ELSA-NEIDIN KOLMEN TUOKSUN JALKAHOITO

Osallistuin viime viikolla Minityylin järjestämään kilpailuun , missä ideana oli kertoa oma kotikonstein toteutettava kauneusniksi. Innostui...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Osallistuin viime viikolla Minityylin järjestämään kilpailuun, missä ideana oli kertoa oma kotikonstein toteutettava kauneusniksi. Innostuin kovasti aiheesta, koska kotiniksit, ja etenkin ruokakaappia ja luonnon materiaaleja hyödyntävät puoli ilmaiset niksit ovat hyviä arjen piristäjiä. Ja nyt ajattelin jakaa oman super-jalkahoitoni myös teille. Tässä jalkahoidossa ei käytetä mitään valmista kosmetiikkatuotetta, ellei ruusuöljyä sellaiseksi lasketa. Tein hoidon eilen ensin itselleni sekä illalla ystävälleni, joka on menossa viikonloppuna häihin ja tarvitsi nätit jalat. Osansa saivat myös lasta kotiuttanut isä, sekä tietenkin lapsi. Parasta tässä jalkahoidossa on mielestäni (lopputuloksen lisäksi) huumaavat tuoksut, nopeus ja helppous.


Tarvitset: vettä, koivunoksia, merisuolaa, sokeria, oliiviöljyä, kylmäpuristettua kookosöljyä sekä muutaman tipan ruusuöljyä (tai eteeristä öljyä).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensin haetaan metsästä nippu koivun oksia, mitkä laitetaan vatiin. Päälle lisätään n. 1/2 rkl merisuolaa sekä 5 l kuumaa vettä. Koivunlehtien annetaan liota kuumassa vedessä noin 20 minuuttia, minkä jälkeen lehdet poistetaan ja vettä lisätään tarpeen mukaan joko lämpimänä tai viileänä. Tarkoitus on kylvettää jalkoja lämpimässä vedessä, ei siis missään nimessä kuumassa! Huumaavan tuoksun lisäksi koivusta irtoaa aineita, mitkä nopeuttavat lymfanesteen kiertoa, poistavat nestettä ja kiihdyttävät (etenkin sisäisesti nautittuna) aineenvaihduntaa. Oiva tehokylpy siis kesän turvottamille jaloille.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


n. 10 minuutin kylvyn jälkeen jalkoihin lisätään oliiviöljystä, sokerista sekä ruusuöljystä tehtyä kuorintaseosta millä jalat kuoritaan hellästi. Kuorinnan jälkeen jalat voi pestä joko puhtaalla vedellä tai koivuvedessä, itse suosin jälkimmäistä ja jätän jaloille koivun tuoksun tarkoituksella. Pesun jälkeen jalat kuivataan pyyhkeeseen.


Huom. kuorinta-ainetta kannattaa tehdä kerralla isompi satsi lasipurkkiin ja säilyttää sitä jääkaapissa. (oma purkki Wean Greenilta saatu)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Viimeinen tuoksu, koivun ja ruusun jälkeen, on kookos. Sitä levitetään kylmäpuristettuna öljynä jalkoihin kantapäitä ja varpaanvälejä myöten. Tämä sekä pehmentää että suojaa jalkoja, mutta myös vähentää jalan hajuhaittoja deodorantin tapaan. Kylmäpuristettu kookosöljy lienee jo monelle tuttu juttu, mutta selvennetään vielä ettei se ole sama asia kuin munkkirasvana käytettävä palmuöljy. Kylmäpuristettua kookosöljyä saa muun muassa luontaistuotekaupoista, suurimmista marketeista ja ekokaupoista. Kookosöljy sisältää lauriinihappoa, mikä muun muassa ehkäisee ja suojaa tulehduksilta. Samaa ainetta erittyy muuten ihmisellä luonnollisesti äidinmaitoon. Lisää kylmäpuristetusta kookosöljystä voit lukea täältä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Koivunlehtiä kannattaa nyt kerätä ja kuivattaa talvea varten ja käyttää jalkakylvyissä pitkin vuotta! On suorastaan luksusta tuoksutella kesäistä koivua talvipakkasilla jalkakylvyn muodossa ja tässä nesteenpoistokylvyssä on todellakin vaikutusaineet silmin nähtävässä muodossa. Joskus kun huvittaa kosmetiikan "sisältää koivu-uutetta" tekstit. Se mitä saa suoraa luonnosta, ei kannata välttämättä ostaa teollisesti tuotettuina korulauseina :)


Ja muuten, vaikka tässä kuorinta-aineena käytettiin sokeria, toimii esimerkiksi kahvinpurut yhtä hyvin. Tuoksu on vain erilainen ja koivun ja kookoksen seuraksi tykkään laittaa miedon sokeri-ruusutuoksun voimakkaan kahvin sijaan.


Mukavan kesäisiä jalkakylpyhetkiä :)

15 kommenttia

 1. Ihania tämmöset! Kokeilen varmasti! :)

  VastaaPoista
 2. Hei mulla onkin just tässä tunti yksinäistä aikaa, kipaisenpa karsimassa vähän pihapuita! Hyvä idea. :)

  VastaaPoista
 3. OOOOHHH, ihana vinkki. Kiittikiittikiitos!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vielä kerran, oli kyllä ihana hemmotteluhetki. Toivottavasti satun taas kylille, kun Elsa-neiti seuraavan kerran kylpyläpäivää viettää.

  VastaaPoista
 5. Tää sopiikin hyvin vaikka päiväuniajan ohjelmaksi, aamulla hakee oksat ja kun lapsi nukahtaa kiehauttaa veden :)

  VastaaPoista
 6. pitäisiköhän seuraavaksi keksiä joku käsihoito, mulla ois manteliöljyä ainakin kaapissa...

  VastaaPoista
 7. Voi terve taas, että voi ihminen olla hölmö. Menin lorauttamaan omenaviinietikkaa sekaan, "jos siitä vaikka olis jotain hyötyä", ja olihan siitä sama hyöty kuin vaippapyykissä. Tuoksu katosi! Ihan kokonaan! Koivunlehtiä sai kyllä katsella, mutta haistelemisesta ei ollut enää mitään iloa. Hohhoi.

  VastaaPoista
 8. Voi ei, no huomenna uudelleen! Ja ei etikkaa :)

  VastaaPoista
 9. Satutko tietämään myydäänkö noita wean green -purkkeja Suomessa? Mitähän kautta mahtaisi saada?

  VastaaPoista
 10. jep, esim bebesissä on! oikeesti sain noita suomen maahantuojalta parit itselle mut jotenki hassuu laittaa sen nimi,siksi laitoin antajaksi merkin.

  VastaaPoista
 11. […] paremmin. Sokerista ja oliiviöljystä sekoitettu pikakuorinta on helppo, reseptini löydät täältä. Itse en käytä raspia oikeastaan koskaan, kuorinta riittää kun sen tekee […]

  VastaaPoista
 12. […] paremmin. Sokerista ja oliiviöljystä sekoitettu pikakuorinta on helppo, reseptini löydät täältä. Itse en käytä raspia oikeastaan koskaan, kuorinta riittää kun sen tekee […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images