KEISARIN UUDET VAATTEET

Mini Rodinin keltainen pico-takki oli varmaankin kevään suosituin pakko saada-juttu, jos kysytään vähääkään lastenvaatemallistoja seuraavilt...


Mini Rodinin keltainen pico-takki oli varmaankin kevään suosituin pakko saada-juttu, jos kysytään vähääkään lastenvaatemallistoja seuraavilta äideiltä. Ja onhan se ihana: nätti väri, kiva yksinkertainen malli, pitää vettä ja isot taskut. En vain voi mitään, että Pico-hulluus myös hieman ihmetytti, kun mallihan on täsmälleen sama mitä perus-sadetakit ovat olleet ainakin ööö...sata vuotta? Nätti väri, kiva yksinkertainen malli, pitää vettä ja isot taskut. Miksi näistä sadetakeista ei ole kohkattu ollenkaan?!


Viime kesänä kun poika aloitti tarhan, mun piti etsiä kuravaatteita ekaa kertaa ja löysinkin kirppiksiltä muutamat kivat keltaiset sadetakit, mutta en yksiäkään housuja. Oma keltaisuusintoiluni taitaa juontaa lähinnä 80-luvun lapsuuteen ja 90-luvun lopun nuoruuteen (Ultra Bra). keltaisia kurahousuja olikin hieman hankalampi löytää, mutta lopulta löysin Molo Kidsin versiot (samanlaiset täällä). Kuulin silloin myös, että Rukkan klassikkohousuja löytyisi ainakin Etolasta, mutta ehdin jo hankkia nuo Molot. Älkääkä kysykö miten ovat toimineet kun enhän minä tiedä, en ole nähnyt koko housuja sen koommin kun ovat päikyssä! Täysin turha hankinta siis oman silmän iloksi, mutta toivottavasti päikkytätejä edes ilahduttaa kirkas väri...mikäli se nyt on enää kovin kirkas.


Keltaisesta puheenollen...



NameIt:lläkin on tulossa keltainen takki kevääksi. Ja ennenkuin yksikään MiniRodinisti ehtii huutaa "kopio", huudan minä, että tämä on kuvattu NameIt:n showroomilla jo syksyllä :D Hintaa en muista, olisiko ollut 30 euroa. Niin se vaan on, ettei näiden jälkeen oikein mikään tunnu kovin originellilta, vaikka kivoja takkeja kaikki. Itse tykkään ehkä NameIt:n takista noiden yksityiskohtien takia eniten, mukavan parkamainen ja pehmeän oloinen takki, vaikkakaan ei tainnut olla vedenpitävä. En muista oliko väri luonnossa ihan noin sitruunainen, kuvaushetki kun oli pimeä syksyinen ilta.


Että mitäs sitä seuraavaksi? Pojalle on tulossa hieman uutta kevätvaatetta jumpsuitin ja pitkähihaisen paidan muodossa, värinä vihreää. Sanokaa mun sanoneen, että ensi kevään uusi keltainen onkin vihreä! Ja me ollaan niin muodin aallonharjalla sitten (kun vaatteissa on tietty kasvunvaraa muutamaksi vuodeksi, haha!).

62 kommenttia

 1. Hei mahtavaa, mikä löytö! Minäkään en oikein aina tahdo tajuta tuota ihan äärimmäisyyksiin menevää lastenvaatemetsästystä; siis sitä, että jotain tiettyä välikausitakin värisävyä etsitään kuukausikaupalla kissojen ja koirien kanssa rahaa yhtään säästelemättä ja sitten se mahtuu päälle... mitä, kaksi kuukautta? Toki itsekin hurahdan silloin tällöin kalliisiin lastenvaatteisiin, mutta rajansa kaikella. Meillä on välikauteen viimekeväinen sininen retrohenkinen haalari, joka erottuu varmasti hyvin kaiken keltaisen keskeltä ;).

  VastaaPoista
 2. Mulla on nykyään aika neurtaalisuhtautuminen tuollaiseen lastenvaateharrasteluun, jokainen tehköön rahoillaan ja vapaa-ajallaan ihan mitä haluaa kunhan on onnellinen :) Minustakin vaatteet, omani ja lapsen, on kiva piristys päivään vaikkakaan en kyllä saa pakkomielteitä kummankaan vaatteista. (omat kengät - eri asia!) No, meidän tyyli onkin aika rento eikä sosiaalinen piirimmekään ole mikään merkkivaatekerho, joten ei ole halua, mutta ei myöskään painetta olla pinnalla koko ajan.

  Mutta kyllä mulla on sellaisia tyyliin liittyviä "pakkomielteitä", ne vaan on enemmän sorttia EI IKINÄ MEILLE, kuin pakko saada :) Mukava piristävä juttujan nätit vaatteet on, tykkään kyllä!

  VastaaPoista
 3. Entäpä jos se onkin kiva juuri siksi, että se muistuttaa sitä perussadetakkia? Sadetakkikelejä ei toivottavasti riitä joka välikausipäivälle, mutta perustakille käyttöä löytyy enemmän. On sitten silmälle iloa. ;) Ja kiva on tuo name itin takkikin. Kopioinnista en jaksa jauhaa yhtään itsekään. Keltainen on tämän kauden väri ja that's it. Sitä ei ole keksineet Rodinit eikä muutkaan (lasten)vaatemerkit.

  VastaaPoista
 4. Siksi se ainakin itsestä onkin mukavan näköinen :) EN vain ole lukenut yhtäkään blogihehkutusta takista, missä olisi mainittu et se on nostalgisen tai sadetakkimaisen näkäinen :P Ja muotihan kulkee todellakin sykleissä, mutta verrattuna esim aikuisten muotiblogeihin ne inspiraatiot ja innottajat osataan ehkä selkeämmin eritellä. Jos jostain hieman suomalaisia lastenvaateblogeja kritisoin niin se on juurikin pelkkä uusien mallistojen esittely ja lemppareiden etsintä ilman sellaista laajempaa kontekstia vaatteiden historiaan. Olisi aika kiinnostavaa kuulla välillä syvempääkin analyysia vaatteista, myös lastenvaatteista :)

  VastaaPoista
 5. Meillekään ei tule tänä(kään) keväänä mini rodinia.... mutta kirpparilta löytyi eilen rukkan keltainen sadetakki, siniset kurahousut ja popin keltakuviolliset saappaat :) Ja hintaa tälle kevät setille huimat 8€ ja mikä onnen tunne tästä löydöstä!
  Mutta lapselle haaveiden Kavatin kevätkengistä ja itselleni Minna Parikan balleriinoista joita kuulema pian tulee myyntiin....

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa ihanalle tuo setti ja nuo Minnat <3

  Meille olisi vaikka voinut tollanen Rodini tullakin, jos olisin ollut tarpeeksi vihkiytynyt aiheelle koska tossa on toi vedenpitävä pinta ja hyvä jälleenmyyntiarvo varmasti. Tosin en tunne kyllä minkäänlaista harmia, ettei tule koska maailma on takkeja täynnä ja oikeastaan olisi itse kiva ommella joku ihan uniikki.

  VastaaPoista
 7. Ihan totta. Kummalliseta tuntuu myös se, että joku on kiva siksi kun se on sen ja sen merkkinen. Tai että tietyn merkin uusi mallisto on aina automaattisesti ihana (ja osa vaatteista myydän jopa päivässä loppuun).

  Ja sitten se ilmiö, että sama vaate ostetaan joka koossa, vauvasta 2-vuotiaaksi (ja paita ja pöksyt samaa kuosia), se se vasta hassu on. Mutta kukin tavallaan.

  Lastenvaatteisiin on kyllä helppo hurahtaa. Tarjontaa riittää ja rahallisesti eivät aina ole niin arvokkaita jos ja kun unohtaa sen ettei ne kauaa mahdu. Onneksi on kirppikset ja kangaskaupat niin kivaa saa edullisemminkin.

  VastaaPoista
 8. No mähän oon ite just sellanen sekopää, et jos ois varaa, ostaisin aina kaikki vaatteet lapselle oikeasta koosta täysi-ikäiseksi asti :D Kun musta ois ihanaa, et tyyppi näyttäs aina samalle! Ja sit just ku ne koot menee 2kk, niin harmittaa sikana. Meillä on esim Kainon harmaat sydän/norsu villahousut harmaana sekä M että L koossa eli n. 100 cm asti löytyy harmaata villabyysaa. Jotain muitakin löytyy useassa koossa, ettei vaan muuttuis lapsi :D Siksi tää sesonkivaatemallistojen ihkutus ei ehkä olekaan mun juttu, kun löydän harvoin mitään "tosi omannäköstä" ja voisin sit hankkia sitä loppuelämäksi :)

  VastaaPoista
 9. Itsekin myönnän metsästäneeni joitain tiettyjä vaatteita paljonkin ja olen myös sitä mieltä, että vaikka meillä joku haalari olisikin käytössä vain pari kuukautta, saattaa jälleenmyyntiarvo olla "merkkimallilla" huomattavasti parempi kuin randomilla vaatteella joka jää nurkkiin pyörimään.

  Toki hysteerisyyttä en kannata missään muussakaan asiassa mutta ajattelin vain kommentoida kun usein vedotaan tuohon, että mitä järkeä kun se mahtuu vain hetken.

  VastaaPoista
 10. Niin, ei mulla omatkaan vaatteet oo mahtunut viime aikoina kuin sen 2kk kröhöm :D

  Jälleenmyyntiarvo on tietenkin ihan eri merkkituotteella, millä on omat "alan sivustonsa" vaikka facessa. Ja ymmärrän hyvin vaikka sen O:n mustan haalarin metsästyksen (jos metsästit sitä?) koska se on selkeesti sitä tyyliä, mitä hankit muutenkin. Toisaalta yleensä niissä metsästettävissä vaatteissa pitää ainakin mulla olla joku ylivertainen juju/tekijä miksi sitä metsästää. Esim metsästäisinkö keltaista laatikon mallista takkia - en. Se on tietenkin vain oma näkemykseni, jollekin toiselle keltainen takki on just niin mahtava et pitää metsästää.

  VastaaPoista
 11. ja ihan vain piikitelläkseni itseäni totean, että metsästin mä kyllä noita sadetakkeja silti :)

  VastaaPoista
 12. Toi NameItin takki on kyllä ihana. Itelleni ostasin, mutta koot loppuukin niin pieneen, että en taida millään mahtua. Olen siis minikokoinen aikuinen ja ostan usein lastenpuolelta mm. takkeja, koska niissä on satakertaa kivemmat värit! Tai saishan niitä räikeitä aikuistenkin kamppeita, mutta sitten ne on jotain hullunkallista merkkiä. Ja koska oon hälläväliä-tyyppinen vaatteiden käyttäjä, niin en halua maksaa järkyttäviä summia vaatteista, joka on kohta kuitenkin kuorrutettu kissan karvoilla, koiran kuolalla, hevon peellä ja plussana vielä joku reikä jossain! :D

  VastaaPoista
 13. http://www.ellos.fi/ellos-casual/takki/379896?N=1z141poZ1z141rrZ1z141o7&Nao=4 miten ois toi keltaisena?

  VastaaPoista
 14. Ihanaa, kun "sanoit" tän ääneen. Mä oon puhunut samaa ystävien kanssa ja hiukan ihmetellut tämän takin "suosiota". Mun ensimmäinen ajatus oli että toihan on samanlainen, kuin mun sadetakkin 80-luvun alussa päiväkodissa. Äiti manaili, kun ei saanut sitä puhtaaksi. Mutta onhan takki kivakin, on meiläkin picot, mahtavia alelöytöjä molemmat!! Ihana blogi, oon niin noviisi koko blogimaailmassa, etten ole tännekkään eksynyt ennen :)

  VastaaPoista
 15. No se, ettei kaikkia äitigenren blogeja oo käynyt läpi on ihan ymmärrettävää, jopa suotavaakin :D

  Meillä ei ole yhtään Mini Rodinin vaatetta, ei jotenkin kolahda se estetiikka paljoakaan mutta pico yksinkertaisuudessaan voisi löytyä kaapistamme. Tai r-collectionin anorakki tai mikä tahansa yksinkertainen takki.

  terkut noviisille, kyl se siitä ;)

  VastaaPoista
 16. Mulle, vanhalle punkkarile Mini Rodinissa on ollut jotain sitä henkeä, mistä tykkään. Mutta yleensä maltan odotella ale-löytöjä. Tosin tämä mallisto ei ollut kovin mieleen, paitsi se kipparihattu on ihanuus.

  Äitiblogit koukuttaa, niitä pitää lukea varovasti vähän kerrallaan. Samoin sisustusblogit, varsinkin näin keväisin.

  VastaaPoista
 17. Mä en kyllä löydä paljoakaan punk-vaikutelmaa, muuta ku sen et merkkipunkvaatteet maksaa yhtä paljon :) Itseasiassa toinen in-skidimerkki bobo choses on musta enemmän punk, kun niillä vaatteet näyttää hieman itse painetuilta.

  Joo, ei blogeja kannata lukee jos haluaa rahan pysyvän tilillä, ei todellakaan!

  VastaaPoista
 18. Meilläkin on keltainen Rukan sadetakki ja sen parina Lindexin violetit kurahousut =) saappaat on jotain randomia jotka on meille jostain kulkeutunut. Pakko vastustaa yltiömätsäilyä ja värien täydellistä yhteensopivuutta...
  Hyviä äitiblogeja tai nimenomaan niitä vaatepainotteisia blogeja saa suositella, en jotenkin onnistu löytämään yhtään koukuttavaa.

  VastaaPoista
 19. Toi nameitin takki ei olekaan kopio siitä Mini Rodinin parkasta vaan selvä kopio siitä H&M parkasta joka oli hitti jo vuosi sitten. Väri ja malli on melkein samat, samoin noi nahkaiset kiristimet tai mitkä onkaan. Ja Mini Rodinilla toi mallihan on ollut monena vuonna ei vaan nyt. On se ennenkin ollut aika suosittu.

  VastaaPoista
 20. Ja H&M:n suunnittelijat ihan ite keksi, et hei laitetaanpa tällasia yksityiskohtia ja väri mitä ei ookkaan ennen ollu missään? Varmaan keksivät sen parka-nimityksenki viime vuonna? ;)

  Pointtini on enemmän se, ettei näistä mikään ole kopio mistään tietystä jutusta, näitä on ollut aina. Ja olisi kiva, jos sen lisäksi että hehkutetaan vaatteita, voitaisiin myös miettiä niiden tarinaa/inspiraatiota just vähän enemmän ku "hei toi on kopio" tyyppisesti.

  VastaaPoista
 21. Mä luen vaateblogeja tos randomilla linkkilistojen kautta, joten en todellakaan osaa neuvoa niissä. Mami Go go voisi olla vaateblogi, mutta ehkä sekin on enemmän" lifestyleä"?

  Toi meidän takki on muuten joku muu kuin rukka, siinä on sellainen ankan kuva.

  VastaaPoista
 22. On kyllä myönnettävä, että merkisokeus iski loppuvuodesta. Poika rupesi nukkumaan kunnolla, ja minulla oli aikaa roikkua netissä. Onneksi joku tolku tuli jossain vastaan, edes vähän. On pakolliset välikausivaatteet ostettava, niin ei tarvitse sitten haaveillakkaan Mini Rodineista ja muista, onneksi ne ei oo ollut juuri mun makuun syksyllä eikä nyt. Bobon sitruunapaita on kyllä kiva, mutta mulla on halua kokeilla tehdä taas lastenvaatteita itse, kun on elossa ja voimissaan, tuon parin vuoden unettoman jakson jälkeen.

  Hyvää ja aurinkoista kevättä, käyn täällä välillä kurkistelemassa :)

  VastaaPoista
 23. Kiitos samoin :)

  Muakin se sitruspaita miellyttää ja ajattelin hieman siitä inspiroituneena maalailla muutaman kevätpaidan tyypille ihan itse. Ei ehkä sitruunaa, mutta jonku minkälie nauriin :)

  VastaaPoista
 24. Tuota mallia näkyy nyt paljon, esim Marimekolla ihania sadetakkeja sekä h&M:lläkin oli ihan kiva sininen takki. Rodinin pico ei missään nimessä ole mikään orginelli, mutta monta vuotta mallistossa ollut malli kyllä, tämän vuoden keltainen osui ja upposi moneen, mutta niin on myös koko merkki mielestäni saanut paljon känyvyyttä ja se alkaakin olla ns. normi/massamerkki. Tulihan se nyt myyntiin keskustan stockallekkin. Ehkä siitä ollaan siksi nyt vuohkattu niin kovasti.

  Toi sadetakki on kyllä ihana, ittelläni samanlainen jossain kellarissa, ihan rehellisiä sadevaatteita vaan tulee käytettyä tosi vähän.
  ps. elviksellä on bobon sitruunapaita ;-D Näin siitä itse tehdyn version ja hieno oli! Ihan älytöntä maksaa 30e kesätopista (kuten tein x2), olen nyt viikkokausia suunnitellut käyväni ostamassa kangasvärejä.

  VastaaPoista
 25. Hyvä että joku välillä herättelee ja muistuttaa ettei kannata olla liian merkkiuskollinen :) Minulle se viehätys tulee juurikin tuosta "sadetakki-ilmeestä", siis tykkään Picossa juurikin tuosta että se on niin simppeli ja rehellisen keltainen. Ei turhia ylimääräisiä koristuksia tai edes saumoja. Itselläni oli jo lapsena Rukan keltainen sadetakki ja edelleen sellainen löytyy kaapista ja käytän sitä myös joka syksy. Pico ei meille päätynyt, kun en ehtinyt saada oikeaa kokoa heti ja sitten alkoi tuntua että niitä on jo kaikilla. Tuo Name It on kyllä myös kiva, mutta siinä on jo liikaa yksityiskohtia. H&M:llä oli pojille hyvinkin saman näköinen keltainen takki viime syksynä, mutta harmillisesti heidän poikien mitoitus ei sovi alkuunkaan hoikalle tyttölapselle. Ompelukone taitaa olla minunkin vastaukseni tai sitten ostan jotain ihan erilaista :)

  VastaaPoista
 26. juu, eikä mua siis haittaa pikohullutus, enemmän mä ehkä ihmettelen vain sen suosiota, kun vaikka nyt noissa sadevaatteissa täsmälleen sama malli on ollut minusta aika unohdettu jopa, kun sit "kaikilla" pitää olla vähintään Ticketit ;)

  Pitää kyllä huomenna käydä maalikaupoilla kun tullaan cityyn! ja jotain t-paitoja hakemassa niin tehään itse paidat vihanneksilla ja ranskalaisella tekstillä.

  VastaaPoista
 27. Tuollaisia yksinkertaisen laatikkotakin kaavoja löytää joka toisesta ottobre-lehdestä, joten ei liene hankalaa jos malli miellyttää. Itseäni kiinnostaisi tänä keväänä ostaa Albababyn http://albababy.dk/the-collection/summerspring-2013/andreas-zipper-jacket,-blue/ ja nimenomaan tollanen tumma denim iskee. Tuossa on hauska erilainen huppu ja tollaset retrotikkaukset edessä, mikä tekee siitä hieman ilmeikkäämmän kuin perus farkkutakki. Ja tollasta en osais itse ommella!

  VastaaPoista
 28. Itse ostan merkkivaatteita nimenomaan käytettynä ja joitain myös uutena nimenomaan mielessä jälleenmyyntiarvo ja kestävyys (1poika ja toinen tulossa). Haluan että vaatteet kestävät lapselta toiselle ja että mahdollisesti ne voisi vielä myydä eteenpäin. Siksi jätän kokonaan väliin halpamerkkiem (esim. H&m vaatteet) ja ostan lähinnä PoPin vaatteita ja småfolkia (+metsolaa sun muita) nettikirppiksiltä. käytettynä ostaessa arvo säilyy jopa uutta paremmin. Esim. ostan käytetyn paidan tai bodyyn 8-9€, sitä käytetään se 3-6kk ja sen saa usein myytyä eteenpäin vielä 6-7€. Kun taas uutena se olisi maksanut 16€ (ja harvoin kirpparilla paidasta saa ihan uutta vastaavaa hintaa ainakaan helposti... No ainakaan minun pussista :)).

  VastaaPoista
 29. Aika sama meininki meilläkin, on pajon merkkivaatetta jonka olen todennut kestäväksi mutta yleensä se on ulkonäkö, eikä merkki mikä ratkaisee. Ja paljon käytettyä. Mutta silti on hyvä laajentaa hieman katsantokantaa, esim KappAhlin talvihaalari on ollut ihan loistava ja täysin saman kestänyt kuin puolet kalliimpikin. Minkään merkin salaisiin facebookryhmiin en kuulu tai muuta sellaista turhan omistautunutta...

  VastaaPoista
 30. Tuota keltaista name itn katselin itsekin; tosin pitää jo 6vlta kysyä kelpaako vai ei ;) 39e maksaa.

  VastaaPoista
 31. Meillä kulki tytöt keltaisessa takissa ja anorakissa viimekesän+syksyn. Oltiin edelläkävijöitä siis..

  VastaaPoista
 32. Mun mutsi se vasta edelläkävijä olikin kun hankki mulle keltaset R-collectionin takin jo 90-luvulla ;)

  VastaaPoista
 33. Okei, kiitti tiedosta! Ihan hyvä hinta minusta, onks sulla joku linkki siihen?

  VastaaPoista
 34. Jeh :D mulla on 10v vanha rcollectionin anorakki, se vaan mahtuu ja mahtuu ja ei mene rikki. Ja periaatteesta en voi sitä kierrättää kun se oli lahja kummisedältä..

  VastaaPoista
 35. Booztilta eilen tai no yöllä näin se kun etsin ensiralven toppakamoja nukkumatin kustannuksella..

  VastaaPoista
 36. Ihan silleen vaan, että onhan tuo saderotsi ihan eri kun tuo keltainen pico ulkoilutakki, pelkkä malli ja yksinkertaisuus samaa.. siks en itse lähtis niitä vertailemaan kovin :D
  ..ja tuo parkahan on oma yksilönsä taas ;)

  Mä pidän picosta juuri sen yksinkertaisuuden takia, mutta tämä kevät mennään viime syksyn mustalla (ylläripylläri) picolla.

  nimimerkillä "lastenvaaterodinistihullu" <3

  VastaaPoista
 37. Bongasin tuon keltaisen myös omalta lempparitakkimerkiltäni, Elvineltä, niin on joka paikassa saman näköistä!

  VastaaPoista
 38. no niin tietenkin on eri asia. se vaan ei poista faktaa, että se pico keltaisena on identtinen tuon meidän sadetakin kanssa :) Tässä ei ollut tarkoitus ärsyttää ketään minirodini-salaseuralaisia vaan tuoda esiin juurikin tuo muodin kiertokulku ja se, että jollain merkillä sama malli vaan saa aikaan enemmän fanitusta kuin toisella. Se materiaalihan ei poista noiden muita yhtenäisyyksiä mitenkään, eli ei selitä miksi esim rukkaa ei faniteta yhtä paljon mallin ja värin perusteella. Musta tässä on vaikka kuinka paljon vertailtavaa, tosin en syytä minirodinia plagioinnista vaan enemmän ihmettelen mikä tässä picossa on se uus juttu, miksi juuri se nousi kevään ygöstakiksi. kiva takkihan se on kyllä.

  VastaaPoista
 39. Mä olen kyllä kohkannut Rukkan sadetakeista :D Noo joo, mutta mä tykkään noista kaikista takeista kovasti. Rennon rempsee perusmeininki, joka kestää muotioikkujen vaihteluita.

  VastaaPoista
 40. albababylla oli kans kivoja keltaisia rotseja, malliltaan ehkä iskee enemmän mitä pico, mutta hinnaltaan ei niinkään :)

  VastaaPoista
 41. hyvä hyvä! Meillä on ehkä aika samanlainen vaatemaku muutenkin :)

  VastaaPoista
 42. Enhän mä tästä ärsyyntynyt :D
  Ja ehkä siitä keltaisesta vaan tuli joukkoPICOhysteria :D.. mä jätin sen hysteria väliin.
  Me kuljetaan vaan mustissa :D

  VastaaPoista
 43. tai siis en mä oo kuullut kenenkään ostaneen tota picoa pelkän materiaalin takia ;)

  VastaaPoista
 44. Joo, voidaan pitää Ultra Bra -bileet, joissa juostaan märillä kaduilla Rukkat lepattaen.

  VastaaPoista
 45. ei, mä vaan kuulin kuinka jossain fb-palstoilla on jappastu tän postauksen kanssa ja lähinnä huvittaa, et mitä helvettiä. eikai nyt oikeesti kukaan voi olla niin sokee ettei nää noita samankaltaisuuksia. Eri tilanteisiinhan takit toki on, mutta yhtä kaikki: samanlaisia muuten. Sellaista on muoti.

  VastaaPoista
 46. haluaisin laulaa sitten "poika vuoden takaa" biisiä jos sopii. Hieman punkkuhumalassa.

  VastaaPoista
 47. Halpamerkeissä löytyy varmasti hyviäkin tuotteita. Harmi vain että en usko että niiden jälleenmyyntiarvo on yhtä hyvä :/ voin olla toki väärässäkin. Meillä talvi että välikausihaalarit ovat olleet tähän mennessä käytettyä reimateciä (huutonetistä). Kaikki olen ostanut uudenveroisina ja maksanut 40-60€. Oon itse huomannut että tuohon käytettyjen vaatteiden ostamiseen helposti "haksahtaa" eli osa hauskuutta on juuri hyvän metsästäminen halvalla :) siihen jää jotenkin koukkuun eikä uusia vaatteita "raski" ja halua edes ostaa. (Vaikka itselläni se ei ole siitä kiinni ettenkö voisi).

  VastaaPoista
 48. Musta tuntuu, että toi MiniRodini on sellanen juttu, että kun kaikilla on toi niin mäkin haluun- juttu. Se on nyt vaan niin cool, että lapsella on sika kallis keltainen takki päällä oli se ruma tai nätti, mutku muillakin on :D

  Eli en ole ostamassa :) Sama kun pop:n vaatteet, että oli se mitä vaan niin "ihanii", eikö toi tän kevään/kesän jätskipaitakin ole hyllys joka vuos? ihan kökön näkönen, raitapaita johon lyöty tollanen printi, hyvä jos suoraan ja keskelle eess...

  Sori, avauduin :)

  VastaaPoista
 49. Siis materiaalihan se juuri on se ratkaiseva juttu, ei ulkonäkö, en itse ainakaan lapselle pukisi sadetakkia, jos ei sada, Picohan ei ole sadetakki, että kyllä ne vaan on aika erilaiset takit, enkä kyllä näe tuossa nameitin takissa mitään samaa noihin muihin, paitsi keltaisen värin, joka sekään ei ole sama keltainen. Ja kyllähän nyt hinta kertoo hieman siitäkin, että missä tehty, jos ostat takin henkkamaukalta kympillä, niin voi vaan miettiä missä ja kuka sen on tehty.....

  VastaaPoista
 50. Jos materiaali ois ratkaisevin juttu, kaikki varmaan kulkisi erätukun gore texissä, ei mielekkäimmän näköisissä vaatteissa? Vaatteet on varmasti alunperin tarkoitettu lämmikkeeksi, mutta jos nyt järjellä ajatellaan, ei nykyihmisten vaatteiden ostolla ole mitään tekemistä lämmitystarpeen kanssa. Vaatteet ovat visuaalinen harrastus siinä missä puutarhanhoitokin ja koska materiaaleissa ei ole mitään megalomaalisia eroja, nimenomaan visuaalinen suunnittelu erottaa ne toisistaan. Värit ja muodot ovat vaatevalinnoissa varmasti aivan yhtä tärkeä osa-alue kuin materiaali, monelle vaateharrastajalle se tärkein. Nykymerkit perustuvat nykyään pääasiassa sille visuaalisuudelle mikä erottaa ne toisistaan.

  Tuo veikkaukseni kopioiden huutelemisesta viittaa siihen, kuinka taannoin Mini Rodinin leiristä hyökättiin KappAhlin pandavaatteiden kimppuun julistaen ne kopioiksi. Jokainen vähääkään vaatteista ennen lastakin kiinnostunut tietää, että mustavalkoinen pandakuvio (kasvot) on säännöllisesti vaatteissa ilmenevä trendi, mitä ei ko merkki ole keksinyt. Siinäkin mallistossa mallit olivat erit, mutta silti sitä kopiokitinää tuli ja nimenomaan ihmisten puolelta jotka ovat vaateharrastajia. what the fuck?

  Mä puhuin noiden takkien, sadetakin ja picon välillä nimenomaan täydestä yhdennäköisyydestä mallin ja värin osalta. Ne on identtiset. se mihin niitä käytetään on minusta toissijaista, kun puhutaan vaatteen muodosta ja väristä, visuaalisuudesta, inspiraatioista. Ei tämä mikään maailman vakavin asia ole, mutta ihan turha sen picon visuaalista puolta nyt on vähätellä, kun se malli ja väri pakassa painaa juuri sen keväthitin verran.

  Oletko muuten koskaan tutustunut kuinka tarkasti H&M valvoo vaateteollisuuttaan nykyään. Nuo lapsityövoimaviitteet sun muut on nykyään aika lailla tuulesta temmattuja. Kannattaa tutustua yritysten toimintaan ja lukea ajankohtaisia raportteja koska sieltä selviää h&m:llä olevan yksi maailmanlaajuisesti parhaimpia vaatteen tuotantoprosessin dokumentoivia järjestelmiä. PARHAIMPIA. Isoilla yrityksillä ei nykyään ole varaa myydä mitä tahansa paskaa, koska maailma muuttuu. Onneksi.

  VastaaPoista
 51. epäselvyyksien välttämiseksi meilläkin käytetään sadetakkeja vain sateella ja vesileikeissä (kuva yllä). Kyseinen tekstini ei millään tavalla tuo esiin, että sadetakkia kannattaa käyttää perustakin sijaan eikä tässä puhuta muutenkaan vaatteen käyttöominaisuuksista vaan identtisestä ulkonäöstä, siitä että muoti kiertää sykleissä, että nyt on liikkeellä paljon keltaista.

  VastaaPoista
 52. No kyllä sillä materiaalilla nyt vaan on väliä sano mitä sanot, ei kai kukaan tuota nameitin takkia ulkonäön takkia osta, vaikka kuinka kivana pitäisi, jos tarvitsee lapselleen kurakeleihin takin.

  VastaaPoista
 53. Jaa, no meillä kurakeleillä käytetään kurahousuja ja sadetakkia niinkuin aika monessa muussakin lapsiperheessä.

  VastaaPoista
 54. Onkos tämä tuo sama takki, josta bloggasit? Aika arvokas on tuokin. http://www.zalando.fi/name-it-misa-kevyt-takki-keltainen-na823g02t-202.html?wmc=COM358_1881703

  VastaaPoista
 55. ihanku ois! Mä oon kyllä aika varma, et siinä takissa hinta ei ollut ihan noin suuri ja joku musta oli ton takin hintaan 39 eur löytänytkin jo. Hmm...ihme juttu.

  VastaaPoista
 56. http://www.kekale.fi/name-it-takki-81.html sinisenä sais halvemmalla :D ei toi keltaisen hinta ihan tosi voi olla...onks siinä sesonkilisä tullut? ;)

  VastaaPoista
 57. Emmä tiedä, mutta musta tuntuu jotenki et kaikki tässä maailmassa alkaa olla nähtyä...ja kun seurailee eri merkkien kuteita niin alkavat toistamaan toisiaan. Jos jotain erilaista haluu kannattaa kyllä kirppareilla koluaminen ;) Terkkuja sinne! <3

  VastaaPoista
 58. Huomasin kevään showroomeilla, että Reima ja Polar O.Pyretkin tuovat vastaavan takin tänä vuonna :)

  VastaaPoista
 59. Kaikki vaan mukaan, kyllä tänne neliön mallisia takkeja mahtuu :D Reimalla oli jo viime syksynä vähän samanmallinen vaaleansininen takki ja nyt se on sit Rodinilla himppasen vielä vaaleampana. Tän vuoden kirahvit taas löyty Småfolkilta jo pari vuotta sitten. Jos siis etsii uniikkia, saa ottaa ompelukoneesta kiinni ;)

  VastaaPoista
 60. Vaikka tämä aihe on vanha niin silti kommentoin. Jos jonkun niin minun kannattaisi metsästää joitain vaatteita, koska mun poika on minikirppu. Hän käyttää yli vuoden samaa kokoa. Täyttää nyt 3v ja vaatekoko on edelleen 86, ja on reilu koko. Mutta rodinit, meandit ja popit ei ole ollut mun juttu. Sen sijaan olen ihastunut porvoolaiseen skidiin jossa myydään mm. Sukupuoletonta villervallaa. Niillä ei oke esim. Pinkkejä vaatteita. + edullisia ja silti kestäviä. Talvihaalarit 80 e ja välikausi haalari 74 e. Kun muut lapset kulkee keltaisissa niin minikirppu tähdissä ja raidoissa. Sen elsa kannattaa tutustua skidiin.

  VastaaPoista
 61. villervalla on ihana ja skidi tuttu juttu <3 Meillä on kaapissa muutamakin villervalla-vaate odottamassa, ne oli niin isoja ettei vieläkään mene vaikka viime keväänä tilasin. mutta mä kyllä ennustan et sun kirppu kasvaakin sitten yhdessä yössä pitkäksi ja kaikki vaatteet jää samana päivänä pieneksi :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images