ETHLETICIT

Vaikka minut on nähty aivan liian monet kerrat Merrellin barefooteissa pitkin kesää ja syksyä, tyylillisesti ei ole kangastennareiden voitta...

Vaikka minut on nähty aivan liian monet kerrat Merrellin barefooteissa pitkin kesää ja syksyä, tyylillisesti ei ole kangastennareiden voittanutta. Etenkin mekkojen kanssa tennarit vaan näyttää kaikista parhaille. Muutama vuotta sitten ostin Reilun kaupan tähdestä Ethleticin kokomustat koristossut ja nyt syysalennuksien myötä satsasin myös valkoiseen pariin. Ne on ihanat, laadukkaat, kestävät ja eettisesti tuotetut. Mustilla tennareilla ensi kesä on jo neljäs ja hyvin menee. Saas nähdä miten valkoisen parin käy, kun en ole mikään neitimäisin tennarin kuluttaja. Kärjet on mustana jo nyt.


ethletic2


ethletic1


Ethleticejä löytyy niin aikuisille kuin lapsillekin. Pienin tennarikoko on 26 eli ensi kesänä me samistellaan taatusti tennareissa lapsen kanssa. Koosta 29 alkaen tennareihin on lisätty jalan holvikaaren kohdalle pieni tuki kengän sisäpohjaan ja se tekee näistä pikkuisen mukavammatkin jalassa mitä kilpailevat mallit. Tosin itse aion ostaa ennen kesäkäyttöä näihin ohuet footbalance-pohjalliset joita voin sitten muutenkin käyttää pienempilestisissä ja matalissa kengissä.


Ethleticin tenskut on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa ja pohjan kumista on maksettu reilunkaupan mukainen korvaus sen kerääjille. Lisää tietoa tennareiden taustalta täältä. Ainakin omakohtaisesti huomaan valitsevani automaattisesti reilumman vaihtoehdon, jos se on helposti saatavilla, hyvän näköinen ja tosiaankin, jos tiedän sellaisen olevan olemassa. Kuitenkin, koska olen visuaalinen tyyppi, vaadin vaatteelta (tai tässä tapauksessa kengältä) myös sitä ulkonäköpuolta ja siksi meillä ei todellakaan kaikki ole 100% hippisertifioitua. Reiluna tulee ostettua nämä perusjutut kuten kahvi ja banskut sekä se, mitä lähikaupasta sattuu milloinkin löytymään (= yllättävän paljon nykyään). Vaatepuolelta tulee suosittua reilua kauppaa enemmän luomupuuvillaa. Mutta esimerkiksi koristossut hankin tietenkin reiluna, kun tiesin niiden olevan hyvät ja ne sai helposti Hämeentieltä.


Jos tiedätte tarvitsevanne ensi kesäksi uudet tennarit, suosittelen käymään Reilun kaupan tähdessä nyt alennusten aikaan. Osan Ethleticeistä olisi saanut 15 eurolla omaksi, nämä mun maksoi tarjouksessa 35 euroa. Yleensähän hinnat ovat siinä 60-75 euroamallista riippuen.


http://www.youtube.com/watch?v=gA7mX3MhIFo

Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

 1. Saiskohan näiltä tilattua postin kautta??

  VastaaPoista
 2. Soita Reilun kaupan tähteen? Tosin esim Heluna niminen nettikauppa myy samaa kenkää, tais olla 55 euroa hinta. Mut voisin kuvitella että postituskin onnistuisi. Periaatteessa mäkin voisin vaikka postittaa sulle ens viikolla jos varaat jonkun koon ja mallin sieltä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Mietin juuri, olisiko aika hankkia uudet tennarit noiden 12 vuotta palvelleiden tilalle ja hoksasin, että pitäisi sitten varmaan tsekata joku vähän reilumpi vaihtoehto.

  VastaaPoista
 4. Kandee käydä kokeilemassa, värejäkin oli paljon :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images