MUOVIPUSSITON MARRASKUU

Elämme haasteiden aikaa. Olen kieltäytynyt lähes kaikista tarjotuista mahdollisuuksista, en ole viettänyt tipatonta tammikuuta tai lihatonta...

muovikassiton marraskuu


Elämme haasteiden aikaa. Olen kieltäytynyt lähes kaikista tarjotuista mahdollisuuksista, en ole viettänyt tipatonta tammikuuta tai lihatonta lokakuuta, leipäjuuustotonta lokakuuta mietin mutta sorruin. En ole kasvattamassa viiksiä movemberina enkä edes harkinnut roosanauhakeräyksen nimissä ostavani jotain "tuiki tarpeellista", mutta pinkkinä. Mutta nyt löytyi haaste, mihin osallistun. Mamarkiaa-blogista alkunsa saanut muovipussiton marraskuu on haasteena simppeli, mutta ehdottomasti osallistumisen arvoinen.


Muovipussiton marraskuu ottaa kantaan yhteen pieneen mutta yleiseen syntiin eli turhien muovipussien hankkimiseen. Eihän siinä, että muovipussia käyttäisi vaikka 10 kertaa (mitä ne kyllä kestäisivät) vaan joka kauppareissu uusi. Uusi tavaroille, uusi hedelmille, uusi "laitetaanko pakasteet pieneen pussiin" pussi. Haasteeseen osallistuminen tuskin muuttaa maailmaa, mutta jo yksi muovipussiton päivä tuntuu haasteelliselta, tänäänkin päiväkodin välipalaletut laitettiin pikkupussiin, kun hain lapsen aikaisemmin mitä normaalisti. Myös Kiasman kaupassa 8x8cm pieni kirja olisi pakattu isoon pussiin, mutta onneksi ehdin kieltäytymään. Ja nämä pienet pussit pakasteille, ei vain voi ymmärtää.


Mun on pakko myöntää, että vaikka hukun kestokasseihin (mikä ei ole järin ekologista sekään), unohtelen niitä aina vääriin laukkuihin, väärän takin taskuun ja usein vain unohdan ottaa kassin kauppareissulle, koska olen niin lahopää. Pieni onni onnettomuudessa on ollut ainakin oman S-marketin myymät biohajoavat pussit, mutta kun kaikki kestokasseja omistaa ja niitä aika monesta paikasta ilmaiseksikin saa, miksi niitä tulee vastaan niin vähän? Ja miksi itsekin kannan aivan liian usein kauppaostokset kaupan ostokassilla, kun omia olisi pilvin pimein? Nämä on näitä kuuluisia pieniä askeleita ympäristön hyväksi ja aion ehdottomasti olla mukana.


Lisätietoa haasteesta Mamarkiaa-blogista sekä Muovipussiton marraskuu tempauksen facebooksivuilta.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

18 kommenttia

 1. Minä olen kieltäytynyt turhista muovikasseista ja -pusseista jo 15 vuotta. :) Roskapusseiksi niitä tarvitsen, joten joskus tulee ostettua. Yleensä kuitenkin kestokassi kauppareissulla ja olen huomannut, että samaa koulukuntaa kanssani on useimmiten vanhukset.

  VastaaPoista
 2. Roskapusseja tosiaan tarvii, tosin käytän ihan rullalla myytäviä enkä kaupan pusseja. Miten muuten sun vaatteiden ostot jne? Mietin että muovipusseja tulee usein esimerkiksi kun joutuu hankkimaan lapselle kerralla enemmän vaatetta, huomaamatta tulee useita pusseja vaikka kyllähän nekin voisi laittaa omaan kassiin helposti.

  VastaaPoista
 3. Mä oon tätä kannattanut jo useemman vuoden, ja täytyy olla aivan sikanopea kassalla, kun sanoo, et 'mulla on oma kassi' =)

  VastaaPoista
 4. Mäkin oon yleensä pikkutavaroiden jne kans tehnyt noin, mutta mulla on ihan kauhean huono muisti ottaa oma kassi mukaan. käytän lähes aina kangaskassia, mutta yleensä ostokset ei mahdu yhteen ja se varakassi on jossain kotona toisen kassin sisällä jemmassa.

  VastaaPoista
 5. Mä en hirveesti osta mitään, on helppokieltäytyä kassista. Sitten kun ostan, otan sen vastaan, koska käyn vähintään kerran vuodessa kirppiksellä myymässä ja annan ne aina mun asiakkaille. Poikani kun aloitti tarhan aikoinaan, meille tuli näitä pesupusseja ja opin käyttämään niitä. Kaupan rulla kestää tosi kauan, nykyään kun kierrätys on niin helppoa, sekaroskiksen tyhjennän vaan kerran viikossa.
  Kestokassi on aina laukussa, joten tähän kampanjaan on helppo antaa osallistumispanoksen 100 %.
  Muutama vuosi sitten kesällä myyjä kysyi jäätelöstä laitetaanko pieneen pussiin, vahingossa sanoin joo ja heitin paketinvaunujen alaosaan. Muutama tunti myöhemmin olin siitä hyvin kiitollinen.

  VastaaPoista
 6. Muovipusseja kertyy tosi herkästi. Hedelmäpussit laitan talteen ja käytän milloin mihinkin. Aina ei muista ottaa isoa kangaskassia ruokakauppaan.

  Jos menen kaupunkiin "shoppailemaan" niin otan eka kaupasta pussin ja lopuissa totean etten tarvitse :) Pitkään on pitänyt ommella lisää kasseja, jospa ottaisin sen nyt urakaksi kun olen nuo bodyt ja kalsarit saanu ommeltua.

  VastaaPoista
 7. Oih, iiiihana idea ja ehdottomasti mukana <3

  VastaaPoista
 8. Mulla on myös kelpo kokoelma kestokasseja... ja samanlainen lahopää. Kaupan kassa suorastaan v*tuttaa aika usein, kun avaan laukun ja tajuan et hemmetti!!

  VastaaPoista
 9. Leipäjuustoton lokakuu :D, sä oot vaan niin hassu muikkeli! Mä tuun sit tommoseen mukaan ens vuonna, muovipussiton on aivan liian järkevää ;)

  VastaaPoista
 10. keskityn nyt olennaiseen, mutta unohditko sä sitten jäden sinne pikkupussiin vaunuihin? :D Hyvä kuitenkin että sun muisti pelaa että muistat ottaa ne kestokassit kauppaan mukaan, mä jotenkin vähintään joka toinen kerta meen kauppaan niin et on vaan yksi iso kassi ja ostokset on sit isommat ja se toinen kassi löytyisi kotoa :(

  VastaaPoista
 11. Mulla olisi sellainen ohut hedelmäpussukkakin minne voisi laittaa edelmät kaupassa, en muista sitäKÄÄN koskaan ottaa mukaan. Ja niitä vihannespusseja kertyy aika paljon jo viikossa.

  VastaaPoista
 12. Ihan samat fiilikset mulla! Ja jotenkin mulla vaan kestokassit lisääntyy, tänäänkin sain 2 uutta. On se kumma ettei ne ole ikinämukana kun tarve olisi extrakassille!

  VastaaPoista
 13. Tää ei ollut edes vitsi :D Mä oon aina inhonnut leipäjuustoa kunnes viime kuussa sekosin siihen täysin. Nytkin on 1/4 juustoa odottamassa lämmitystä ja lakkahilloa iltakahvin kera ;)

  VastaaPoista
 14. Kauppakassi on helppo, mutta mites ne hedelmäpussit? En ole keksinyt fiksua kestohedelmäpussia, johon saisi hintalaput helposti kiinni ja pois.

  VastaaPoista
 15. sellaisia myydään jopa kaupassa,ohutta todella kevyttä harsomaista kangasta mistä näkee läpi sisällön. helppo myös tehdä itse vaikka jostain ohuesta sääskiverkkona käytettävästä kankaasta! sellasesta lähtee ne laputkin pois ja painaa ihan tosi vähän.

  VastaaPoista
 16. Kyllä, olet oikeassa. Unohdin jäätelön vaunuihin. Siinä tuli itku ja nauru samaan aikaan ja kiitollisuus myyjälle joka jäätelön pakkas pussiin. Ostin siis litran paketin, eli se määrä olis tehnyt kunnolla sotkut vaunuihin.

  Samaa virhettä en ole tehnyt toiste.

  Mulla on vakkariolkalaukku, jota olen käyttänyt jo kohta 2 v ja siellä on pohjalla aina kestokassi. Sain itse asiassa Kirjamessuilta uuden, Adlibrikseltä ja se tulee käyttöön, kun saan tyhjennettyä sen kirjamessun esitteistä ja ostoksista. Sunnuntaista on jo aika monta päivää, saamaton akka, muuta ei voi sanoa.

  Tää uusi laukku on täydellinen. Ekaks on tosi lyhyet hihnat, eli voi hyvin kantaa laukkua hihnoista ettei pohja osu maahan ja kuitenkin niin leveä että sinne mahtuu taatusti vaikka 6 litraa maitoa. On eri asia kuka jaksaa kantaa 6 litraa maitoa.

  Meillä syödään hirveesti banaaneja, se selittää miksi poikani haluaa aina kiipeillä ja muutenkin apinoida ja mä en käytä niissä sitä hedelmäpussia. mä vaan laitan banskut aina päälimmäiseksi kassissa. Ja lähikauppa on sanan mukaisesti lähellä.

  VastaaPoista
 17. Meillä on kauppakassiongelma ratkaistu niin että niitä on niin paljon että autossa on aina kassillinen. Ellei ole,ostan uuden kaupan kestokassin. Muoviahan nekin on,mutta toisaalta niin monikäyttöisiä ja kestäviä että niitä on meillä vähän kaikenlaisessa käytössä. Pyykkikassina, uintikassina, lelukassina, kirppiskamat kerätään sellaiseen,matkalle lähtiessä pakataan sellaseen....

  Pienet muovipussit otan monesti siksi,että käytän ne roskapusseina tai kirppikselle leluja laittaessa pakkaan ne sellaisiin. Ei tarvii sit ostaa sitä varten rullaa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images