LASTENLAULUVIHAAJAKIN SUOSITTELEE: IPANAPA RÄP

En suoranaisesti rakasta lastenlauluja ja useimpia lastenorkestereja en vain voi kestää livenä yhtään. Lapseni jää paitsi Tavastian lastenk...

rap ipanapa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En suoranaisesti rakasta lastenlauluja ja useimpia lastenorkestereja en vain voi kestää livenä yhtään. Lapseni jää paitsi Tavastian lastenkeikoista, mutta olen sitten välillä vienyt häntä ikärajattomille ei-lastenmusakeikoille. Poika on nähnyt muun muassa 3 viikkosena Pmmp:n, hieman myöhemmin  Raappanan, Palefacen, Anna Puun ja paljon muita omia suosikkejani. Nyt ollaan kuitenkin iässä, missä laulujen sanoillakin alkaa olemaan merkitystä ja onneksi we have this thing called IPANAPA.


Varmaan on vanhempia jotka intona kuuntelevat Kengurumeininkiä lastensa kanssa, mutta mä en vaan pysty. Mulla on oikeastaan yksi ainoa lastenmusasuosikki, Orffit ja se olikin sitten siinä. Tykkään musasta itse niin paljon, että en tee mitään säälipoikkeuksia omien korvieni kustannuksella, vaan etsin mielelläni musaa mistä me kumpikin tykätään. Nyt kun mulla on muutenkin menossa elämäni ensimmäinen Suomiräppivaihe, sattui tämä Ipanapa Räpin ilmestyminen hyvään saumaan ja tätähän me ollaan viime viikko kuunneltu. Kuulin pomoltani, että Sony olisi lähettänyt toimistollemme Bellan perhebloggaajille levytkin, mutta sitä ei olla vielä saatu käsiimme, vaan ollaan nautittu biiseistä ihan Spotifyn kautta. En tiedä miten sen cd:n kanssa käy, kun tää Sonyn VAIO tap on vaan liian paljon parempi äänentoistollisesti, mitä cd-soittimeni. Mutta tällä me ollaan nyt Ipanapa räppiä siis kuunneltu ja olemme superihastuneita, erityisesti allekirjoittanut.


On tosi kiva, että Ipanapa räppiin on valittu tällaiselle räppijuntille tuntemattomiakin artisteja, kuten Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu, joiden Robottien siivouspäivä on mun nykyinen tunnarini. "Nyt on pakko siivota, vähänkö tylsää." Vanhoista tutuista Redraman Isoveljen kengis on mun ehdoton suosikkini kaikista levyn biiseistä, mulle tulee siitä niitä ihastumissekoamistunteita, mitä oon joskus ennenkin kertonut saavani musiikista. Sellanen huippuhyvä fiilis, hymy huulille ja olo, että voi juma että maailmassa on hyviä tyyppejä ja onneksi ne tekee just näitä biisejä, mitä mä onnellinen saan vielä kuunnella. Lapsen lemppari on miljoonan katselukerran youtubessa ylittänyt Heikki Kuulan Koirakaveri, koska siinä kuuluu haukkumista ja kappaleessa esiintyy sana "hauva" mikä on lapsen ehdoton favoriittisana nykyään muutenkin.


Loppuun on ihan pakko lähettää artisteille kiitoksia ihanista ja lastenmaailmaan sopivan kantaaottavista sanoituksista. Erityisesti Sini Sabotagen Kaikkihan me ollaan prinsessoi oli tosi magee hienosti rasismin vastainen biisi, samoin Redraman Isoveljen kengis teki sisarusten vanhojen vaatteiden käytöstä heti  katu-uskottavaa hommaa :)


Onko teillä jo kuunneltu? Ootteko yhtä pähkinöinä?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

30 kommenttia

  1. Just tänään itseasiassa kuunneltiin tänään ja piletin naperoiden kanssa aamulla ja toi Robottien siivouspäivä sopi tähän päivään ja hyräilinkin mielessäni imuroidessani, että "vähänkö tylsää.." Siis ihan mahtava levy! Just miehelle sanoinkin, että musiatn mun pahimpina musapoliisiaikone, kuinka vannoin, että suomiräp on sieltä ja syvältä ja tänään kuuntelin Karri Koiraa ja Ipanapa räppiä :D No toki luukutin Deftonesia vessoje siivotessa, kun isi vei lapset puistoon..

    VastaaPoista
  2. Joo, sulla on ihan sama meininki ku mullakin. Ei munkaan pitänyt ollenkaan tykätä räpistä ja Karri Koiraa täälläkin on kuunneltu ja nyt tää. Oothan säkin ihan Redrama fani 4eva nykyään? ;)

    VastaaPoista
  3. Kuuntelin kans levyn Spotifystä läpi, mutta kun genre on itelle vähän väärä, niin ei uppoa niin hyvin kuin muut sarjan levyt. Lastenbändeistä ite tykkään ehdottomasti eniten Herra Heinämäki & Lato-orkesterista. Orffit ja Paukkumaissi tulee sit hyvinä kakkosina.

    VastaaPoista
  4. Kuinkas taas menikään näin yksiin! Koirakaveria on luukutettu taas tunti repeatilla Youtubesta. Innostus alkoi tuossa viikko takaperin kun Heikki Kuula oli aamutelkassa ja siinä näytettiin myös tuota videoa. Tämä Ipanapa varmaan tulee ostettua Likalle loppukuusta synttäripakettiin. :)

    VastaaPoista
  5. Se on varmasti hyvä lahja myös koko perheelle :) Mä kuuntelen tätä iltasinkin ku poika nukkuu...

    VastaaPoista
  6. Meilläkin fanitetaan uutta Ipanapa räppiä! Joka aamu on aloitettu jammaillen ja minunkin lemppari on Isoveljen kengis. Poika tykkää selvästi eniten Koirakaverista kun tunnistaa hau, haun :) On niin ihana katsoa pikkuista kun hän sheikkaa peppua musan tahdissa!

    VastaaPoista
  7. Saletisti joo :D (ps,olikohan toi oikein sanottu t. mummo ;)

    VastaaPoista
  8. Teillä on ihan sama maku biisien suhteen :) Meilläkin nousee kädet ylös ja huudetaan hauva, heti kun koirakaveri alkaa :D

    VastaaPoista
  9. Heei, kantsii olla kunnolla tai joudut käymään mummolla! Tota mä en tajuu, pelottelee lapsrukkaa toisilla ihmisillä :D

    VastaaPoista
  10. :D joo en mäkään tajunnut tota, mutta aatelin että en kehtaa ääneen sana, että en vaikuta liian vanhalta :D

    VastaaPoista
  11. Ooh, en ole edes kuullut! Ipanapaa meiltä kyllä löytyy muuten kuuntelusta, mutta tää uusi on ihan uusi :D

    Olen saanut anopilta (joka muuten on tosi jees tyyppi), moitteita, kun meillä ei kuunnella lasten lauluja. Miksi kuunneltaisi, kun lapsi ei niistä välitä ollenkaan ja äiti saa päänsäryn. Neidin lemppari on tällä hetkellä J. Karjalainen, mutta Haloo Helsinki tulee hyvänä kakkosena.

    VastaaPoista
  12. Kyl mää tykkäsin. Ja se on aika paljon kun otetaan huomioon, etten kuuntele suomiräppiä. Koskaan. Ja olen kuunnellut tämän levyn jo kolme kertaa. WUT?

    VastaaPoista
  13. Ainiin, Paukkumaisii on hyvä mustakin!

    VastaaPoista
  14. Lastenlaulut on varmasti paikallaan lapsille sanojen takia, mutta en mä kyllä jaksa itse kuunnella mitään vauvan vaakaa tai montaa muutakaan suosittua lastenlevyä. Monesti lastenlaulut on ällöimeliä tai se soittajaporukka on ihan surkee. Pahimmassa tapauksessa keskinkertaiset muusikot soittavat keskinkertaisia biisejä. Mieluummin soitan omalle muksulle hyvin muusikoiden biisejä, mitkä on tehty lapsille mutta mitkä ei sisällä turhaa lässytystä. Sellaisia kuuntelen itsekin mielelläni.

    VastaaPoista
  15. Tää toimii siis vanhemmillekin opastuksena Suomiräppiin, jos ei ole kuunnellut ennen :)

    VastaaPoista
  16. Ei olla vielä kuunneltu, mutta niitä vanhempia Ipanapa levyjä on meillä kovasti kuunneltu :) Täytyypä tutustua tuohon räppiversioon!

    VastaaPoista
  17. Ihan pakko vielä suositella sitä Heinämäkeä ja erityisesti Äiti venyy -levyä tuon kommentin perään. Heikki Salo on vaan niin mahtava! Lisäks Nyree näkkäri -levyn Pikku Popcornhirviö on iha mahtava. :)

    VastaaPoista
  18. Jostain syystä mies ei voi sietää Kaikkihan me ollaan prinsessoi biisiä. Ei siis mitään sanoitusta vastaan, mutta jokin siinä ärsyttää. Ihme juttu, mua ei ärsytä yhtään :)

    VastaaPoista
  19. ei muakaan, musta se on tosi kiva biisi!

    VastaaPoista
  20. Käyn kuunteleen! Heikki Salo on musta kiva lauluntekijä.

    VastaaPoista
  21. Meilläkin on niitä aiempia Ipanapa-levyjä kuunneltu ahkerasti, mutta tästä uudesta en ole kuullutkaan.Tosin inhotaan miehen kanssa räppiä, joten en tiiä, kannattaako tätä meille hommata. Nytkin joudutaan kuuntelemaan jotain ihan luvattoman huonoja muumilauluja, kun lapset rakastaa niitä.

    Tosin, en ole yhtään hevi-ihminen, ja silti tykkään Hevisauruksesta. YouTubesta kuunnellaan ihan jatkuvasti esim. Avaruuden autokorjaamo, Viimeinen mammutti ja Eksynyt metsään.

    VastaaPoista
  22. Toi koirakaveri on huippu! :D

    VastaaPoista
  23. Käy kuuntelemassa eka spotifyssä ja päätä sitten onks teidän juttu! Monet räppivammasetkin on tykännyt tästä ;)

    VastaaPoista
  24. Lapseton mutta isotäti kuitenkin ilmoittautuu :D Ipanapoista oon tykänny muutenkin, Jenni Vartiaisen Urho Kepponen on vaan mukava rallatus.
    Ipanapa Räpiltä iskee parhaiten Elokuun Musikaalinen perhe :) Tätä kuntelutan kyllä pikkuihmisillä kun ensi viikolla nähellään.

    VastaaPoista
  25. Elokuu on mustakin aika hyvä, en oo bändistä ennen tykännytkään paljoa.

    VastaaPoista
  26. Meillä kuunnellaan Fröbelin palikoita ja Mr Mini (7 viikkoa) jamittelee mukana, kun musiikki alkaa. Välillä rauhottuukin vaan Fröbeleitä kuunnellessa. :)
    Isukki taas autossa kuuntelee klassikkoja, kuten Ihme ja kumma, Rölliä yms. Välillä ne alkaa kyllästyttää, myönnän. :D
    Täytyypä tuo Räppi testailla jossain vaiheessa, kun ei tuo genre meidän korvia särje, niin saattaisi jopa toimiakin.

    VastaaPoista
  27. Aaah... Timo Pieni Huijaus!!!! Kylmät väreet, kuumat aallot ja hunajaa korvista!

    VastaaPoista
  28. Oli pakko palata vielä tähän, kun sain säädettyä Spotifyn tähän mun Ubuntuun ja pistettiin tänään tyttöjen kanssa koko albumi soittoon. Ihan tosi hämmentävän hyvä levy! En olis ikipäivänä uskonut että pidän jostain Sini Sabotagen tuotoksesta, mutta niinpä se vaan oli sekin hyvä. Ja se Redrama! Vau.. :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images