SÖDERMALM

Tukholma on kyllä tosi kiva, mutta kun kyseessä on vuoden sisällä kahdeksas päivä Tukholmassa, alkaa keskusta olemaan nähty. Kommenttiboksis...

Tukholma on kyllä tosi kiva, mutta kun kyseessä on vuoden sisällä kahdeksas päivä Tukholmassa, alkaa keskusta olemaan nähty. Kommenttiboksissa odoteltiin jo Lagerhausin tuliaisia, mutta mun on tuotettava pettymys: emme käyneet koko Lagerhausissa! Viking Linen terminaalista pääsee todella kätevästi Södermalmille kävellen, joten otimme nyt shoppailun kannalta iisimmin ja vietimme päivän yhdestä Tukholman hauskimmista kaupunginosista.


puisto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Söderistä löytyy lapsille helposti kaikenlaista katseltavaa, varsinkin julkiset leikkipuistot ovat sekä helposti löydettävissä että mukavan erilaisia mitä Suomessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

merrell barefoot södermalm

persikkainen auto

nukkuu

oi mutsi mutsi tukholma

sophie giraffe

Kaverikuva!

tukholmatukholma

Alueelta löytyy niin vanhaa kuin uutta ja yksi Söderin kivoimmista puolista on loputon etnisten ravintoloiden määrä. Tällä kertaa menimme tosiaan Viking Linen buffalla, joten aikaa jäi muuhun kuin syömiseen. Mutta suosittelen kyllä Söderin ravintoloita, kun etsitte Tukholmasta hyvää ja edukasta ruokapaikkaa. Toisaakseni itseänI: tarjonta on loputon. Ja hei, Jammaikaravintola, pakko testata seuraavalla kerralla!

jamaikalainen ravintola tukholma white trash

Leikkipuistoista jatkaakseni, huomasin hauskan ilmiön Söderissä. Kuten me,monet muutkin olivat kaivaneet vanhat Briot esille ja työntelivät lapsiaan kalliiden merkkikiesien sijaan vintagemallin Brioilla. Juttelinkin yhden tukholmalaisisän kanssa rattaista ja hän kertoi, ettei kaikkia kiinnosta merkkivaatteisiin (ja ilmeisesti myös vaunuihin) liittyvä trendikkyys, mistä Tukholma tunnetaan. Tosin luulen, että myös kaupunginosalla on merkitystä asiassa. Kuitenkin kiva suuntaus,kun yleensähän Tukholmasta haetaan nimenomaan uusia trendejä.


leikkipuisto sodermalm leikkia sodermalmilla brio rattaat rattaat sodermalm leikkipuisto

cool mies leikkipuistos

Söimme myös periruotsalaisia kansallisruokia:Coca-Colaa ja Ben & Jerrysiä...fika fika!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tukholmaa

pink bicykle

tuliaiset

Tuliaispuoli jäi hyvin vähäiseksi. No no, ainakin vähäiseksi. Hankin Söderistä pelkästään tuon M-koon Keepcupin, mitä olen himoinnut tosi tosi kauan. Oikeastaan oli ihan pöhkö ostos, sillä sehän ei ole termosmuki eikä edes tiivis laukussa. En siis edes ymmärrä mikä himo mulla tuohon oli, mutta nyt on siis epäkäytännöllinen take away muki söpössä värissä ja meikä heti Itä-Helsingin trendikkäimpiä mutseja...Voin ottaa hienon mukin Alepaan mukaan, voi lähiöjuopot kadehtia:)


Loput tuliaiset tuli Vikingiltä, missä on hyvä valikoima lempimerkkiäni Burt Beesiä. Hankin merkiltä siis sekä käsi- että kynsinauhavoiteet mitkä tuoksuu huumaavalle ja on tosi hyviä ainakin omille käsilleni. Niiden lisäksi mukaan tarttui Butter Londonin jaffa-kynsilakka.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

17 kommenttia

 1. Hah, tollaset meidän puoliksi kankaat irronneet briot ei liene mikään statement ;) Mutta se onkin hyvä trendi, jos vanha käy eikä haittaa.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Mulla olisi Tukholmaan tekemistä hyvinkin viikoksi, kun nuorimmaiset raukat ei ole päässeet sinne vielä kertaakaan, mutta Söderillä haahuilu olisi kyllä hyvä lisä listaan.

  VastaaPoista
 3. Tattis!Tukholmaan kannattaisikin mennä ihan yksin: ei ainakaan mulla mahdollista varmaan ikinä :D

  VastaaPoista
 4. vai ei Lagerhausissa edes käyty. Höh !

  Meillä koulussa myydään aika edukkaasti vissiin myös samaa mukia ja olen sitä kädessäni pyöritellyt. Huvittavinta on etten mä juo juuri lainkaan suodatinkahvia, teetä kyllä, mutta en sitä ikinä tee. Mitä mä sillä tekisin ?
  No kun se on niin kiva !

  järki hoi ja liikaa rahaa lompakossa, vai ?

  VastaaPoista
 5. joo-ooo, siis maailman tyhjänpäiväisin ja söpöin ostos tuo kyllä on :D

  VastaaPoista
 6. Ootko piipahtanut Södermalmilla Sivletossa?

  http://visitstockholm.com/en/To-Do/Shopping/sivletto/1174

  VastaaPoista
 7. Eläkkeellä sitten. :D Ja hei, näissä kuvissa paitsi Söder, myös sä olet kyllä nyt tosi nättinä, palaat tähän postaukseen kun ulkonäköpaineet seuraavan kerran iskee.

  VastaaPoista
 8. Voi miten mukavia kuvia ja kiva selostus reissusta :) Meillä olisi hyvinkin luvassa Tukholman-reissu nyt syksymmällä. Osaisitkos sanoa, onko siellä jotain hyviä lastenvaatemerkkien outletteja?

  VastaaPoista
 9. Ihana paita, sulla! Mistä se on?

  VastaaPoista
 10. En ole käynyt, seuraavalla kerralla onkin pakko päästä!

  VastaaPoista
 11. En tiedä yhtään Tukholman lastenvaatetarjonnasta, mutta jos muksujen kanssa menette, suosittelen Junibackenia aivan kaikenikäisille!

  VastaaPoista
 12. Se on Monkista, mutta ostettu lähes 2 v sitten. Kuulemma kevättalvella näkynyt Hkin Monkissa noita, mutta voi olla nyt jo loppu.

  VastaaPoista
 13. En yleensä kysele näitä, mutta tuo kaulahuivi, täydellinen! Mistä olen sen ostanut?

  VastaaPoista
 14. Siis Keepcup on ihan paras, siitä voi juoda mitä vaan. Useinmiten se kylläkin kulkee mulla tyhjänä rattaiden mukitelineessä ;-P Mutta oikeesti, juon siitä kotonakin.
  Ja PAKKOPÄÄSTÄ lagerille, koska haluu laatikoita!

  VastaaPoista
 15. Keepcup on ihan loistohomma, jos ottaa usein take away-juoman mukaansa. Itse otan siihen aamulla kotoa lähtiessä kaffet ja juon aamukaffet siis matkalla päuvän askareisiin. Toimii!! :)

  VastaaPoista
 16. Mut siis, eiks siihen hommaan kävisi ihan mikä tahansa muovinen ja kannellinen muki jos ei pidä lämpöä eikä ole tiivis ;) Ihanahan tuo on mutta kätevämpi tiivis termomuki olisi ainakin mulla.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images