WELEDA CALENDULA BABY TESTIN TULOKSET

On mennyt hävettävän kauan aikaa siitä kun muutamat lukijoistani saivat Weledalta Calendula Baby-sarjan tuotteita testiin ja minun kontollen...

weleda calendula kids


On mennyt hävettävän kauan aikaa siitä kun muutamat lukijoistani saivat Weledalta Calendula Baby-sarjan tuotteita testiin ja minun kontolleni jäi kirjoittaa yhteenveto. Tässä se nyt kuitenkin on, pahoittelut niille jotka testituloksia ovat odottaneet ja niiden perään kyselleet. Toisaalta nyt vuodenaikojen taas vaihtuessa onkin hyvä aika perehtyä hieman Calendula-tuotteisiin, sillä ainakin meillä kummallakin on iho reagoinut aina vahvasti vuodenaikojen vaihteluun ja nämä tuotteethan on testattu kevään vaihtuessa kesäksi.


Testissä oli siis Weleda Calendula-sarjan vartalovoide, kasvovoide sekä sinkki- eli vaippavoide. Testaajina taas perheitä, mihin kuului sekä vauvoja että isompia lapsia. Vaikka Calendula Baby-nimi viittaa vasta syntyneisiin, toimivat nämä tuotteet tietenkin myös muille, ainesosat ovat vain herkkäihoisille vauvoillekin sopivia.  Weleda kertoo tuotteista näin:


”Weleda Baby on nimitys Weledan vauvojen ja lasten ihonhoitotuotteille, jotka perustuvat Kehäkukan (Calendula) ympärille. Sarjaan sisältyy monia tuotteita, jotka auttavat hoitamaan lasten herkkää ihoa. Weledan lastenhoitotuotteet sisältävät kehäkukkaa, joka on tunnettu ärtynyttä tai herkkää ihoa rauhoittavista ja parantavista ominaisuuksistaan. Mieto seesamiöljy ja manteliöljy sekä villarasva (lanoliini) auttavat ihoa säilyttämään sen luonnollisen suojavaipan. Nämä yhdessä auttavat ihoa säilyttämään lämpöä, joka on tärkeää ruumiinlämmön säännöstelyn kannalta.


Niin kuin muutkin Weledan ihonhoitotuotteet, myös Weleda Baby-sarjan tuotteet ovat dermatologisesti testattuja. Ennen markkinoille tuloa myös Weleda Baby-sarja on käynyt läpi useita käyttö- ja kestävyystestejä, jotka on suoritettu sekä aikuisilla että lapsilla. Hyväksyttyjen testien tulosten jälkeen kaikille tuotteille sallittiin merkintä ”Soveltuu herkälle iholle”.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Blogissani oli jaossa 7 testisettiä, mistä sain 5 testiperheen tulokset. Perheisiin kuului niin vauvoja, taaperoita kuin isompiakin lapsia, ilahduttavan monet äidit olivat testanneet voiteita myös itselleen, mikä oli tosi kiva juttu. Tiivistän nyt kysymykset ja vastaukset yhteen tilan säästämiseksi.


Ensimmäinen kysymys oli kenelle testaaja suosittelisi Weleda Calendula-sarjaa ja suurin osa kertoi tykänneensä sarjasta niin, että suosittelisi sitä lähes kaikille. Tietenkin koska kyseessä on luonnonkosmetiikka, sitä suositeltiin myös siitä kiinnostuneille, mutta moni kertoi voiteiden olleen käytössä koko perheellä. Hyvä huomio kuitenkin oli, ettei sarjan rasvat välttämättä toimi kaikista iho-ongelmaisimmille, koska raaka-aineet ovat helliä eikä niissä välttämättä ole potkua jos iho-ongelmat ovat esimerkiksi erittäin kuiva iho, syynä se että rasvat ovat kauttaaltaan emulsiomaisia.


Suosikkituotetta kysyttäessä vastausten kirjo oli yllättävän laaja. Rasvoja oli käytetty ristiin rastiin ja vauvan peppu oli saanut vartalovoidetta siinä missä kuivat kyynärpäät peppurasvaa. Tämä onkin Weleda Calendulan hyvä puoli, tutustumisen voi aloittaa vaikkapa siitä kasvorasvasta ja siirtyä tarvittaessa tuhdimpaan vaipparasvaan tai kevyempään vartalovoiteeseen, vaikuttavat aineethan ovat käytännössä kaikissa samat. Eniten kiitosta sai kuitenkin vaippavoide, joka oli yllättänyt testaajat tehokkuudellaan:


"turaus illalla ja punoitus oli aamulla poissa"

"Vaikka vaippa-alue ei meillä olekaan varsinaisesti ongelma niin voisin kuvitella että babycremeä voisi käyttää lähes jatkuvasti, sinkkivoiteiden kanssahan on vähän se ongelma että ne kuivattavat ihoa. Tämä ei kuivattanut."

Vaippavoidetta oli käytetty myös muun muassa hyttysen puremiin, kuiviin kyynärpäihin ja kantapäihin. Aikamoinen suerrasva siis :D

Kysyessäni onko testaajat käyttäneet ennen luonnonkosmetiikkaa ja  miten ennakko-odotukset Weleda Calendulasta täsmäsivät tai muuttuivat testin aikana, kävi ilmi, että suurimmalla osalla testaajista oli kokemus jostakin luonnonkosmetiikkatuotteesta, mutta pelkästään luonnonkosmetiikkaa käyttäviä ei testaajissa ollut kukaan.

"Tämän testin myötä, mielikuvani luomukosmetiikasta on positiivinen. Luontoa kuormittamatta päästy jopa parempiin tuloksiin kuin tavallisilla tuotteilla!"

"Rasvat olivat käytössä jopa parempia kuin ajattelin :) Monissa rasvoissa mitä olen aiemmin käyttänyt on ollut hyviä puolia mutta sitten myös huonoja puolia. Näistä en keksi mitään negatiivista sanottavaa."


" Calendula-sarjassahan tuotteissa on sama tuoksu (kehäkukka ilmeisesti?) ja tuossa raskausöljyssä se oli todella voimakas. Kun raskauasaikana hajuaisti oli muutenkin tehokkaampi niin öljyn käyttö jäi aika äkkiä juuri sentakia että tuoksusta tuli paha olo. Testiryhmän rasvoissahan on sama tuoksu mutta se ei tuntunut nyt yhtä voimakkaalta vaan pikemminkin miellyttävältä. ""En ole nähnyt juurikaan tarvetta voiteiden käytölle lapsellani, koska iho on ollut hyvässä kunnossa. Weleda muutti siinä mielessä ennakkoluulojani, että totesin voiteista olevan hyötyä vaikkei varsinaisia kuivia yms. kohtia olisikaan. Iho jää ihanan kimmoisaksi ja pehmeäksi ja se tuntuu varmasti hyvältä lapsesta itsestäänkin. Olen kuullut weledasta sen verran hyvää, että odotukseni olivat hyvät ja ne täyttyivät. "

OLYMPUS DIGITAL CAMERALopussa halusin kuulla ostaako testaaja jatkossakin calendula-sarjaa, sillä sehän kertoo oikeastaan eniten toimivuudesta. Järjestäen testaajat sanoivat olleensa tyytyväisiä sarjaan ja hankkivansa sitäriittoisien puteleiden loputtua myös lisää."Voisin ostaa kun kaipaan iholle kosteutusta. Tuotteet tuntuivat lempeiltä ja toimivilta. Taaperon kuivat jalatkin ovat jälleen kimmoisat. Eniten innoissani olen siitä, ettei mun kasvojen iho enää kiristele! Ihana juttu :)

Ja jos joskus vauva vielä meidän perheeseen tulee niin vauvarasvaa tulen ostamaan."

" Vaippa-alueen rasvaa ehdottomasti, tähän astisista paras kokeilemamme!" "Kyllä! Kaikki lähipiirin vauvat saavat jatkossa lahjaksi sinkkivoidetta :D Seuraavaksi ajattelin hankkia itselleni jonkun Weledan kasvovoiteen."


Täytyy sanoa, että tulokset olivat juuri sellaiset kuin odotinkin. Itsekin tykästyin sarjan tuotteisiin ja niitäon käytössä meillä joka päivä jossain muodossa. Myös Weledan muut tuotteet ovat tulleet viime aikoina tutuksi ja näiden baby-tuotteiden lisäksi omia suosikkejani on muun muassa Weledan manteliöljy, millä on tosi mukava poistaa meikki iltaisin. Skin Foodia taas käytän ihan mihin vain, näin tehokasta jokapaikan rasvaa saa toista etsiä, varsinkin alle kympin hintaan!

Kiitos Weledalle testiseteistä ja toivottavasti monet lukijoistakin uskaltautuu nyt entistä varmemmin kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa sekä itselleen että lapselleen :)

Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

 1. oon nyt vähän pöljä, mut eihän tuo babycreme ole sama ku weledan sinkkivoide?? olisin tilannu mut en löytäny mistään tota babycremeä!! :O

  VastaaPoista
 2. Onkohan mulla mennyt itselläni sekaisin joku juttu, sain nimittäin meiliin tiedon sen olevan sinkkivoidetta (mitä itsekin hieman ihmettelin babycreme nimen takia). Mutta odotas hetki, etsin sulle ton babycreamin jostain :)

  VastaaPoista
 3. Noniin.Sori että asia on hieman epäselvä, mutta nää meidän testerit on saksankielisiä ja mä en osaa Saksaa ;)

  Mutta testissä oli siis kasvovoide, vartalovoide sekä sinkkivoide, mikä on babycreme niminen ainakin saksaksi. Tää vauva/peppu/sinkkivoide löytyy https://www.hyvinvoinnin.fi/weleda-calendula-sinkkivoide ja tätä tuotetta on siis kehuttu postauksessa.

  Muut tuotteet on

  https://www.hyvinvoinnin.fi/weleda-calendula-kasvovoide

  https://www.hyvinvoinnin.fi/weleda-calendula-vartalovoide

  VastaaPoista
 4. ok kiitos paljon!! :) hämäs tuo babycreme ja koitin googlettaa ja löysin 2 erinäköstä pulloo, toises luki selkeesti zink ja toisessa tuo babycreme ni olin iha pihalla :D pitää pistää tilaukseen!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images