AATEEKOO

  Medianomi amk tässä taas terve. Tänään ongelmana olisi yhdistelmä tablettipelit + lapsi ja tarkemmin tuo huippuihana Kapun metsä peli + Sa...

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Medianomi amk tässä taas terve. Tänään ongelmana olisi yhdistelmä tablettipelit + lapsi ja tarkemmin tuo huippuihana Kapun metsä peli + Samsung galaxy tab2. Mulla on tapana antaa lapsen pelata "kettupeliä" muutaman kerran viikossa, kun se on pojasta niin hauska ja hyvä. Nyt ongelmia tuottaa kuitenkin  ruudun vasemmassa alareunassa näkyvä nuolinäppäin, millä poika liiankin kätevästi pääsee lopettamaan pelin ja takaisin alkunäyttöön ja tarvitsee jatkuvasti apua pelin uudelleen käynnistämiseksi. Uskoisin, että ongelma on useille Kapun metsä-faneille tuttu, mutta onko kenelläkään ongelmaan ratkaisua?


Latasin muutama viikko sitten jonkin "lapsilukon" tabiin sillä seurauksella, että koko kone meinasi seota. Nyt siis vinkkejä jakoon, jos joku tietää miten tuon pelin saisi helpoiten pysymään pelitilassa ja homman suht. jouhevana! En enää uskalla ladata yhtäkään vähän sinne päin "apua", mutta ehkäpä joku teistä omistaisi myös Samsungin tabin ja tietäisi ongelmaan ratkaisun? Odotan sormet ristissä, sillä olisi kiva saada peli rullaamaan :)

11 kommenttia

 1. heh itelläkin on toi tabi mut en osaa käyttää ku miehen ipadia :D

  VastaaPoista
 2. Heh, meillä on sama ongelma kissojen kanssa iPadilla :D Kun toinen tykkäisi "pelata" kissoille tarkoitettua hiiripeliä, mutta se saa aina sen pelin pois päältä ja sitten sotkee jotain muilla appseilla :D

  VastaaPoista
 3. mä taas aloitin samsungilla ja tää toimii muuten just niinku pitää, vain tää lapsilukkoasia pitäs saada kuntoon.

  VastaaPoista
 4. ei voi olla totta! onks KISSOILLE pelejä?! :D :D

  VastaaPoista
 5. Hei! Itellä on sama tabletti ja just toissapäivänä tuli uusi päivitys ja tabletin ulkoasu muuttui; nuolinäppäin vaihtoi paikkaa. Voiskos siitä olla apuja?

  VastaaPoista
 6. hei, mahtista :) Pitääkin ladata. toihan on juuri se paikka, missä luonnostaankin käsi on tukemassa pelailua, oikeastaan mikä tahansa paikka parempi!

  VastaaPoista
 7. Jep! Terkuin yhden kalapeliriippuvaisen keski-ikäisen narttukissan emo.

  VastaaPoista
 8. Meillä on Kapun Metsän kanssa samankaltainen ongelma, tosin eri laitteella (puhelimeni Samsung Galaxy S3). Puhelimen ainut fyysinen nappi on se, jolla pääsee takaisin alkunäyttöön, ja tottakai pienihmisen pitää painaa aina siitä. Sama "ihana" nappi keskeyttää kyllä tasapuolisesti muutkin pelit sekä myös videot, ja sitten tulee kiukku.

  Olisiko kellään ideoita tähän? Saako tuon nappulan jotenkin väliaikaisesti pos päältä, tms?

  VastaaPoista
 9. Mä vaan annan lapsen ihan omassa rauhassa käyttää tietokonetta ja mummolassa ipadia - osaa jo hienosti avata eri ohjelmia, käyttää hiirtä, kirjoittaa muutaman sanan ja löytänyt molemmista toimintoja joita ei tiedetty olevan olemassakaan. Kaiken räplääminen vaikuttaa kiinnostavammalta kuin mikään yks peli. :)

  VastaaPoista
 10. Itselläni on kokemusta vain IPadista. Siinä on asetuksissa sellainen toiminto kuin "ohjattu käyttö". Kun sen laittaa päälle, ja menee esim pelaamaan jotain, pelin saa lukittua painamalla kolmesti Padin virtanäppäintä. Silloin mikään muu ei toimi kuin itse peli. Toiminnolla saa myös rajattua ruudusta joitain alueita toimintakyvyttömiksi, juurikin jos haluaa estää jonkin kohdan painamisen kosketusnäytöltä.

  Käy vielä läpi laitteesi asetukset, jos vaikka hyvällä tuurilla sieltä löytyisi jotain vastaavaa :)

  Rohkaisen myös toisaalta antamaan tutkimaan laitetta, meidän tyttö 1v 4kk osaa nyt hyvin valita itse laitteelta omat pelinsä ja liikkuu niissä sujuvasti, kunhan kokemuksen kautta oppi mitä mistäkin napista tapahtuu.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images