BABIATORS THE AURINKOLASIT

Tämä päivä alkoi lupaavasti, kun olin sopinut kaksi menoa päällekäin: uusien lasten Babiator-aurinkolasien  (fb) lanseeraustilaisuuden ja fy...

Tämä päivä alkoi lupaavasti, kun olin sopinut kaksi menoa päällekäin: uusien lasten Babiator-aurinkolasien (fb) lanseeraustilaisuuden ja fysioterapian. No ei liene epäselvää kumpi oli tärkeämpi, joten aamu alkoi terveyskeskuksessa. Perjantaisen lanneranka röntgenin tulokset olivatkin jo näkyvillä, joten toinen aamun uutisista oli diagnoosi välilevyn pullistumasta alaselässäni. Nopeasti tiivistettynä leikkausta ei tarvita jos pidän huolta selästä tänään läpikäytyjen venyttelyiden kautta, vältän kaikkea hermoärsytystä (eli siis käytännössä en tee mitään) ja annan alaselälle mahdollisuuden parantua. Ei hei hei kantoreput, taas kerran.


Onneksi julkinen liikenne vie käytännössä minne tahansa ovelta ovelle kotoamme, lähdin 5 päivän kotilevon jälkeen kaupungille lounastreffeille sekä hoitamaan muutamat pakolliset asiat. Aloitin kaupunkikierroksen kuitenkin Bebesistä, missä Babiators the arskoja 1.3. lähtien myydään. Ja jotain tällaista on siis luvassa:

Mutta mennäänpä pikakelauksella takaisin aamuun. Vaatekaapissani on ihan hyvin vaatteita ja samppoopullojakin löytyy useampi, niin samalla kun pölähdin Bebesiin ja katsoin erästäkin blingbling-jakkuista vierasta, mietin että MIKSI mä en käytä niitä! Edes samppoota? Saavuin siis trendikkäästi tukka likaisena maastotakissa paikalle :D Kumisaappaat jäivät onneksi kotiin.


Siksi mulle varmaan iskikin Babiatorsin maahantuojan pikku vinkki "Sarah Jessica Parkerinkin lapsi käyttää näitä". No hell yeah, otetaan heti parit jos se vaikuttas muhunkin positiivisesti! Mutta näitäpä ei tarvitsekaan ostaa varulta useampia, sillä Babiatorsit ovat sekä megaturvalliset (sekä silmille että iholle) että varustettu lost&found-takuulla eli jos lasit menevät hukkaan tahikka rikki, vuoden sisällä ostopäivästä takuu korvaa uudet arskat. Mikä on ihan järjetön, mutta hyvä diili ainakin meidän perheen kannalta.


Kerroin oman pojan pyhästä aurinkolasivihasta ja sain myös vinkin: maahantuoja oli antanut lasit viime kesänä 3-vuotiaan lapsensa käyttöön sallimalla niillä leikkimisen. Lasit olivat siis olleet mukana leikeissä niin sisällä kuin pihallakin ja sitä kautta niistä oli tullut lempparijuttu minkä käyttö ei ollut harmittanut lasta. Babiatorit ovat kuulemma niin hyvälaatuiset, etteivät pienestä säikähdä. Täytyypä kokeilla, sillä nyt jo pihaleikeissä ehdottomasti tarvitsisi silmien suojaamista.Koska mattimyöhäisiäkin armahdettiin, sain valita lapselleni Babiatorsit. Värejä löytyi paljon, mutta varman päälle valitsin perus mustat. Ne tulevat nyt 1-3-vuotiaiden koossa ja toinen mahdollinen koko arskoissa oli 3-7-vuotiaille. Nyt vaan nakkisormet ristiin, että lapsi suostuu käyttämään niitä!


Babiatorsit Bebesissä 1.3. 2013 alkaen (myös nettikaupassa). Hinta 34.90 €. Ja loppuun se tulevaisuusvisio:Tolta me siis tullaan näyttämään ensi talvena viimestään. Mä oon ihan just niin ihana ku Sarah Jessica ja pystyn kantamaan taas lastani selkäongelmitta. Lapsi ei näytä ihan tuolta, mut ainakin on sit yhtä tyytyväinen laseihinsa. Sen pituinen se.


Minkälaisia aurinkolasikokemuksia teillä on? Tutkimusten mukaan lasten mykiö päästää 70% enemmän uv-säteitä herkälle verkkokalvoilleen kuin aikuisten. Se on painava syy opetella käyttämään hyvälaatuisia aurinkolaseja jo lapsesta lähtien.

33 kommenttia

 1. Upeita on! Vaikka en lapsillani ole pitänyt aurinkolaseja tai lähinnä he itse ovat heittäneet ne aina ketoon. Nyt isot tytöt ja herra Hoo tykkää jopa pitää:)

  VastaaPoista
 2. Meillä kaikki tykkää käyttää aurinkolaseja, onneksi! Synkän talven jäljiltä vain kaikki lasit on kadoksissa eli oiva syy ostaa lapselle juuri nuo kyseiset arskat! ;----)

  VastaaPoista
 3. Täällä kans poika potee pyhää vihaa aurinkolaseja kohtaan! Ennen ku päästään pihalta pyörätielle (20m) rattailla, lapsi oli nyhtänyt lasit 3 kertaa silmien edestä pois. Huom! Kädessä oli kinttaat ja lasit oli sellaiset nauhalla solmittavat... Ja lasit ovat olleet koko talven yli lapsen leluissa mukana. Mut ei se niillä leiki. Leikkii kyllä mun vanhoilla laseilla mut leikin idea on ottaa ne heti pois kun minä laitan ne omaan tai hänen päähän... Hohhoijaa...

  VastaaPoista
 4. se on sitä luokkaa että julbot o susirumat, mutta hyväksi havaittu ja ei oo särkyneet (meillä on kolmet). hinta noin 35e, keskimmäinen käytti niitä 2v ja nyt ne on kuopuksella, joka käyttäneet pari vuotta ellei huku. ei paljoa jää hinnaksi..
  leikeissä on niitä h&mn sekä lindexin laseja, joitka maksaa 5e. niillä leikitään sitten ninjoja, poliiseja, rachel zoeta (EN myönnä seuraavani sitä)..

  VastaaPoista
 5. Meillä viime kesänä ostettiin jotkin... oisko ollut julbot? Lapsi on tykännyt ja käytti ainakin viime kesänä. Nyt 1 vkon päästä reissuun jossa viimeistään todellisuus selviää sen suhteen pysyykö lasit päässä vai eikö?
  Kivoilta näyttää nuo Babiatorsin lapsit, mutta luulen että meillä pärjätään vielä viime kesän laseilla jos ei vanhoille mitään tapaturmia tai katoamisia tapahdu. Tosin päiväkodissa pitäisi melkein olla omat lasit kun itseni tuntien en muista niitä kuitenkaan joka aamu pakata reppuun jos aurinkoa ei viellä lähtövaiheessa näy.

  VastaaPoista
 6. Ihana visio sulla, sai hymyilemään! Ja pitämään peukkua jotta toteutuu myös :)

  VastaaPoista
 7. Ostin viime kesäksi tytölle (nyt 1,5v.) Retro Baby Banzit. Muksu pitää niitä ihan mielellään, koska ei tykkää siitä että aurinko häikäisee. Ulkoilun jälkeen haluaisi pitää niitä myös sisällä. Ne on muuten hyvät mutta painavat nenänpieliin ikävät jäljet, vaikka ovat niin löysällä kuin mahdollista ilman että putoavat päästä. Tyttöä tuo ei tunnu haittaavan, mutta voipi olla että toisenmalliset lasit olisivat paremmat. Käyttökokemuksia näistä Babiatoreista olisikin kiva kuulla!

  VastaaPoista
 8. Julbot (Looping I) on susirumat, mutta toimivat. Vauva (3kk) oli niin valoherkkä, ettei kesäulkoilusta tullut mitään ilman aurinkolaseja ja nuo päädyttiin hankkimaan. Vauva rakasti laseja (ja ulkoilu onnistui!) ja nykyään taaperoikää lähestyttäessä kevätauringossa lasit on myös erittäin pop. Päädyin sitten tilaamaan jo seuraavan koon Julbot jenkeistä (no hei, Suomessa 39 euroa, jenkki-Amazonista 20 taalaa, kannatti siis tilata vaikka postarit oli kamalat).

  Toi (juuri nyt kaikissa blogeissa pyörivät) uudet it-lasit voittaa Julbot ulkonäöllään 10-0, mutta ei musta tuntuu että Julbot istuu paremmin meidän vuosikkaan päähän.

  VastaaPoista
 9. Meillä on pojalla ollut nyt pari kesää "isompien lasten Julbot", hommattiin heti vauvalasien jälkeen ne, kun ton pää kasvoi niin järjetöntä vauhtia. Poika tykkää pitää aurinkolaseja, eikä suostu menemään ilman niitä ulos, jos aurinko hiukaakaan paistaa. Tullut äitiinsä, mulla on nimittäin usein myös arskat nenällä. :)

  VastaaPoista
 10. Arvelinkin silloin viimevuotisen aurinkolasipostauksesi myötä, että Babiatorit voisivat sopia teidän perheen makuun :) Kiva että ne ovat saapuneet Suomen markkinoillekin.

  Meillä toistaiseksi ainakin vielä Baby Banz retrot, joita tyttö ainakin nyt talven kirkkailla keleillä on pitänyt ihan mielellään.

  VastaaPoista
 11. Joo ja jos noi menee hukkaan niin uudethan saa vuoden sisällä ilmaiseksi :)

  VastaaPoista
 12. Musta tuntuu, et ite on näytettävä esimerkkiä ainakin oman lapsen kohdalla.

  VastaaPoista
 13. Mullahan on se julbovamma, etten vain voi kuvitellakaan niitä muksuni päähän. Mutta onneksi aika moni muukin jakaa sen inhon niiden ulkonäköä kohtaan, muuten kuulostaisin diivalta :) Mut se kummari on varmasti hyvä juttu niissä.

  VastaaPoista
 14. ainiin, päikky. Joo. Meillä menee aina päikyssä kaikki hiuspinnit ja muut hukkaan, en tiedä uskallanko antaa babiatorseja sinne. Tosin niillä on se takuu, jos hankkiskin päikkyyn omansa.

  VastaaPoista
 15. Mä lupaan kirjoittaa käyttökokemukset erikseen. Ne retrojulbot on muuten ihan jees, kun mä julbovihaajana en niin paljon vihaa niitä :D Mutta oon miettinyt juurikin sitä, et painaaks ne paljon. Jos babiatorseja ei ois tullut markkinoille, oisin varmaan hankkinu julbot. Tosin voihan se olla, et joudun hankkiin ne muutenkin jos noi ei pysy päässä. e i tierä vielä.

  VastaaPoista
 16. Joo, en ittekään tykkää Julbojen ulkonäöstä. Jenkkilästä on varmaan ennen kannattanutkin tilata, mut nyt tullirajat on aika pienet, muistaakseni postimaksut mukaanlukien 25 euroa. Ja Amerikan verorakenne on ihan eri, siitähän se pääasiassa johtuu että Suomessa tuotteet maksaa enemmän.

  Ketkäs kaikki näistä juuri nyt kirjoittaa, kun en ole itse lukenut mistään? Tosin onhan se selvä, et aurinkolasit kevätauringossa puhuttelee.

  VastaaPoista
 17. Tuo on kyl hyvä, ettei arskoista tule tappelun aihetta.

  VastaaPoista
 18. Joo, taisin aika suorasanaisesti lytätä silloin Banzit :D Toivotaan et pysyvät babiatorsit päässä, on se kuitenkin hyvä että suojaa silmät, joten jos ei pysy nii hankin ne banzit ja pidän silmät kii ja mutinat sisälläni.

  VastaaPoista
 19. joo ja se että ne on aina oikeinpäin ja sangat ei taivu poikki. optikon mukaan nuo babiatorit ei yllä ihan julbojen tasolle, olkoonkin rumat mutta hyvät ennen muuta.

  VastaaPoista
 20. noikaan sangat ei kyl mee poikki, mutta toisinpäin niitä ei voi laittaa :)

  VastaaPoista
 21. Meillä ei esimerkki toimi: ei vihannesten syömisessä eikä hampaiden pesussa eikä aurinkolaiseissa...

  VastaaPoista
 22. joo, ei meilläkään. siksi oon lopettanut itekki kaikki nuo ;)

  VastaaPoista
 23. Emmä tiiä, et kirjoittaako niistä muut kuin tuolla Bebesissä olleet, mutkun kaikki taitaa olla mun blogilukulistalla, niin tuntuu että noi lasit on kaikkialla ;)

  Mun onneksi Amazonin paketti tuli kotipostiin, vaikka hinta ylitti ton uuden alv-rajan (tilasin muutakin kuin noi aukkarit samoilla postimaksuilla). Olin kyllä varautunut että joudun alvin maksamaan, mutta ei kyllä yhtään harmittanut ettei tarvinnut :)

  VastaaPoista
 24. Mähän tulin sinne bebesiin myöhässä mennäkseni Mami Go go:n ja Visuaalisesti vaativan kanssa syömään, niin en nähnyt edes muita kun ne ja yhden muoti/kauneusblogaajan :) Mut minityylistä bongasin itse esittelyn kyllä eilen.

  Mullakin kävi hyvä mäihä just yhden kirjatilauksen kanssa, eikä sitä oltu tullattu :)

  VastaaPoista
 25. Mun mielestä sulla on tosi paljon samaa näköä kuin Jessicallakin.
  Muista vaan hommata samanlainen pipo ja kohta sulta pyydetäänkin jo nimmareita.

  VastaaPoista
 26. Meillä ollut babiatorsit käytössä muutaman päivän ja kiltisti neiti niitä pitää ja jopa osaa itse laittaa päähänkin :) Ylpeä on laseistaan selvästi!

  VastaaPoista
 27. Meillä on ne "susirumat" Julbot. Olleet jo 3kk lähtien. Pitää päässä, pientä vastustelua on tullut nyt isompana...mutta jos ottaakin pois, laittaa nopsaan takasin kun häikäisee...Ei olla sitä kuminauhaa käytetty lainkaan, nyt jo toinen koko menossa, hyvin pysyy päässä ilmankin. Pitää katsella mitkä seuraavaksi hankkii, kakkoskoko näyttää jo naftilta...:P

  VastaaPoista
 28. Hei!
  Minkä kokoinen pää lapsellasi on suunnilleen? Mietin kokoa, kun omani täyttää kesällä sen 3 vuotta ja asumme täällä periferiassa, minne moiset hienoudet täytyy netistä tilata... Nämähän on siis pakko saada! Oi! :)
  Lapseni on aika siro ja pää ei ole ikäisekseen ainakaan iso... Minkä kokoisia pipoja teillä esim on nyt? :)

  VastaaPoista
 29. No nyt se tietenkin nukkuu, mutta uskoisin 48-50? Mä luin jostain, et noita isompia on moni 2+ ikäinenkin käyttänyt ja kun mekään ei vielä saatu noita omaksi (tilattiin vasta) niin en osaa neuvoa. MUTTA jos käyt katsomassa niiden fb-sivuilta minkä kokoisilla on minkäkin malliset lasit? siellä on tosi paljon kuvia. Ja btw, ombrellinokin myy noita nettikaupassa nyt, eli tsekkaa samalla postarien hinnat, voi olla eroja.

  VastaaPoista
 30. Aikalailla nuo pienet on Julbo loopingin 1:sen kokoiset, vähän isommat. Meidän neidillä (reiman myssy muistaakseni 46) on nyt ne pienet ja kun tulevat isommat niin ne sit jossain vaiheessa käyttöön. Itse löysin jostain lasien mitatkin, oisko ollut amazonissa jonkun myyjän alla... Kurkkaa blogistani kun lasit 2v 7kk päässä.

  VastaaPoista
 31. Kävin kurkkimassa kuvat ja lapseni on melkein saman ikäinen, eli taidankin tehdä saman tilauksen kuin Janica! Kiitos suuresti nopeista vastauksista :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images