OLISIKO TÄSSÄ MUN UUDET RILLIT?

Mulla on (taas) silmälasiongelma. Viimeksi rikoin silmälasini ja nyt en tule toimeen uusien kanssa. Pyöreä malli on hauska, mutta omalle pal...

Mulla on (taas) silmälasiongelma. Viimeksi rikoin silmälasini ja nyt en tule toimeen uusien kanssa. Pyöreä malli on hauska, mutta omalle pallopäälleni aivan liian pyöreä ja muistutan mielestäni joulumuoria nykyisissä rilleissäni. Sen lisäksi laseissa on yksi aika suuri ongelma, kun hymyilen, nostavat poskipääni kehyksiä ylöspäin! Olen siksi vähän salaa itseltänikin siirtynyt takaisin piilolinsseihin, mitkä ei ole paras ratkaisu silmilleni: vuosi takaperin kävi ilmi että silmissäni oli alkanut tapahtumaan jonkinlaista suonittumista, mikä oli siis piilareiden aikaansaannosta. Tänään kaupungilla käydessä törmäsin yllättäen silmälaseihin, jotka alkoivat kiinnostamaan. Malli on Bruuns Bazaarin yksinoikeudella Specsaversille suunnittelema malli, hinta maltillinen 159 euroa sis linssit heijastuksen estolla ja ohennus.


lasitKun viimeksi menin yksin silmälasiliikkeeseen, nyt ajattelin kysyä teiltä mielipidettä olisiko tässä mun näköinen malli? Olen nimittäin huomenna menossa takaisin keskustaan Johanna Koon kanssa ja mietin josko kävisin tilaamassa nämä itselleni. Yksinkertainen kysymys siis on: ostanko vai odotanko vielä parempaa mallia?


edit: jep, heti kun latasin kuvan ja julkaisin postin, tajusin et noi näyttää ainakin kuvassa liian korkeilta. HITTO!!


kuvasta kiitos: Visuaalisesti vaativa


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

41 kommenttia

 1. Kannatan. Kissamainen malli avaa katsetta ja sopii hyvin.

  VastaaPoista
 2. Piilottaa ainakin tässä kuvassa mainiosti kulmakarvat. :)

  VastaaPoista
 3. no niinpä! Mut mä luulen et se on kuvakulma jotenkin, koska luulisi mun huomanneen ton peilin edessäkin! Pakko mennä tarkistamaan huomenna.

  VastaaPoista
 4. malli sopii joo, mut jotenkin noi näyttää silti oudoilta :D

  VastaaPoista
 5. Uu, hienot on! Oikein virkeän ja valoisan vaikutelman antavat. :) Sopivat luukkiisi kaikin puolin. Ainoa, mihin jäin hetkeksi jumittamaan, on kulmakarvojen ja rillien linja, katoavatko karvat kokonaan? (Ja jos, niin haittaako se?) Mutta sekin lienee vain kuvakulmallinen seikka, eikä livenä sellaiseen edes kiinnittäisi huomiota. Mun mielestä laseissa on just haastavinta toi karvojen (otsahiusten ja kulmakarvojen) linjaan sovittaminen. Vaikken oo ees koskaan vielä itelleni joutunut/saanut valita laseja. Oon tyytynyt pelkkään sovitteluun vaan, kun kun en kehtaa kuitenkaan koristelasejakaan hommata. ;D

  VastaaPoista
 6. No katos, kirjottelin niin pitkään ja hartaasti, että joku kerkisi jo mainita karvat. :)

  VastaaPoista
 7. Nuo pokat nousevat sinulla liian ylös. Ovat siis liian korkeat. Silmän pitää olla linssin keskellä ja yläosan jäädä kulmakarvojen alapuolelle. Asiantunteva myyjä löytää sinulle varmasti kasvojesi mittasuhteisiin istuvat pokat. Kiitos kivasta blogistasi!

  VastaaPoista
 8. Valitettavasti mä olen samaa mieltä Johannan kanssa. Nuo lasit ovat sinänsä hauskannäköiset ja kehysten muoto ja väri sopii sulle, mutta ne nousevat kasvoilla liian ylös. En edes ehtinyt kiinnittää huomiota kulmakarvoihin, kun katseeni kiinnittyi heti siihen miten lasit istuvat sun nenällä: ne jäävät hieman liian ylös. Paitsi tietenkin jos tuossa kuvassa vain oot laittanut lasit päähän jotenkin huolimattomasti ja ne ovat aseteltavissa alemmas ja edelleen tuntuvat hyviltä, sit ei ongelmaa :)

  VastaaPoista
 9. Malli ja väri on hyvät, sopivat sulle. Mutta kannattaa vielä kattoa (jos käyt uudelleen sovittamassa) että istuuko ne liian ylhäällä..eli siis niin kuin muutkin tuossa huomasi niin näyttää että kulmakarvat jää jopa pokien sisälle!? Nenätyynyllistä pokaa voi säätää istumaan alemmaksi, mutta aika harvassa muovisessa on tätä ominaisuutta. T. Optikko :)

  VastaaPoista
 10. No niinpä. Katsoin itsekin vasta kun latasin jo kuvan, että ne on tosi ylhäällä :( Tosi harmillista, koska malli olisi ollut muuten huippu.

  VastaaPoista
 11. No en mä noita mitenkään erityisemmin asetellut ja esittelijä kehui mun nenääni, et siinä pysyy rillit hyvin. Mutta tuo kuva kyllä kertoi heti kun siihen ehti perehtyä, että ainakin näyttävät korkeilta. Pakko mennä huomenna tarkistamaan asia.

  VastaaPoista
 12. Jep, tosiaan hokasin ittekkin sen vasta tosta kuvasta isona kun olin blogannut. Pitää varmaan pyytää kottaraiselta toista kuvaa jo tänä iltana itselleni et tarkistan miten noi meni ylhäältä, musta nimittäin tuntuu et ne saattoi olla ihan ok livenä. Toivon niin ja jos ei oo niin säästyy rahat :D

  VastaaPoista
 13. ^^ja tosiaan, nyt vasta kiinnitin huomiota tohon korkeuteen. Jos vielä saa hitusen alaspäin niin jes! :-)

  VastaaPoista
 14. saa nähä saako, ja oisko jopa ainolla toinen kuva rilleistä mistä varmistus toi korkeus heti.

  VastaaPoista
 15. Ei lisättävää edellisiin kommentteihin. Tavallaan aika hyvät mut näytät jotenkin niin eri näköiseltä, et mä oon ihan hämmentynyt :)
  Olipa turha kommentti, saa poistaa...

  VastaaPoista
 16. :D Mun on vaan pakko hankkia jotkut toisenmalliset rillit, kun en osaa olla vanhoilla. Noissa ois hyvä leveys ja kulmikkuus, mutta tosiaan jos noi asettuu noin ylös, ei hyvä.

  VastaaPoista
 17. Noi ois muuten tosi kivat, mutta istuu tosiaan liian korkealla sulle. Yläreuna pitäisi mun mielestä tulla vähän kulmakarvojen alle. Muuten ei sinänsä liian korkea linssi. Näissä muovikehyksissä vaan on paha kun ei kamalasti voi säätää tota istuvuutta nenänvarresta. Löydät paremmat tän tyyliset jostain?

  VastaaPoista
 18. joo, siis en mä näitä osta jos ne menee noin.Ihmettelen vaan miten en päivällä hokannut ollenkaan asiaa ja se, että lasit pisti päähäni specsaversin virallinen tuoteasiantuntija. Mutta toisaalta tossa malliston mallikuvassakin kulmikset jää hassusti lasien sisälle. Meen silti huomenna tsekkaamaan uudelleen tilanteen ellei aino lähetä uutta kuvaa mistä näen asian selvemmin.

  VastaaPoista
 19. Näytät tossa kuvassa ihan Anna Bergendahlilta....Ruotsalainen laulaja ;) Tilataan huomenna;) Jotain kivaa nois on kuitenki <3 Nähään aamulla at Herttoniemi <3

  VastaaPoista
 20. Jep! Käydään huomenna specsaversissa tarkistamassa tämä asia. Ja nähdään aamulla <3

  VastaaPoista
 21. Mitäs jos... Joihinkin muovisiin kehyksiin on mahdollista teettää varrelliset nenätyynyt kuten metallilehyksissä on. Siis kehykseen porataan reikä sinne nenäkappaleen kohdalle ja siihen asennetaan metallinen pidike missä nenätyyny on kiinni. Näin tulis vähän kauemmaksi naamasta ja ehkä mahdollistaisi sen että kehykset saisi istumaan alempana. Kuten jo kollega oli maininnutkin tuosta istuvuudesta. Malli on siis tosi hieno ja sopii sulle mutta olis parempi alempana.

  Onhan se tietynlainen vippaskonsti mutta mulla on toiminut omissa laseissa hyvin, eikä ole hassun näköinen! Kannattaa kysyä!

  VastaaPoista
 22. suosittelen palvelevaa optikkoliikettä :) en tiedä Helsingistä, mutta mä tulisin pidemmältäkin Järvenpäähän Ajan näköön. Siellä saa Palvelua, ei tarvitse itse etsiä sopivaa mallia kun sinulle ehdotetaan eri vaihtoehtoja ja uskaltavat sanoa jos malli ei sovi(kuten että on liian korkea) tai väri huono. Ei tosin ole halvimmasta päästä... Kahdella viime kerralla (5 vuotta sitten ja tänä vuonna) olen sovittanut n. 10 mallia, joista jäi 3 erittäin hyvää valittavaksi.

  Muualta en laseja suostu ostamaan...

  VastaaPoista
 23. en oikein tykkää niistä nenätyynyistä käytössä, joskus on ollut. Harmittaa et toi malli tosiaan olisi hyvä ja oikeastaan sormet ristissä toivon että kun huomenna menen specsaversiin, huomaan asetelleeni noi kuvaan huonosti. et ne istuis tooosi hyvin ;)

  VastaaPoista
 24. Kyllä Helsingistäkin löytyy liikkeitä vaikka mihin junaan, Specsavers on vain mulle se tutuin ja helpoin, matkan varrella ja mallit näyttää usein kivoille HYLLYSSÄ ;) Myös se hinta vaikuttaa, sillä yksinhuoltajabudjetilla ja tällä hetkellä vielä osa-aikaduunarina paketti mihin kuuluu linssit hionnalla ja heijastuksen estolla on älyhyvä tarjous. Ja onhan mulla tosiaan rillit millä näkee ja hyvät piilaritkin Specsaversilta just uusittu, haluan vain nyt sellasen rillin missä on itsellä hyvä olla. Nykyiset rillit ei oo mulle omin.

  VastaaPoista
 25. Mun lemppari Helsingissä on Aleksin optiikka Kämp Galleriassa, se omistaja on tosi mukava ja osaa valita sovitettavaksi kivoja kehyksiä, jotka istuu hyvin naamalle. Se myös valikoi mallinsa itse, eikä yhtä mallia ole aina kuin se yksi kehys. Niiden linssit tulee lisäksi Euroopasta, muistaakseni Ranskasta eli ei tarvi pelätä ostavansa jonkun alaikäisen kiinalaisen tekemiä linssejä. Lisäksi liike ei ole aivan niin jäätävän kallis kuin jotkut keskustan optikkoliikkeet, omat lasini ohennetuilla linsseillä ja hajataittokorjauksilla lähtivät toukokuussa mukaan viidelläsadalla.

  VastaaPoista
 26. Mulle on oikeestaan se ja sama vaikka koko maailmalla olisi samanlaiset lasit kuin mulla, kunhan tykkäisin niistä ite. Vuosi sitten rikki menneet pokat oli mulla n. 5 vuotta ja maksoivat ohennuksineen 100 euroa :D Nyt nää toiset on merkkikehykset ja ei vaan tunnu omilta millään.

  Kiitos vinkistä! Pitää ottaa joskus ihan kunnon rundi Helsingin lasikaupoilla :)

  VastaaPoista
 27. Joo, korkeat on. Kokeile seuraavia. :)

  VastaaPoista
 28. Nissen kannattaa käydä katsomassa myös! Tosi kivoja malleja, paljon muovikehyksiä ja oikeesti tosi edullista!

  VastaaPoista
 29. keke rosberg-malliset ois varmaan hyvät. ne menee niin et poskipäätkin näkee.

  VastaaPoista
 30. joo, no se varmaan tuli esille jo noissa aiemmissa kommenteissa, että liian korkeat. Muuten malli edelleen miellyttää silmääni.

  VastaaPoista
 31. Eikö kuvan lasit ole yhtä korkeat kuin edellisetkin eli sama ongelma noillakin jatkuu eli posket nostavat niitä ylöspäin.

  Ja tuskinpa tuollaista "hansonin veljes" mallia löytyy missä sama ongelma ei toistuisi vaan pyöreä kasvoinen joutuu tyytymään kapeaan kehykseen.

  VastaaPoista
 32. Itse sain keväällä optikolta suositukseksi ettei missään nimessä pyöreitä linssejä vaan mielummin jotain tällaista

  http://etcfashionblog.com/guide-choose-eyeglasses-anti-misguided.html/round-face-eyeglasses

  http://www.amazon.com/Ralph-Lauren-6017-Eyeglasses-liliac/dp/B002VYNLS6

  Itselläkin siis pyöreät kasvot ja juurikin ikuinen poski ongelma.

  VastaaPoista
 33. mä en kyllä missään nimessä ota mitään matalaa mallia itselleni, ei ole mun juttu yhtään.

  VastaaPoista
 34. valitettavasti kumpikaan noista malleista ei oo yhtään mun tyylinen, en edes osaisi ajatella noin matalia laseja ja pieniä linssejä, tykkään korkeudesta vaikka ottais poskiin kuin.

  VastaaPoista
 35. Koita etsiä vähän samanlaiset, jotka istuvat paremmin. Eikö liikkeessä sanottu mitään istuvuudesta?
  Itse olen käynyt kerran Specsaversilla ja myyjä vain esitteli mulle laseja ottaen hyllystä aina seuraavat, mutta ei yhtään katsonut sopiiko ne mun naamaan tai suositellut mitään, vaikka oletin saavani juuri myyjältä apua, koska mulla ei ollut edes makutuomaria mukana! En ostanut mitään enkä ole mennyt toista kertaa, vaikka hinnan puolesta houkuttelisi. :)

  VastaaPoista
 36. Kävin kokeilemassa noita ja ne olivat oikein hyvät livenä! En tiedä miten olin asetellut ne kuvaan, ehkä poskipäät hieman nostaa mutta ei ne liikkeessä mennyt noin vaikka hymyilikin :D

  VastaaPoista
 37. Anteeksi, mutta hekotin täällä niin tuolle tekstin alulle niin että iltapalasuklaat lensi suusta :D Ihanaa itseironiaa! Et näytä kyllä miltään joulupukinmuorilta ja mikä pallopää?! :D Nuo lasit on kyllä hyvän malliset sulle, en olisi osannut tuota korkeutta huomioida lainkaan, mutta onni on fiksut ja valppaat blogin lukijat! :D

  VastaaPoista
 38. :D no hyvä että jotain huvittaa joulumuoriasiat!

  Mä kävin kokeilemassa noita uudelleen ja ne ei mennyt ollenkaan noin ylös luonnossa, oli oikein hyvät ja tilasin nuo! Saa nähdä mikä trauma näistä sit tulee, ehkä joku dame edna viba tms ;)

  VastaaPoista
 39. […] mulla. Saatte nähdä kunhan saan ne kameran linssin eteen! Vähän jännittää tuomionne, kun se edellinen rillipostaus oli niin suosittu syystä, että kaikilla oli kova kiire tyrmäämään ehdottamani lasit […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images