UUSIA TUULIA LEHTIRINTAMALTA

Hauska sattuma, että samana päivänä 15.10 julkaistiin Suomessa kaksi aivan uutta perhelehteä, toinen printtinä ja verkossa, toinen pelkästää...

tuttifrutti kiddo


Hauska sattuma, että samana päivänä 15.10 julkaistiin Suomessa kaksi aivan uutta perhelehteä, toinen printtinä ja verkossa, toinen pelkästään verkossa. Fanaattisena aikakauslehtien lukijana olen aina innoissaan, kun jotain uutta tapahtuu varsinkin omiin kiinnostuksiini liittyen. Eikä minulle oikeastaan ole enää niin väliä tapahtuuko se paperilla vai verkossa, kunhan tapahtuu. Vanhojen tuttujen perhelehtien lisäksi meillä on nyt siis printtinä ja verkossa Kiddo ja verkossa Tuttifrutti Magazine. Eikä sovi unohtaa myös reilu vuosi sitten perustettua Rawr Magazine sivustoa, jonka kohderyhmä on ensin mainittuja kansainvälisempi.


Olen ehkä hieman jäävi "arvostelemaan" perhelehtiä, kun temmellän samoilla tiedoteapajilla toimittajien kanssa ja monet jutut ovat tuttuja mulle jo entuudestaan. Kuitenkin visuaalisesti nämä uudet lehdet, etenkin Kiddo ja Rawr viehättävät paljon ja kuvia voisikin katsella pitkään ja hartaasti, ellei olisi keskeyttäjä omasta takaa. Sisällöllisesti kuitenkin pidin eniten (vielä aika suppeasta)  Tuttifrutti Magazinesta, joka on mielestäni eniten jalat maassa lehti, missä fiilis on aitoa ja minkä sisältö oli itselleni luontevin luettava. En sano etteikö myös muiden lehtien takana olisi aito innostus tekemiseen, mutta liian loppuun asti viety viileä imago saa mut sekä Rawrin että Kiddon kanssa hieman hämmentyneeksi. Ne ovat ehkä omaan maailmaani liian täydellisiä ja viileitä ollakseen (minulle) inspiroivia. Jotenkin niistä tulee mieleen sellainen lattemammakulttuuri, mikä on itselleni vähän vierasta maaperää, mutta varmasti monet enemmän sykkeessä elävät saavat näistä inspiraatiota irti :)


Tuttifrutista odotan paljon, sillä satsauksilla suomenkielisestä kevyestä ja etenkin ilmaisesta perheverkkolehdestä voi tulla todellinen ilmiö. Haasteita varmasti on paljon, kun nettilehdet ovat vielä niin vieraita suurelle yleisölle ja osa potentiaalisista mainostajista alkaa vasta nyt siirtymään printistä nettiin. Pelkällä talkoovoimalla kun laadukasta sisältöä ei tehdä, mutta toivottavasti Tuttifrutti onnistuu luomaan konseptin, mille ainakin itselläni olisi kysyntää. Perheblogeista tuttu keveys yhdistettynä laadukkaisiin artikkeleihin ja helppoon löytymiseen verkosta on houkutteleva yhdistelmä.


Lähetän nyt kaikkien näiden lehtien tekijöille yhteisesti terveisiä, että on ihanaa saada vaihtelua iltalukemisiin ja palaan taatusti kaikkien lehtien pariin myös tulevaisuudessa, vaikka multa se lattemuki puuttuukin. (ja kauanko se puuttuu?!)


Oletteko tutustuneet jo näihin uutuuksiin? Löytyikö oma lemppari?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

8 kommenttia

 1. No minähän hehkuttelin KIDD.Oa jo kovasti mutta oli meilläkin toimistolla puhetta, että hienoin hipsterivibahan siinä on toki mukana. Itseasiassa tuli mieleen aussilehti Frankie mutta ainakin allekirjoittaneeseen tämä lattenhuuruinen maailma puree kyllä. :D

  VastaaPoista
 2. No jopas on yhteensattuma - ja kivaa kyllä, että uskalletaan tuoda uusia lehtiä markkinoille. Ensivilkaisulta olen kyllä aika samaa mieltä; kovin ovat sliipatun näköisiä. Mutta se on tietysti oma tyylilajinsa, ja sinänsä musta on kivaa, että tuosta Kiddosta näkee, että Suomessakin osataan sillä tyylillä tehdä.

  VastaaPoista
 3. Kävin pari päivää sitte pikaisesti vilkaisemassa Tuttifruttia, Kiddosta pitäisikin muistaa ostaa numero seuraavalla kauppareissulla. Mua kans ilahduttaa nämä uudet lehdet, Meidän Perhe, Vauva jne, ovat vähän so last season, tai jotain sinnepäin.

  En kuulu lattemamma-kategoriaan, mutta kauniit kuvat ja mielikuvat hehkeästä elämästä piristävät puistoarjen keskellä :). Nettilehtiä olen tosin huono lukemaan, joten vaakakuppini kallistunee Kiddon puoleen..

  VastaaPoista
 4. Juu, kyllähän se tiedossa oli, ettei tästä lehdestä mitään arkielämän peilikuvaa tule mulle:) Mutta tosiaan, älyttömän hyvät kuvat on kyllä, itte vaan mietin millä pyhällä hengellä ne tekee noinkin normiperhelehdestä vaihtoehtoisempaa lähes 300 sivuista pokkaria. Onneksi ei tarvi miettiä sen enempää, sillä mieli mustuis jo ajatuksesta :D

  VastaaPoista
 5. Juu, sitä vaan mietin että osataanko Suomessa vielä tyylillä lukea ;) Tosi isoja projekteja, varsinkin nuo Kiddo ja Rawr,jonka kuvat ovat ihan huikeita. Eihän tollaista kuvitusta löydy edes naistenmuotilehdistä, mille on pidemmät perinteet. Itselle vaan turhan in-menoa kummassakin, tuttifrutin puurovinkit ja lastenkirjasuositukset ilman trendikkyyslisää oli musta ehkä kuitenkin kivempi. Mutta mä oonkin vähän juntti.

  VastaaPoista
 6. Mä en lue paljon perhelehtiä, koska mua ei ihan kauheena kiinnosta lapsiperheasiat, kun puleeraan päivittäin niitä asioita bloginikin kautta. Silti voin sanoa, että niistä on puuttunut pitkään sellainen iloinen kevyt hömppäpuoli, mikä näistä lehdistä kyllä löytyy.

  Itse luen nettilehdet tabletilla ja siihen tuo tuttifrutti olikin hyvä, toimi paljon paremmin kuin kaksplussan digilehti mikä taisi olla ihan samalla taitolla kuin normilehtikin. Netti tarvii avaruutta ympärilleen ja se tuttifrutissa tulikin hyvin näkyviin.

  kerroppa sitten kiddosta mitä pidit!

  VastaaPoista
 7. mie tykkäsin kiddosta. isoja kuvia, ihana paperilaatu ja sopivasti oman elämän ulkopuolelta juttuja, mutta kuitenkin jollain tavoin itseen liittyviä.
  täytyykin tota nettilehteä testata, kunhan pääsee täältä metsän keskeltä toimivamman yhteyden pariin..

  VastaaPoista
 8. Ostin Kiddon, mutta saan sen luettua ehkä jouluun mennessä kun sivuja on niin paljon. Lehden lastenmuotijuttujen "aikuismaisuus" vähän ärsyttää, mutta visuaalinen ilme yleisesti on tosi tyylikäs.
  Tuttifrutissa taas hyvää oli tietysti ilmaisuus ja hyvä luettavuus iPadilla. Juttujen aiheet olivat jo vähän nähtyjä jos yhtään seuraa blogeja.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images