ULKONA SYÖMÄSSÄ, OMALLA PARVEKKEELLA

Terkkuja parvekkeelta! Vaikka syksy onkin hipimässä pikkuhiljaa luoksemme, parveke kukoistaa kuin olisi keskikesä. Nautimme päivittäin parve...

Terkkuja parvekkeelta! Vaikka syksy onkin hipimässä pikkuhiljaa luoksemme, parveke kukoistaa kuin olisi keskikesä. Nautimme päivittäin parvekkeen marjasadosta, nyt ajankohtaisimmillaan on pensasmustikat mitä lapsi omatoimisesti osaa jo aamulla mennä poimimaan päivän aloitukseksi. Pensasmustikoita on paljon ja hauskaa on, että mansikoillakin alkoi toinen satokausi, vaikka nämä meidän lajikkeet olivat sellaisia kerran kesässä mansikoita tekeviä, ei mitään kuukausimansikoita. Herukoitakin on tullut jonkinverran, vaikka meillä olikin pitkä herukkaloisongelma ja ongelmahyönteiset asustivat herukoissamme aivan liian kauan ennen niiden tuhoamista. Nyt herukatkin voivat hyvin, samoin viiniköynnös mihin ei ole kyllä tullut rypäleen rypälettä. Ehkä ensi vuonna!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka parvekkeemme onkin ennen kaikkea puutarhamme ja siellä vietetty aika kuluu pääsääntöisesti kasvien kastelussa, lannottamisessa, kuolleiden lehtien poistamisessa ja nyt sadon keräämisessä, ollaan me siellä muutenkin hengailtu. Hankin viime kesänä pienen metallisen klaffipöydän, mikä on helppo levittää kun pöytätilaa tarvitaan. Näin kuumana kesänä parvekkeella syöminen on jäänyt aika vähiin, koska aurinko on tosiaankin paistanut, koko ajan, ehkä liikaakin ja suoraa meidän parvekkeelle.


Eilen kuitenkin viileämmän sään osuessa lounasaikaan kannoimme posliinit parvekkeelle ja söimme pojan herkkuruokaa eli pinaattikeittoa kaksin parvekkeella. Jotenkin se ruoka vaan on aina parempaa ulkona ja kattilallinen upposi mahoihimme fifty-fifty, lapseni on näen ruokamiehiä :D


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos muuten etsitte hyvää tummaa leipää ja olette jo kokeilleet kaikki lähikaupan tarjonnasta, tässä ehkä uusi tuttavuus. Eestipagarilla on mainio valikoima hyviä tummia leipiä ja niitä löytyy ainakin suurimmista marketeista sekä Eesti-kaupoista, minkä läheisyydessä onneksemme asumme.  Puuviljaleib sisältää pähkinöitä ja hedelmiä ja on aivan ihana sekaleipä keittojen lisäksi vaikka iltateen kaveriksi.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän parvekkeelle on muuten tulossa vielä monenlaista kukkaa, mitä ette ole nähneet! Nyt kukintavuorossa on ihana köynnös nimeltä Summer Snow Lumikärhö. Parvekekuulumisilla jatketaan siis pitkälle syksyyn, vaikka se originaali Ihmepuutarha puretaankin rautatieasemalta ensi perjantaina 16.8. 2013. Jos ette ole vielä koukanneet kaupungilla ollessa päärautatieaseman viherkeidasta ihmettelemässä, menkää siis ensiviikolla. Ehkä me suomalaiset olemme tottuneet luontoon lähellämme, mutta esimerkiksi ulkomaalaisille turisteillemme Ihmepuutarha on ollut todellinen ihme. Olen useampaan kertaan junaa odotellessa istunut Ihmepuutarhan pergolassa katselemassa hymyssäsuin, kuinka erityisesti japanilaisturistit ovat ihan huuli pyöreänä niistä kasveista :D


Mulla on muuten niin paljon basilikaa, että ensi viikolla on pakko tehdä omaa pestoa! Älkää antako kuvan bacsaceissa kasvavan basilikan huijata, sitä löytyy nimittäin kolme komeaa basilikapuskaa kasvusäkistäkin! Olisi vaan pitänyt laittaa kaikki basilika pikkubacsaceihin, kun niissä kasvi ei pääse tilasta johtuen kasvattamaan isoa puuvartta, vaan keskittyy lehtien tekoon. Kasvusäkin basilikat alkavat olemaan aikamoisia puita, pitääkin ottaa kuva seuraavaan postaukseen :)


ihmepuutarhasponsors

Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

9 kommenttia

 1. Tuo on kyllä niin ihanan vehreä tuo teidän parvke! Hyötykasvit meillekin ens kesänä! Mites talvi? Onko tulossa jotain talven koristelijoita? Viime talvena koitin hieman etsiä tietoa talven parvekekasveista, mutta kiireiltäni asia jäi puolitiehen..

  VastaaPoista
 2. Jotain on varmasti tulossa, mutta ajattelin enemmänkin siirtää vihreyttä sisään kuin parvekkeelle. Mun pitää laittaa talveksi noi kasvit läjään ja jonkun harson alle suojaan parvekkeelle, eli parvekkeella on aika paljon kasveja talvehtimassa. Suurin osa kasveistani ovat siis monivuotisia.

  Haaveilen kasvatuslampusta ja jonkinlaisesta yrttiviljelmästä, tosin niitä yrttejä ei tarvita kovin paljoa. Tahtoisin talveksi sellaisia uusia kasveja sisään, jotka voisi siirtää ensi kesäksi parvekkeelle ja sitten taas talveksi sisään. ELi suunnitelma on kesken mutta kyllä se tästä. Enemmän mua murehdituttaa miten hoidan noi kasvit talvitelolle, pitää ottaa selvää leikkaako ne lyhyiksi, jättääkö kuivat lehdet eristeeksi talveksi vai miten. Ja mitä lannotteita kasvit talvii talveksi ruukkuihin. Tästä otan kyllä selvää ja kirjoitankin kun aika on käsillä :)

  VastaaPoista
 3. Basilikakuvaa odotellessa!

  Olisi kiva jos postaisit myöskin siitä pestosta, mitä laitoit, mihin käytät, kauanko säilyy ja miltä maistuu tietysti :)

  VastaaPoista
 4. Ruokamies! <3 Kyllä (myös muiden) hyvästä ruokahalusta vaan tulee hyvä mieli. :D

  VastaaPoista
 5. Oudot noi muksujen makumieltymykset. Täällä kans lapsen herkkua on pinaattikeitto. Saaks pummata reseptiä tohon? Näyttää paremmalta kun mun keitokset :D

  VastaaPoista
 6. joo toki, se on rainbow pakastekeittoa :D

  VastaaPoista
 7. Oih, nousee vesi kielelle - enemmän kyllä viljelyksistä kuin pinaattikeitosta (vaikka leipä kuulostaa kyllä ihanalta), ei ihme että nautitte omasta ihmepuutarhastanne. :)

  VastaaPoista
 8. Oih noi mustikat! Mä en tajunnut hankkia meidän mustikalle kumppania, joten jäätiin marjoitta tänä vuonna.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images