EI TÄISAMPPOO VAAN...

Tänään oli olo kuin elokuvassa, kun mulle soitti yllättäen fillarilähetti, että olisi tulossa paketti. Siis fillarilähetti, jonka olen luull...

Tänään oli olo kuin elokuvassa, kun mulle soitti yllättäen fillarilähetti, että olisi tulossa paketti. Siis fillarilähetti, jonka olen luullut olevan taruolento satumaassa nimeltä Helsingin keskusta. Mutta kyllä, fillarilähetti soitti ovikelloa ja minä pakettia kuitatessa vielä tarkistin, että on sillä klossikengät ja on se oikeasti pyörällä tullut. Noo, anyway, saattaa olla että se paketin sisältö voi olla teidän mielestä se mielenkiintoisempi juttu vaikka itselläni on mennyt ilta ihmetellessä, että joku polkee pakkasessa keskustasta meille... kolmen hiustenhoitotuotteen vuoksi.

Nämä tuotteet on postattava heti, sillä kuukausi takaperin niistä ensimmäistä kertaa kuullessani olin aivan innoissani. Australialaisen Eco.kidin luomusertifioidut hiustuotteet eivät sisällä keinotekoisia hajusteita tai väri- ja säilöntäaineita, mutta omasta mielestäni parasta on tuotteiden sisältämien eteeristen öljyjen luoma epäsuotuisa kasvuympäristö täille. Eli ei täisamppoo vaan täitä ennaltaehkäisevä tuoteperhe.


Meille tuli samppoo, hoitoaine sekä "yleissaippua", mikä sopii sekä vartalolle että hiuksille ja koska kiinnostukseni näihin tuotteisiin oli suuri ja varmaan ymmärrettävistä syistä, testasin ne heti (kenen päiväkodin/koulun ovessa ei ole koskaan lukenut, että täivaara?) . Koska mulla ei ole tapana pestä lapsen tukkaa säännöllisesti samppoolla, kokeilin tuotteita lähinnä omalla tukalla turhan parkumisen välttämiseksi. Ja olen kyllä todella positiivisesti yllättynyt.


Suoraan parhaisiin puoliin. Samppoo vaahtoaa hyvin, mikä on itselleni tärkeää. Joillekin ei ole, mulle on. Koen vaahdon jotenkin helpottavan pesua ja yleensä ekotuotteet ei vaahtoa kovinkaan hyvin. Pesutehokin oli mainio. Hoitoaine toimi ihmeen hyvin paksussa takkutukassani, minkä hoidon vaikeudesta olen ennenkin jaaritellut. Hiukset oli ihan älyttömän helppo selvittää pesun jälkeen, mistä olen tosi tosi yllättynyt. Jos mun tukassa nämä toimii, uskoisin ohuemman lapsen tukan olevan piece of cake näillä tököteillä. Nämä oli musta ne tärkeimmät jutut.


Muita pienempiä hyviä puolia on tuotteiden raikas sitrusmainen tuoksu, hyvät korkit minkä ansiosta tuotteisiin ei pääse helposti bakteereja esim sormista. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä pulloissa olevat lastenkuvat oli iso plussa, sillä niistä me juteltiin suihkussa kun hieman kokeiltiin lapsen hiuksiin myös. Uskoisin, että lastenkuvilla on yllättävän iso vaikutus sellaisille lapsille, joita hiustenpesu pelottaa tai inhottaa. Toimivat ikäänkuin vertaistukena ja rohkaisijana, jos ymmärrätte mitä tarkoitan?Tosi hämmentävää, etten keksi näissä mitään moitittavaa. Varsinkaan sen jälkeen kun huomasin Candyshopin sivuilta löytyvän myös hiuksiin jätettävän hoitoaineen. Sitähän minä taannoin kyselin täälläkin, että mistä löytyy hyvä ekosarjan selvityssuihke/hoitoaine, mikä sopii lapsille. No, se on ihan varmasti tässä jos toimii vähänkään niin hyvin kun noi suihkussa käytettävät. Ja kun siinäkin on sama täitä ehkäisevä vaikutus, se on meille pakkohankinta, sillä samppoopesut haluan pitää edelleen minimissä.


Olipa hehkutus, mutta uskoisin että ihan aiheesta. Tuotteet on saatu maahantuojalta ja niitä myy ainakin Candyshop, minkä valikoiman löydät täältä. Sen lisäksi tuotteita saa myös Helsingin Stockmannilta ja toivottavasti kohta kaikkialta muualtakin. Hehkuti hehkuti, kokeilkaa itse!


Edit: haluan vielä tarkentaa, että nämä tuotteet eivät ole ns. täisamppoota vaan ihan tavalliseen pesuun soveltuvia päivittäistavaroita. Jos ongelmana on täitartunta, käänny apteekin puoleen, sillä Eco.kidin pesutuotteet on tavallisten pesuominaisuuksien lisäksi bonuksena täitartuntoja ennaltaehkäiseviä, mutta eivät poista jo olemassa olevaa tartuntaa.


Edit2: Sarjalta löytyy sittenkin myös oma täitartuntoihin tepsivä tuote!


9 kommenttia

 1. Jonkin verran itse asian ulkopuolelle, mut itseppä "kysyit" ;) Mä oon työskennelly neljässä päiväkodissa (yhteensä noin 8 vuotta), eikä yhdessäkään päiväkodissa ole kertaakaan esiintyny täitä mun siellä ollessa :) Yhden ainoan kerran on ollu yhdellä lapsella matoja, eli hyvin vähäisillä ötököillä ollaan pärjätty :)

  VastaaPoista
 2. Wou! mä oon työskennellyt kouluissa ja siellä oli aina jollain. Ja meidän päikys oli täilappu vähä aikaa sitten just. Kaverit valitellu samaa facessa, et on joku sesonki ympäri Suomea. Ja jos jotain en nyt tarvi niin täit ja sen pakottama siivousrumba, ei tällä selällä. Mut oot siis säästynyt kyllä hienosti. Mulla ei oo ikinä ollu täitä mut jotenkin inhottaa ajatus kyllä paljon.

  VastaaPoista
 3. Tosin mä pelkään ties mitä lapamatoja ja punkkeja ja muitakin aika paljon. Onneksi nyt voi ennaltaehkäistä edes yhtä pelkoa, vaikka yleensähän noi täitapaukset on usein tosi yksittäisiä ainakin niissä kouluissa missä olen ollut töissä. Eniten ärsytti niissäkin vanhempien suhtautuminen, et kuka levittää ja osoittelu ja syyttely

  VastaaPoista
 4. Katsoin Candyshopin sivuilta noita shampoita ja tuotekuvauksessa luki, että soveltuu yli 3-vuotiaille. Satutko tietämään miksi tuollaista shampoota ei voi käyttää nuoremmiille? Törmäsin aikaisemmin pajunkuoriuuteshampooseen, joka myös toimii täitä ehkäisevästi, mutta siinäkin oli käyttösuositus 3 vuodesta ylös päin.

  VastaaPoista
 5. Tosi monissa lasten luonnonkosmetiikkatuotteissa on tuo +3v suositus, uskoisin sen olevan ihan lapsen herkän ihon takia. Ja varmaan siksikin, etteivät vanhemmat anna tuotteita lapsien omaan käyttöön (sama mikä leluissakin). Tosin useimmin ne suositukset voisivat imho olla maltillisimpia, kun suurimmat allergiset reaktiot tulevat vauva-aikaan ihon ollessa ohuimmillaan. Me ollaan käytetty muutamia +3v tuotteita 1v:stä lähtien, esim planet kidin luonnonkosmetiikka aurinkostikkiä. Jokainen varmaan itse osaa kuitenkin miettiä sopiiko tuote lapselleen, sillä eihän se iho 3v synttäriyönä muutu ratkaisevasti mitenkään :)

  VastaaPoista
 6. Hehkuti hehkuti toimi, tilaan ainakin shampoon meille :) Mulla on myös sen verran hirveä täikammo plus et mielummin kuitenkin lasten(kin) päähän ekoa :) Meillä on ollut käytössä apteekin ehkäisevä täisuihke, mutta oishan tää varmasti terveellisempi vaihtoehto, en yhtään tiedä mitä myrkkyä siinä on. Ei sillä, ei meillä ole koskaan täitä ollut tai muitakaan, mutta mielellään saisi myös jatkua niin!!

  VastaaPoista
 7. Olisko ihan sitten niin että valmistajat "pesee kätensä" mahdollisista allergisista reaktioista nuoremmilla, kun laittavat tollasen "ikärajan"... Tällaista mietin ihan vaan omassa päässäni. :) Kyllä meillekin taitaa tuo sensitive shampoo lähteä tilaukseen. :)

  VastaaPoista
 8. Uskoisin just tätä. Pitää ottaa selvää!

  VastaaPoista
 9. En ole itse tiennyt tällaisista täitä ennaltaehkäisevistä tuotteista ennen eco.kidiä. Enkä missään suuressa täipelossa elä vaikka en missään nimessä halua tartuntaa. Tietenkään. Luulen, et noi samppoot menee mun omiin pesuihin, kun ne tuntui puhdistavan ja toimivan mutta pojalla testaan kyllä tuota hiuksiin jätettävää hoitsikkaa, sillä sellaista me käytetään muutenkin hiusten selvittämiseen.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images