HEI MUUMI!

Torstaina kaupungilla hengaillessamme kävi pieni äksidentti, kun lapsi tippui Fatboy Headdemockista mahalleen kuralätäkköön. Onneksi olimme ...

Torstaina kaupungilla hengaillessamme kävi pieni äksidentti, kun lapsi tippui Fatboy Headdemockista mahalleen kuralätäkköön. Onneksi olimme lähellä Foorumia ja pystyin nopeasti hakemaan puhdasta päällepantavaa pojalle. Tällaisissa tapauksissa, missä varavaatteet on jäänyt kotiin tai muuten tarvitaan nopeasti puhdasta päälle, menen yleensä Lindexiin, niin nytkin. Mukaan tarttui muumipaita!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paita, housut ja kengät: Lindex, pipo: Makia, huvi: Aarrekid (saatu)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hienosti muuten peitetty tuo paidan kuva, mutta kyllä mä oikeesti muumipaidasta tykkään. Pitkään olin kyllä toista mieltä, sillä niinkuin tapana on, suosikkihahmot käytetään usein niin loppuun ja kun muumeja alkoi löytymään ihan joka paikasta, alkoi koko muumi tylsistyttämään. Nyt muumien sijan lienee vieneet änkkärit ja Salama McQueen ja yhtäkkiä Muumit on alkaneet vaikuttamaan tosi freeseiltä.


Muumeissa kivaa on niiden suora yhteys suomalaiseen kulttuuriin pitkällä aikavälillä. Vaikka nämä nykyiset muumit ovat enemmän sukua japanilaisanimaation hahmoille kuin Tove Janssonin piirroksille, on ne kivoja hahmoja. Enemmissä määrin uudet Muumi-tuotteet ovat alkaneet kuitenkin lähestymään sitä vanhaa originaalia muumiulkomuotoa, missä kynänjälki näkyy. Olen itse lukenut kaikki kirjat läpi ja nyt lapsi katsoo lähes päivittäin ainakin yhden jakson muumeja, dvd-levyjä on meillä varmasti yli 10. Musta tuntuu, että tämä satumaailma ruokkii lapsen leikkejä jo nyt aika lailla. Iltaisin on ollut helppo jättää lapsi sänkyyn kun hiffasin laittaa Muumityynyliinan. Nyt Pikku myylle toivotetaan aina hyvää yötä, ennen nukahtamista.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palataan vielä siihen Lindexiin, koska pojan koko asu pipoa ja huivia lukuunottamatta on Lindexiltä. Tyttöjen puolelta Lindexiltä. Jossain vaiheessa huomasin, että tyttöjen vaatteet on usein paljon mukavamman näköisiä mitä poikien ja nykyään kun tyttöjen vaatteitakaan ei kruunata kukkabrodeerauksin tai glitteripinnoin, löytyy omalle lapselle kivoja vaatteita enimmäkseen tyttöjen puolelta. Kesällä hankin nuo farkkulegginssit alesta ja nyt torstaina myös nuo ylisöpöt mokkasiinit. Olisin halunnut ihan oikeat mokkanahkaiset mokkasiinit, mutta Suomesta ei sellaisia löydä helposti. Ulkomailta tilatessa taas kokojen suhteen menee usein metikköön, niin mennään nyt näillä.


Tässä on sellainen perusvaatekombo, millaisia lapsi käyttää usein. Mutta se muumi, kamalaa vai ihanaa? ;)


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

17 kommenttia

  1. Muumit on ihan jees, ainaki kivempia ko salama :D. Mutta toisaalta, kivoimmat on semmoset jossa ei ole mittään hahmoa/tyyppiä..

    Meilä tosin poika sanoi yks päivä, että ei halua kattoa muumeja, muumit on tylsiä... plaah!

    VastaaPoista
  2. No sopihan hyvin!! Kaikenkaikkiaan niin fiksu mies <3 Ja noi kengät....tosi hienot. Pitää varmaan hakea herra Hoollekin :)

    VastaaPoista
  3. Jostain syystä en ole Muumeista tykännyt vaatteissa oikein koskaan! Muumeja meillä kyllä luetaan iltasaduksi tälläkin hetkellä (alkuperäistä Janssonia siis), Muumi astioita on Arabiaa ja Muurlaa, mutta vaatteissa joku tökkii! Itekkin usein shoppailen pojille tyttöjen osastolta :)

    VastaaPoista
  4. Mun piti tulla kattomaan, että mikä on "headdemock", ahaa siis riippukeinu :)

    Poikien äitinä olen kanssa kiinnittänyt huomiota siihen, että vauvavaatteiden jälkeen (noin 98 cm ylöspäin) on vaateliikkeissä pojille tarjolla tosi paljon jonkun tv-sarjan tai elokuvan tai hahmon nimikkovaatteita (Siis just Cars ja Angry Birds, Hämähäkkimies plus Palomies-Samit ja Paavo-pesusienet. Muumit lasketaan meilläkin kelpo-kategoriaan.) Värimaailma sininen tai harmaa. Pojat tietty tykkää niistä itse. Tytöille vaikuttaa olevan vähän enemmän valinnanvaraa, mutta kyllä niillekin on sitten omat hahmonsa, kuten Hello Kitty ja kaikenmaailman prinsessat.

    VastaaPoista
  5. Nuo kengät, ARGH!! Liian ihanat! Miksi en oo muka huomannut noita Lindexin sivuilta....??

    VastaaPoista
  6. Mäkin tykkään ehkä enemmän sellaisista ei tunnistettavista kuvista, ei ainakaan salamaa meille (ennenku on pakko). Meillä muumit on ihan tosi kovia, mut niin on nykyään carskin, valitettavasti. Mä en jaksais sitä yhtään, en dvd:llä enkä vaatteis

    VastaaPoista
  7. Jep, sopi hyvin! Noi kengät on vähän sellaiset hienostelukengät, jyräs pihalla mopolla hieman niin kangas kuluu kärjistä. No en odottanutkaan et ne ois mitkään hiekkiskengät :)

    VastaaPoista
  8. Joo, mäkään en oo tykännyt ennen. ENkä nytkään mene hihkuen muumiosastolle hankkiin lisää muumeja, mut tää paita oli musta aika söde :)

    VastaaPoista
  9. Joo, headdemock on riippis, laitoin siksi linkin ettei ihmetytä et mistä se on tipahtanut :)

    Tosi paljon pojille on tollasta actionsankaria ja muuta tosiaan, sit mun yli-inhokki on sellaset ihme college league 1976 blaa blaa tekstit, mitkä ei tarkota mitään ja on vaan rumia.

    VastaaPoista
  10. No tossahan sulle on linkki mistä saat tilattua! Ne on ihanat mutta tosiaan, ei oikein kätevät materiaalinsa puolesta pihaleikkeihin. Hienosteluun siis.

    VastaaPoista
  11. Jeps, olen itsekin noihin "college league 1976" -paitoihin sortunut. Ja niitähän taitaa suurin osa olla aikuisten miestenkin t-paidoista. Tai sitten meillä vaan on niin huono yleissivistys, ettei tunneta noita tosi kuuluisia kouluja, krikettiliigoja yms. joiden kunniaksi ne on tehty ;)

    VastaaPoista
  12. haha, joo varmaan on vika meidän yleissivistyksessä :) Pakkohan niihin on sortua ku 9/10 t-paidoista on niitä.

    VastaaPoista
  13. Arvaa vaan tilasinko jo :D Kauppareissuille ja muihin vastaaviin, ihanat!!

    VastaaPoista
  14. :) mietin et pitäskö hakee isommassakin koossa...

    VastaaPoista
  15. paivi.rummukainen@netti.fi22. elokuuta 2013 klo 1.34

    Ja mä taas ostan tytölle esim. harmaita ja sinisiä vaatteita poikien puolelta, kun kaikessa pelkkää vaaleanpunaista, pinkkiä ja lilaa kissojen kuvilla ja glittereillä sattuu silmiin.:D

    VastaaPoista
  16. Nuo kengät on niin hienot! Harmi vaan, että Helsingin keskustan Lindexeihin oli tilattu pieniä kokoja hurjat 1kpl / koko, joten ilman jäätiin.

    VastaaPoista
  17. […] on Muumit taas enemmän pinnalla, halusitte tai ette ;). Viime elokuussa ostin Lindexiltä harmaan lasten collegepuseron muumikuvalla ja ensi keväänä taidan hankkia lisää Muumeja pojan vaatekaappiin. Pääsin kurkistamaan […]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images