RUOTSI-TYYLI

Takaisin sorvin ääressä! Ennen kuin perehdyn tarkemmin tosi kivaan Muksumaanantai-risteilyymme ja Tukholman päivään, postaan pojan reissuloo...

2013-03-27 tukholmakevät

Takaisin sorvin ääressä! Ennen kuin perehdyn tarkemmin tosi kivaan Muksumaanantai-risteilyymme ja Tukholman päivään, postaan pojan reissulookin. Vähän vahingossa lapsi näytti todella perus ruotsalaiselta (omaan silmääni). Siis sellaiselta paikalliselta Pihtiputaalta kotoisin olevalta perusjätkältä, ei miltään Södermalmin hipsterin perilliseltä ;)


Päällä oli Polarn O. Pyretin pipo, second hand villakangasduffeli, Reiman minikintaat, Dynon perinnekuosinen huivi ja Sorelit tietty. Huvittavinta oli, että hän vielä jostain syystä huuteli matkalla paljon "titta! titta!" kun osoitteli milloin mitäkin. Voisiko olla, että omat komentoni ja kasvatusjuttuni ei siksi mene hyvin perille, että hän onkin ruotsinkielinen?!

7 kommenttia

 1. Ei kai ne sentään Ruotsinkaan pihtiputaalla duffelissa kulje, toivottavasti - kyllä on tyylikäs ilmestys. :) Rupeat vain käymään kasvatuskeskustelut ruotsiksi, jos se sitten uppoaisi paremmin, tai yhtä hyvin ainakin. ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa hän söpö! Kiitos kivasta blogista, täällä käydessä tulee aina hymy huulille - kuten nytkin. Toi "titta, titta" -juttu oli ihan paras.

  VastaaPoista
 3. Joo, helpommin sanottu kuin tehty: mun ruotsi oli ylioppilaskirjoituksissa B ja sekin vain kun opettelin Kentin biisien sanoja ulkoa...

  VastaaPoista
 4. No kiitos myös kivasta kommentista! Titta titta kyllä hymyilytti meitä kaikkia :D

  VastaaPoista
 5. Kyl Ruotsin pihtiputaalaiseti varmaan duffelissa kulkee asinakin joulukirkkoon. Toim.huom.

  VastaaPoista
 6. Siskon poika aikoinaan pelkäsi, että mitä jos se pikkuveli ei puhuisikaan suomea vaan ihan jotain muuta :D. Meillä onkin ollut vitsinä että jos joka kuudes on kiinalainen jne. niin ei sitä koskaan tiedä mitä noi mini-ihmiset alkaa puhua :D.

  VastaaPoista
 7. Esikoinen alkoi aika myöhään vasta sanoa äiti, siihen saakka tuli mamma. Ja muuta puhetta enemmänkin.. Tai sitten turkulaisten oletuskieli on ruotsi ;)
  Yritän pitää säälittävää ruotsintaitoani yllä ruotsalaisella lastenvaunufoorumilla; tekstin tuottaminen on vaikeampaa kuin luku..

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images