VAPPUHERKUT

Perinteiseen Helsinki-vappuuni (en voi käyttää vielä monikkoa) on kuulunut lähes aina kaksi asiaa: Vallilan tangon vappujuhlat ja Espalla he...

Perinteiseen Helsinki-vappuuni (en voi käyttää vielä monikkoa) on kuulunut lähes aina kaksi asiaa: Vallilan tangon vappujuhlat ja Espalla hengailu. Ennen lasta juhlat päätyivät Rytmibaariin, viime vuonna taisimme jatkoilla ihan internetissa ihmetellen uutta raskaustakkiani.


Tänä vuonna meininki oli sikäli eri, ettemme lähteneet Vallilaan eikä Espakaan tullut tutuksi kuin uutisista. Me hengailtiin näes Itä-Helsingissä! Syötiin hyvin hyvässä seurassa molempina päivinä ja sehän näytti aika lailla tältä:


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein kahta salaattia, feta-kapris-perunasalaattia sekä pastasalaattia, paistoin tuore-chorizoja sekä jälkkäriksi vohveleita erilaisin täyttein. Huuhdoimme ruuan alas kokiksen ja siman kera ja oli kyllä hyvää! Kuoharit säästimme seuraavaa vappua varten, kun edellinen viikonloppu oli sen verran kuoharipainotteinen, ettei huvittanut edes. Toisaalta jonkinlaista toimintakuntoa ylläpitävät särkylääkkeeni olivat nyt vappuna todella tarpeeseen, kun Myyrmannin keikka ei tehnyt hermopinteelle hyvää, niin oli ihan pätevä syykin nollalinjaan. Vaikka eipä tuota viinittömyyttä tarvitse muutenkaan selitellä, kun mukana on kuitenkin lapsijuhlija.


Olen tosi tyytyväinen kotivappuun, vaikka simat ja munkitkin jäi tänä vuonna tekemättä itse. Kaupasta kuitenkin sai mainioita korvikkeita ja onpahan ensi vuonna mistä petrata. Nyt kun on vappu takana, tuntuu että kesä voi oikeasti alkaa ja vaikka päätin pitää muutaman viikon hieman rauhallisempaa eloa, odotan toukokuun puoliväliä ja parvekepuutarhurointihommia jopa edellistäkin toukokuuta innokkaammin. Mulle on nimittäin tulossa kylään ihan oikea vihersuunnittelija (vai mitä ne nyt on?) toukokuussa ja siitä ei ole takaisnpäin menemistä. Julistan siis jo nyt etukäteen, että 13.5. jälkeen tässä blogissa seotaan parvekepuutarhurointiin oikein urakalla!

15 kommenttia

 1. Ihanan kuuloisia herkkuja! Onneksi muistin juuri, että kaapissa on Lidlin vohvelipaketti, sitä avaamaan siis! :D

  VastaaPoista
 2. Jee! Parveepuutarhurointia! Odotan niin innolla tuota vihersuunnittelijaa ja aiheeseen liittyviä postauksia.

  Ainiin, tein tuota perunasalaattiakin, ilman mitään ranskankerman kaltaista tosin. Tuli niin hyvää, etten muihin perunasalaatteihin enää katsokaan :)

  VastaaPoista
 3. Joo, ja originaali ohje onkin ettei laiteta mitään "valkoista" soosiksi, mä oon vaan niin vanhakantainen, et jos kaupan salaatis on valkoista, niin on meilläkin! Nyt lisäsin himpan valkosipuliakin joukkoon. Mut kapris+feta on tosi hyvä kombo, ja kevätsipuli siihen niin oijoi! Meillä oli muuten uusia perunoitakin, löytyi kaupasta vaikka toki kaukaa tuotuja. Hyviä silti :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on vieläkin herkkuja ihan liikaa. Ei autam pakko syödä pois...

  VastaaPoista
 5. Ihanalta näyttää teidän vappu! :) Laiskalla meni pitkälti kaupan herkuilla... Kaupan chili-grillisalaatti + nakit oli aika hyvä yhdistelmä! Mitäs tuo nougat-soosi muuten on? Ruotsista? Nim.merk. Nougat-Fani -82

  VastaaPoista
 6. Parasta juhlapyhissä on kyllä ruoka. :) Meillä ei ollut mitään perinteistä vappuruokaa, koska mies vastaa enimmäkseen ruoanlaitosta ja a) Ranskassa ei kauheasti juhlita vappua b)ei ainakaan perunasalaatin kanssa (mikä on kyllä heidän häpeänsä), mutta herkullista oli silti, ja nyt on loppuviikoksi jämiä jääkaappi täynnään.

  VastaaPoista
 7. joo, se on åhlensin alakerran ruokakaupasta ja TOSI HYVÄÄ :)

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa kivalta! Juuri sellainen vapun pitääkin olla, ei stressiä.

  Mäkin olen ylpeä itsestäni. Olen tänä vuonna oppinut, että kaikkien asioiden ei tarvitse olla itse tehtyjä / äidin tekemiä, vaan voi ottaa myös rennosti. Ja ehkä juuri siksi kotivappu tuntui niin kivalta. "Normaalisti" olisi ehkä harmittanut kun ei ollut sen suurempia suunnitelmia.

  VastaaPoista
 9. mulla oli samanlainen vappu! Välttelin keskustaa ja söin hyvin ;) hauskaa oli!

  VastaaPoista
 10. oi, jämät on ehdottomasti parasta ruokaa. näin muuten unta (?) et laitoit mulle tekstarin, et mennäänkö jooko pliis pian ompeleen, et kestä kun et saa ommella :D :D

  VastaaPoista
 11. aina kannattaa muistaa opiskeluajat, milloin täytekakku oli kaupan euron kääretorttu minkä päällä pursotinkermistä ja todeta, että eteenpäin on tultu. Ihan vaikka sillä et ostaa kaupasta einestä mikä EI kestä 5 vuotta kaapissa ;)

  VastaaPoista
 12. pakko kysyä, et miten keskusta-asuja välttelee keskustaa kotona? ;)

  VastaaPoista
 13. haha! Välttelin keskustaa: olin aaton Tapanilassa ja vappupäivän Espoossa ;)

  VastaaPoista
 14. Hih, no se oli kyllä tosiaan unta. :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images