodossa.


Jos ette ole maistaneet uutta Reissaria, antakaa sille mahdollisuus. Jos normaali Reissumies ei sytytä, tuo uusi on ihan toista maata ja hieman saaristolaisleipähenkinen makeahko ja pehmeä mallasruisleipä. Aivan ihana. Olen jo nyt ihan paniikissa, että entä jos sitä ei kukaan muu löydä ja se poistetaan valikoimista nopeasti? Tulisi itku, sillä se on tämän hetken lempileipäni. Ja mulla on jo omat lempparitäytteetkin leivälle.


Ensimmäinen on tumma reissari ja tuota savukalasalaattia. Jos haluaa olla fiini, voi laittaa vaikka ruohosipulia koristeeksi, mutta oikeasti ei sitä ehdi ihailemaan kun on jo syöty. Toinen hieman friikimpi on valmis coleslawia ja Arlan Wästgöta kloster-juustoa. Voimakas juusto sopii musta tosi hyvin coleslawiin ja tuo leipä kruunaa koko herkun. Varmaan kaikki muutkin maailman voileivän päällysteet sopii tähän leipään.


Onko joku muukin rakastunut uuteen tummaan reissariin? Pitäisikö tehdä joku nettiadressi, ettei sitä saa poistaa ikinä valikoimista? Olen valmis nousemaan barrikaadeille!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

25 kommenttia

 1. Tumma reissari ON hyvää! Lastenkin suosikki ainakin meillä. Luulen että menekki on hyvä, sen verran usein hyllyt kaupoissa siitä tyhjänä. Ja hei, Oltermanni CHEDDAR! Se sopii tämänkin leivän kanssa niiiin hyvin yhteen!

  VastaaPoista
 2. Tai sit se oon vaan mä, joka on tyhjentänyt myös teidän kaupan hyllyt :D

  Mä en siis pidä yhtään normireissarista ja oli täysi vahinko, et ekan kerran maistoin tätä leipää jossain kokkareilla. Ja kun paketissa lukee TOSI TUMMA, oisin muuten ajatellut et se on ihan kauheaa puisevaa vieläkin kuivempaa mitä normireissari. Ja siksi mun pitää nyt vedota kaikkiin ihmisiin, et ostakaa ettei lempileipä lähde hyllystä :D

  VastaaPoista
 3. Jes, tehdään addressi! Täällä kans aivan koukussa olemme molemmat! :D

  VastaaPoista
 4. Äärettömän hyvää! Eikä kuivahda toisin kuin melkein kaikki muut ruisleivät. En edes tajunnut että se voisi poistua valikoimista.. :o

  VastaaPoista
 5. Se leipä ON tosi hyvää!! :D Mulla on myös noita ekan kuvan kuppeja, ihanat!

  VastaaPoista
 6. Me saimme maistiaispaketin kassalla kuukausi-pari sitten. Oli todella hyvää ja puolitoistavuotiaalla maistui myös! Ostin pari kertaa, mutta olin jo ehtinyt unohtaa tumman reissarin. Ostoslistalle siis, jotta pääsemme taas herkuttelemaan. Unikonsiemenet ovat leivässä ehkä vähän liiankin häröt, tai sitten reissari on hyvää juur niiden ansiosta..?

  VastaaPoista
 7. NIIIN hyvää leipää! Kaikki mun tutut ovat siitä leivästä tykänneet, kun ovat maistaneet :) Todella hyvää! Saisivat myydä vain isommissa pakkauksissa!

  VastaaPoista
 8. Mä siis etukäteispanikoin sen poistumista, vastahan se tuli kauppoihin :D

  VastaaPoista
 9. Mulla ei oo ku toi yks ja murokuppi, mutta meillä on paljon just tota sinistä sävyä, niin voi mixata ja matchata.

  VastaaPoista
 10. Mä en ees kauheena oo huomioinut niitä siemeniä, mut ei ne ainakaan haittaa mua. Mut ihanan pehmeää myös lapsen syödä ja sopii niin monien päällysteiden kanssa.

  VastaaPoista
 11. Mä tykkään just tosta 4 leivän setistä, koska meillä aina jää leipää yli, kun ei syödä paljoa leipää. Paitsi tätä syödään kyllä ihan hulluna nyt, varmaan kohta overdose tulee ;)

  VastaaPoista
 12. Sait ylipuhuttua! Tuossa lähikaupassa ei taia tätä olla myynnissä, joten tehtävä seuraava kauppareissu isompaan markettiin, ihan vaan koska onhan tätä nyt pakko päästä maistamaan, kun kerta niin moni sitä hehkuttaa :D

  VastaaPoista
 13. Ainakin meidän Alepassa on, vaikkei mikään supermarketti ookkaan. EI välttis löydy tavisreissarin vierestä. SUOSITTELEN!!

  VastaaPoista
 14. Tää on kyllä ihan parasta leipää. Harmi, että tulee vaan neljän leipäsen paketeissa, tämä kun ei muutamien päivien odottelusta ole moksiskaan.

  Myös täällä kauempanakin tosi tumma Reissumies on usein kaupasta loppu, joten tuskin on ihan heti haihtumassa valikoimista. Ei saa olla!

  VastaaPoista
 15. Huh, tää lohduttaa kyllä :) Onneksi muutkin on tän löytänyt!

  VastaaPoista
 16. Mä oon nähnyt tuota kaupassa, mutta tuo nimi ei ole kyllä yhtään houkuttanut ostamaan! Mäkin oon luullut, että on jotain kuivaa känttyä ;) Mutta kiva kuulla, että onkin jotain saaristolaisleivän tapaista, täytyy siis testata :)

  VastaaPoista
 17. Meidän lapset boikotoi tummaa leipää, muttei tätä. Pari kuukautta sitten mies bongasi uutukaisen paketin kaupan hyllyltä ja mä tavalliselle reissarille lämpeämättömänä kohautin olkiani. "Jouduin" maistamaan myöhemmin showroomilla herkkua ja olin myyty, kerta kaikkiaan. Varmaan ainut leipä, jota me kaikki neljä syödään mukisematta. :D

  VastaaPoista
 18. Parasta toi tumma Reissari, yllätti ihan täysin! :)

  VastaaPoista
 19. Noniin, siis mä arvasin et joku muukin tuulee sitä vieläkin rukiisemmaksi, kuivemmaksi ja hengenahdistusta tuottavaksi. Näin ei ole, se on tosi hyvää!

  VastaaPoista
 20. Juu, sama täällä että menee kyllä kummallekkin!

  VastaaPoista
 21. Niin yllätti! En oo mikään reissumies fani, kumpikaan ruis ja täysjyvä ei oo napannut mut tää oli ihanaa :)

  VastaaPoista
 22. Ihan parasta leipää! Päälle Lidlin "tummansinistä" raejuustoa tai emmentalia, omnomnom!!!

  VastaaPoista
 23. Tosta on tullut myös mun lempileipä, ja just vähän aikaa sitten itsekin mietin, että kunpa se ei olisi mikään tietyn ajan päästä poistuva kausituote. Ihan älyttömän hyvää! Tykkään myös niistä unikonsiemenistä leivän pinnassa.

  VastaaPoista
 24. Jep, toi tumma reissari ON hyvää!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images