AAMUPALA, PÄIVÄN TÄRKEIN ATERIA

Joskus kannattaa lähteä aamupalalle hieman kauemmaksikin. Tänä aamuna heräsin aikaisin ja ajelin useammallakin bussilla päätyen Munkkivuoren...

Joskus kannattaa lähteä aamupalalle hieman kauemmaksikin. Tänä aamuna heräsin aikaisin ja ajelin useammallakin bussilla päätyen Munkkivuoren uusittuun Fazer Cafeen. Valinnanvaikeus oli tähänastisista lehdistöaamupaloista ehdottomasti suurin, sillä tarjolla oli kaikkea. Siis ihan kaikkea mitä keksi.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

elsa fazer

Kiitän onneani, ettei moodini mennyt siihen "liikaa kaikkea, en haluakaan mitään" jamaan, vaan otin tyynen rauhallisesti yhden lähes kaikkea. Välimeren makuja leivällä, lattea, skumppaa, smoothieta, tuorepuristettua appelsiinimehua sekä jäätelöannoksen. Ai niin, ja testilautaselta ainakin neljää eri pullaa :D Vieläkin harmittaa etten yksinkertaisesti pystynyt parempaan suoritukseen, olisi pitänyt ehdottomasti syödä ainakin vielä lohivoileipä!


Munkkivuoren Fazer oli ihana, juuri sellainen kuin Munkkivuoren mummoilla pitääkin olla. Ihana valoisa tila, pitkät herkkuja notkuvat tiskit, klassinen sisustus uusilla designesineillä terästettynä ja pöytiintarjoilu. Voiko mikään olla ihanampaa kuin pöytiin tarjoilu ja se, ettei kahvin päätteeksi tarvitse itse lähteä etsimään tiskivaunua? Alan isona Munkkivuoren mummoksi, hankin pienen koiran ja köpöttelen kahville tuonne.


Todellisuudessa meiltä on Munkkivuoreen hieman matkaa. Menin useammalla bussilla Kannelmäen, Haagan ja Pitäjänmäen kautta ja matka kesti melkein tunnin. Mietin parikymmentä minuuttia bussissa istuttuani Kannelmäen Prisman kohdalla, että helpompi tapa olisi mennä vain sinne ostamaan Fazerin leipomosta Aleksin leipomaa pullaa. Mutta kyllä Fazer Cafen valikoima oli kaiken sen matkustusvaivan arvoinen. Ja onneksi saman konseptin kahvila avataan syksyn aikana myös lähikauppakeskukseemme Itikseen.


Munkkivuoren Fazerilta otimme kaatosateen yllättäminä Mintun kanssa taksin kaupunkiin kokeilemaan itsellemme talvitakkeja. Se onkin jo toinen tarina, mutta kuullette siitäkin varmasti pian!


Alin kuva: Minttu/ Mami Go Go


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

13 kommenttia

 1. Mäkin alan isona Munkkivuoren mummoksi! Itseasiassa keväällä kun mietin muuttokuvioita oli Munkkivuori vahva ehdokas juurikin ostarin (ja kahvilan jossa voi hengailla) takia :-)

  VastaaPoista
 2. [...] tänään Elsan kanssa aamupalalla ja suunnattiin siitä keskustaan. Ajattelin jakaa blogiin pitästkä aikaa jonkinlaista päivän [...]

  VastaaPoista
 3. Mä dissaan ko. paikkaa siksi, ettei siellä saa esim. neljä mammaa tavata lastenvaunuineen. Kysyin asiaa pari vuotta sitten ja minulle tehtiin selväksi, ettei ko. kahvila kaipaa asiakkaikseen maksavia vaunulaisia.

  VastaaPoista
 4. Ostari on ihana lisä aina ja kaikkialla :)

  VastaaPoista
 5. No jopas. Olisiko myyjällä ollut paha päivä? Eihän se ihan Fazerin imagoon sovi hätyytellä mammoja pois, kautta aikainhan helsinkiläiset on tavannut Fazerilla. Ja tuskin muakaan siksi kutsuttiin, että en suosittelisi noin hyvää mestaa äideille = suurin osa lukijoistani. Mutta palaute menee varmasti perille, eiköhän siellä seuraavalla kerralla oteta hymyssäsuin vastaan.

  (juuri kehuin Fazerin ihmisille, kuinka kiva paikka on perheille, kun on se pöytiintarjoilukin. Eikä mulle kyllä sanottu, että ette sit tuu vaunuilla, heh)

  VastaaPoista
 6. Voisko olla syynä se, että jos on pieni kahvila tai pöydät lähellä toisiaan, niin neljät vaunut tukkii aika tehokkaasti reitit? Noista sun kuvista ei näe paikan ulkonäköä kovin paljon (pullat onki tärkeimpiä<3) mutta on aika vaikea uskoa että sitä olis suunniteltu niin että ihmiset tukkisi hyökkäysvaunuineen sisälle.

  VastaaPoista
 7. Tila ei ole suurensuuri, mutta kyllä siellä nytkin muutamat vaunut oli paikalla :) Neljät voi olla jo hieman liikaa tosiaan ihan tilan kannalta.

  VastaaPoista
 8. Me ollaan kyllä vaunujen ja huutavien lasten kanssa käyty ja ei ole pois ajettu. Hinnat on vaan, no, suolaset ;). Tänään testattiin wc hätäpissalaisen kanssa, sinnekin mahtuu vaunujen kera - ennen ei mahtunut.

  VastaaPoista
 9. Joo, hinnoissa on fazulisä mutta siellä on myös se fiilislisä. Käytiin tänään arnoldilla ja se "mitä sulle" tulee niin vastaan. Fazulla ei sitä ikinä tule.
  Tilattiin aikoinaan hääkakut Fazulta ja vuosia vielä tuli meille kehuja kakuista. Huonoa sieltä ei saa tilaamalla.

  VastaaPoista
 10. Ihana aamiainen :) nams nams.

  VastaaPoista
 11. No hyvä kuulla näinkin päin tapahtuneen. EIkö muuten ollut ihana sisustus?

  Me käydään tosi harvoin kahviloissa, vaikka ulkona syödäänkin. Ajattelin, että Fazerin kahvilasta Itiksessä voisi tullakin sellainen hienostelupaikka, että joskus harvoin ja sitten nautittaisiin juurikin pöytiintarjoilusta jne mikä niihin hintoihin on tietenkin lisätty.

  VastaaPoista
 12. Arnoldsikin on silti aika nam :) Mutta fiiliksestä voikin hieman maksaa, jos ei ihan joka päivä kahvilassa käy. Me käydään ehkä 2-3kk välein. Juuri viimeksi Marikahvilassa Kampissa, mikä oli kans ihana!

  VastaaPoista
 13. Tänään onkin sitten kaurapuuroa, karu paluu todellisuuteen ;)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images