SUNNUNTAISALAATTI

Sunday bloody sunday. Sunnuntaisalaattina varmasti kaikille tuttu appelsiini-porkkanaraaste, mikä on keväällä ihan parasta. Appelsiinit ova...


Sunday bloody sunday. Sunnuntaisalaattina varmasti kaikille tuttu appelsiini-porkkanaraaste, mikä on keväällä ihan parasta. Appelsiinit ovat meheviä ja porkkana tuo karoteenia kehoon.


Tällä kertaa lisäsin salaattiin twistiä sitruunaruohovinegretistä, ja sanotaan suoraan että vähempikin olisi riittänyt. Vinergetti on vahvan makuinen thaikkukastike salaatille ja valtaa helposti koko salaatin, niinkuin mulle kävi. Ensin söin puoli lautasellista intona, että tämä on niin hyvää ja sitten tuli stoppi. Seuraavaksi kerraksi mun on pyydettävä kaveriltani Johannalta resepti ranskalaiseen appelsiini-viikuna (vai oliko se taateli?) salaattiin, mikä oli tosi hyvää kun sain sitä syksyllä! Se resepti on pakko jakaa täällä!


Maustatteko te porkkanaraastetta jollakin kastikkeella tai hedelmällä? Vinkkejä kehiin, karoteenin tarve huipussaan!

17 kommenttia

 1. Ainoastaan appelsiinilla tai mandariinilla :) Voiski kokeila joskus jotaki muutaki

  VastaaPoista
 2. Ananas-porkkanasalaatti on hyvää! Porkkanat ovat yleensä melko kuivia joten luulisi että just joku makea ja kostea hedelmä olis sen kaverina kiva, persikka voisi toimi myös...

  VastaaPoista
 3. Raejuustolla ja ananaksella, jos oikeen haluaa herkutella niin päälle tujaus Hesen Talonkastiketta.

  VastaaPoista
 4. Raejuusto ja ananas tuli minullakin mieleen! :) jotkut laittaa rusinoita - jos niistä siis tykkää.

  Minusta nämä sunnuntaisalaattipostaukset on tosi kivoja!

  VastaaPoista
 5. Mä oon laittanut siemeniä. Mut tungenkin niitä joka salaattiin :D Mä tykkään kans näistä sunnuntaisalaattipostauksista, jatkathan? :)

  VastaaPoista
 6. Appelsiini, ananas ja raejuusto, jos jollain niin jollain noilla tai combona noista. Just satuin kirjoittaan itse blogiini samansävyisen ohjeen, tosin aikalailla epäterveellisemmän, porkkanacupcaken päälliseen käytin appelsiinituorejuustoa ;D mut hei, oli siellä ne porkkanat :)

  VastaaPoista
 7. Porkkana, lanttu, ananas tai appelsiini. Kastike hasselpähkinäöljystä, sitruunasta/marjaviinietikasta, hiven suolaa, pippuria, inkivääriraastettaja sinappia. Nam.

  VastaaPoista
 8. Ai niin, verigreippikin toimii porkkanan kanssa yllättävän hyvin.

  VastaaPoista
 9. niin, melkein keltaisista hedelmistä kaikki kävisi. Hunajamelonikaan ei kuulostaisi pöllömmälle!

  VastaaPoista
 10. Oi, ja tuore ananas se hyvää vasta olisikin..

  VastaaPoista
 11. Mä oon rusinaihmisiä vain pullassa, keksissä ja maksalaatikossa :) Ja pakosti nyt kun muumirusinoita mulle syötetään vähän väliä pikkukäsien kautta.

  Kiitos, nämähän ei ole mitään hienoja reseptejä, enemmän itselle kannustusta kokeilla uusia juttuja.

  VastaaPoista
 12. Jatkan toki. Tuonne ylle laitoinkin, ettei näiden idea ole tarjota mitään uusimpia hittireseptejä vaan lähinnä kannustaa itseä kokeilemaan uusia komboja, tai vanhoja, ylipäätään syödä kunnon annos rehuja edes kerran viikossa :)

  Siemenet ne sopiikin ihan minne vaan, tsirp tsirp!

  VastaaPoista
 13. Oi, tuo öljyseos kuulostaa ihan sairaan hyvälle. Osaatko sanoa hieman määriä öljyn ja sitruunan/etikan osalta, suhteita siis? Pakko hakea hasselpähkinäöljyä heti kaupasta! (kun vain pääsisi sinne asti)

  VastaaPoista
 14. hyvä tietää, mietinkin onko se liian väkevä porkkanan kanssa. Verigreippi on ihanaa!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images