IKIOMA DOLCE GUSTO GENIO

-sponsoroitu- Noin kuukausi takaperin sain lukijoilta keittiöremonttiin liittyen vinkkejä espresson keittämiseen ilman liettä eli siis kapse...

-sponsoroitu-Noin kuukausi takaperin sain lukijoilta keittiöremonttiin liittyen vinkkejä espresson keittämiseen ilman liettä eli siis kapselikeitinhehkutusta. Positiivisia kommentteja juuri Dolce Gustosta tuli niin paljon, että itse herra Gusto (oikeasti kylläkin pr-toimiston rouva) kyseli ottaisinko laitteen testiin ja kahvikissa ei kyllä kieltäydy tällaisista tarjouksista. Sain valita muutamasta mallista omani ja valitsin yhden Dolce Guston edullisimmista malleista eli Genion. Tämä ihan siksi, että Genio on Dolce Guston pienimpiä malleja ja se voitti viime vuoden lopulla Helsingin Sanomien kapselikeitinvertailun. Nyt ajattelin pitkästä aikaa tehdä tällaisen pidemmän mielipidepostauksen, kun ainakin tosi monia kavereita kone on kiinnostanut paljon.

Sanotaan aluksi suoraan, ettei mutteripannu ole hankala tai hidas, se on tosi helppo ja ihana espressokeitin. Mutta nyt kun olen testannut Dolce Gustoa, se pienikin vaiva mitä mutterikeitin luonnollisesti aiheuttaa tuntuu välillä ylitsepääsemättömältä, kun vastassa on laite missä siisti kapseli laitetaan koneeseen ja painetaan nappia. Ainoa vaiva napin painamisen lisäksi taitaa olla tuon taustalevyn putsaus eli ei iso juttu!


Dolce Gusto kuumentaa (kapseli)maidonkin kuohkeaksi ja ihanaksi noin 10 sekunnissa. Mutteripannulatteen olen yleensä keitellyt punaiset maidot hellalla, joten aikaa tietenkin menee enemmän. Ja olenko minä ennen kapselikeitintä keittänyt joka aamu mutteripannukahvit ja lämmittänyt maidot? No en ole, välillä Moccamasterinkin käyttö tuntuu huonon yön jälkeen hankalalta. Siksi Gusto onkin laulanut ahkerasti juuri aamun ensimmäisten kuppien aikana kun silmät eivät ole vielä kunnolla auki. Silloin on ihanaa saada kahvia ja nopeasti! Illalla olen juonut pitkästä aikaa kuumaa kaakaota, kun sen tekeminen on niin helppoa. Ja helpommaksi asian tekee se, että kapseleita saa ostaa ihan lähikaupastakin kun joidenkin merkkien kapseleita löytyy vain nettikaupasta. Iso bonus tämä.Helppoudella on kuitenkin kääntöpuolensa, sillä mutteripannun tuoma kahvin tuoksu loistaa poissaolollaan keittiössä ja kapselikahvin maku on erilainen mitä sen oman italialaisen lempiespresson, mitä olen tottunut juomaan. Dolce Guston kahvit, espressot, maitokahvit ja suodatinkahvin tyyppinen grande mild ovat oikein mukiinmenevän makuisia, mutta jotenkin se viimeinen terä puuttuu, ainakin vielä. En kuitenkaan heitä kirvestä kaivoon, sillä Dolce Guston kahveja ja muita juomia löytyy yhteensä 32 (!!!) erilaista ja en nyt ole ehtinyt testailemaan kuin murto-osaa.


Vaan yksi asia ylitse muiden mietityttää näissä kapselikeittimissä. Pakkausjätteen määrä on paljon isompi, mitä perus kahvipaketti + maitopurkki yhdistelmässä. Onneksi Dolce Guston kapseleille on olemassa oma kierrätysjärjestelmänsä yhteistyössä Gigantin kanssa. Minulle lähin kierrätyspiste löytyy usein käyttämäni isomman ruokakaupan vieressä olevasta Gigantista, joten vaiva on lähinnä nimellinen. Mutta näitä kierrätyspisteitäpä onkin vain pk-seudulla! Lienee selvyys, ettei kierrätyssuunnitelma oikein toimi Suomen kokoisessa maassa jos kapseleita kerää neljä Giganttia Etelä-Suomessa. Eli nyt Dolce Gusto, lisää kierrätyspisteitä ja mielellään kaikkiin niihin paikkoihin, jotka kapseleita myyvät!Loppuun summaus, että laite on ihana, helppo, nopea ja toimii kuin unelma "sinkkukeittimenä" (eli isomman vierasmäärän kestitseminen vie silti aikaa). Oma lempparikahvimaku on vielä löytymättä, mutta jatkan etsiskelyä, suosituksia otetaan vastaan!. Uskon, että Dolce Gusto Genio on ja pysyy keittiössä Moccamasterin ja mutteripannun  vieressä pitkään, ei syrjäyttäen muita kahvimasiinoita vaan yhtenä usein käytössä olevana vaihtoehtona. Koska vaikka mahdollisuus palautukseen olisikin, en minä tästä raaski luopua enää millään :D


Dolce Gusto Genio ovh 159 eur (löytyy kyllä halvemmalla esim täältä)

31 kommenttia

 1. Äitini tykkää ainakin cappuccinosta. :)

  Mutta mutteripannusta: miten paljon laitat purua ja vettä ja kauanko sen pitää keittyä? Pohditaan kovin äidin kanssa, kun se sai Kuuban tuliaisi.

  VastaaPoista
 2. Mutteripannu on rakennettu niin, että se pitää täyttää kokonaan kahvilla, että se paine on oikea keitettäessä. Vettä sen verran, että on täynnä muttei tule kahvikerrokseen kun pannun kiertää kiinni. Mutteripannulla ei oikein voi keittää vajaita pannullisia, vaan se on se määrä' minkä kokoinen pannu. Toivotaan, ettei mutsis omista mitään liian isoa mutteria :)

  Cappuccino olikin hyvää. Maitojuomat on mun mieleen.

  VastaaPoista
 3. Ah, ja se keittoaika on ihan se, mitä kestää kun se kahvi nousee sinne ylös. Eli ihan muutama minuutti ja sit valmis.

  VastaaPoista
 4. Naaamm! Kukahan mulle sponsorois tuollaisen...nimim.tänäänkin päässyt vasta klo 10.30 juomaan aamukahvia kun ensin on pitänyt hoitaa ne muutamat vaipat ja toisten syömiset. Hyvä puoli siinä että ei tarvi enää syödä aamupalaa kun kello on näin paljon... :D

  VastaaPoista
 5. Tiedän tunteen. Ihan sama juttu meilläkin et äidin ruuat ja juomat jää myöhemmäksi kun aamulla menee aikaa ihan ton minityypin ruokkimiseen, pukemiseen ja laittamiseen. Monesti se keitetty kahvikin unohtuu tunneiksi pannuun, kun tilanteet muuttuuu minuutissa. Siksi 10 sekunnin kahvi pelastaa aamun ja päiväuniaikaan voi sit keitellä mutterisumpit päälle :)

  VastaaPoista
 6. No just ton aika-aspektin vuoksi meillä syödään puuroa aamulla. Sen keittää samalla kolmelle naamalle. Ja oikeesti toi puuro syntyy helpommin kuin ne voileipien leikkuut ja täytöt. Itselle keitän teen lapset juo maitoa. Miksi tehdä eri ruokaa itselle ja lapsille, jos nyt ei sit puhuta sellaisesta vauvasta, mikä ei saa suolaa sun muuta syödä.

  Vaan mäpä oon sellainen kahvikissa, et mulla ei oo riippuvuutta espressopohjaisiin juomiin, juon niitä vain nautinnoksi eli viikonloppuisin ja joskus iltapäivisin. Sitten kun on päässyt siihen, että kahvi jauhetaan myllyllä ennen kuin se valmistetaan puoliautomaatilla tai mutterilla, ei osaa oikein muuta kuvitellakaan. Valitettavasti meille ei kapselihärveliä tule ja suodatinkeittimellekin sanottiin hei hei ilman sitä arridiverci'a.

  Mutta kiva, jos oot löytänyt jotain millä sun aamusi starttaa iisimmin. Mun aamunraikaste on tällä hetkellä maté-juoma :)

  VastaaPoista
 7. Mun suosikkimaku on Mocha :). Myös normicappuccino on hyvää. Oma laitteeni ei vaan ole Genio, joten vettä pitää lasketella fiiliksen mukaan. Mutta 159 rahaa on kyllä liikaa, joten perusmasiinalla mennään.

  VastaaPoista
 8. No sehän se on, että jos makunystyrät tottuu tunnistamaan vastajauhetunkin kahvniin ei tuollainen kapselikahvi vain voi vastata sitä mitenkään. Mutta varsinkin noi maitopohjaiset juomat on ollut mulle mieluisia, sillä au lait on ainoo mitä itse teen kotona muuten. Esim cappuccinoa en oo juonu itse tehtynä ikinä, jotendolce gusto passaa maniosti.

  Meillä syödään aamuisin yleensä jugurttia ja jotain kuitusekoituksia, menee vähän aikaa mut puolinukuksissa sekin on liikaa.

  VastaaPoista
 9. Noita genioita sai mun mielestä satasella alimmillaan, ei noi ovh:t taida toimia ku sen lanseerausajan. Ja samaa kahviahan se mocha on, millä tahansa sen puristaa kuppiin :)

  Tosin se kyllä on tosi kätevä, ettei vettä tarvitse mitata. Hintaan vielä, et mun kallein kahvinkeitin makso pari sataa ja siinä oli maidonvaahdotin ja espressokone samas. ( ja se meni rikki just takuun jälkeen, eli se siitä) Et toi satanen on mielestäni ihan ok-hinta, mutta ne kapselit vois olla snadisti edullisempia kyllä.

  VastaaPoista
 10. Me ostettiin ihan sama laite joululahjaksi itsellemme :-) Jopa minä, vannoutunut teenjuoja, olen juonut tuon laitteen myötä myös kahvia (tosin cafe au lait:a).

  VastaaPoista
 11. Cafe au lait ja Latte macchiato caramel. Ne on mun suosikit :)

  VastaaPoista
 12. se on mun aamujuoma myös! Tietty kannattaa kokeilla nää makeemmat kahvijuomat jos ei oo testannut, esim se mocha on hyvää, tosin siinä ei paljo kahvi maistu!

  VastaaPoista
 13. mun piti ostaa just toi macchiato caramel, mut ostin jonku sokerittoman tavis macchiaton vahingossa, ei ollu mun mieleen se. pitää seuraavalla kerralla hankkii tota!

  VastaaPoista
 14. Mua on näissä vehkeissä epäilyttänyt juurikin tuo jätteen määrä. Sen lisäksi tykkään juoda ihan tavallisen suodatinkahvini mustana, enkä ole ihan saanut selvää, vastaisiko mikään kapselimaku sellaista... Lisähankaluus tietysti on myös se, että kahvikuppini vajuu hitaasti, joten pannusta on voitava kaataa lämmikettä päälle. Tosin kapselista saatava kupillinen kerrallaan -metodi vois sopivasti vähentää mun kahvinkulutusta.

  Hmm... Tässä on selvästi puolensa ja puolensa.

  VastaaPoista
 15. Voi mä oon niin haikaillu jonkun vastaavan laitteen perään. Olis niin kiva juoda joskus muutakin kun tavallista kaffetta. Pitää oikeen tutustua tohon genioon ;)

  VastaaPoista
 16. Joo, siis noi grande mildit taitaa olla suodatinkahvia vastaavia "suomalaiseen makuun". Kun kahvi pakataan yksittäispakettiin, on se aina enemmän ympäristöä kuormittava kuin 500g peruspaketti. Sama juttu mikä vaikka jugurteissa. Mulle tuo kierrättäminen ei ole hankala juttu, mutta se ei tosiaan kaikkialla onnistu samalla tavalla, mikä on harmi.

  VastaaPoista
 17. genio on ainakin ihan superhelppo, ei tarvi mittailla vettä ja muuta sellasta. Se on tosiaan vain napista painaminen ja juoma on 10 sekunnissa valmis :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos vinkistä. Mä maistoin Suklaafestareilla jotakin kaakaota ja se oli niin makeaa, että tuntui, että hampaat irtoaa :-P

  VastaaPoista
 19. mä söin ekana suklaafestarina vuosia sitten niin paljon ilmaista suklaata et oksensin yöllä :D

  VastaaPoista
 20. Pitääpä selvitellä, onko muilla valmistajilla mitään kierrätyssysteemiä olemassa, ja oisko niillä joku piste lähempänä meikäläisen jokapäiväisiä reittejä. Tulis ehkä joskus vietyäkin ne kapselit kiertoon jos tuon kuppi kerrallaan -touhun pauloihin nyt lankeaa. Sen verran realistinen olen sentään vielä, että tiedän jo valmiiksi ettei tuu metromatkan päähän lähdettyä vain kahvin kuorien takia :)

  VastaaPoista
 21. tosin itiksen citymarket on hyvä syy viedä giganttiin kierrätysjutut, saa samalla viikon ruuat hakea hyvästä valikoimasta :)

  VastaaPoista
 22. Jos tohon ei tarvi mitata vettä, mistä se ottaa vetensä? Minne loppuvesi menee mitä ei tarvita jos sinne kaadetaan random-määrä vettä? Ei sillä että oisin ikinä kahvia juonut, joten en laitteesta muuten ole kiinnostunut (ainakaan yksittäispakattu NESTLE) mutta rupes vaan kiinnostaan toi vesiasia :D

  VastaaPoista
 23. Joo, siis kyllä sinne laitetaan vettä sellaiseen säiliöön. Mut siis sitä vettä ei tarvitse mitata tarkalleen, koska toi itse tajuaa paljo laskee kuppiin, sitä tarkoitin. Monissa pitää laittaa se määrä minkä haluaa, tuolla on 0.7l säiliö.

  Miten muuten, syötkö jäätelöissä Ingmannia? ;)

  VastaaPoista
 24. Syön vaan Ingmanin jäätelöitä ja joskus Ben & Jerryä.

  VastaaPoista
 25. Vaik se onkin Unileverin mut ei niin paha ku Nestle.

  VastaaPoista
 26. Varmaan kyl B&J:kin jollekin nestlelle kuuluu mut oikeestaan mä en oo vuoteen syöny muuta ku Ingmanin Kingis-tötsiä.

  VastaaPoista
 27. Ben&Jerrys, kiitti maininnasta...mä täällä tän mun veritulppajalan kanssa makaan sohvalla ja en pääse mitenkään hekeen sitä. Taikinajerrysiä pitäs saada.

  VastaaPoista
 28. Mut tosta vesihommasta niin se loppuvesi jää sinne sitten kasvaan sammalta ja kaadetaan vaan uutta perään kun seuraavan kerran käytetään? Mä en kestä jos esim vedenkeittimeen on jätetty vanhat vedet :D

  Ja auts jalalle. Taikinajerry ois kyl parhautta!

  VastaaPoista
 29. eiku se menee sinne kahviin ja sit lisätään uutta vettä ku loppuu. no söin 3 laskiaispullaa, ehkä siinä oli tarpeeks taikinaa meikäläiselle tähän ahdistukseen.

  VastaaPoista
 30. Meillä on sama vempain enkä enää siitä luopuisi, rakastan erikoiskahveja ja on ihanaa kun niitä saa nyt juoda kotonakin pienellä vaivalla :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images