LÖYSIN RANTEIN

Arki on arkea, vaikka voissa paistaisi ja työntäisi sormensa juomalasiin kaupan päälle. Vaikka Helsinki tarjoaisi vaikka ...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arki on arkea, vaikka voissa paistaisi ja työntäisi sormensa juomalasiin kaupan päälle. Vaikka Helsinki tarjoaisi vaikka mitä elämyksiä kesälomalaiselle, ei kukaan jaksa kierrättää lasta paikasta toiseen tarjoillen milloin mitäkin elämyksiä joka päivä. Pitää olla myös tylsäviikkoja, milloin pysytään huudeilla, käydään pyörällä maitokaupassa, keinutaan, piirretään kavereiden kanssa piha täyteen värikkäitä viivoja ja jos oikein villiksi heittäydytään, mennään Itikseen vaihtamaan rikki menneet housut uusiin.


Välillä vain tulee huono omatunto, että pitäisikö tehdä jotain repäisevämpää, mutta sitten se menee ohi. Joku kasvatusguru jossain kasvatuskirjassa sanoi, että lapsen pitää välillä tylsistyä ja niin kai se on aikuisenkin laita. Ei makiaa mahan täydeltä, sanoi vanha kansakin. Turha stressata löysäilystä, kun siihen on kerrankin mahdollisuus ja ollaan kaksin kotona. Monena päivänä ollaan tursotettu yhdessä usean tunnin päiväunet ja muutenkin sekoitettu rytmit niin hyvin, ettei ole pelkoa aikaisista aamuista tällä erää. Sellaista se on kesäloma.

13 kommenttia

 1. Meillä oli viime viikolla joka päivä kalenterissa meno/kyläilijä, monena päivänä jopa kaksi. Sitten tuli hauskuudesta jo rasittavaa ja ensi viikon alku onkin omistettu tylsäilylle. Mitä vähemmän tekemistä ja elämyksiä, sen parempi. Äiti on vähän väsynyt. ;)

  VastaaPoista
 2. Taas on tullut juostua koko viikonloppu monenmoisissa paikoissa, ja niin kivaa kun on ollutkin niin ihan sitä jo odottaa maanantaita ja koko tylsää viikkoa... Joten kyllä ne tylsät päivätkin ihan tarpeeseen tulee :)

  VastaaPoista
 3. Tylsäpäivät tekee vaan hyvää ja juu olen itsekkin lukenut siitä että tylsyys tekee lapsille hyvää, varmasti myös aikuisille. En ainankaan itse tykkäisi jos elämä olisi jatkuvasti aikataulutettua. Mä tarviin tylsiä hetkiä, sillon mun mielikuvitus herää ja parhaat ideat syntyy :)
  Rytmi se on meilläkin sekaisin, tällä hetkellä tosin vain tunnin myöhässä, mutta pahemminkin on ollut sekaisin. Mutta mitä se nyt kesällä ja lomalla haittaa, ei kai siitä rikki mene ja jos menee niin korjataan sitten :) Niin, kai mun pitää kohta tosissani alkaa puhua lomasta, 1,5kk ja mun pitäs palata töihin kahden vuoden tauon jälkeen, A-p-u-a!!! No onneks töissä on koko henkilökunta vaihtunu ja itsekkin vaihdan ryhmää ja pääsen taas pitkästä aikaa pienten (alle 3v) ryhmään, jipii! Tai katotaan sit syksyllä kuinka jipii se on ;D

  VastaaPoista
 4. Arkikin voi olla kivaa ja onnellista. Ja sitten kun on viennyt lapsensa kaupungin ääripäähän ja tehnyt vaikka mitä ja kun illalla kysyy, mikä oli mukavinta...niin usein puisto on ollut huolimatta siitä, missä kaikkialla ois käyty.

  VastaaPoista
 5. Tulipa heti mieleeni Ultra Bra Tylsää-biisi :) Ja ihan mahtava toi Greetins from-kuva! :) Meillä naapurin mummeli (jota nähdään suunnilleen joka päivä) kysyy joka kerta "Kuinkas vanha hän on?" kun satutaan kohdakkain :D Onneks tyttö jaksaa aina vaan innostua taloyhtiön pihakeinusta ja hiekkalaatikosta vaikka siellä ei oo edes seuraa (paitsi se mummeli aina sillon tällöin :D)

  VastaaPoista
 6. tylsät päivät todellakin tulevat tarpeeseen!

  VastaaPoista
 7. apua, onpa jännää palata töihin pitkästä aikaa! Toivottavasti ryhmänvaihdos menee hyvin ja ainakin nyt oot erikoisasiantuntija tuossa ryhmässä :D

  VastaaPoista
 8. Lähinnä itselle se kotipiha on se tylsin juttu, vaikka välillä ajattelee ettei lapsi saa virikkeitä. Lapsi kun saa vaikka kivestä virikkeen.

  VastaaPoista
 9. Joo, oon miettinyt monesti tota biisiä siltä kantilta, että joskus ne päivät oli tylsiä sillä "ei oo mitään tekemistä" fiiliksellä, nyt ne on tylsiä kun aina on vaan samaa tiskausta ja ruuanlaittoa ja päiväunia :)

  VastaaPoista
 10. Me ollaan lomailtu kesäkuun alusta asti (ja saatu jo todellakin makiaa mahan täydeltä) ja nyt alkaa jo tuntua siltä, että olisi kiva palata töihin ja tylsistyä. Pelkkää huvipuistoelämää ei pidemmän päälle jaksa kukaan. Toisaalta itse olen sellainen ikipuuhailija, että ihan todellista TYLSISTYMISTÄ pitäisi jo harjoitella...

  VastaaPoista
 11. Kiitos, kyllä jo vähän jännittää, etenkin se miten jaksan taas herätä aamuisin kun oon nyt saanu nukkua pidempään :) Mä luulen et se ois ihan sama mihin ryhmään sitä periaatteessa menis kun henkilokunta ja lapset on muuttunu, vain pomo ja talo on sama, kalusteetkin on osin uudet :) Eiköhän sitä mene melkein kuin uuteen työpaikkaan ja opettele talontavat uudestaan :) Onneksi tulevat työkaverit vaikuttaa mukavilta, edelliset ei sitä ihan ollu. Niin, ei tässä työssä taida asiantuntijaksi koskaan tulla, jokainen lapsi ja perhe sen taustalla on kuitenkin yksilö ja toista samanlaista ei ole, koskaan ei siis voi tietää valmista vastausta oikeastaan mihinkään, tässä työssä ei mutkia oijota :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images