MUKSUMAANANTAI

Viimein on aika kaivaa viime viikkoisen Muksumaanantai-risteilyn kuva-arkistoja ja kertoa tarkemmin mitä testiryhmämme Silja Linen lapsiystä...

Viimein on aika kaivaa viime viikkoisen Muksumaanantai-risteilyn kuva-arkistoja ja kertoa tarkemmin mitä testiryhmämme Silja Linen lapsiystävällisestä risteilykonseptista piti. Matkakumppaneinamme oli Mami Go Go:n posse. Ensiksi kuitenkin hieman faktaa alle:


Muksumaanantait ovat kerran kuukaudessa tapahtuvia lasten teemaristeilyjä Tukholmaan. Risteilyn ohjelma aikatauluineen on hiottu lasten rytmiin sopivaksi ja iltojen kohokohtana on lapsille suunnatut esiintyjät, mitä tänä keväänä ovat olleet muun muassa Paukkumaissi, Hevisaurus, Ti-ti nalle, Mimi ja Kuku sekä Ipanapa. Lähtöjä on sekä Helsingistä että Turusta.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun matkustamme lapsen kanssa paljon, on minulle joka kerta entistä tärkeämpää, että matka sujuu leppoisasti ja mielekkään tekemisen parissa. Ei edes siksi, että lapsella olisi tosi hauskaa, vaan siksi, etten minä ole matkustaessa se ainoa virike ja kiipeilypuu. Ja nyt kun laivoilla on tullut reissattua paljon, on sanottava että laivamme Silja Symphony oli kyllä tähän astisista matkustajapaateista ehdottomasti paras. Lasten Siljaland oli edelliseen laivakokemukseen verrattuna valtava ja siellä todellakin riitti tekemistä. Pallomeriäkin oli kaksi eri ikäisille lapsille, mikä oli ihan mahtava juttu. Myös promenade-kansi on tosi ihana avaruutta tuova juttu, täysin eri fiilis kuin sokkelolaivoilla.


Yleensä mulla jossain vaiheessa risteilyä alkaa tökkimään se laivahengailu, mutta nyt sekä seurasta että ohjelmasta johtuen laivalla olo meni tosi nopeasti. Me ei ehditty edes käymään taxfreessa koko reissun aikana! Elämäni ensimmäinen buffet-illallinen kuitenkin kuului ohjelmaan ja se oli tosi hyvä, monipuolinen ja täyttävä. Odotin jotain ranskiksia ja nakkeja linjaa, joten tapakset, antipastot ja kalapöydät oli ihana ylläri. Tosin sellainen kiireetön nauttiminen ruuasta ja viinistä loisti poissaolollaan koska pöytäseurueeksemme valikoitui 3 pikkulasta, jotka eivät niin piitanneet kiireettömyydestä, vaikka söivät hitto vie ilmaiseksi :D Aamupalalla sen sijaan vierähti tovi jos toinenkin, sillä herraseuramme vesimeloni-innostus oli kova! Ja tosiaan, alle 6-vuotiaat syövät ilmaiseksi vanhempien mukana, joten runsas aamupala on ihan must ennen Tukholmapäivää! (muumien aamujumppa on myös ehdoton)


tukholma 465 tukholma 485 tukholma 577


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illan kohokohta oli molempina iltoina tietenkin ne esiintyjät, meillä ekana iltana Hevisaurus. Olen aina ollut jotenkin skeptinen ko. orkkaa kohtaan, mutta kuten yleensäkin, lämpenin heti kun näin miten homma toimi lapsiin. Se oli tosi kiva. Ja tosi pelottava aluksi, jos poijaltani kysyttäisiin. Tosin raukkaparka alkoi itkemään heti laivalle noustessa, kun vastassa oli Muumipeikko ja Pikku Myy. Onneksi muiden lasten ilo on tarttuvaa, ja hetken Kaapon ja Elviksen hytkymistä seurattuaan omakin skidi alkoi hypellä innostuneena keikan tahdissa. Seuraavana päivänä hän sitten uskaltautui vielä Muumin kanssa kuvaankin sekä tekemään Herra hevisauruksen kanssa ET:t (eli koskettamaan sormenpäällä sormenpäähän).


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olemme käyneet vuoden sisällä pojan kanssa Tukholmassa muistaakseni 4 kertaa, joten odotettavissa on että reissuja tehdän edelleenkin tiiviiseen tahtiin. Pitääkin seuraavalla kerralla ajottaa matka Muksumaanantaihin uudelleen, jotta se laivamatka olisi mahdollisimman kiva kummallekin. Suosittelen ehdottomasti muillekin lapsien kanssa Tukholmaan matkaaville, sillä aika tosiaan ihan hujahti kumpanakin iltana laivalla. Ja uni maittoi myös hyvin.


Mitä siellä Tukholmassa sitten tehtiin? No se on jo toisen postauksen paikka :)

6 kommenttia

 1. Voi! Tuipa heti ikävä takaisin :D !!

  VastaaPoista
 2. [...] nyt vihdoin sitä juttua hauskasta reissustamme oi mutsi mutsin Elsan perheen kanssa ruotsiin! Kun matkassa oli kaksi yksivuotiasta ja yksi kolmevuotias poika [...]

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa loistavalta konseptilta! Erityisesti tuo, että tapahtumien aikataulutusta on mietitty lasten näkökulmasta.

  Monesti tuntuu, että kotikaupungissani Kuopiossa järjestettävät lasten tapahtumat alkavat klo 11 tai 12, ja eihän me niihin päästä eli mennä, kun päiväunista pidetään kiinni kynsin hampain!

  VastaaPoista
 4. Kiva, että teidän reissu oli onnistunut! Me tässä harkitaan samaa, ja mietin, et olitteko ekassa buffet-kattauksessa? Lähinnä siis pohdinnassa se, ettei mene illan konsertti sivu suun, kun pitää just silloin olla syömässä... Eli satutko muistamaan mihin aikaan söitte/mihin aikoihin oli konsertti?

  VastaaPoista
 5. Joo, me syötiin heti laivalle tullessa. Siitä pystyi suoraan lähtemään keikalle sit :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images