SUNNUNTAISALAATTI

Ehdinpäs vielä sunnuntain puolella! Yksi lempisalaateistamme, superhelppo valkosipulinen tonnikala-avokadosalaatti ilahdutti tänään vain min...
Ehdinpäs vielä sunnuntain puolella! Yksi lempisalaateistamme, superhelppo valkosipulinen tonnikala-avokadosalaatti ilahdutti tänään vain minua, kun pojan viikonloppu venähtikin vielä yhdellä yöllä. Salaatti syntyi ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten hieman sattumalta, kun yhdistin alunperin paahdetulle ruisleivälle väsäämäni tonnikala-avokadotahnan makaronien ja salaatinjämien kanssa. Eli siis kaikki mitä kaapista löytyy tyyppinen tarina taas kerran.


Vaikka avokado ei oikeastaan parane (ainakaan ulkonäöllisesti) odottelusta, maistuu tämä mielestäni paremmalta aina seuraavana päivänä. Tällä kertaa resepti meni kutakuinkin näin:


Tahna: 2 avokadoa, purkki öljytonnikalaa, kunnon loraus valkosipulilla maustettua oliiviöljyä, chiliä, sitruunamehua ja raejuustoa purkki, mustapippuria ja suolaa. Kaikki muussattuna. Alkuperäisessä taisi olla muuten vielä tahinia, nyt ei ollut. Tanhaan sekoitetaan keitettyä makaronia ja jotakin vehreää. Yleensä laitan rucolaa, minkä tiukka maku tukee valkosipulia aika hyvin, kurkkua ja kerän jotain salaattia (nyt oli vähemmän kun loppui kesken).


Lopputulos on tosi ruokaisa, siinä ja siinä meneekö salaatista ollenkaan. Nyt kun kirjoitin ainesosat ylös, reseptihän alkoi kuulostamaan yhdeltä toiseltakin avokadoherkulta, joten seuraavalla kerralla voisikin kokeilla persiljaa salaatissa! Tosin silloin pitäisi jo käydä vartavasten kaupassa, sillä kaikkea muuta tarvittavaa löytyy yleensä aina kaapista. Ja siksi tämän kaltainen sekoitus onkin ollut aika yleinen ruoka viimeiset vuodet, kun se on niin helppo tehdä extempore. Ja lapsikin tykkää!


Ps. Vinkki vinkkinen. Bongasin just facesta, että Kaksi Kuningasta oli laittanut facebookiinsa 100 euron lahjakorttiarvonnan, mihin osallistutaan erillisellä lomakkeella. Kaikki osallistujat saavat -20% alekoodin osallistumisestaan ja sehän pienentää esimerkiksi vinkkaamani vk-puvun hintaa aika hyvin.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images