KESKIKESÄN HELPOIN JA IHANIN MARJAKAKKU

Vaatimattomuus kunniaan, kun otsikkoa katsoo ;) Lähipiiri on toivonut postausta mun perinteisestä marjatäytekakusta ja täältä pesee keskikes...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaatimattomuus kunniaan, kun otsikkoa katsoo ;) Lähipiiri on toivonut postausta mun perinteisestä marjatäytekakusta ja täältä pesee keskikesän karkeloihin oikein hyvin soveltuva ja ennen kaikkea helppo ohje!


Pohjana on mistä tahansa leivontablogista löytyvä  iso täytekakkupohja. Herkullisuuden salaisuus ei tottavie ole pohjassa vaan ihanassa täytteessä, mitä pitää olla runsaasti, lähes liikaa.


Täytteeseen tarvitset n. 8dl kuohukermaa, 1-1.5 prk mascarbonea, aitoa vaniljaa sekä sokeria. Kostutukseksi raparperimehua ja pohjan päälle jotakin raikasta marjasosetta. Oma löytöni oli Les comtes de Provencen sokeriton mustaherkukka-omena "smoothie", mikä oli ihanan raikasta kevyesti pektiinillä hyytelöityä sosetta. Se rimmasi todella hyvin pehmeän ja vanilja-mascarbonen kanssa! (luomusmoothie löytyi K-supermarketista)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksinkertainen idea on kostuttaa kakku, laittaa hilloketta ja päälle niin maan perusteellisesti paljon mascarbone-kermavaahtoa. Toinen kerros samoin. Jos sisäinen pedantti haluaa tehdä pursotuksia, mikään ei estä, mutta yleensä tällainen herkkukakku uppoaa juhlakansaan niin nopeasti, ettei kuorrutuksia muista kaivata. Ja aina voi ajatella "what would Jamie Oliver do" ja kääntää rosoisuuden voitoksi, ennenkuin kruunaa koko komeuden juhlavalla marjamäärällä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja tiedättekö sellaista outoa ihmisryhmää kuin täytekakkuvihaajat? Nekin tykkää tästä! Olen saanut käännytettyä monia näin yksinkertaisella menetelmällä :)

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKKI LUKIJAT! Oi mutsi mutsi palaa takaisin muutaman päivän päästä uusin jutuin!

10 kommenttia

 1. Mahtava kesäkakku! Hauskaa juhannusta :)

  VastaaPoista
 2. Mitä mainiointa juhannusta teillekin! Kiitos ihanasta ohjeesta :)

  VastaaPoista
 3. Nyt aloin arpomaan, että pitäiskö sitä lähteä 24/7 auki olevalle abc:lle hakemaan tarvikkeita, koska ihan varmasti pyöräytän tommosen huomiseksi!

  VastaaPoista
 4. Hei, mä luulen ettei apsilla ole mascarbonea ellei ole joku hienostoabc! Mene aamulla ja hae Pirkkaa 2 purkkia :) Suosittelen kyllä tekemään, meillä ollut aina iso hitti.

  VastaaPoista
 5. Musta tuntuu, et meidän lähiapsi taitaa sit olla hienostoapsi :D Vähänkö oon perfect mama kun roudaan juhannusjuhliin tommosen kakun ;P

  VastaaPoista
 6. Mitä kakuista ja laukuista: mä vaadin Jukka Takalo -postausta! Ei iske kuin Armonpulla! Suosittele, kehu ja ylistä! Tää vois niin olla mun artisti, mut en saa mistään kiinni. Oi mutsi mutsi auta!

  VastaaPoista
 7. :D Jukka on kyllä hyvä! En vaan oo kuunnellut aikoihin Jukka Takaloa, kun mulla on J Karjalais vaihe menossa. Mutta juhannukseen sopisi kyllä Kato taivaalle ota rennosti!

  Tää oli hämmentävin kommentti aikoihin, toivepostaus Jukka Takalosta :D

  VastaaPoista
 8. Kiitti reseptistä. Tein töihin ja oli aikamoinen suksee! Oikaisin vielä sen verran, että laitoin valmispohjat.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images