FILLARIKESÄN AVAUS

    Kävimme eilen Mintun kanssa avaamassa fillarikauden ei-niin-keväisessä Hakaniemessä, Tokoinrannan jäitä ihmetellen. Muutaman viikon pääs...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävimme eilen Mintun kanssa avaamassa fillarikauden ei-niin-keväisessä Hakaniemessä, Tokoinrannan jäitä ihmetellen. Muutaman viikon päästä on muka vappu ja täällä saa vieläsuurinpiirtein pilkkiä raitiovaunureittien varrella! Syy pyörien kaivamisesta talvitelolta ei siis todellakaan ollut fantastinen pyöräilysää, vaan erään tapahtuman mukana tuoma etu: Classic biken pojat olivat huoltamassa ilmaiseksi osallistujien pyöriä ja tilaisuus oli pakko hyödyntää.


Huollettavia pyöriä kertyi pyörämiehille sen verran paljon, ettei me oikeastaan edes saatu kaipaamaamme huoltoa, mutta sentään kumit täyteen, mikä oli sekin hyvä juttu. Meillä on kummallakin tuollaiset elämää nähneet todelliset klassikkopyörät, millä on aivan ihana ajella. Myönnettäköön kuitenkin, että vanhuus tekee tehtävänsä myös pyörälle ja jos nyt uuteen pyörään olisi taloudelliset edellytykset kunnossa, hankkisin Classic biken esittelemän Christiania light laatikkopyörän. Autottomassa lapsiperheessä, vaikkakin pienessä sellaisessa, tulee monesti eteen tilanne miten esimerkiksi kierrätyskeskuksesta saisi helposti jonkin huonekalun himaan ja yleensä tavarat jää siksi muiden vietäväksi, kun kuljetus maksaisi enemmän kuin itse tavara. Ja vaikka äkkiseltään päälle 2000 euron hinta laatikkopyörästä kirpaisisi, laskiskelin nopeasti jo pelkkiin autovakuutuksiin ja huoltoihin ja muihin menevän vuodessa enemmän, bensoista puhumattakaan. Kun vain saisi ne säästetyt rahat jotenkin konkreettisesti omalle tilille pyörää varten, eikä turhuuksien turuille!


Puuhailin vielä kotosalla illan päätteeksi hieman pyöräkellarissa ja nyt on oma Tunturi-mummiskani niin iskussa kuin sen vuodet antavat periksi ja lastenistuinkin tukevasti kiinni tarakalla. On se ihanaa kun ilmat tästä hieman lämpenee ja pääsee taas kunnolla huristelemaan. Naurattaa vieläkin tuon oman pyörän hakureissu, kun poljin onnesta soikeana eräs kesäpäivä minulle uuden mummiskani kanssa Kaisaniemen puistossa. Illalla sain Mintulta viestin, että mahdoinko mä olla se onnellinen nainen mekon ja pyörän kanssa liikenteessä, olin körötellyt heidän ohi sivuille katsomatta onnellinen hymy korvissa :) Sitä fiilistä nytkin lähdetään hakemaan!


Jes, fillarikesä, jes!!

14 kommenttia

 1. mintulla on kyllä aika magee pyörä,melkein yhtä hieno kun mun kuolema anselmi :) (joka samanlainen jopo sekin),ja hieno on sinunkin pyörä. noista laatikkopyöristä,et naureskelin ukolle et eiköhän myydä toinen auto pois ja osteta semmonen pyörä,siinä kunto kasvas kun 4lapsen kanssa pyöräilisin 10km suuntaansa kauppaan :D

  VastaaPoista
 2. Vanhasta mummopyörästä ei kannata luopua, siinä on välitykset suunniteltu niin, että meno on kepeää. Hyvin huoltamalla ja tarvittaessa osia uusimalla tuohan on luultavasti ikuinen kun tuo runko luultavasti säilyisi ehjänä ydintuhostakin.

  VastaaPoista
 3. Oi, Mintulla on samanlainen keltainen Jopo kuin mun isällä oli kun olin lapsi! Juuri eilen kerroin pyörästä pojalleni joka haaveilee Joposta :) Meillä ei ollut autoa kun olin lapsi ja isäni fillaroi kiharat liehuen ja Jamesten lahkeet lepattaen... Minä " turvallisesti" istuimessa joka oli kiinnitetty ohjaustankoon :)
  Aurinkoisia pyöräilykrlejä odotellen,
  Sari

  VastaaPoista
 4. Meidän perhe muuttaa kesällälähiöön ja ilmoitin miehelle, että meille muuttaa tämmönen http://pakkiratas.fi/mallit/index.html :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat pyörät, ihanat kuvat! Mutta naiset: kypärät päähän, jo esimerkin vuoksi! :)

  VastaaPoista
 6. Klassikko pyörilläkin kivampi ajella, jos ne on huollettu ainakin kevyempiä polkea silloin, ja turvallisuus ennenkaikkea. Joten toivottavasti löytyy huoltoa toisaalta. Mulla on ihana vanha pyöräkorjaamoa osoitteessa Mansku 81, suosittelen lämpimästi, palvelu edullista ja luotettavaa usean kymmenen vuoden rautaisella ammattitaidolla.
  Oma tsygä ei oo niin vintagea, mutta kelpo tunturi vm 94 kippurine sarvineen. Pitäsköhän pitää ens vuonna 20v bileet ja ajaa 20km lenkki? Jos tunturi ei kestä äidiltä pojalle niin ainakin omassa käytössä pitkään :)
  Sullekin vaan turvaistuin taakse ja retkelle esim Laajasalon ympäri, kilsoja kertyy kivasti ja jos sää lämmin voi välillä pulahtaa uimaan tai antaa jätkän lopuksi kirmailla Aino Acten-puistossa, mikäli pylly puuduksissa istumisesta.

  Christianiabikes tuntuu ehkä vähän raskaalta, mutta kai sellaisilla tasaisessa Tanskassa rullailee, mäkisestä Kalliosta en tiedä hyytyiskö itsellä ylämäkeen...

  VastaaPoista
 7. Joo, siinä saattas olla aika hyvät peppulihakset muutaman kuukauden päästä teillä :D

  VastaaPoista
 8. En todellakaan ole heivaamassa mummiskaani, vaikka loota oiskin ihana!

  VastaaPoista
 9. Kannattaa meilailla lähiömutsille ennen ostoa, niin osaa hieman varautua mitä tarvii jne. Lähis oli tänään meillä lootalla ja aika hiessä oli hän :)

  VastaaPoista
 10. Totta muuten, ei ole mulla kypärää. Pitäisi hankkia itsellekin!

  VastaaPoista
 11. Mulla muuten on tos pyör'ssäni lastenistuin! Me aletaan just eikä melkeen miettiin minne sillä ajais :)

  VastaaPoista
 12. HITTO MITEN UPEITA NAISIA. ohhoh.
  tää oli ensimmäinen blogikommentointini mihinkään blogiin tänä vuonna, mutta nyt oli pakko.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images