KUVAAMISTA NIKONILLA JA OLYMPUKSELLA

Joupin Kaisun kuvaussession jälkeen sain mahdollisuuden toiseenkin kuvaukseen. Nämä kuvaukset olivat nyt aamulla meillä, kuvaajana Mimmi 9...

mimminkuvat

Joupin Kaisun kuvaussession jälkeen sain mahdollisuuden toiseenkin kuvaukseen. Nämä kuvaukset olivat nyt aamulla meillä, kuvaajana Mimmi 9v ja apuna Nikon D5200 järkkärin efekteistä löytyvä pimeänäköfiltteri (jos nyt sanoin asian oikein, en ole mikään kamera-asiantuntija.) Stailaajana taas toimi Viivi 11v, joka lisäsi kuviin ompelemani koiratyynyn.


Hauskaa, kun noi naapurin tytöt ovat niin isoja, että heidän kanssa voi leikkiä ihan erilaisia leikkejä,mitä oman 2-vuotiaan. Valokuvaus taas tuntuu kiinnostavan kumpaakin likkaa, eikä ihme kun äitinsä kuvaa tosi paljon lapsiaan sekä elämää ylipäätään. Mun taas pitäisi ottaa kameran manuaali kauniiseen käteeni ja ihan oikeasti opiskella testissä olevan Nikonin toiminnot, ettei aina tarvitse käyttää automaattiasetuksia. Tai no, mä en käytä tässäkään järkkärissä automaattiasetuksia, mutta kuvanlaatu ei silti ole ihan toivomaani luokkaa. Vielä.


Oma järkkärini on vanha Olympus pen (mitä ei taideta enää edes myydä), millä kuvaan yleensä aina kiinteällä lähikuviin tarkoitetulla linssillä. Suhteeni Olympukseen on kuin vanhan avioparilla, toimii niinkuin on aina toiminutkin. Säädöt ovat yllättävän erilaiset mitä Nikon 5200:ssa ja olen nyt huomannut etten edelleenkään tiedä kameran toimintaperiaatteista mitään. Siinä missä Olympus Penissa painelen jotain näppäimiä ja oikeat asetukset tulevat erehdyksen ja onnistumisen kautta opittuna selkärangasta, Nikonilla homma ei menekään niin. Ja että mua ärsyttää, etten tajua nopeuksista ja isoarvoista tuon taivaallista. Plusmimmi kyseli muutama viikko sitten mitä olen tykännyt testinikonista ja mun oli pakko tunnustaa etten osaa vielä käyttää sitä. Nikonilla kuvaava Mimmi kuitenkin lohdutti, että kyllä sen oppii kun harjoittelee ja sitä nyt pitäisi alkaa tekemään oikein urakalla. Mua vaan pelottaa se manuaaliin tarttuminen jostain syystä tosi paljon.


Blogimaailma on täynnä toinen toistaan parempia kuvaajia, mutta kertokaapa oletteko te käyneet jollakin valokuvauskursseilla vai opetelleet itsenäisesti manuaali kourassa? Jos jollakin on tuo sama Nikon D5200, olisi tosi tosi kiva kokemuksia siitä. Mä kuljin ensin kuukauden kumpikin kamera mukana joka paikkaan, mutta olen pikku hiljaa alkanut siirtymään pelkästään Nikoniin, millä saa kyllä monipuolisempia kuvia otettua, kiitos todella hyvän objektiivin. Se kuvien laatu on vain vielä niin sattuman kauppaa, mutta kai mä vielä opin?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

3 kommenttia

  1. Mie käytän vieläkin automaattiasetuksia, vaikka kamerani on ollut jo pari vuotta järjestelmämallia. En mie vaan osaa kuvata muulla, lapsi liikkuu nopeasti ja miullon yleensä niin kiire saada kuva, ettei siinä ehdi säätelemään kameraa. Olisihan se hyvä oppia parit pikkuniksit, mutta manuaalikin on jo hukattu aikapäiviä sitten.

    VastaaPoista
  2. Mä taas en mielelläni käytä,mutta se tulos ei silti vastaa ihan sitämitä haen. Nyt on jo manuaali nostettu pöydälle, joten kyl tää tästä! :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images