LIIAN RINTAVA ULKOILEMAAN TALVISIN?

Ollappa plus-kokoinen ja paljon ulkoileva ihminen, kas siinä onkin pulma. Ajatuksissa on hankkia Joutsenen kevytuntuvatakin pariksi myös hyv...

Ollappa plus-kokoinen ja paljon ulkoileva ihminen, kas siinä onkin pulma. Ajatuksissa on hankkia Joutsenen kevytuntuvatakin pariksi myös hyvälaatuinen ja pitkäikäinen talvitakki, jolla voisi sitten kunnon pakkasissa ulkoilla mutta joka olisi myös hyvännäköinen kaupunkikäytössä. Vaatimukset: pitkä pepun peittävä malli, mielellään huppu ja ulkonäöllisesti enemmän streettiä kuin Veikka Gustafsson tyyliä. Tuntuu olevan aika mission impossible.


Kävin torstaina yhdellä Suomen suurimmissa outdooriin keskittyvistä showroomeista tutkimassa tilannetta ja täytyy todeta, että tällä rinnanympäryksellä etsimisestä ei ole tulossa helppo nakki. Kävin myös Stockmannin urheilupuolella tsekkaamassa tilanteen ja lopputulos on nyt pyöreä nolla. Laadukkailla ulkovaatemerkeillä ei yksinkertaisesti tunnu löytyvän 116cm rinnuksen omaavalle nuorelle (nuorekkaalle?) naiselle vaihtoehtoja ja minusta ei valitettavasti ole pinkkiin D-mitoitukselliseen softshelliin pukeutujaksi vielä vuosiin.


Laitan nyt alle esimerkkejä itseäni kiinnostavien merkkien naistenmallistojen suurimmista rinnanympäryksistä: Peak Performance XL 104cm, Helly Hansen XXL: 107-113 cm, Halti isoin koko 44, Fjällräven XL 108 cm. Joutsenelta itse asiassa löytyisi yksi (!) tarpeeksi leveä ja kuvailuihini sopiva talvitakki, joten valintahan taitaa olla helppo. Toisaalta Columbia sportswearin jenkkisivuilta löytyisi extended sizes naisten takkeja, missä koko olisi juuri sopiva, mutta nämä sijaitsevat siis joko jenkeissä tai Kanadassa. Hmm...olisikohan Järvenpäässä sijaitseva Joutsen kuitenkin parempi?


columbia joutsen alison


Yksi vaihtoehto vielä löytyisi. Nimittäin The North Face, merkki miltä minulta löytyy myös kuoritakki tekee ainakin yhtä (saako tässä jo nauraa...) pitkää hupullista talvitakkia koossa XXL ja tässä koossa rinnanympärys on 117-119! Metropolis parka on hyvin paljon Joutsenen takin näköinen, kivana yksityiskohtana tässä takissa on hupun vuoren kontrastiväri ja tuo luumun väri olisi kyllä tosi ihana. Tässä voisi olla sopiva ehdokas, mutta onko malli liian paljon Joutsenen kevytuntuvatakin kanssa samanlainen? Toisaalta jos saman mallista takkia RAKASTAA ohuempana untuvaversiona, luulisi mallin olevan hyvä myös paukkupakkasilla toppatakkina. Ja tässä olisi huppu, mitä tarvin kyllä kovilla  pakkasilla ehdottomasti.


north face parka


Periaatteessa Suomesta siis löytyisi ainakin kaksi vaihtoehtoa minullekin, joten auttakaa nyt vähän ja sanokaa kumpaa takkia te suosittelisitte? Etenkin kokemukset The North Facen talvitakeista otetaan ilolla vastaan, Joutsenestahan mulla on kahden takillisen verran kokemusta ja se ainakin toimii!


Ja jos jollakin olisi vielä uusia ehdotuksia talvitakeiksi, mihin ry 116 menisi, niin kertokaa heti paikalla merkki- ja  ostokoordinaatit! Ja nyt on siis haussa useamman vuoden kestävä laatutakki,eli ruotsalaisketjut voisi nyt jättää huomioimatta kokonaan. Thanks!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

38 kommenttia

  1. Suosittelen katsomaan vaikka keskustan sokoksen plussavaatteet, sinne on tullut zizzin takkeja, ja ne on aika kauniita.
    Ostin itselleni mustan takin, jossa on aika pajon erilaisia yksityiskohtia ja takana on pidempi helma kuin edessä. n.160 euroa maksaa, ja on vedenpitävä.

    VastaaPoista
  2. Pitää käydä netistä tsekkaamassa. En ollut ajatellut kyllä plussamerkkiä, vaan kunnon ulkoiluvaatemerkkiä, sellaista 10 vuotta kestävää ja testatusti laadukasta. Nyt ehkä tuomitsen Zizzin turhaan, mutta tahtoisin nyt enemmän 30 vuotta vanhaa vaellusmerkkiä kuin plussamerkkiä. Jos ymmärrät

    VastaaPoista
  3. Hankin viime syksynä pitkään haaveilemani Northfacen untuvaparkan outletista jenkeissä, enkä ole katunut yhtään. Se olikin varsinainen hiphurraa löytö kun hintaa jäi vain $99, Suomen 349€ ovh:n sijaan.

    Takki on todella lämmin ja kovemmillakin pakkasilla riitti pitkähihainen trikoopaita tai kerrasto alla. Takki palveli myös lähempänä nollakelejä, joten untuva toimii niin kuin pitääkin. Yhden kauden käyttö ei näy takissa lainkaan ja kohta sen voisi taas ottaa käyttöön :)

    Tsemppiä takinmetsästykseen!

    VastaaPoista
  4. no hittolainen, tuo on pakko käydä sovittamassa koska r-collection on ihana ja tosta muka menis M-kokokin (!!!!)! Ja ihanan näkönen eikä minusta hintakaan oo kovin paha, kun se on monivuotinen hankinta.

    VastaaPoista
  5. Sulla on käynyt hyvä tuuri ja kiitos että kerroit laadusta tännekin päin. Kuulostaa niin hyvälle, että lieneepakko metsästää jostain toi parka käsiin, vaikka sen hinta toki suomessa onkin isompi.

    VastaaPoista
  6. Tos näkyis nyt koko 46 ja yläosasta mulla pitäs olla melkein 50 kokoinen, että rinnat mahtuisi hyvin. Stadium on onneksi lähellä joten käyn kokeilemassa silti, kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
  7. Vielä sinuakin reilusti isompikokoisena täytyy vinkata Elloksen Áhkká-merkkisistä ulkoiluvaatteista. Koitapa löytää laadukkaita, toimivia ja vielä hyvännäköisiä ulkoiluvaatteita 54/56 kokoa käyttävälle Suomen talveen. Lähes mahdotonta, mutta viime vuosina olen luottanut Ellokseen asiassa ja laatu on kyllä yllättänyt erittäin positiivisesti.

    VastaaPoista
  8. Mä otin koon L, XL kokoistakin mietin, mutta se oli ihan teltta, kun oon tämmönen maiskiaisen kokoinen. Tota saa kyllä kivasti noilla nauhoilla säädettyä muotoon.

    VastaaPoista
  9. Mulla on kevyelti vuorattu didriksons 1913 mutta ei oo noin pitkä vaikka just peittää pepun, ja just riittää koko rinnan ympäri, jopa ohut villatakki menee väliin. Kolme talvea ollaan yhdessä kuljettu kun kerran räntäsateessa kolmatta päivää märkänä kulkiessa paloi hermo ja musta ihan laadukas. Rinnanympärys on samaa luokkaa mutta tiedän että tässä kohtaa pienetkin erot niin senteissä kun mallissa on istuvuudessa isoja. Ärsyttävää muuten että isot rinnat on niin usein este tai ainakin suuri hankaloittava tekijä kivannäköisille ja laadukkaille valinnoille.

    VastaaPoista
  10. Minäkin olen tykännyt noista Áhkkán takeista.

    VastaaPoista
  11. Tää postaus tuli niin tilauksesta! Itse kamppailen saman asian kanssa. North Face on kiinnostanut monena vuonna, mutta hinnan vuoksi oon sen aina jättänyt kauppaan. Toi R-Collectionin takki näyttää tosi kivalta, kerro jos käyt kokeilemassa sitä.

    VastaaPoista
  12. Mitenkäs olisi takki (nuorten) miesten puolelta, jos jotain enemmän street-tyyppistä etsit..? Mun rahat ei riitä oikein muihin kuin juurikin Elloksen ale-takkeihin ja koon pitää olla ISO, kun on vielä tämå vauvamasukin muutaman viikon jåljellä! :) Kyllä oli niin helppoa olla M-kokoinen, B-kuppinen nainen...

    VastaaPoista
  13. Itse olen Jenkeistä hamstrannut North Facen ulkoiluvaatteita. Ne on kyllä lasdukkaita, mutta hinta täällä Suomessa todella kirpaisee. Elloksen Ahkka mallisto on yllättänyt positiivisesti. Viime talvena tilasin -50% alekoodilla pitkän kuoritakin ja kuorihousut kyseiseltä merkiltä. Mielestäni erittäin laadukkaat ja istuu kyllä rintavalle hyvin.

    VastaaPoista
  14. Sama ongelma, mutta toisinpäin, mun persaus ei mahdu takkeihin. Ihan lyhyttä mallia en halua (siinähän ongelmaa ei tietenkään olisi, muuta kuin ulkonäöllisesti...) ja pitkissä en saa vetoketjua sieltä alhaalta kiinni tai sitten jos sen sattuukin saamaan niin junnaa pyllystä se takki ja pahasti. Yhden parkatakin olen löytänyt Anttilasta, mutta haluaisin juurikin tuollaisen ulkoilutoppatakin! Vaikka juurikin ihanan untuvatakin... Huoh.... Niin ja kun mulle menee yläkropasta koko 38/40 niin alhaalta pitäisi olla 44... Joissain kapeissa malleissa ei sekään riitä :( Ja sit se on olkapäiltä valuva säkki kun on alhaalta tuota kokoa. Ongelma tämäkin. Vaikka olen ns. talvi-ihminen niin rakastan kesässä mekkoja ja tunikoita ja legginsejä... ei ollenkaan ulkonäköongelmia pukeutumisen suhteen kesäisin!!

    VastaaPoista
  15. North Face on ollut miehelläni jo useamman vuoden käytössä ja se toimii! Kestää, on lämmin ja vielä kaupan päälle tyylikäs! Rintaongelmaa ei itelläni oo ;), joten koon puolesta en osaa vinkkiä antaa..

    www.mineamarissa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  16. Haastavaa tuo talvitakin ettiminen on ollu itellekki, takin kun tarvis olla reilun kokonen ja vieläpä nätti. Tällä viikolla löyty sitte r-collectionin naisten maihari. Takissa irrotettava lämpövuori ja lammasturkisreunus. Tykkään :)

    VastaaPoista
  17. mieki oisin tullu vinkkaan näistä. kaikki muut kokeilemani on kirranneet tissien kohalta (syyhän on siis tisseissä, ei leveissä hartioissa tms..)

    VastaaPoista
  18. Suosittelen didriksonsia!

    VastaaPoista
  19. Niin asiaa! Haluaisin kanssa kunnollisen, teknisen takin, mutta rinnat... Mulla on jokusen vuoden vanha r-collectionin maihari lammasvuorella, mutta ei sekään toisen raskauden jälkeen mahdu:/

    VastaaPoista
  20. Minä kävin kans sovittamassa intopiukeana tuota parkaa, mutta unisex-malli osottautui hankalaksi ei rintojen vaan lantion kanssa. Aika kapoinen malli oli siis itselle, mutta toivottavasti sinulle sopii, on meinaan ainakin kestävä takki (vetoketju saattaa hajota kovassa käytössä, mutta sen saa uusittua). Tissit sinne mahtuu kyllä :)

    VastaaPoista
  21. Mun on ehdottomasti kokeiltava tota R-collectionin takkia, siellä oli muitakin tosi hyvännäköisiä takkeja! Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
  22. Okei, siis ellokselle tsekkaan. harmi kun niitä ei voi sovittaa kaupassa.

    VastaaPoista
  23. Merkki onkin tuttu lapsen sadevaatteista ja laatu on ollut hyvä. Menenpä googlaamaan!

    VastaaPoista
  24. R-collection muakin nyt eniten alkoi kiinnostamaan. Kirjoitan kunhan tiedän enemmän :)

    VastaaPoista
  25. Miesten takit on yleensä liian pussittavia ja jos rinnus menee, on lantio jotenkin tosi ahdas ollut monesti. Mieluiten siis naisten malli, kun on kovin naisellinen kropanmuotokin.

    VastaaPoista
  26. Noi The North facet on muuten hintavia, siksi toi ellos pitää käydä kyttäämässä kunhan pääsen taas talvitakkimoodiin.

    VastaaPoista
  27. Sullekin joku 2-linja vois toimia. Ainakin noi joutsenen kevytuntsikat on siitä hyvä, että mahtuisi vaikka kaksi peppua mulla niihin ;)

    VastaaPoista
  28. Mulla on siis The North Facen kuoritakki ja se on kyllä ollut hyvä, ostanut kirppikseltä vielä.

    VastaaPoista
  29. Apua 2-linja? :D Menikö mulla jotain ohi, mitä se on?? Joutsenen takkia aion mennä johonkin kokeilemaan, ekaksi pitää löytää täältä liike jossa niitä olisi :) Katsoin tosin just Stadiumin sivuja joissa mun nimeä huusi (suorastaan karjui!) keltainen parkatyylinen takki, oi että se oli söpö!! ...ja sit se et mun peppu on Kardashian-tyyliä lisättynä vaan suomalaisella persjalkaisuudella... et voi olla sun peppu x3 :D

    VastaaPoista
  30. ahahah, siis A-linjainen :D Tuo on muuten hyvä kuvaus tuo Kardashian tyylin peppu. Mulla on ihan erilainen :D

    VastaaPoista
  31. Suosittelen joutsenta mikäli laadukasta ja monikäyttöistä takkia etsit. Itselläni on juuri tuo joutsenen alison , muistaakseni kolmisen vuotta sitten ostettu. Arvokas, mutta laadukas. Menee ulkoillessa ja myös paremmassa menossa. Itselläni on kolme joutsenen takkia, yksi canada goosen ja kaksi peak performancen takkia käytössä talvea varten, onpas noita vuosien saatossa kertynyt. Sanoisin että joutsen on vähintään yhtä laadukas kuin sikakallis canadan hanhi, peak jää näistä viimeiseksi mutta ei sekään huono sinällään ole. Koot peakissä mielestäni naftit. Joutsen on väljä, mutteikuitenkaan muodoton laatikko päällä. Pisteet joutsenelle.

    VastaaPoista
  32. Ihana takki! tahtooooo :)

    VastaaPoista
  33. A-linjainen kuulostaakin järkevämmälle :D Aattelin, et onko mulla mennyt aivan ohi joku uusi tyyli :D

    VastaaPoista
  34. Itse en mahtunut rinnoista/hartoista goosen takkiin, joten satsasin Joutsenen Tessaan, vai olikohan se tuo Alison (?), äitini suosituksesta - hän porhaalta ties kuinka monetta (kymmenettä) vuotta Joutsenen takissa. Koot noissa Joutsenten takeissa on reilut, itsekin otin L-kokoisen takin (normaalisti kokoni on xl tai xxl)
    Aikaisemmin itselläni oli tuollainen Everestin parkatakki, josta meni valitettavasti rintataskun vetoketju irti ja sen seurauksena untuvat tuli ulos :( Muuten takki on hyvä, kestää pakkasen, tuiskun ja talvileikit lapsen kanssa.

    VastaaPoista
  35. mulla on joutsenen kevytuntuvatakki, ja sen koko on XXXL ;) Siis oikeasti, tosi tosi hankala hankkia takkia kun yksi osa kropasta ottaa noin paljon enemmän tilaa mitä muu. Mutta tässä on ihan kohta tulossa postausta takeista, mitkä mahtuu mullekin ja varmasti siis sullekin. Suomalaisia ihania takkeja luvassa, ehkä jo tänä iltana!

    VastaaPoista
  36. […] Rintavan ihmisen talvitakkipähkäily-postaus sai yllättävän suuren suosion myös kommenttiboksissa. Aihe tuntuu olevan monille tuttu: jos vartalonmallisi on tuhti joko ylhäältä tai alhaalta, tahi olet muuten vaan isokokoinen, ei talvitakin hankkiminen ole helppoa. Onneksi teillä tuntui olevan tieto hyppysissä ja saman ongelman kanssa painivat voivatkin nyt lukea ison määrän suosituksia postauksen kommenttiboksista. Kiitos kaikille! […]

    VastaaPoista
  37. Mulla ollut parina talvena ahkka-outdoorin ulkoilutakki. Pitkä, vedenpitävä, hupullinen.. Omani olen tilannut ellokselta ja kokoja löytyi pilvin pimein. Toiminut hyvin ja valkoinenkin versio kestänyt pesua koneessa moitteetta!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images