HATTUJUTTUJA

Eilen pomppasi silmiini Coston uusi yhteistyömallisto , mikä on tehty suuresti fanittamieni Johanna Gullichenin tekstiilien ympärille. Jote...

costo_kombai


Eilen pomppasi silmiini Coston uusi yhteistyömallisto, mikä on tehty suuresti fanittamieni Johanna Gullichenin tekstiilien ympärille. Jotenkin vaan omaan silmään alkaa tuo Kombai-malli olemaan niin nähty, etteivät kauniit kankaatkaan estä haukotusta. Älkää käsittäkö väärin - pidän Kombai hatuista kyllä ja mulla on yksi sellainen itsellänikin, kaipasin vain jo jotain uutta. Kesällä ostin Coston kierrätysfarkusta valmistetun Jair-lippiksen ja se olikin kesän bad hair day hetkien pelastus. Talvea varten voisi harkita jotain ihanaa uutta suojaavampaa hattua, mutta Kombaita en haluaisi meille kummallekaan enää, Johanna Gullichenin kankaisia hattuja kyllä! Vai voisiko tuosta hatusta vain ottaa tupsun irti ja leikkiä ettei saman mallin hattua tule vastaan joka nurkalla?


mini rodini


Lapsen talvihattutilanne on huomattavasti paremmalla mallilla mitä äidin. Syksyksi löytyy entuudestaan pari eriväristä Makian pipoa ja kaksikerroksinen Mini Rodinin sininen pipo, minkä sorruin tilaamaan alekoodilla Kunkuista. Sen lisäksi löytyy vielä Kainon neulepipo ja Mini Rodinin metsuriruutuinen talvilippis, minkä tilasin kun siitä tuli mieleen Villi Pohjola.  Nyt mua vaan vähän ärsyttää että mekin ollaan lähdetty tuohon Mini Rodini sekoiluun mukaan, vaikka turhaa kai sitä vastarannankiiskeilee jos oikeasti kivan näköinen ja käytännöllinen (=laput korvilla) juttu tulee vastaan? Luulisi yhden lapsen selviävän hengissä talven yli, kun mukaan ynnätään vielä merinovillaiset kypärämyssyt.


Omia hattujuttuja miettiessä näin kamalan näyn, että 90-luvun Blossom-sarjastakin tutut lierihatut tulisivat takaisin. En oikeasti kestä, jos seuraava must have olisi viininpunaista samettia oleva lierihattu jollain ruusukkeella :D Onks jollain edelläkävijällä jo sellainen?!


kuvat: valmistajat


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

13 kommenttia

 1. Vai että lierihatut takaisin, voi kääk =). Mulla oli sellainen musta vakosamettinen jossa oli iso rusetti ja talveksi vielä toinen huopainen, kauniin vihreä :). Ja näiden nimitys oli "reuhka", silloinen poikaystäväni sen niille antoi. Uutta reuhkaa en kyllä osta, olisi se kuinka muodikas tahansa. Vai pitäisikö sanoa, vannomatta paras :)?

  VastaaPoista
 2. Voi ei, nauratti tuo ilmaus "Mini Rodini -sekoilu" :D. Itse yritän pysytellä siitä vielä erossa, mikä tosin noilla hinnoilla ja pätkätyöläisen palkalla ei ole kovin vaikeaa. Onneksi on ruotsalaiset ketjuliikkeet, joiden vaatteet on kohta jo varmaan ihan alternativeä ;).

  VastaaPoista
 3. Oon miettinyt ihan samaa, että ainakin blogipiireissä on toosi erilaista jos käyttää vaikka Henkkamaukkaa tai jotain muuta kuin Littlephantia Lindexin valikoimasta :D Muumihan on ihan super indietä :P

  VastaaPoista
 4. Ai jotain tällaistako tarkoitit: http://www.garancedore.fr/en/2013/09/17/the-cover-up/ ;D

  Joo en mäkään kyllä millekään lierihatuille lämpene... Ja hyvä niin, koska mua sellainen pukisi ihan himppasen verran huonommin kuin linkin kuvien nuorta ladya.

  VastaaPoista
 5. Hih, tollanen huopahattu oiskin ihan jees, mutta tarkoitin sellaisia lierejä, mitkä kääntyy n. 10 cm ylöspäin ja on jotain pehmeetä karseeta samettimatskua, unohtamatta sitä kukkaa :D

  VastaaPoista
 6. Ai niin ne Karhuherra Paddingtonin tyyppiset hatut, sadehatun malliset mutta jotain löysähköä kangasta? Hrr...

  Tosin mulla oli kyllä joskus sellainen ryhdikkäähkö huopainen lierihattu (ja lieri tietty taitettu edestä ylöspäin), jossa oli villalangalla neulottua hyvin yksinkertaista ruutukukkakoristelua niiden sellaisten tietynlaisten lapasten tyyliin. Se oli hyvä hattu.

  ;D

  VastaaPoista
 7. tsekkaa toi linkki blossomiin liittyen niin tajuat heti mikä malli :D ELi siis kyllä, paddingtonhattupa hyvinkin!

  VastaaPoista
 8. Mulla oli just semmonen harmaa karhuherra paddingtonhattu :D Voi äly! Sen yhdistin mun mummon vanhaan vihreään polvipituiseen takkiin jossa oli ruskeat tekonahkapaikat kyynärpäissä ja kauluksessa... Puistattaa!! :D

  VastaaPoista
 9. Haha! Me ommeltiin ala-asteella kaverin kanssa itsellemme hattuja. Just sellasia lötköjä, edestä pystyjä hattuja! Siihen sitten saattoi kiinnittää kivoja kukkia tms. Saattaa vieläkin löytyä lapsuudenkodin kaapista... Enkä kyllä kaiva niitä esille, en todellakaan! :D

  Mutta tänään sen sijaan ostinkin villaisen huopahatun kirpparilta, 50snt. Saa nähdä laitanko koskaan päähäni, mutta muodissa ollaan mukana ja vahvasti ;)

  VastaaPoista
 10. Hah nyt kun mainitsit ysäri lierihatut, muistin repeillen että ompelin niitä kuin tehdas eri kankaista teininä :D Hiusdonitseja myös...

  VastaaPoista
 11. Hahaa! Olin lähteä itsekin mukaan tuohon Mini Rodini sekoiluun, kun näin sen pipon jossa oli kaksi tupsua. Sitten joku tarttui selkärankaani (sama joku oli onneksi hetki sitten lukenut tiliotteita) ja sanoi, että en saakeli sentään ala yhden ylimääräisen tupsun vuoksi ostamaan sen hintaista pipoa.
  Meillä kun niitä pipoja, hattuja, lakkeja jne. ei muutenkaan tytöille ole kuin tarvittaessa vaikka joka viikonpäivälle erilaiset.. ;)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images