HELSINKI DESIGN WEEKIN PERHETÄRPIT

Kävimme tosiaan jo viime viikon lopulla tutustumassa Tulli- ja Pakkahuoneella Helsinki Design Weekin ohjelmaan. Tapahtuma jatkuu sunnuntaih...

helsinki design week 3


Kävimme tosiaan jo viime viikon lopulla tutustumassa Tulli- ja Pakkahuoneella Helsinki Design Weekin ohjelmaan. Tapahtuma jatkuu sunnuntaihin 22.9 saakka ja ensi viikonloppuna on erityisesti perheille suunnattu lastenviikonloppu. HDW-lastentapahtumat on ripoteltu mukavasti pitkin kaupunkia ja tässäpä muutamia vinkkejä, jos etsitte ohjelmaa viikonlopuksi.


co-creating_caple_factory-25


Vinkkailu on hyvä aloittaa pääkallonpaikalta eli Tulli- ja Pakkahuoneelta. Siellä on viikonloppuna muun muassa IKEAN rakentama Småland-leikkimaa, missä perheen pienimmät voivat leikkiä, piirtää, maalata tai vaikkapa ommella ja tuunata Ikean lahjoittamia leluja, jotka saa tuunauksen jälkeen omaksi. Paikanpäältä löytyy myös Arkkitehtuurikoulu Arkin LEGOtyöpaja, missä rakennetaan sekä lauantaina että sunnuntaina pienoismallia unelmien kaupungista.


8261139014_92fbea008e_c


Jos Torikorttelit ei ole vielä tuttu, nyt on hyvä aika tutustua viehättävään kauppiaskortteliin lasten kanssa. Torikortteleissa järjestetään lauantaina Urban Kids Loves Action-tapahtuma. Luvassa on muun muassa lasten kirppis, joogaa 3-8-vuotiaille lapsille, raskausjoogaa sekä Pure Bistron erityisesti lapsille räätälöity brunssi.


pe329480


Erottajankadulla Design Forumin tiloissa järjestetään lauantaina Lasten designjuhlat. Siellä(kin) on lapsilla mahdollisuus kokeilla arkkitehtuurisia taitojaan karkkitehtuuri-työpajassa. Ihanassa lastenvaatteisiin liittyvässä työpajassa leikataan ja liimataan Murun ja Aarrekidin kankaista vaatteet Kakaran Likalle ja Pojalle. Tää on sellainen työpaja, jonne itse haluisin mennä askartelemaan, koska järjestävät lastenvaatemerkit ovat kaikki ihania.


teurastamo_harvest_action


Runsauden pulasta johtuen kaikkialle ei vain ehdi. HDW:n perhetapahtumista meidät löytää mitä luultavimmin "vain" Teurastamolta Kalasatamasta, missä järjestetään Harvest Action sadonkorjuumarkkinat lauantaina. Nettisivujen mukaan Teurastamon pihalla on tarjolla sadonkorjuuajan parhaita herkkuja suoraan pientuottajilta, ruokaa grillistä ja kojuista sekä monenlaista ohjelmaa koko perheelle. Tapahtuma kuulostaa ihanan tunnelmalliselta ja vanhanaikaiselta, sen lisäksi se on vain muutamankymmenen minuutin päässä meiltä kotoa :)


Vaikka ohjelmaa on paljon, sitä kannattaa nyt ennen talvea hyödyntää. Toki Helsinki on aina lapsiystävällinen kaupunki, mutta tällaista kiinnostavien perhetapahtumien sumaa tuskin kohtaa ennen ensi kevättä. Eli eikun menoksi!


pikkukuvat: helsinki design week


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Me oltiin viime vuonna tuolla design forumissa ja kivaa oli! Nyt ajateltiin suunnata ainakin Ikean leikkipaikkaan ja tietysti tuonne Teurastamolle (ruokaa! eläimiä!), eli törmäillään ;-=)

    VastaaPoista
  2. Me varmaan jäädään sinne Teurastamolle päiväksi, tai siis ei muualle mennä. K on liian pieni askartelemaan ja vaikka Tulli- ja Pakkahuone olikin kiva, me nähtiin se jo kerran näille designviikoille. Leikkimaailma ois kyllä kiva nähdä!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images