KAINON UUDET MERINOVILLATUOTTEET

Jokainen blogiani pidempään seurannut tietää intohimoisen suhteeni lasten villavaatteisiin ja etenkin Kaino -merkkisiin sellaisiin. Sen li...

aino villahaalari edestä


aino pipo2


kaino korento haalari


kaino villahaalari takaa2


Jokainen blogiani pidempään seurannut tietää intohimoisen suhteeni lasten villavaatteisiin ja etenkin Kaino-merkkisiin sellaisiin. Sen lisäksi että Kainon villavaatteet ovat tuoneet meille iloa niin käytännöllisyyden kuin ulkonäkönsäkin suhteen, on niiden takia jouduttu myös kyynelehtimään. En tiedä mikä epäonni meitä viime keväänä vaivasi, kun ensin Kainon elefanttikuosiset villahousut jäivät muutamaksi viikoksi paikkaan, missä niihin oli tullut tuhohyönteisiä ja saimme ne takaisin täysin reikäisinä. Siitä hetken kuluttua pesin ruskean sydänhaalarin vahingossa 60 asteessa ja sekin meni käyttökelvottomaksi. Pöksyjen kohdalla raivostutti, mutta haalarin kohdalla tuli oikeasti itku. Ja varsinkin sen jälkeen, kun yritin ostaa samanlaista haalaria loppukevääksi, ja se oli joka paikasta sold out. Eivätkä naistenmallistonsa kanssa New Yorkia myöten matkustaneet Kainolaiset ehtineet paneutua villahaalareihin kevätsesongin ollessa jo täydessä hulinassa.


Olin ihan maassa, mikä on aika älytön juttu kun kyseessä on kuitenkin vain vaatteet. Katsoin kauhulla Kainon kesämallistoja, että lastenvaatteita ei näy ja että aikovatko he lopettaa koko lapsipuolen. Mutta kuten kuvasta näkyy, uutta Kainoa lapsille on tullut ja epäonnen jälkeen poika sai oman Korento-luomumerinovillaisen haalarin Kainon tytöiltä syysyllärinä. Itseasiassa paketissa oli tuo ihana merinovillainen myssy meikäläiselle, mutta kuinka ollakaan M-kokoinen naistenpipo on ollut niin lapsen lemppari että pitäkööt hetken. Mulle jäi kuitenkin vielä Kainon lenkkihuivi, ettei taas tarvitse Kainon perään itkeä. Kaino on mulle selkeästi tunnepitoinen juttu:)


kaino lenkkihuivi


Kainon lastenvaatteissa mua viehättää erityisesti niiden ulkonäkö sekä korkea laatu. Suomessa suunniteltu ja tehty villaneulos ommellaan Köyliössä vaatteeksi ja tiedän itseasiassa, että meidän puvun ompelijan nimi on Elina. Tällaista tuotantoketjua haluaa tukea joko ostamalla vaatten tai kuten nyt, kirjoittamalla siitä ylistyspostauksen, jotta muutkin merkin löytäisivät!


kaino uudet mallit


kaino mittataulukko


Tämän syksyn mallistossa on kolmea erilaista villahaalaria: pinkkiä sydäntä, sinistä elefanttia ja mustavalkoista korentoa. Pinkki ja sininen haalari maksavat 60 euroa, mustavalkoinen luomumerinohaalari kympin enemmän. Myös muita värejä voi nyt alkusyksystä tilata erikseen ja ne tehdään mittatilaustyönä, jolloin normihintaan lisätään 10 euron mittatilauslisä. Eli periaatteessa olisimme saaneet ruskeankin sydänhaalarin pojalle, mutta korento vei sydämen.


Koot pitävät paikkaansa, lapsen haalari on kokoa 100cm ja se on reiluhko, mutta ei liian suuri. Mahtuu luultavasti myös seuraavana syksynä, ellei kasvupyrähdys ole ihan valtaisa. Materiaali on ihanan pehmoista ja kutittamatonta, lapsesta näkee kuinka vaatteessa on hyvä olla. Se onkin tärkeää, sillä ainakin viime talvena pojalla oli päivittäin jotain Kainon vaatetta päällä. Alkutalvi mentiin villahaalarin ja välikausipuvun turvin, kylmimpään aikaan vuodesta villahaalari oli päällä sisälläkin ja toppahaalarin alla tottakai. Ellen olisi itse mokannut vaatteen pesussa, olisi viime talven 90cm haalari edelleenkin priimakunnossa. Tästä oppineena tarkistan aina lämpötilan pesukoneessa, kun pesuun on menossa villaa, sillä tätä haalaria en kyllä pilaa! 40 asteessahan näitä voi pestä ihan huoletta, vaikka villavaate on tosi helppo myös tuulettaa raikkaaksi.


Kainolla ei ole omaa nettikauppaa, mutta tilaukset voi tehdä suoraa osoitteeseen info@kaino.fi. Osa villaneuloksesta on jo ommeltu haalareiksi ja oma kannattaa tilata mahdollisimman ajoissa nyt syksyllä. Kokemuksesta voin todeta ettei niitä kevättalvella enää helposti saa. Malleja kannattaa käydä katsomassa Kainon nettisivujen lisäksi facebookista, hinnat olikin tuossa ylempänä. Postituksen hinta Kainolla on ollut 5 euroa.


HEHKUTIHEHKUTIHEHKUTI!!! NÄMÄ ON NIIN IHANIA!


ps. Facebookista löytyy myös tänään ilmestyneet aikuistenmalliston tuotteet. Siellä on ainakin aivan superihana pilkullinen pitkä neulepaita mustavalkoisena. Käykääpä katsomassa!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

26 kommenttia

 1. Kääk! Onks se jo syksy? Multa on mennyt villahaalarikausi kokonaan ohi, joten tilasin nyt pikapikaa sudenkorentoja omaankin hyllyyn - toivottavasti vielä tän postauksen jälkeen niitä jämyillekin liikenee...

  VastaaPoista
 2. Niin ja siis mä olen tyylitön ja köyhä, joten MUN vaatekaapille ei tarvitse tulla, mutta käykää kattomassa ipanaisen (www.ipanainen.fi) valikoimaa piakkoin... :)

  VastaaPoista
 3. Mitä värejä sä Anni tilasit ipanaiseen?

  VastaaPoista
 4. Tuota sudenkorentoa. Mulla on ennenkin ollut vain luomumerinoa...

  VastaaPoista
 5. Minä tilasin jo pari viikkoa sitten Kainon kustomoituna ;) Paitsi että nyt tajusin, ettei laskua ole kuulunut, pitäisikö huolestua?

  Mitkä ovat muuten teillä 100-senttisen haalarin käyttäjän mitat/

  VastaaPoista
 6. meilläki on ollu vaan luomumerinoa lapsella, 2 norsuhousut ja 1 haalari :)

  VastaaPoista
 7. hei, meilaappa sinne! Siellä on ollut nyt kiirettä, ni on voinu laskuki unohtuu. Mä en osaa sanoo k:n mittoja, muutaku et 98 vaatteita se yleensä käyttää. Kainot vastaa musta Reiman mitotusta, eli reiluhkoa mallia muttei jättiä. Esim edellisen postauksen vaatteet on kaikki 98:a ja on toi Kainon haalari reilu verrattuna niihin.

  Ja minkälaisen tilasit, alko heti kiinnostamaan!

  VastaaPoista
 8. Tästä mä pidän bloggaamisessa! Ettei aina hehkuteta niitä iänikuisia poppeja ja moloja vaikka toki hyviä nekin ovat ja meidänkin kaapista löytyy. Tää Kaino on mulle ihan uusi tuttavuus, enkä ollut aiemmin kuullutkaan. Nykyisin kun melkein kaikki vaatteet valmistetaan jossain halpa-maissa on mielestäni hienoa, että tuot julki pieniä kotimaisia tuottajia. Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Ihana Korento! Ja ihan uusi tuttavuus tämä Kaino. Pitääkin tutustua tarkemmin.

  VastaaPoista
 10. Meillä on harmi kyllä jo villahaalari joka on suomalaista käsityötä merkiltä Onneksi on ystäviä jotka osaa tehdä :) Muuten kyllä hankkisin. On tosi kauniita! Parempaa kuvaa lenkkihuivista :)??

  VastaaPoista
 11. :) Oleppa hyvä! Tykkään kyllä paljon pienistä(kin) merkeistä kuten vaikka Kaino ja Jenni JJ. Näissä on ainakin laatu kohdillaan!

  VastaaPoista
 12. Facebookista Kainon sivulta värit, edellisessä viikon kuva postauksessa on huivi päällä. Se on siis kaulan ympäri pyöräytettävä rinkula, mulla on noita 2 ja tosi mukava sisälläkin talvella.

  VastaaPoista
 13. Tämä postaus tuli kyllä just hyvään aikaan. Olen viimeiset pari viikkoa miettinyt "kuumeisesti" villahaalarihankintaa, joka näyttää olevan ainoa item, joka meidän talvikauden varustuksista vielä puuttuu ;) Kaksi viime talvea on menty popin merinovillahaalarilla, josta tykkäsin kovasti, koska se oli tarpeeksi ohut, notkea ja kutittamaton sekä siinä oli mukavan korkea kaulus, jonka ansiosta mitään erillistä kauluria ei tarvittu. Ja muuten oli tosi reilu koko, 74/80 mahtui tosiaan vielä viime vuonna 1,5 vuotiaallekin, joka muuten käytti 86/92 kokoja. (poika samanikäinen kuin sinulla).

  Kainoja katselin myös viime talvena, mutta huomasin kanssa että olivat loppu joka paikasta jo lopputalvesta. Nyt harkinnassa on just tuo Kaino tai sitten Myllymuksujen haalari, joka on myös SUomessa valmistettu käsittääkseni. Siinä olisi tuo kaipaamani korkea kaulus. Haluisin tiedustella sulta, onko tuo Kaino kuinka paksua matskua? Eli eihän tee lapselle tönkköä oloa?

  VastaaPoista
 14. Mahtavaa että vielä löytyy näitä kotimaisia yrittäjiä. Omien muksujen villavaatteet tulee Mummulan tehtaalta, mutta painan merkin mieleen.

  VastaaPoista
 15. Kainot on ihania! Ja niiden lenkkihuiveihin jää suorastaan koukkuun. Jos koskaan ikinä kukaan pyörähtää Rauman suunnalla, kantsii myös koukata Köyliöön Kainon myymälään hipelöimään ihania neuletuotteita. Se reissu voi tosin tulla kalliiksi... Nim. Kokemusta on :D

  VastaaPoista
 16. Tulossa on valkoisia sydämiä keltaisella pohjalla. Ja tilaus on kuulemma jo työn alla ja valmistuu jo ensi viikon aikana - odotan jo innolla, vaikka ihan en vielä kyllä niitä villahaalarikelejä odotakaan!

  VastaaPoista
 17. Ei tee tönkköä oloa, on mukavaa materiaalia enkä mä muuten hehkuttaisikaan. Meillä on ollut myös myllymuksujen merinoa vauvavuotena, mutta ulkonäöllisesti kaino voittaa yksiväriset villat.

  VastaaPoista
 18. Juu ja paljonhan kainolla on muutakin kuin lastenvaatetta, suurinosa on naisille.

  VastaaPoista
 19. Ehdottomasti pitää siellä poiketa kun asiaa vain seudulle tulee :)

  VastaaPoista
 20. Kyllä landella vaan kelpaa, äiti asuu nimittäin Kainon naapurissa! Olen toistaiseksi onnistunut pysymään näyteikkunan halvemmalla puolella... pitäiskö jo uskaltaa sisälle?

  VastaaPoista
 21. Ok, arvelinkin että haalarin on oltava kaikin puolin täydellinen, kun kerta hehkutat sitä näinkin sydämesi pohjasta. Myllymuksujen haalari olisi siilikuviollista, ihan kivalta näytti sekin. Mutta taidanpa nyt alkaa kainostelemaan..

  VastaaPoista
 22. ;) en mä huonon haalarin takia ois parkunut!

  VastaaPoista
 23. Moikka! Täältä toinen Kaino-fani vinkkaa, että villahaalareita saa myös aikuisten kokoja ja Kainon nettikauppa avaa myös kohta ovensa (Kainolla myös ihkauudet nettisivut www.kaino.fi) Täällä Kainon kainalossa asuessa tulee myymälässä tuon tuosta poikettua ja takaan, että kevään mallistoon on tulossa ihanuuksia (olen nähnyt vilahduksia takahuoneesta) :)

  VastaaPoista
 24. KIITOS tiedosta! Olen odotellut kainon nettimyymälää jo kauan :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images